• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
dediğiniz gibi yaptım kızlar, bazı ikramlıkları dışarıda yaptırıyorum. Ama inanın ona bile laf edilicek biliyorum. Kayınvaldemde dışarıda yaptırmaya karşı bir tepki var. İki çocukla su böreği açmamı, sarma sarmamı bekliyor zannımca 🙈Birşey derse lafımı hazırladım, keşke bir ihtiyacın var mı diye sorsaydında bende dışarıda yaptırmak zorunda kalmasaydım diyeceğim.
Ben sardım iki çocukla 🥴iki gün sürdü 🤪su böreğimi annem yaptı getirdi .yakın şehirlerde oturuyoruz.Allah razı olsun 🌺

Bir yaşına geldiler düzelen, değişen hiçbir şey yok😔 Bütün gün mızlıyor, yemek yedirmek işkence. Geceleri bir yarım saat bile uyuduğum yok kesintisiz. Sürekli memede. Sürekli bir ıhh ıhh sesi. Dayanmıyor artık bünye. Boynum belim tutulmuş yan yatmaktan. Nasıl bırakacak bilmiyorum ben delirmeden önce.

Abartısız bir saati geçti uyutmaya çalışıyorum. Kendi saçımı başımı yolucam artık. Zaten keyfim yok. Ancak dalmaya başladı. Ilk çıt sesinde de uyanacak☹ Her gün aynı yıkıcı tempo. Nereye kadar dayanacaksak
Galiba hiç bitmicek gibi..şöyle deliksiz uyumayı öyle özledim ki anlatamam

Kızlar çok sitemkarim kusura bakmayın ama çok sinirliyim uyku yok zar zor yemek yedir bide iki aile arasında kal kaynanamın sürekli saçma sapan herşeyde ısrarı eşimin rahat tavırları bebeğimin sürekli ağlaması çok zorlanıyorum sinirine hakim olamıyorum. Bu sınır bana has mi sizlerdede yıpranmadan kaynaklı sinir var mi

Aynen onu kabullendikten sonra zaten baya büyük adım atmış oluyorsun

Aynı benim kayınvalide oda kalabalık misafire Bi şeyimi yapar ama herkese şunu ben yaptım Haa yiyin yeni tarif mutlaka beğenirsiniz diye ısrar eder bizim buralarda bide ısrar çok vardır birinci ye dediğinde yok sağol denir o kayseri ağzı olur ikinciyi bekler misafir desinde yiyim diye yi allesen hadi hadi ucundan bak bari tadına baktıktan sonra sevecen bak bitirirsin mutfakta var bidaha da istersen gadasını aldığım gibi gibi ve istisnasız herkese yaparlar yeni nesil bırakmaya başladı çok şükür
Şu saçma israrlar bitirdi beni kaynanam köyde oğluyla bir sürü şey göndermiş onu neden almadın bunu neden almadın al al diye telefonda tüketti yoktan hatırdan bir anlamiyor çileden çıkardı hep böyle ya

Kızlar çok sitemkarim kusura bakmayın ama çok sinirliyim uyku yok zar zor yemek yedir bide iki aile arasında kal kaynanamın sürekli saçma sapan herşeyde ısrarı eşimin rahat tavırları bebeğimin sürekli ağlaması çok zorlanıyorum sinirine hakim olamıyorum. Bu sınır bana has mi sizlerdede yıpranmadan kaynaklı sinir var mi
Sabahtan beri bende delircem. Gece zaten miymiy memede. Beynimi yedi her şeye ağlar mı insan? Arkamı dönemiyorum başlıyor çığırmaya. Ona yemek hazırlayacağım yok ortalık ayağa kalkıyor. Yapılması gereken işleri saymıyorum. Tezgahtaki bulaşıkları bile yerleştiremedim ne beni salıyor ne kucağımdan iniyor😔
Binbir uğraşla uyuttum bari 5 dakika duşa gireyim dedim. Ben daha çıkamadan ağlama sesi. kapıya geldi😱 Bilmiyorum ama artık dayanmıyor benim sinirlerim. Çıksam bir dağ başına doyasıya bağırıp ağlasam. Öyle bir his var içimde😪 Neyi eksik yapıyorum, niye böyle diye düşünüyorum?Neden bu kadar zor olmak zorunda?

Bir arkadaşımın bebeğiyle araları 1 hafta. Nette görüyorum çaylar, kahve keyifleri. Sürekli oyun oynadığı yemeğini yediği videolar. Sıcak bir çayı keyifle içile o doğmadanki son gündeydi herhalde😔 Yemeği hiç saymıyorum. Ne yediğimin bile önemi yok çünkü anlamıyorum ağlayıp huysuzlanmasından.

