• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Gerçekten anneme bazen kızıyorum ve hem yumusuyorum artık zamanında ne çekmiş diyorum bide biz 8 kardeşiz düşün😱 fakat benim gerçekten tahamulum kalmadı çok agresif oldum eşimle sürekli tartiscak bişey buluyorum bugün sana kendimi begendiremedim bir dedi çok uzuldum
Yaaa biz de 6 kardeşiz ve annem evlendiğinde eltiler,kv,kayınlar falan hep aynı evdelermiş.sonra ayrı oda gibi bir şey vermişler ama yeme içme birlikteymiş ve sülale de genelde bize gelirmiş.babam da hep iş için şehir dışında olurmuş şehir dışından geldiği günlerde de bizlerden biri gece ağladığında anneme çocuk ağlama sesi duymak istemiyorum zaten yorgunum dermiş.annem de garibim ağlayan kimse alıp balkona çıkarmış.balkonda kucağımda çoooook geceler öyle oturduğum yerde uyuyakalmışımdır diyor.işte analık hakkı ödenmez diye boşuna dememişler.şimdi onu çok iyi anlıuorum.gece oğlum çok defa uyandı ağladı inledi hep ona masaj yaptım öyle uyuttum ama şu anda benim yerime eşim uyuyor neymiş yorgunmuş beyefendi 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 oğlumu da halası havuza götürdü ve en müsait zamanımda uykum yok 😩😩

Yaaa biz de 6 kardeşiz ve annem evlendiğinde eltiler,kv,kayınlar falan hep aynı evdelermiş.sonra ayrı oda gibi bir şey vermişler ama yeme içme birlikteymiş ve sülale de genelde bize gelirmiş.babam da hep iş için şehir dışında olurmuş şehir dışından geldiği günlerde de bizlerden biri gece ağladığında anneme çocuk ağlama sesi duymak istemiyorum zaten yorgunum dermiş.annem de garibim ağlayan kimse alıp balkona çıkarmış.balkonda kucağımda çoooook geceler öyle oturduğum yerde uyuyakalmışımdır diyor.işte analık hakkı ödenmez diye boşuna dememişler.şimdi onu çok iyi anlıuorum.gece oğlum çok defa uyandı ağladı inledi hep ona masaj yaptım öyle uyuttum ama şu anda benim yerime eşim uyuyor neymiş yorgunmuş beyefendi 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 oğlumu da halası havuza götürdü ve en müsait zamanımda uykum yok 😩😩
Benim babamda öyle yemiş eslerimizdin değerini bilelim gerçi oda yorgunum diyip köşeye çekiliyor bazen ama yinede hakkını ödeyemem burda tekim hiçbir desteğim yoo eşim hep yanımda ama işte hep sitemkar oldum çıktım Allah'ım sagliklarini eksik etmesin hastalandığında nasıl kötü oluyorum ama dinlenmeyi ve vücut ister istemez hep sitem ediyoruz iste

Çok geçmiş olsun canım,Allah şifa versin inşallah.Bebeğe bakmak zor oluyordur haliyle,Allah kolaylık versin.
olmaz mı. bi de iştahsızlığı başladı yine zor beğenip yiyor.
Çok üzüldüm senin adına aynı sehirde olsak keşke en azından bir çorba ıhlamur bişey yapardım kapına getirirdim. Moralini yüksek tut Allah şifa versin tez zamanda. Bu zor zamanda kızının bakımında kolaylık versin🙏
allah razı olsun düşünmen demen yeterli ❤
Çok geçmiş olsun canım umarım tez zamanda çok çok hafif bir şekilde atlatırsın 🤲
çok sağ ol çok teşekkür ederim

