• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Kesmemiz mi gerekiyormys zira 1497532kez emiyo benim ki
Yok tam tersi hâlâ bebeklerimiz için en güzel besin anne sütü.bu aylarda drlarin söylediği "gece uyanmadan acikmadan uyur genellikle bebeğiniz" diyorlar ya; e gündüzde çok fazla ek besine yönelince ne ara acikip emiyorlar emiyorlarmi merak ettiğim için sordum canım.mesela bundan iki hafta önce gece yalancı meme niyetine yapışıkti bana. iki haftadır nedense gece sadece bir yada iki kez ve az emmeye başladı.sutum gitgide azalıyor.

Papatya011 Papatya011 Biz de babamlara gittiğimizde babasının kucağında bile durmaz hep bana bakıp ağlar 😫 pandemi çocuğu bunlar.iyice yabani olup çıktılar başımıza
Böyle degildi ama canım gittiğimiz yerlerde kim alsa gidiyordu normalde ama memlekete 8 aydır ilk defa gittik daha arabadan inip babaannesiyle dedesini görmesiyle birlikte çığlığı bastı valla huy değiştirdi çocuk ya

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım dikkate alacağım ama yedirmeyi kesmiyorum önce zaman tanıyıp yutup yutamayacagina bakıyorum çok zorlanirsa su veya hazırladığım formül mama ile tutmasına yardımcı oluyoum.yukardada yazdım yumurta sarısını peyniri ekmeği fln elimle ezip veriyorum.Ama maalesef Neva puturu hissettiği an tikanmasada cignemeyi DAHA DENEMEDEN tükürüyor.begenmedigini düşünüp başka birşey deniyorum pürüzlü şeyleri resmen çiğnemeye useniyo.oysa begendigi ve rondo edilmiş muhallebi kıvamı şeyleri kaşıkla vermemi bile beklemeyip sabirsizca namnaim yapa yapa yiyiyor.bircok şeyin tadını ve puturunu yadirgiyor zaten listem alerjiden ötürü kısıtlı.Yani her çocuk bir değil canım.Hatta benden çok daha deneyimli görümcem geldiğinde denedi yedirmeyi eyvah bu çok kötü huy edinmiş deyip oda yediremedi.Bende ileride seçici olmasın diye her yöntemi deniyorum.simdilik başaramadım.mesela sabah az yumuşak beyaz peynir az ekmek elimle ağzına koydum minik minik bir iki cignemeye çalıştı sonra yüzünü eksitip yutmak yerine tukurmeyi tercih ediyor.bir iki yudum suyla yuttuk ama ağlamaya başlayınca besin reddine doğru gitmeyelim diye zorlamadim.labneyi denedim tek başına beğenerek yalanarak yedi.mesela abiSide istahsizdi (ilk zamanlar tabiki doğal olarak oda öksürüyor öğüruyordu) ama onu daha kolay alistirmistim tükürme huyu yoktu böyle🤷
Canım benim oğlumda çok öğürüyor ben çareyi yoğurtta buldum galiba o pürüzsüz diye onu çok seviyor. Kaşığa önce sebzesinden koyuyorum önüne yoğurt öyle veriyorum ağzına yiyor tek başına yoğurtsuz zor yediriyorum böyle böyle alışır diyorum. Mesela ilk zaman sol mememi emmiyodu hiç uçla alıştı emmeye başladı uçsuz emmiyodu sonra ucu bıraktı normal emmeye başladı yani ek gıda da böyle olur diye umuyorum

Püre dediğiniz blendr mı ? Bende hala çatalla eziyorum hafif pütürlü veriyorum. Pilav yaparsam çok pişiriyorum. Kendimiz ne pişirirsek ona ayrı pişiriyorum yinede ben beslenme alışkanlığından çok sağlıklı beslenme alışkanlığının olmasını tercih ederim. Baklava börek olayı bana ters yani 😅
çatalla ezilmiş pürelerden bahsetmiştim. hiç blender kullanmadım ben ama isteyen içine sinen kullanabilir tabii ki. artık ayrı yemek ben de yapmıyorum azraya. kendimiz ağır yemekler tüketmediğimiz için içim rahat veriyorum. ama hala tuz kullanmıyorum ya da minnacık atıyorum. salçalı yemek vermiyorum gibi gibi. baklava börek ben de vermedim henüz ama bilemedim denemekten de zarar gelmez sanki 🤣🤣 dün dondurma tattırdım biraz ellerime saldırdı yemek için ama vermedim dokunur diye.