Başkasına anlatamıyorsunda altı üstü bir bebek ne olabilir ki diyorlardır. Herhalde en iyi anlayan sizlersiniz. Şikayet gibi değil canları sağ olsun ama nedensiz huysuzluk çok yıpratıcı oluyor😩

Sabahtan beri bende delircem. Gece zaten miymiy memede. Beynimi yedi her şeye ağlar mı insan? Arkamı dönemiyorum başlıyor çığırmaya. Ona yemek hazırlayacağım yok ortalık ayağa kalkıyor. Yapılması gereken işleri saymıyorum. Tezgahtaki bulaşıkları bile yerleştiremedim ne beni salıyor ne kucağımdan iniyor😔
Binbir uğraşla uyuttum bari 5 dakika duşa gireyim dedim. Ben daha çıkamadan ağlama sesi. kapıya geldi😱 Bilmiyorum ama artık dayanmıyor benim sinirlerim. Çıksam bir dağ başına doyasıya bağırıp ağlasam. Öyle bir his var içimde😪 Neyi eksik yapıyorum, niye böyle diye düşünüyorum?Neden bu kadar zor olmak zorunda?

Bir arkadaşımın bebeğiyle araları 1 hafta. Nette görüyorum çaylar, kahve keyifleri. Sürekli oyun oynadığı yemeğini yediği videolar. Sıcak bir çayı keyifle içile o doğmadanki son gündeydi herhalde😔 Yemeği hiç saymıyorum. Ne yediğimin bile önemi yok çünkü anlamıyorum ağlayıp huysuzlanmasından.

Başkasına anlatamıyorsunda altı üstü bir bebek ne olabilir ki diyorlardır. Herhalde en iyi anlayan sizlersiniz. Şikayet gibi değil canları sağ olsun ama nedensiz huysuzluk çok yıpratıcı oluyor😩
beni de aranıza alın...bir kelimesi eksik değil. hepsinin kat ve kat fazlasıyla yaşıyorum. sabah kahvaltı da dondurma yedim mesela..Varın siz düşünün. Çünkü en kolay buydu benim için, buzluğu aç, dondurmayı çıkar ve ye. çay dahi demleyemedim. Tahammülüm bu saate kadar idare ediyor beni. Bu saatlerde ağlamaya başlıyorum ben bu işi beceremiyorum diye...Eğer ben yanında oynamıyorsam, oyuncaklarıyla hiç oynamıyor. Yeni alınan bir oyuncaksa ilk başta çok ilgili ama sonra bıkıyor,bırakıyor. Sürekli benim onu oynatmamı istiyor. Bahçeye çıkalım, kedilere bakalım, salıncakta sallanalım, yoldan geçenlere seslenelim ..ama hep benle. yere koyduğum an, hemen kollarını kaldırıyor. Mama sandalyesi ile mutfağa yanına koyuyorum yemek yapabiliyim diye ne pişirebiliyorum ne pişirdiğimden anlıyorum. Biliyorum böyle böyle büyüyecek.. ama inanın sürekli depresifim. Sanki herkes hayatı yaşıyorda bir ben izliyormuşum gibi geliyor.

Aynı soruları bende çok soruyorum ve dediğin gibi paylaşım yaptıklarında bende sen gibi düşünüyorum. Ama bir arkadaşıma sordum o da sürekli paylaşım yapardı 10 kişiye yakın bakan varmiş çocuğa annem kardeşlerim kuzenlerim eşimin ailesi hepsi bakıyor dedi.

Aynı soruları bende çok soruyorum ve dediğin gibi paylaşım yaptıklarında bende sen gibi düşünüyorum. Ama bir arkadaşıma sordum o da sürekli paylaşım yapardı 10 kişiye yakın bakan varmiş çocuğa annem kardeşlerim kuzenlerim eşimin ailesi hepsi bakıyor dedi.
Biz de tek başına oyalıcam diye uğraşalım.

