- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #37.141
Biz olduk. Ilk akşam biraz ateş yaptı. Daha önce kkk aşısı olduğumuzda döküntü yapmıştı. Çok şükür bu sefer olmadı. Genelde uykusuz ve huysuz olduğu için aşı artı etkiledi mi bilmiyorum?Kızlar 1 yaş aşılarını vurduranınız oldu mu? Yan etkilerini yaşadınız mı? Rutin kontrolde bebeklerinizin boyu ve kilosu nasıl?
.
.
Bizim gitmemize henüz vakit var. Özellikle aşıları merak ediyorum.
Şuan senle aynı düşüncedeyim dün yaotik ve ölüyorum resmen ki kalabalıkta değildik toplasan 9 kişiyizkızlar biz doğum gününü atlattık çok şükür. Aslında doğum tarihine daha var ama biz erken kutlamak istedik. Büyüğümün okul telaşı ve dersleri başladı. o yüzden sonraya bırakmak istemedim. Burdan bir arkadaşımız yazmıştı çok yorucu ama geriye çok güzel anılar kalıyor diye. B Birmucize sen yazmıştın galiba canım.. gerçekten de çok yorucuydu. Hatta size komik birşey söyliyim mi, misafirlerimiz gelmeye başladığında farkettik ki biz pastayı pastaneden almayı unutmuşuz. Yorgunluktan ve uykusuzluktan akıl falan kalmamış,çok güzel anılar ve fotoğraflar kaldı geriye. Ama bir 10 yıl kimse bana dokunmasın ancak kendime gelirim
Zaten kendini bilen bir kadın olsaydı ne derdi varsa gelip benimle hallederdi ama basitliğini ortaya serdi işte.Daha anneme ne demiş biliyor musun canım.ben kızına kayınvalidelik bile yapmıuorum ama kızın bana ancak cevap veriyor diyince annem açmış ağzını yummuş gözünü. Sen benim kızıma kayınvalidelik yapmasaydın benim kızım üç yıldır evime gelip hüngür hüngür ağlamazdı demiş.kızım evlendiğinden beri tabağına,çanağına,taktığımız altına,kızımın kadınlığına,anneliğine,temizliğine her şeyine laf söylemek kayınvalidelik yapmak olmuyor mu ayıp benim de 13 yıllık gelinim var ve bugğne kadar senin kızıma söylediklerinin birini ble söylememişimdir gelinime demiş.Estağfurullah canım, tavsiye değil de ne yapılabilir diye düşündüğümde aklıma öyle birşey geldi ama zaten çat kapı gelmeyi kestiğini yazmışsın. Ben bu duruma çok takığımdır da, kendi annem dahi olsa kızımın evi, oğlumun evi diye çat kapı gelmeyi çok yanlış buluyorum. 10 yaşındaki oğlumun odasına girerken bile kapıyı çalıyorum, sonuçta herkesin mahremiyeti var.. kayınvaldenin yaptığı o kadar ayıp ki, anneni aramak seni şikayet etmek ne demek? Çocuk musun sen? Yetişkin kadınsın, problemi senleyse senle halletsin.
Şu an görünce ayın 9unda vurulması gereken aşıları olduğunu hatırladımKızlar 1 yaş aşılarını vurduranınız oldu mu? Yan etkilerini yaşadınız mı? Rutin kontrolde bebeklerinizin boyu ve kilosu nasıl?
.
.
