- 21 Nisan 2020
- 1.875
- 1.686
-
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #38.361
Anladim canim. Ne iyi yapmıssin bezi de bırakırmışsın masallah. Bizde bi sıkıntı var ama ne.. surekli de agliyo mizmiz.Sutten ve bezden kestim su cimek yada cis icin kalkiyor ama bazen keyfi kalkiyor fakat oyle uzun sureli uyumama yok acikcasi. Bazen gece bir kez uyaniyor su iciyor yatiyor ama son zamanlarda 4 5 bazen 2 3 kere uyaniyor fakat yarim satte bir saatte birfe uyaniyor sadece son zamanlarda 10 gune yakindir cok uyaniyor
Benim büyük kızım öyleydi o kadar zor ki ne yapsam duzeltemedim. Cok yıpratıyor insani senin bir de abisi var onunla ilgileniyorsun.Canim biz bu konuda malesef iyi bir örnek değiliz cünkü 2-3 arası uyuyor ve defalarca öne cekmeye çalışsam da beceremedim. 4 gün sabah gün doğumuyla kaldırdım, ama gece yattığı saate hiç etki etmedi. Gündüz hiç uyutmadığim da oldu, gündüz uykusunu kısa tutmaya calıstıgimda..yani bir kaç hafta arayla çok fazla sey denedim fakat sonu hep bağışıklığının düsmesi ve hastalıkla sonuçlandı. Benin kızım uykusunu almadığı zaman yemiyor da..2-3 arası uyuyup 11-11,30 arası kalkiyor
Krese de gidiyo degil mi hala? Annem diyo ki bu yasta bi bebegin uyanmadan uyumasi lazım sabaha kadar. Bu bebekler niye böyle yapıyorBenimki de bazen gece uyanıyor 2 saate yakın uyanık kalıyor bazen de sabah karşı uyanıyor ve bir daha uyumuyor.bugün de öyle oldu.sanırım artık oyun çocuğu oldular.uyku yerine oyunu seçiyorlar.benimki sabah uyanmış kocaman gözlerini gözlerime iyice yaklaştırıp kırpıyor benim de kırpıp onunla şımarmamı bekliyor7:30a kadar yatağında yattım ve uyumayıp kudurunca yataktan kalktık.
Napiyor o saate kadar nasıl dayaniyorsun canim yaa ben 10 olsun uyusunda dinleneyim diye sabirsizlikla bekliyorum o saate kadar nasil oyaliyorsun peki?Canim biz bu konuda malesef iyi bir örnek değiliz cünkü 2-3 arası uyuyor ve defalarca öne cekmeye çalışsam da beceremedim. 4 gün sabah gün doğumuyla kaldırdım, ama gece yattığı saate hiç etki etmedi. Gündüz hiç uyutmadığim da oldu, gündüz uykusunu kısa tutmaya calıstıgimda..yani bir kaç hafta arayla çok fazla sey denedim fakat sonu hep bağışıklığının düsmesi ve hastalıkla sonuçlandı. Benin kızım uykusunu almadığı zaman yemiyor da..2-3 arası uyuyup 11-11,30 arası kalkiyor
Evet kreşe de gidiyor.orda da max 1:15 dk uyutuyorlar ve gün boyu hep etkinlik.ama benim oğlum doğduğu günden itibaren uyumamaya yemin etmiş gibi desem yeridirAnladim canim. Ne iyi yapmıssin bezi de bırakırmışsın masallah. Bizde bi sıkıntı var ama ne.. surekli de agliyo mizmiz.
Benim büyük kızım öyleydi o kadar zor ki ne yapsam duzeltemedim. Cok yıpratıyor insani senin bir de abisi var onunla ilgileniyorsun.