Merhaba güzel anneler ben de yeni üye oldum Eylül anneleri başlığını görünce😍hepimiz aynı şeyleri yasiyoruz gibi okuduğum kadarı ile Antalya yaşayan cicis annelerle tanismak görüşmek isterim yalnız anne olmak zor.gezeriz birbirimize destek oluruz birbirimize gelip gideriz iyi gelir.toplanip parka denize biryerlere gideriz.pandemi nedeniyle hep evlere kapandik ama bana artık tak dedi yani bu şekilde yaşamak insanı daha çok yoruyor.gorusmek uzere haber vermeyi unutmayın😁benim yemese de bebişim için çorba yapmam gerek hepimize kolay gelsin.butun canlıların küçüğü pek dadlu ama bir o kadar da zor

Canım ben gece uyanırsa ve açsa eğer biberon maması yapıyorum içip uyuyor acaba kaşık maması yerine biberon maması mı denesen 🙄
Canım, bebeğim emzik ve biberon almıyor, gece sıklıkla kalkıp beni emiyor acaba kaşık mamalarının gece için olanından sevip yerse daha az uyanır mı diye merak ediyorum
bir gece çok ateşlendim ve ecel teri döktüm resmen. öleceğim sabaha çıkamam dedim yani resmen. 5-6 saat kadar sürdü. o bitti allaha şükür şimdi nefes darlığı hariç bi sıkıntım kalmadı.

valla ailem memlekette şu durumdayken gelemezler. eşim görevde hasta olduğumdan haberi bile olmadı. o gelene kadar iyileşirim bile allahın izniyle. yemeği de dışardan söylüyorum iyiysem kendim yapıyorum ama inanın 2 adım atsam bile nefesim kesiliyor. çok yoruluyorum.
Çok çok geçmiş olsun canım, delta varyantını geçiriyorsan daha zorlu geçebilir. Allah bu zamanda bebeğinin bakımı için kolaylık versin sana.. dışardan yemek söylüyorsan kelle paça gibi direncini yükselticek çorbalar da iç canım

kızlar testim pozitif çıktı şoktayım gerçekten. o kadar izoleydim ki nerden kaptım bilmiyorum.
Cok gecmis olsun. Umarım en kisa surede atlatırsın. Allah yardımcın olsun 🤲
KIzlar kaşık mamalarının gece için olanlarından kullananız var mı? Hangi markayı kullanıyorsunuz? Bebeğiniz severek yiyor mu ? Birde yedirdiğinizde gece uykusuna katkısı oluyor mu? Çok soru sordum ama uykusuzluktan ve yorgunluktan sağlıklı düşünemez oldum.
.
Bugün büyük çocuğumla sohbet ederken, bana en büyük hayalimin ne olduğunu sordu. Ben kendime ait tek bir gün..deyip istemsizce ağlamaya başladım. Çocuğumda yazık ne desin ben büyüdüm anne, korkma o da büyüycek sana kahve yapıcak diyor..ay yazarkende ağlıyorum ya... diğer sayfalarda ruh halinizden bahsetmişsiniz, okuyunca bende yazmadan geçemedim
Canim ben veriyorum. ArI markasini seviyo benkmki. Muhallebi aslinda, pisirip yapıyosun. Bardakla icmeyi seviyor.
Hero baby gece yi begenmedi.
Aptamil gece var onu da pek begenmedi ama bazen bikac kasik yiyor.
Irmikli olan mamalari pek sevmiyor ağzına puture alismadi. Sen de kendi bebegine göre deneyebilirsin
Gece yatmadan ne kadar alirsa vermeye çalışıyorum bence biraz farkediyo tutuyo onu sütüm yok çünkü.
Bir de, cocugun cok güzel teselli etmis seni. Gercek bir teselli o :) bi zamanlar aynisini yaşadığın.