Ayy deli mi New ayıp yaaa ayıp ne curetle öyle söylüyor. Aslında ben pek kız tarafının sorun yaşadığını görmedim o yüzden çok anlayamıyorum empati kuramiyorim acaba bizim erkeklerimiz vurdumduymaz mi , annesine mı düşkün yada biz olsak nasıl davranır bilmiyorum aynı şeyi yaşasakAh kızlar kabus gibi günler yaşadımve yine başrolde kv var.oğlumun huysuzluğunu,sürekli ağladığını,adamakıllı uyumadığını bu topikte bilmeyen yok.ve oğlumun bu huysuzlukları yaklaşık 2 aydır pik yapmıştı.artık sinir sistemim kaldırmıyordu.tatilden döndüğümüzden beridir de oğlumun artık gece uykuları bile kalmamıştı.sürekli hüngür hüngür ağlayarak uyanıyordu ve gün içersinde de adamakıllı uyumuyordu.eşimin de çalışma sistemini değiştirdiler o da akşam 9a kadar evde olmayıp tüm gün oğlumun ağlaması huysuzluğu bana çok çok ağır gelmeye başlamıştı artık.ve artık oğlum her ağladığında oğlum neden diye soruyordum bazen de bağırıyordum haliyle.ki çocuğuna bağırmayan yoktur galiba.kv zaten aylardır oğlum ıhh dese hemen merdiven penceresinden,terastan,telefonla ya da kapıyı çalarak bir şekilde beni sürekli taciz ediyordu.tatile gitmeden önce ona sert çıkışmıştım artık hatta senin çocukların hiç mi ağlamıuordu dediğimde de bana hayır benim çocuklarım hiç ağlamadı demişti.halbuki bana kendisi demişti çocuklarını eşşek sudan gelinceye kadar dövdüğünü.ona da ozaman demiştim ki hiçbir anne çocuğunun böyle gece gündüz ağlamasını istemez.emin ol ben de çocuğumun ağlamasını hiç istemiyorum ve ağlasın diye de çocuğumu dövmüyorum falan fistan.4 gün önce eşim kahvaltıya gelecekti ve kahvaltı hazırlıuorım ama çınar yine durmadan ağlıyor.acıkmış ama emmek istemiyo oğlum bak baban gelecek az sabret falan diyorum balkonla mutfak arasında gidip geldikçe çınar daha da krizlere giriyor ki son zamanlarda onun olduğu odadan çıkmak istediğimde hemen yaygarayı koparıyordu. Sonra babası geldi kahvaltıya balkona çıktık oğlumuz yine ağlıyor ama öyle bir ağlama ki sormayın gitsin eşimde biraz kızdı ona oğlum neden alıyorsun bak anne kahvaltı hazırlıyor gidiyor geliyor niye alıyorsun ama bizimki durmadan ağlıyor. Tabi eşim hemen kahvaltısını yaptı ve çıktı gitti çünkü çalışıyor. O gün de elektrikleri kesmişlerdi bakım çalışması var ve akşam altıda gelecek elektrikler ben de 2 km ötedeki kardeşimgili aradım onlarda elektrik varmış oğluma buhar yapmam gerekiyordu ve oraya gideceğim hazırlanıyorum ama oğlum hiç susmuyor ve artık ağlama dozunu iyice arttırdı kucağıma alıyorum yüzünü yıkıyorum onu sakinleştirmeye çalışıyorum çocuk hiçbir şekilde susmuyor emzirmek istiyorum emiyor yemek veriyorum yemiyor kafayı yemek üzereyim artık ve sadece ağlıyo sadece ağlıyo. Ben de hızlı bir şekilde çantasına ona yediricem yemekleri ilaçlarına buhar makinasını her şeyi hazırlamaya çalışıyorum ki bir an önce arabaya binelim oto koltuğuna bindiğimde çünkü sakinleşıyor. En sonunda tekrar bir sinir krizi gibi bir şey geçirdim çünkü ben acele ettikçe onun ağlama dozu daha da yükseliyor ne teklif etsem alıyor yani böyle sinirlerim boşaldı gibi bir şey oldu o sırada da kayınvalidem beni aramış ama ben duymamışım çünkü oğlum o kadar çok ağlıyor ki benim bir şey duyacak halim yok tam kapıdan çıkmak üzereyken görümcem kapıyı çaldı çok ağlıyor falan dedi evet dedim çünkü dedim ne olduğunu bilmiyorum ve uyandığımdan beri sürekli ağlıyor dedim ne yap ne yaptıysam Susturamadım dedim halasını görünce birazcık çocuğun modu değişti ondan sonra halası kucağına aldı biraz onu sevdi Biz de kardeşimgile gidiyoruz elektrik yok burada dedim akşama kadar onu elektriksiz oyalayaman dedim Aldım Çınar’ı da kucağıma sırtımda çantası kolumda buhar makinası diğer elimde de Çınar zaten ağır buhar makinası da ağır asansör da yok bizim apartmanda indim üç kat aşağıya arabanın kapısını açtım çocuğu auto koltuğuna oturturken kafası hafiften arabaya değdi ki bu gayet normal bir durum.Kafamı sağa tarafa bir çevirdim babaannesi geliyor oğluma şirinlik yapıyorum ağlamasın diye dedim ki bak bak oğlum babaannen de geliyor dedim Çünkü benim oğlum babaannesine resmen aşık babaannesi yanımdan sinirli sinirli bana laf