Krese de gidiyo degil mi hala? Annem diyo ki bu yasta bi bebegin uyanmadan uyumasi lazım sabaha kadar. Bu bebekler niye böyle yapıyor
Çok zorlanıyorum canım yalan yok, ama onun keyfi yerinde.. evdekilerde o saatlerde yatmış oluyor, bende mutfağı toparlıyorum kızımla, ona da oyuncak vileda ve ütü masası var ya onlardan aldım. Bazen ben ütü yaparken o da kendi masasında ütü yapıyor. Yani ev işi ile oyun bir arada gidiyor. Şimdilik oyalama taktiğim bu, sıkılana kadar böyle devam ederiz bakalım sıkılınca nolucak. Geç kalktığı için, gündüz uykusu da saat 4-5 arası oluyor. O saatlerde de oğlum okuldan gelmiş oluyor onunla birebir ilgilenmiş oluyorum. Yani düzensizlik düzenim oldu.. bakalım inşallah zamanla daha iyi olur. Sizlerin nasıl gidiyor hamilelik, karınlar iyice belirginleşmiştir. Hazırlık yapıyor musunuz?Napiyor o saate kadar nasıl dayaniyorsun canim yaa ben 10 olsun uyusunda dinleneyim diye sabirsizlikla bekliyorum o saate kadar nasil oyaliyorsun peki?
Benimki surekli sıkılma modunda tum gun aktif olmamiz lazim ee hamileliklede olmuyor keyfi yerindeyde diyecek bisey yok inşallah erken uyurÇok zorlanıyorum canım yalan yok, ama onun keyfi yerinde.. evdekilerde o saatlerde yatmış oluyor, bende mutfağı toparlıyorum kızımla, ona da oyuncak vileda ve ütü masası var ya onlardan aldım. Bazen ben ütü yaparken o da kendi masasında ütü yapıyor. Yani ev işi ile oyun bir arada gidiyor. Şimdilik oyalama taktiğim bu, sıkılana kadar böyle devam ederiz bakalım sıkılınca nolucak. Geç kalktığı için, gündüz uykusu da saat 4-5 arası oluyor. O saatlerde de oğlum okuldan gelmiş oluyor onunla birebir ilgilenmiş oluyorum. Yani düzensizlik düzenim oldu.. bakalım inşallah zamanla daha iyi olur. Sizlerin nasıl gidiyor hamilelik, karınlar iyice belirginleşmiştir. Hazırlık yapıyor musunuz?
Ben 5 aylık oldum.karnım bu hamileliğimde çok çabuk çıktı.oğlumu da kreşe verdim ama yine de kreşten döndükten sonra çok zorlanıyorum.cinsiyetimiz de belli oldu.bir erkek daha geliyor.hazırlık hiç yapmadım çünkü abisinden birsürü kalan var.sadece hastane çıkış seti alacağım.bu hamileliğim de zor geçiyor.bebek uzun göğsümün altına bir şeylerini sokuşturup duruyor yaramazÇok zorlanıyorum canım yalan yok, ama onun keyfi yerinde.. evdekilerde o saatlerde yatmış oluyor, bende mutfağı toparlıyorum kızımla, ona da oyuncak vileda ve ütü masası var ya onlardan aldım. Bazen ben ütü yaparken o da kendi masasında ütü yapıyor. Yani ev işi ile oyun bir arada gidiyor. Şimdilik oyalama taktiğim bu, sıkılana kadar böyle devam ederiz bakalım sıkılınca nolucak. Geç kalktığı için, gündüz uykusu da saat 4-5 arası oluyor. O saatlerde de oğlum okuldan gelmiş oluyor onunla birebir ilgilenmiş oluyorum. Yani düzensizlik düzenim oldu.. bakalım inşallah zamanla daha iyi olur. Sizlerin nasıl gidiyor hamilelik, karınlar iyice belirginleşmiştir. Hazırlık yapıyor musunuz?