beni de aranıza alın...bir kelimesi eksik değil. hepsinin kat ve kat fazlasıyla yaşıyorum. sabah kahvaltı da dondurma yedim mesela..Varın siz düşünün. Çünkü en kolay buydu benim için, buzluğu aç, dondurmayı çıkar ve ye. çay dahi demleyemedim. Tahammülüm bu saate kadar idare ediyor beni. Bu saatlerde ağlamaya başlıyorum ben bu işi beceremiyorum diye...Eğer ben yanında oynamıyorsam, oyuncaklarıyla hiç oynamıyor. Yeni alınan bir oyuncaksa ilk başta çok ilgili ama sonra bıkıyor,bırakıyor. Sürekli benim onu oynatmamı istiyor. Bahçeye çıkalım, kedilere bakalım, salıncakta sallanalım, yoldan geçenlere seslenelim ..ama hep benle. yere koyduğum an, hemen kollarını kaldırıyor. Mama sandalyesi ile mutfağa yanına koyuyorum yemek yapabiliyim diye ne pişirebiliyorum ne pişirdiğimden anlıyorum. Biliyorum böyle böyle büyüyecek.. ama inanın sürekli depresifim. Sanki herkes hayatı yaşıyorda bir ben izliyormuşum gibi geliyor.
Sizden de böyle şeyler duyunca rahatlıyorum azda olsa yanlış anlamayın sakın. sadece demekki bunlar doğal Seyler diyip sabret diyorum kendime öyle motive ediyorum yoksa sizler gibi dayanacak gücüm kalmadi

Bu SF resmen benim hayatım 3cocugun 3u de mi aynı olur.wc ye gitmek bile luks.isin kötüsü büyüdüler hala babası ya da ben olmadan oyun kurmak oynamak yok nerde hata yapiyrz bulamıyorum oyuncak var kardeş var ama yok oynayan yok 3u de tüm gün üstümde

Bu SF resmen benim hayatım 3cocugun 3u de mi aynı olur.wc ye gitmek bile luks.isin kötüsü büyüdüler hala babası ya da ben olmadan oyun kurmak oynamak yok nerde hata yapiyrz bulamıyorum oyuncak var kardeş var ama yok oynayan yok 3u de tüm gün üstümde
Buyuselerde yoruyorlar desenize🥴

Merhaba kizlar ben dogum sonrasi iki ay once normal adet oldum fakat sonraki ay agrisiz ve afedersiniz kahve siyah seklinde cok az iki gun oldum normalde alti yedi gun surer adet bitti on bes gun sonra yine baktim yine ayni siyah seklinde oldum bugun. Basina bu tarz bisey gelen varmi. Normalde 34 gunde olurum adet dongum 34 37 arasidir bu sefer yirmi gun bile olmadi

Merhaba kizlar ben dogum sonrasi iki ay once normal adet oldum fakat sonraki ay agrisiz ve afedersiniz kahve siyah seklinde cok az iki gun oldum normalde alti yedi gun surer adet bitti on bes gun sonra yine baktim yine ayni siyah seklinde oldum bugun. Basina bu tarz bisey gelen varmi. Normalde 34 gunde olurum adet dongum 34 37 arasidir bu sefer yirmi gun bile olmadi
Merhaba. Regl döngüsü ve şekli ilk başlarda çok garip oluyor. Bu çok normal. Ben doğumdan sonra hemen regl oldum. Hiç kesilmedi benim. Kişiden kişiye çok değişen bir durum. Benim eskiden 28 30 gün arasıydı döngüm. İlk zamanlar ayda iki kere oluyordum. Kanamam da koyu kahve ve çok fazla oluyordu. Uzun da sürüyordu. 8. Ayda falan anca normal eski rutinine döndü. Aklına takılıyorsa yine de doktora görünebilirsin ama bence doğal bir süreç.

Bide diyolar ya hepimiz baktık büyüttük çocuk ballandira ballandira anlatiyolar övünüyorlar ya deliriyorum..iyide sizlerin yanında anası babası nenesi dedesi halası teyzesi ibisi bibisi vardı..biz tekiz esim ve ben baska destek olacak kimse yok..bide 2.ci ne zaman olucak ara vermeyin yapin..bi ona karismiyodunuz karışın..

Tek başına çocuk bakmak çok zorlu yıpratıcı..sağlıklarına bişey olmasin hasta olmasınlar bunlar gelip geçici günler herşey güzel olucak diye teselli veriyorum kendime sakin kalmak için..

kızlar biz doğum gününü atlattık çok şükür. Aslında doğum tarihine daha var ama biz erken kutlamak istedik. Büyüğümün okul telaşı ve dersleri başladı. o yüzden sonraya bırakmak istemedim. Burdan bir arkadaşımız yazmıştı çok yorucu ama geriye çok güzel anılar kalıyor diye. B Birmucize sen yazmıştın galiba canım.. gerçekten de çok yorucuydu. Hatta size komik birşey söyliyim mi, misafirlerimiz gelmeye başladığında farkettik ki biz pastayı pastaneden almayı unutmuşuz. Yorgunluktan ve uykusuzluktan akıl falan kalmamış, 🙈 çok güzel anılar ve fotoğraflar kaldı geriye. Ama bir 10 yıl kimse bana dokunmasın ancak kendime gelirim 🤣

Back