söyleyerek geçti.aynen yazıyorum söylediklerini” çocuğun kafasını arabaya çarptın arabaya Allah sana akıl fikir versin sinirinden ne yapacağını şaşırdın” bunları sesli hatta bağırma tonuyla söyledi.ellerim ayaklarım boşaldı resmen.döndğm ona “evet Allah hepimize akıl fikir versin “diyip arabaya bindim arabayı biraz ileri alıp eşimi aradım.annen benden ne istiyor yeter artık.farzetsinki 3.katta kiracı oturuyor karışmasın artık yeter bana bunları söyledi o kim oluyor bu çocuğun annesiyim ben bakıcısı değilim.bana böyle davranmaya hakkı yok.onun çocuğum için tacizlerinden bıktım usandım yeter dedim ama kendimi kaybettim resmen.tmm ben konuşurım dedi.kardeşimlere gittim annem aradı.kv yılan gibi kovitli annemi aramış.benim 2 ablam eşlerinden ayrıldılar.ve direkt anneme demişki kızını dövmeyen dizini döver kızın çok terbiyesiz çok saygısız bana sesini yükseltiyor kızlarına hiç terbiye verememişsin zaten onun için kızların yanında demiş sonrasında zaten annem de söylemiş karşılıklı söz düellosu devam etmiş bu şekilde.annem bana söyledi.ki ablalarıma dil uzatan kv de ikinci evliliği.annemin o anda bu aklına gelmemiş yoksa ona derdim demekki sen de terbiyesizsinki onun için ilk eşin seni boşayıp ikinci evliliğini yaptın ama çok hastaydım nefesim kesiliyordu bir de suratıma telefonu kapattı dedi.ben bunları duyunca hemen eşimi aradım annen hızını alamamış annemi aramış böyle böyle söylemiş dedim.eşim bunları da duyunca şokkkkkkk oldu.anasını aramış ve anasından mükkemel cevap.güyaa ablalarıma öyle bir şey dememiş.yaniii yine inkar.bir zamanlar evin boyasıyla ilgili söylediklerini inkar ettiği gibi bu söylediklerini de inkar etmiş ve hiç şaşırmadım.onu Allaha havale ettim.ertesi gün de oğlumun doğum günüydü.babamlar kovitli olduğu için ve bu olaylar da yaşandığı için ben 3 kişilik pasta sipariş ettim.pastamız öğleden sonra geldi hadi keselim dedim eşim hemen hayır akşam babaanesi gil de gelecek öyle kesilecek demesin mi ben daha beter çıldırdım.ne alaka yaa anan aileme ve bana neler yaptı bu kadar şeyin üstüne bir de onu evime mi almamı bekliyorsun? Efendim konışmak zorjnda değilmişim ama oğlumuz da onun torunuymuş pasta keseceksek o da bırda olmalıymış.iyi valla dedim anan olmadan nerdeyse wcye de gitmicez.veeeeeeee akşam 19:30a kadar eşimle kavga ettim ama gelin görünki hanımefendi hiçbir şey olmamış gibi evimize geldi ve sanki bana aileme okadar lafo söyleyen kendisi değilmiş gibi beni konuşturmaya çalıştı.suratına bile bakmadım ve bir insan nasıl bu kadar yüzsüz olabilir dedim.oğlumun pastasını da ekledim kızlar.şimdi 15bin öğretmen ataması var.tek dileğim bu atamada gitmek.çünkü bu olaykarın yaşandığı gece okadar umutsuzdum ki sosyal medyayı açar açmaz karşıma atama müjdesi çıktı.kesinlikle atanıp gideceğimi düşünüyoeum.
rutin kontrole ben kovid olmadan önce gitmiştik. boyu ve kilosu 1 buçuk yaş civarı seyrediyor öğün aralarını uzak ki çok fazla kilo almasın dedi doktorumuz. ama kızıma yemek yedirmek için bi amuda kalkmadığım kalıyor ne yemek yemesi.Kızlar 1 yaş aşılarını vurduranınız oldu mu? Yan etkilerini yaşadınız mı? Rutin kontrolde bebeklerinizin boyu ve kilosu nasıl?
.
.
Gözün aydın canimm benimde annemler geldi aynı şekilde çok mutlu bir ooaym bide bizim kız rahat versebu 1 sene nasıl geçti hiiiiç anlamadım. geçen sene dün doğurmak istiyorum artık taşıyamıyorum diye hüngür hüngür ağlıyordum. şimdi de kızım bir yaşında diye şaşırıyorum. babamız yanımızda değil o geldiğinde ufak bir pastayla kutlama yapacağız nasipse inşallah
haftaya kız kardeşim geliyor o kadar mutluyum ki anlatamam ❤
Hem de zırdeliAyy deli mi New ayıp yaaa ayıp ne curetle öyle söylüyor. Aslında ben pek kız tarafının sorun yaşadığını görmedim o yüzden çok anlayamıyorum empati kuramiyorim acaba bizim erkeklerimiz vurdumduymaz mi , annesine mı düşkün yada biz olsak nasıl davranır bilmiyorum aynı şeyi yaşasak
Ne kadar güzel yazmışsın.. Hem ne ara 1 sene oldu diyorum hem de sanki yıllardır bebeğim var gibi hissediyorum..Bizde atlattık doğum gününü bitti gitti. Uyumam lazım ama fotilere bakmakta uyuyamıyorum habire açıp açıp bakıyorum.