Benimki surekli sıkılma modunda tum gun aktif olmamiz lazim ee hamileliklede olmuyor keyfi yerindeyde diyecek bisey yok inşallah erken uyurhamilelik iyi gidiyor karnim biyudu bana gore yuruyen pandayim artik kendimi begenmeyen biri oldum ne yalan soyliyim kizimdaki gibi surekli biseyler alayim telasli degilim kizimdan kalan cok sey var unisex oldugu icin bir islak mendil stokladim bebek bezi alicam ve herseyi bir iki haftaya yikayip hazirlicam inşallah ne olur olmaz diye 31 haftaya girdik cunku
Ooo maşallah kızlar, Allah sağlıkla kucağınıza almayı da nasip etsin. Evleriniz mis gibi bebek kokucak tekrardan , cok şanslısınız. İkinci çocukların öyle bir rahatlığı var, 2-3 yıllık kiyafeti ve oyuncağı hazır oluyorBen 5 aylık oldum.karnım bu hamileliğimde çok çabuk çıktı.oğlumu da kreşe verdim ama yine de kreşten döndükten sonra çok zorlanıyorum.cinsiyetimiz de belli oldu.bir erkek daha geliyor.hazırlık hiç yapmadım çünkü abisinden birsürü kalan var.sadece hastane çıkış seti alacağım.bu hamileliğim de zor geçiyor.bebek uzun göğsümün altına bir şeylerini sokuşturup duruyor yaramaz
İkinciler bizi biraz daha zorluyor hamilelikte anlasilanBen 5 aylık oldum.karnım bu hamileliğimde çok çabuk çıktı.oğlumu da kreşe verdim ama yine de kreşten döndükten sonra çok zorlanıyorum.cinsiyetimiz de belli oldu.bir erkek daha geliyor.hazırlık hiç yapmadım çünkü abisinden birsürü kalan var.sadece hastane çıkış seti alacağım.bu hamileliğim de zor geçiyor.bebek uzun göğsümün altına bir şeylerini sokuşturup duruyor yaramaz
günde 13 saate kadar uyur ama düzen falan yok kafası ne eserse gece 11 de de yatabilir 2de de hatta 4de bile sabah 10 a kadar uyur. bıraksam 12 ye kadar. öğlen 14 16 arası uyur ama bugün 17 18 uyudu. bu gece yandım.Merhaba anneler. Nasılsınız? Bebeklerinizin uykusu nasıl? Kac saat uyuyorlar,.kaçta yatip kacta uyaniyorlar? Biz 2 aydır berbat bi durumdayiz uykusuzluk artık beni cok mutsuz yapıyor
biz de öyle sabah erken kaldırdık öğlen uyutmadık hiç fark etmedi kendi istediği saatte uyudu 23den önce hiç uyuduğunu bilmiyorumbiz debm biz bu konuda malesef iyi bir örnek değiliz cünkü 2-3 arası uyuyor ve defalarca öne cekmeye çalışsam da beceremedim. 4 gün sabah gün doğumuyla kaldırdım, ama gece yattığı saate hiç etki etmedi. Gündüz hiç uyutmadığim da oldu, gündüz uykusunu kısa tutmaya calıstıgimda..yani bir kaç hafta arayla çok fazla sey denedim fakat sonu hep bağışıklığının düsmesi ve hastalıkla sonuçlandı. Benin kızım uykusunu almadığı zaman yemiyor da..2-3 arası uyuyup 11-11,30 arası kalkiyor
Ama benim bildigim o duzeni oturtmak zaman aliyor hemen olmuyor yani sonucta alsitigi bir sey var bir hafta 10 gun surermis genelde yeni bir duzene alıştırmak. Benim kizimin suan duzenli bir gidisati var arada kayiyor ama acikcasi bu duzeni oturtmak cok cok uzun zamanimi aldi bir ay kadar hatta surekli tabi kaymalarda yeniden duzenlemekeri saymazsakbiz de öyle sabah erken kaldırdık öğlen uyutmadık hiç fark etmedi kendi istediği saatte uyudu 23den önce hiç uyuduğunu bilmiyorum
bakalım nasıl yapacağız.Ama benim bildigim o duzeni oturtmak zaman aliyor hemen olmuyor yani sonucta alsitigi bir sey var bir hafta 10 gun surermis genelde yeni bir duzene alıştırmak. Benim kizimin suan duzenli bir gidisati var arada kayiyor ama acikcasi bu duzeni oturtmak cok cok uzun zamanimi aldi bir ay kadar hatta surekli tabi kaymalarda yeniden duzenlemekeri saymazsak
çok çok geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda şifasını bulurMerhabalar.nasılsınız?hiç sesiniz çıkmıyor artık.bize gelecek olursak oğlum orta kulak iltihabı geçirdi ve genzinde de kocaman et çıktı.duyma seviyesi iltihaptan dolayı düştüğü için çocık konuşamıyormuş.ameliyat olacak büyük ihtimalle.çocuk hala tek kelime konuşuyor.anne,baba,hala,haydi,hatice..başka da bir şey konuşmuyor
Aminnn inşAllah canım.konuşmaları düzene girecek elbet ama işte ufak tefek pürüzler can sıkıyor.Rabbim kimseye dermansız dert vermesin inşAllahhhçok çok geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda şifasını bulur
konuşma işi bizde de aynı yerinde desem uygun olur herhalde. kelimeleri hem ingilizce hem türkçe çok kalabalık ama 2 ya da 3 kelimelik cümleleri hala istediğim gibi değil. ne yapacağız bilmiyorum.