Kızlar merhaba. Ben foruma çok giremiyorum. O kadar yorgunum ki hem psikolojik hem bedenen. Kızım uyumayı bilmiyor. Yazılanları okudum sanki kimse bizim kadar gece uyanmıyor. 9 aydır geceleri sayamayacağım kadar sık uyanıyoruz. Saat başı uyandığı gece mutluluktan çıldırıyorum. Uykuya geçene kadar zaten canım çıkıyor. Memede uyuyor başka türlü imkanı yok uyumuyor. Uyku eğitimi almaya karar verdim. Kalkışmaz olaydım daha beter olduk. Bir de tecrübesiz ve saçma biri çıktı karşıma ona da ayrı sinir oldum. Nasıl bir huysuzluktur bu ben anlayamıyorum. Kaç doktora gittik çok şükür bir sıkıntımız da yok. Kilo alımı çok çok az. Aslında çok güzel yemek yiyor hiç ayırmıyor. Uykusuzluktan mı kilo almıyor acaba. Geç yatıyor ya da ondan mı ki. Gece 12 de uykuya başlarsa zil takıp oynayasın geliyor. Neden uykuya bu kadar tepkili aylardır anlayamıyorum. Oturup ağlıyorum artık. 9 ayı geçti uyku yüzü görmedim kesintisiz. 😥

Kızlar merhaba. Ben foruma çok giremiyorum. O kadar yorgunum ki hem psikolojik hem bedenen. Kızım uyumayı bilmiyor. Yazılanları okudum sanki kimse bizim kadar gece uyanmıyor. 9 aydır geceleri sayamayacağım kadar sık uyanıyoruz. Saat başı uyandığı gece mutluluktan çıldırıyorum. Uykuya geçene kadar zaten canım çıkıyor. Memede uyuyor başka türlü imkanı yok uyumuyor. Uyku eğitimi almaya karar verdim. Kalkışmaz olaydım daha beter olduk. Bir de tecrübesiz ve saçma biri çıktı karşıma ona da ayrı sinir oldum. Nasıl bir huysuzluktur bu ben anlayamıyorum. Kaç doktora gittik çok şükür bir sıkıntımız da yok. Kilo alımı çok çok az. Aslında çok güzel yemek yiyor hiç ayırmıyor. Uykusuzluktan mı kilo almıyor acaba. Geç yatıyor ya da ondan mı ki. Gece 12 de uykuya başlarsa zil takıp oynayasın geliyor. Neden uykuya bu kadar tepkili aylardır anlayamıyorum. Oturup ağlıyorum artık. 9 ayı geçti uyku yüzü görmedim kesintisiz. 😥
Merhaba. Seni cok iyi anlıyorum. Benim ilk yavrucagim da seninkine benzerdi. O kadar zor o kadar zor ki insan kendine gelemiyor. Benim uyku egitimi almak icin mecalim yoktu. Hic biseye mecalim yoktu evime kimseyi alamiyor hayatımı zor devam ettiriyordum. Gece 2 3 4 5 6 sabah 7de yaTiyordu. 1 de yatsa bayram ediyodum. Uyumadigi için disarda bebek arabasinda uyursa tirnaklarini flan orda kesiyodum esim bizi çıkarıyodu, bazen arabada uyurdu.
Çözüm icin degil ama destek olmak icin yazdım. Eger aileden yardim alabilrisen mutlaka boll bol al.
Bazi temel kurallar var duzeltmek icin onlari uygulayabildin mi?
Pedagog bize sabah en gec 8de uyandirin demisti. Yatmasına degil ama kalkmasina mudahale edebilirsiniz demisti. Gece süt yerine su verin demisti.
Tvden tabletten uzak durmak, aksam yavas oyunlar ve belli bir rutin gerekiyor.
Cocuk doktorumuz da, benimki 3 yasinda hala uyumuyo sigortalari kapatıyoruz her gun öyle uyuyo demisti bazi cocuklarin fıtratı bu diye düşünüyorum. Su anda kizim 4 yasinda hala da uyumak istemez hatta simdi yataginda oyun oynuyo
Hamileyken uykuya zor daliyo muydun?