O kadar sancı çektim yinede sezeryan oldu, göğüs uçlarım yara kanasada emziriyorum yinede mama yiyor, kilo veremiyorum, uyumuyor derken ne yara kaldı ne mama ne de kilo bi de şu uyku işini halletsek... Bir senedir hayatımda ve bu çok garip. Hem ne ara 1 sene oldu diyorum hem de sanki yıllardır bebeğim var gibi hissediyorum..
Ah canım ah.tam 2 Eylülden beri oğlum kıvrana kıvrana ağlayarak uyanıyor ve resmen ağlama krizi.ne yapsak susmuyor.sadece 2 gece o şekilde uyanmadı ama her gecemiz aynu.dün gece bile..2 kez uyandı.bizim de 8 diş çıktı.anlam veremiyorum.dün ensesini kaşıdı hıncından ve ensesinin derisini kavlattı ,yaraladı.parmağını kulağının içine sokuyor kulağını kanatıyor.doktora da götürdüm ama bu halleri için ağrı kesici ver dedi.dün akşam ağrı kesici vermeme rağmen çocuk yine de zıvanadan çıktı.artık okadar çaresizim ki ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.ben bu kadar acı çekerken birilerinin bir de üstüme yürüyüp ailemin de canını sıkması olayını hele hiç hazmedemiyorum.dün gece mesela ben ve eşim oğlumun kriziyle uğraşırken kv de kapıda.kapıyı çalmıyor ama kapının arkasında duruyor.görüyorum merdivenin lambası yanıyor.eşime söyledim.annene söyle bu çocuk çatlasa da patlasa da şu kapıya gelmesin bidaha.hayır yani gelse bile ne yapabilecek.annesi ve babası olarak biz zaten başındayız ona ne oluyor? Tmm söylerim dedi.söylemiştin zaten de yeteri kadar etkili olmamış demekki dedimKızlar bu saat oldu bebeğim uyuyamadı, tam dalıyor ağlıyarak uyanıyor. Kulağını çekiştiriyor. Zaten 8 dişi çıktı... biraz arası açılması lazım değil mi? Topiğimizde 9.dişi çıkartan bebeğimiz var mıydı? Acaba boğaz ağrısı mı var diye düşünmeye başladım. Boğaz ağrısında kulağını çekiştirir mi bebekler?
Nice sağlıklı yaşları olur inşAllahhh canımBizde atlattık doğum gününü bitti gitti. Uyumam lazım ama fotilere bakmakta uyuyamıyorum habire açıp açıp bakıyorum.
O kadar sancı çektim yinede sezeryan oldu, göğüs uçlarım yara kanasada emziriyorum yinede mama yiyor, kilo veremiyorum, uyumuyor derken ne yara kaldı ne mama ne de kilo bi de şu uyku işini halletsek... Bir senedir hayatımda ve bu çok garip. Hem ne ara 1 sene oldu diyorum hem de sanki yıllardır bebeğim var gibi hissediyorum..
zaten 9 diş yolda çıktı çıkacak delircez ikimiz de az kaldıGözün aydın canimm benimde annemler geldi aynı şekilde çok mutlu bir ooaym bide bizim kız rahat verseolumsuz konuşmak istemezdim diş geliyor huysuz inşallah sende öyle bir durum olmaz
eli sürekli kulağında sürekli. saçlarını kulaklarını çekiştiriyo hep. bazen ağrı kesici de fayda etmiyoKızlar bu saat oldu bebeğim uyuyamadı, tam dalıyor ağlıyarak uyanıyor. Kulağını çekiştiriyor. Zaten 8 dişi çıktı... biraz arası açılması lazım değil mi? Topiğimizde 9.dişi çıkartan bebeğimiz var mıydı? Acaba boğaz ağrısı mı var diye düşünmeye başladım. Boğaz ağrısında kulağını çekiştirir mi bebekler?
Calpol ve dolveni dönüşümlü veriyorumkızlar ağrı kesici olarak ne veriyorsunuz bebeklere? ben de doktoruma danışıyım söylediğinizi kullanabilir miyim diye
ben deCalpol ve dolveni dönüşümlü veriyorum
Öyle gibi değil mi amaNe kadar güzel yazmışsın.. Hem ne ara 1 sene oldu diyorum hem de sanki yıllardır bebeğim var gibi hissediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?