Çok geçmiş olsun canım, Bu vesile ile geniş eti farketmiş olmuşsunuz, her şerde bir hayır vardır derler ya en azından buna vesile olmuş. Benim de büyüğümde geniz eti vardı, aldırdıktan sonra çocuğum 6 ay içinde evrim geçirdi dersem yeridir. Hem fiziksel olarak hem mental olarak o kadar rahatlamıştı ki inşallah sizinde öyle olur. Benim küçükte ne yazık ki konuşmada geri… ağzı dolu sürekli birşeyler anlatıyor ama anlaşılır kelime sayısı sınırlı. Herkes, konuşmayacak olan çocuk bu kadarda konuşmaz sen evham yapıyorsun diyor ama insan yine de üzülüyor. Birde derdini anlatamadığı zamanlar çok sinirleniyorMerhabalar.nasılsınız?hiç sesiniz çıkmıyor artık.bize gelecek olursak oğlum orta kulak iltihabı geçirdi ve genzinde de kocaman et çıktı.duyma seviyesi iltihaptan dolayı düştüğü için çocık konuşamıyormuş.ameliyat olacak büyük ihtimalle.çocuk hala tek kelime konuşuyor.anne,baba,hala,haydi,hatice..başka da bir şey konuşmuyor
Ah canım inşAllah bizimkinin de tüm huysuzluğu geniz etinden kaynaklanıyordur da aldırdıktan sonra inşAllah biz de rahat ederiz.özellikle 11 aylıkkenden beri bitmek bilmeyen ağlamalarının kesilmesini rabbimden diliyorum.ve ozamanlar yaşadığım travmaya neden olan kişinin de çocuğun geniz etinden kaynaklı ortakulak iltihabından dolayı hiç susmadığını,ben ve ailemin ne kadar günahına girdiğini iliklerine kadar hissetmesini istiyorjm ve onun ogün yüzüne de vuracam hatta haykırarak vuracam.3 aydır oğlum iyileşemedi.2 gün iyiyse 1 hafta kötü.İliklerime kadar yorgunum dostlarÇok geçmiş olsun canım, Bu vesile ile geniş eti farketmiş olmuşsunuz, her şerde bir hayır vardır derler ya en azından buna vesile olmuş. Benim de büyüğümde geniz eti vardı, aldırdıktan sonra çocuğum 6 ay içinde evrim geçirdi dersem yeridir. Hem fiziksel olarak hem mental olarak o kadar rahatlamıştı ki inşallah sizinde öyle olur. Benim küçükte ne yazık ki konuşmada geri… ağzı dolu sürekli birşeyler anlatıyor ama anlaşılır kelime sayısı sınırlı. Herkes, konuşmayacak olan çocuk bu kadarda konuşmaz sen evham yapıyorsun diyor ama insan yine de üzülüyor. Birde derdini anlatamadığı zamanlar çok sinirleniyor