böyle böyle başlamak lazım tabii ki birden değil ama uzatmamak da gerek bence ❤

Canım benim oğlumda çok öğürüyor ben çareyi yoğurtta buldum galiba o pürüzsüz diye onu çok seviyor. Kaşığa önce sebzesinden koyuyorum önüne yoğurt öyle veriyorum ağzına yiyor tek başına yoğurtsuz zor yediriyorum böyle böyle alışır diyorum. Mesela ilk zaman sol mememi emmiyodu hiç uçla alıştı emmeye başladı uçsuz emmiyodu sonra ucu bıraktı normal emmeye başladı yani ek gıda da böyle olur diye umuyorum
Umarım öyle olur canım.benim yigenimde küçükken pütürlü şeyleri zor yiyordu bir türlü alisamadi.simdi yedi yaşında hâlâ portakal suyunun içindeki az posayı falan içemez.Ama bizimkiler daha yeni başladı yolun başındayız ben umutluyum.tadlarini alıp sevdikçe tukurmeyi puskurtmeyi bırakır insALLAH🙏Biraz önce yoğurt verdim.daha önceki biraz ekşi gibiydi begenmemisti.simdi çok severek yedi.bakalim tekrar alerji yapmazsa yoğurt iyi bir seçenek dediğin gibi azar azar aynı kasıkta alıştırmak mantıklı 👍
Benim kız doğduğundan beri ne emdi uyanıkken ne de biberon aldı.Ne zor günleri atlattık bunu da atlatacağız insALLAH 💪

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım dikkate alacağım ama yedirmeyi kesmiyorum önce zaman tanıyıp yutup yutamayacagina bakıyorum çok zorlanirsa su veya hazırladığım formül mama ile tutmasına yardımcı oluyoum.yukardada yazdım yumurta sarısını peyniri ekmeği fln elimle ezip veriyorum.Ama maalesef Neva puturu hissettiği an tikanmasada cignemeyi DAHA DENEMEDEN tükürüyor.begenmedigini düşünüp başka birşey deniyorum pürüzlü şeyleri resmen çiğnemeye useniyo.oysa begendigi ve rondo edilmiş muhallebi kıvamı şeyleri kaşıkla vermemi bile beklemeyip sabirsizca namnaim yapa yapa yiyiyor.bircok şeyin tadını ve puturunu yadirgiyor zaten listem alerjiden ötürü kısıtlı.Yani her çocuk bir değil canım.Hatta benden çok daha deneyimli görümcem geldiğinde denedi yedirmeyi eyvah bu çok kötü huy edinmiş deyip oda yediremedi.Bende ileride seçici olmasın diye her yöntemi deniyorum.simdilik başaramadım.mesela sabah az yumuşak beyaz peynir az ekmek elimle ağzına koydum minik minik bir iki cignemeye çalıştı sonra yüzünü eksitip yutmak yerine tukurmeyi tercih ediyor.bir iki yudum suyla yuttuk ama ağlamaya başlayınca besin reddine doğru gitmeyelim diye zorlamadim.labneyi denedim tek başına beğenerek yalanarak yedi.mesela abiSide istahsizdi (ilk zamanlar tabiki doğal olarak oda öksürüyor öğüruyordu) ama onu daha kolay alistirmistim tükürme huyu yoktu böyle🤷
alerjiye lafım yok inşallah en kısa zamanda bünyesi alışır her şeye. çiğneme işine gelince inan zamanla yavaş yavaş alışıyorlar benimki de tükürüyordu hatta bahsetmiştim yoğurdu sade sevmediği için pekmezle veriyordum faydası olmadığını öğrenince onu da bıraktım hala üstü başı yoğurt oluyor itiyor diliyle. sevdiği sebzelerle vermeye çalışıyorum ben de yeter ki vitaminini alsın.