Merhaba. Seni cok iyi anlıyorum. Benim ilk yavrucagim da seninkine benzerdi. O kadar zor o kadar zor ki insan kendine gelemiyor. Benim uyku egitimi almak icin mecalim yoktu. Hic biseye mecalim yoktu evime kimseyi alamiyor hayatımı zor devam ettiriyordum. Gece 2 3 4 5 6 sabah 7de yaTiyordu. 1 de yatsa bayram ediyodum. Uyumadigi için disarda bebek arabasinda uyursa tirnaklarini flan orda kesiyodum esim bizi çıkarıyodu, bazen arabada uyurdu.
Çözüm icin degil ama destek olmak icin yazdım. Eger aileden yardim alabilrisen mutlaka boll bol al.
Bazi temel kurallar var duzeltmek icin onlari uygulayabildin mi?
Pedagog bize sabah en gec 8de uyandirin demisti. Yatmasına degil ama kalkmasina mudahale edebilirsiniz demisti. Gece süt yerine su verin demisti.
Tvden tabletten uzak durmak, aksam yavas oyunlar ve belli bir rutin gerekiyor.
Cocuk doktorumuz da, benimki 3 yasinda hala uyumuyo sigortalari kapatıyoruz her gun öyle uyuyo demisti bazi cocuklarin fıtratı bu diye düşünüyorum. Su anda kizim 4 yasinda hala da uyumak istemez hatta simdi yataginda oyun oynuyo
Hamileyken uykuya zor daliyo muydun?
Bize doktor gece 11den sonra beslenme bitmeli dedi ama kızım memede uyuyabiliyor başka türlü deniyorum asla ortalık kıyamet.
Sabah erken kaldırdım dediğin gibi bu sefer bütün gün gece yatana kadar toplam yarım saat uyudu ve gece uykuya geçemedi. Sanırım kızım uyumadıkça daha zor geçiyor uykuya. Erken kalktığımızda onu farkettim. Ben de dokunmuyorum istediği zaman uyanıyor. O rutinleri bir türlü yapamıyorum. Daha fena oluyor sanki herşey. Çok inatçı bir kıramadım inadını. Ben de beceremiyor olabilirim bu annelik işini. Artık elim ayağıma dolaştı. Kendimi yetersiz hissediyorum. Hamileyken uykunun dibine vuruyordum. Hiç uyumadığım uykuyu uyudum resmen.

Cok gecmis olsun. Umarım en kisa surede atlatırsın. Allah yardımcın olsun 🤲

Canim ben veriyorum. ArI markasini seviyo benkmki. Muhallebi aslinda, pisirip yapıyosun. Bardakla icmeyi seviyor.
Hero baby gece yi begenmedi.
Aptamil gece var onu da pek begenmedi ama bazen bikac kasik yiyor.
Irmikli olan mamalari pek sevmiyor ağzına puture alismadi. Sen de kendi bebegine göre deneyebilirsin
Gece yatmadan ne kadar alirsa vermeye çalışıyorum bence biraz farkediyo tutuyo onu sütüm yok çünkü.
Bir de, cocugun cok güzel teselli etmis seni. Gercek bir teselli o :) bi zamanlar aynisini yaşadığın.
Bende bi denemek istiyorum canım, çok saolasın sorumu cevapladığın için, benim kızımda irmiği sevmiyor. Daha önce irmikli, muzlu muhallebiler denemiştim. Ama içinde irmik olan birşeyi sevmiyor. O yüzden yazdıkların bana fikir oldu, bende ilk ARI markasıyla denemeye başlıyım o zaman. Beğenmezse diğerlerini denerim. Birde bu kaşık mamaları genellik formül toz mamalarla hazırlanıyor değil mi?