sabah patates köftesi yaptım mesela. yağda yumurta yapıyorum. omlet yapıyorum. pankek yapıyorum. pişi yaptım geçende. yemeklerini ayrı yapmayı bıraktım zaten. meyve sebze vermeye özen gösteriyorum suyunu ihmal etmiyorum. inşallah yemek seçmez bi bakmışsın reddediyor benimki de. inşallah her birimizin bebeği iyi yer ❤

Babası geldi ve telefonumu alıp wcye kaçtım.okadar dinlenmeye ve kafa dinlemeye ihtiyacım varki anlatamam..iki haftadan beri resmen anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.gece 1248482636493kez uyanıyor.zaten geçen hafta 3.dişini çıkardı.dişini çıkarmadan iki gün öncesinden beri uyku düzenim altüst oldu.sabaha kadar sürekli ağlıyor,bir saat bile geçmeden uyanıyor gece de en az 7 kez uyanıp emziriyorum ve nekadar geç uyursa uyusun 6:30-7 de ayakta.en son 5/5:30 gibi emiyor ve ondan sonra sürekli bir mızmızlanma.6:30 gibi tam uyanıyor.zaten sabaha kadar uyan emzir uykuya dalar dalmaz yine uyan emzir sersem gibi oluyorum.bu süreç ne zaman bitecek gerçekten de çok merak ediyorum 🤦‍♀️

Ah bu allerji ah.... Tam düzeldi diyorsun pat başka bir şey çıkıyor. Ben de çeşit konusunda zorlanıyorum. Laktoz
allerjisi vardı. Komşum sağolsun süt almış, yoğurt yapmış bize . İyi ya dedim denedim. Denemez olaydım. Kabardı yine hadi kabarma ve kaşıntıyı geç kabız yaptı. 1 haftadır mahvoldu.
Allah'tan sebzeye allerjisi çıkmadı da rahat o konuda. Allerjik bebeği olmayan etraftan çok konuşan oluyor. Sözüm burdaki arkadaşlara değil. Nedense burda bana bir kötü bir şeye de yazılsa zoruma gitmiyor. Aynı şeyi yakın çevrem söyleyince bozuluyorum :))) etraf ne zamana kadar laktozsuz süt kullanacaksın dedi. Sonuç ortada.. inanmıyorlar bir de ..

Benim kızım ilk günden beri kendi eliyle yiyor. Tavsiye ederim. İstersen dene. Biz ağzına kaşıkla koyarken dilin orta kısmına denk getirirsek, öğürme refleksleri devreye giriyormuş. Kaşıkla ben de bir şey yedirirken zorlanıyorum.

Babası geldi ve telefonumu alıp wcye kaçtım.okadar dinlenmeye ve kafa dinlemeye ihtiyacım varki anlatamam..iki haftadan beri resmen anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.gece 1248482636493kez uyanıyor.zaten geçen hafta 3.dişini çıkardı.dişini çıkarmadan iki gün öncesinden beri uyku düzenim altüst oldu.sabaha kadar sürekli ağlıyor,bir saat bile geçmeden uyanıyor gece de en az 7 kez uyanıp emziriyorum ve nekadar geç uyursa uyusun 6:30-7 de ayakta.en son 5/5:30 gibi emiyor ve ondan sonra sürekli bir mızmızlanma.6:30 gibi tam uyanıyor.zaten sabaha kadar uyan emzir uykuya dalar dalmaz yine uyan emzir sersem gibi oluyorum.bu süreç ne zaman bitecek gerçekten de çok merak ediyorum 🤦‍♀️
Al benden de o kadar. Gece kaç kere kalkıyor sayamıyorum. Sabah 8 den sonra uyuyor e benim mesai başlıyor. Bakıcı gelince 11 e kadar öyle oturup Mila'nın uyanmasını bekliyor. Üst dilee geliyor bir gelemedi yine : ( hafta sonu ablama gidecektik ,şehirler arası yasak geldi ve güzel uyurum diyordum :(

Al benden de o kadar. Gece kaç kere kalkıyor sayamıyorum. Sabah 8 den sonra uyuyor e benim mesai başlıyor. Bakıcı gelince 11 e kadar öyle oturup Mila'nın uyanmasını bekliyor. Üst dilee geliyor bir gelemedi yine : ( hafta sonu ablama gidecektik ,şehirler arası yasak geldi ve güzel uyurum diyordum :(
Allah sabır ve dayanma gücü versin canım.Bu durumda en karlı kişi bakıcı olmuş maalesef 😫😫 valla ben de ablama bırakıp deliksiz uyumak istiyorum 😢

Agrisi
Yok tam tersi hâlâ bebeklerimiz için en güzel besin anne sütü.bu aylarda drlarin söylediği "gece uyanmadan acikmadan uyur genellikle bebeğiniz" diyorlar ya; e gündüzde çok fazla ek besine yönelince ne ara acikip emiyorlar emiyorlarmi merak ettiğim için sordum canım.mesela bundan iki hafta önce gece yalancı meme niyetine yapışıkti bana. iki haftadır nedense gece sadece bir yada iki kez ve az emmeye başladı.sutum gitgide azalıyor.
Vardır ve kesilmiştir annesi o yüzden uyanmiyrdur

Benim kız sanki gözü kapalı inliyo hiç dışı Yok gaz da olmaması lazım ee ne o zaman

U Ummu gulsum 2020 Benim oğlum 4 aylık falandı dişlerini kaşımaya ve salyalanmaya başladı.dişler önce dişetlerine gelip orada çıkma zamanını beklermiş 🤷‍♀️ Dişetlerine gelmeleri ayrı bir olay çıkmaları ayrı bir olay yani 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

ya hiç ama hiç sevmem bu lafı ama acaba doymuyor mu? sık kalktığı için diyorum ☹😔

Doyuyor canım.dişlerini kaşımak için emmek istiyor.bazen emmesi 3dk bile sürmüyor 😢 sürekli inliyor 😭😭
Bebekler ağrısı sızısı olduğunda terkedilmiş tarzı korkularından kalkar emmek istermiş yada sarilmani istermiş bunu okuduktan sonra kızım bazen uyanınca emzirmeyip sadece sessizce seni seviyorum kızım diyip sarılıyorum yada sırtını sivaZliyorim bu şekilde uykuya geri dönüyor ama hep ise yaramayabiliyor😂

Bizdede var canım dudaklarımız kuruyor ama ishaliz kaç gündür ondan olabilir diye düşünüyorum.vitamin ilacı mı kullanıyorsunuz?
Yook yok sidefer ve devir tek kullanıyorum bizimki neden acaba
Benimkide bayılıyor ama tikaninca zevki yarıda kalıyor kuzumun
peki emme durumları nasıl kızlar? aslında bu aylarda hâlâ en çok ve yüzde yetmiş anne sütüyle beslenmeleri gerekiyormuş.gece emzirmeye devam eden varmı?
10. Aydan sonra azaltmaya sonrada bitirmeye çalışın demişti takip ettiğim doktor benimki gece kalkıp emiyor gündüz açıkçası ne zaman uzansam otursam gelip açıp emiyor vermezsem feryat figan basıyor

Uyumuyordu.... belki bezi rahatsız etmiştir deyip altını değiştirdim üzerime bir işedi Aman Yarabbi bu macera sonunda biz iki kafadar da uyku filan kalmadı
Ben de üstümden tır geçmiş gibiyim.2ye kadar kaç kez uyandığını çok hatırlamıyorum.neyse 2de emzirdim uyudu ben de uyumaya geçtim.tam dalacam yine ağladı kalktım inat ediyo gözler kocaman açık 😩 eyvah dedim çünkü gözümden uyku akıyor.neyse beyefendiyi okşadım yarım saat uyudu.çok şükür dedim gittim yatağa yattım tam dalacam “hooop anne ne uyuması kalk bakalım “dercesine acı acı yine ağladı.tekrar gittim baktım taso gibi kendini ters çevirmiş beyefendi oyun havasında 🤬🤬🤬tam bir saat okşadım beyefendiyi.bi ara sinir krizi geçirdim apartmanı ayağa kaldırdım çünkü günlerdir psikolojikmen ve bedenen çöktüm imdatttttt diye bağıracam az kaldı 😢😢😭😭😭😭ve yine sabah 7de ayaktayız

Back