Merhaba çalışamayı düşünen var mı ? Ben öğretmenim batmanda yaşıyorum, burada oyun grubu keşfettim yarım gün için bana da iyi gelir diye düşünüyorum eşimle daha paylaşmadım 😅 ama anne sağlığı da önemli öyle değil mi

Bize doktor gece 11den sonra beslenme bitmeli dedi ama kızım memede uyuyabiliyor başka türlü deniyorum asla ortalık kıyamet.
Sabah erken kaldırdım dediğin gibi bu sefer bütün gün gece yatana kadar toplam yarım saat uyudu ve gece uykuya geçemedi. Sanırım kızım uyumadıkça daha zor geçiyor uykuya. Erken kalktığımızda onu farkettim. Ben de dokunmuyorum istediği zaman uyanıyor. O rutinleri bir türlü yapamıyorum. Daha fena oluyor sanki herşey. Çok inatçı bir kıramadım inadını. Ben de beceremiyor olabilirim bu annelik işini. Artık elim ayağıma dolaştı. Kendimi yetersiz hissediyorum. Hamileyken uykunun dibine vuruyordum. Hiç uyumadığım uykuyu uyudum resmen.
Canim benim de bebegim sadece memede uyuyordu. Dediğin gibi ben de erken kaldirmistim ve mahvolmustum. Yapabilen icin diyorlar ki 21 gün devam ediceksin..
Sen beceremiyor degilsin bazi bebeklerin huyu böyle, kendini asla suclama hic kolay bisey değil ben yasadim biliyorum. Umarim guzel tavsiyeler alırsın ve duzene girersin yipratici bu süreç
Uyku videolari izleyebiliyo musun, bazi anneler bu sekilde düzeltiyorlar duyuyorum

Bende bi denemek istiyorum canım, çok saolasın sorumu cevapladığın için, benim kızımda irmiği sevmiyor. Daha önce irmikli, muzlu muhallebiler denemiştim. Ama içinde irmik olan birşeyi sevmiyor. O yüzden yazdıkların bana fikir oldu, bende ilk ARI markasıyla denemeye başlıyım o zaman. Beğenmezse diğerlerini denerim. Birde bu kaşık mamaları genellik formül toz mamalarla hazırlanıyor değil mi?
Rica ederim canim. Arının sütlü hurmaliyi cok sevmişti benimki. Suyla hazirliyorum canım. Arilar değil ama.sanriim digerlerine formul mama da katabiliyorsun üzerinde yaziyor emin degilim

Benimkide emerek uyuyor sadece başkasına bırakamıyorum o yüzden emene kadar herkesin burnundan getiriyor

kızlar; benim kızım gündüz emmeyi çok azalttı, gün içinde iki kere emiyor ve iki dakikayı geçmiyor. ama gece emmeye çok sık kalkıyor. Acaba bööyle böyle önce gündüzü sonrada geceyi mi bırakacak?

kızlar geçen sene bu zamanlarımızı hatırlıyor musunuz☺️ doğum çantasına neler koyalım diye konuşuyorduk. Gecelik mi yoksa pijama mı diye uzun uzun konuşulmuştu. Tam bugün Doktor beni nst'ye bağlamıştı ve sancım çıkmıştı. Her an doğuma alabiliriz sizi diyip, ilaç ve yatak istirahati vermişti. çok korkmuştum erken doğuma giricem diye. İki hafta daha sabredebilmişti bebeğim. Nerelerden nerelere geldik..bir sene sonra buralarda kimler kalacak bakalım. Ben heralde en sadık üyelerden olurum kolay kolay vazgrçemem buradan

kızlar geçen sene bu zamanlarımızı hatırlıyor musunuz☺️ doğum çantasına neler koyalım diye konuşuyorduk. Gecelik mi yoksa pijama mı diye uzun uzun konuşulmuştu. Tam bugün Doktor beni nst'ye bağlamıştı ve sancım çıkmıştı. Her an doğuma alabiliriz sizi diyip, ilaç ve yatak istirahati vermişti. çok korkmuştum erken doğuma giricem diye. İki hafta daha sabredebilmişti bebeğim. Nerelerden nerelere geldik..bir sene sonra buralarda kimler kalacak bakalım. Ben heralde en sadık üyelerden olurum kolay kolay vazgrçemem buradan
O özel günler hiç unutulur mu şimdide doğum günü için biseyler planlayıp hazırlıyoruz 10 gün sonra doğum günümüz 🥰🥰

Back