• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Linç yerim diye korkudan sesimi çıkarmadım burda ama ben de direk yediklerimizden ona da verdim.bi defa tuzsuz çorba ayirmistim yemedi hanımefendi bende sen bilirsin benden günah gitti dedim😂ama baharatlı yiyemiyor acilaniyo.benim çocuklar oturur benle kısır yer komşular sasiriyo abla nasıl alistirdin bunlari diye.ozrllikle birşey yapmadim ama yediklerimizden direk onlara da verdim.bu da öyle ananesi bebek mangal mi yermis diyor 😂

Linç yerim diye korkudan sesimi çıkarmadım burda ama ben de direk yediklerimizden ona da verdim.bi defa tuzsuz çorba ayirmistim yemedi hanımefendi bende sen bilirsin benden günah gitti dedim😂ama baharatlı yiyemiyor acilaniyo.benim çocuklar oturur benle kısır yer komşular sasiriyo abla nasıl alistirdin bunlari diye.ozrllikle birşey yapmadim ama yediklerimizden direk onlara da verdim.bu da öyle ananesi bebek mangal mi yermis diyor 😂
Evet annem de aynısını yapmış.ben biber salçası koymuyorum yemeklere ama annem acı biber salçası koyup bize onlardan yediriyormuş 🤤 hepimiz acıyı çok seviyoruz ve evimizde asla acı olmayan yemek yoktur.eşim hiç acı yiyemez çünkü kv yemekleri hiç ama hiç acı değildir.öyle alıştırmış çocuklarını.ilk evlendiğimiz zamanlarda eşim yemek yerken kafasından oluk oluk terler akardı acıdan dolayı 🤣🤣🤣annem tadımlarda hiç benim gibi de ilerlememiş.hatta biz iki aylıkkenden başlamış.hangi yemek varsa onun suyuna ekmek banıp ağzınıza veriyordum diyo 🤷‍♀️

Kizlar ya benim kiz normalde bana bu kadar aşırı düşkün degildi yere bırakınca biraz oynardı yurutece koyunca evin içinde gezerdi her yeri sadece 4 gün ailelerimizi gördü memleketten geri geldik ama şuan sürekli benim kucagimi istiyor aşık olduğu yurutece koyunca ağlıyor zaten yere filan koymaktan hiç bahsetmiyorum , aramızda güvenli bağlanma vardı ama azıcık insan görünce bozuldu gitti ne yapacağım ben bunla fikir verin birde çalışıyorum ramazanda evdeydim geri ise baslicam bakicida da ağlarsa diye endiseleniyorum

Kizlar ya benim kiz normalde bana bu kadar aşırı düşkün degildi yere bırakınca biraz oynardı yurutece koyunca evin içinde gezerdi her yeri sadece 4 gün ailelerimizi gördü memleketten geri geldik ama şuan sürekli benim kucagimi istiyor aşık olduğu yurutece koyunca ağlıyor zaten yere filan koymaktan hiç bahsetmiyorum , aramızda güvenli bağlanma vardı ama azıcık insan görünce bozuldu gitti ne yapacağım ben bunla fikir verin birde çalışıyorum ramazanda evdeydim geri ise baslicam bakicida da ağlarsa diye endiseleniyorum
Belki bir-iki gün ağlar sonra o da alışır canım.çok dertlenmemeni tavsiye ederim.ben de babamlara gittiğim zaman çocuğun tüm düzeni bozuluyor ki gittiğimde max 3 saat sonra dönüyoruz.evde hep babasıyla seni görüyorsa çocuk bir anda neye uğradığını şaşırmıştır.bikaçgüne kadar düzene gireceğini düşünüyorum 🤔

Kızlar bı kaç gündür eylüşün duduklari kuruyor internetten baktım sıvı kaybı demir başta olmak üzere vitamin eksikliğinden olabilir diyor sürekli su icirmeye vitamin ilaçlarını vermeye dikkat ediyorum amaa sizlerdee var mı böyle bir sıkıntı

Yerde oynamaya çalış her kucağına geldiginde dikkatini başka yere çekmeye çalış biz dışarı çıkıp gelince coonyapiyor onu ama ağrısı varsada bana yapışık gezer

Belki bir-iki gün ağlar sonra o da alışır canım.çok dertlenmemeni tavsiye ederim.ben de babamlara gittiğim zaman çocuğun tüm düzeni bozuluyor ki gittiğimde max 3 saat sonra dönüyoruz.evde hep babasıyla seni görüyorsa çocuk bir anda neye uğradığını şaşırmıştır.bikaçgüne kadar düzene gireceğini düşünüyorum 🤔
En son 9 gunluktu memleketi gördüğünde annemle kaynanamı gördü birer kere daha sonradan ama bizim evimizde gördü, şuan 8 aylık oldu 8 aydır ilk defa dedelerini görüyor , burda misafirliğe gidiyorduk ama sürekli gördüğü kisiler olduğundan heralde hiç böyle yapmıyordu farklı ortam çeşit çeşit insan görünce dengesi şaştı
Yerde oynamaya çalış her kucağına geldiginde dikkatini başka yere çekmeye çalış biz dışarı çıkıp gelince coonyapiyor onu ama ağrısı varsada bana yapışık gezer
Yerde oynamaya çalıştım ben yanında oturunca biraz oynadı az önce , dışardan filan gelince hiç yapmazdi böyle inan beni tanıdığını memlekette fark ettim kim kucağına alsa ses etmezdi burdayken, orda kim alsa dönüp bana bakıp ağlıyor tek aglamadigi küçük çocuklardan bazıları oldu

Ben en başından beri verdiğim şeyleri hafif pütürlü vermeye başlamıştım.mesela yumurta sarısını bile hiç pürüzsüz bir kıvamda vermedim.bodozlama daldım yani işin içine 😁😁bence dehşete düşme canım yavaş yavaş olacak iş bu.1 yaşına kadar bebeğine ek gıda vermeyen anneler bile var(örnek kv.göğüsleri taşıyormuş diye sütünün bebeklerine yettiğini düşünüp hiç ek gıda işine girişmemiş 🤦‍♀️) ben çok titizlendim.ayrı yemekler tuz koymamalar falan ama şimdiki aklım olsa hiç de okadar titizlenmezdim açıkçası.dün kuzenimle konuştum onunda oğlu şu anda 4.5 aylık ve 4. Çocuğu.o da tadımlara başlamış ama kendi yedikleri yemeklerden tattırmaya başlamış mesela.şimdi düşündüğümde aşırı mantıklı gelmeye başladı.ben dün taze fasulye ve ayranaşı çorbası verdim oğlum ayıla bayıla iştahla yedi hatta kaşık geç gelince huysuzlanıyordu. Evet geçen gün baklava verdim 40yıllık antepli gibi yedi mesela 🙈 hatta daha da istedi ağladı sızladı ağır gelir diye vermedim.birkaç lokmadan öteye gitmedim.yediklerinin tanelerini büyüttükçe ilk etapta oğlum kusacakmış gibi böğürüyordu ama hiç müdahale etmiyordum.bekliyordum önce kendini kurtaracak gibi mi değil mi? Eğer başedemiyorsa müdahale ettim.bu şekilde biraz zaman geçtikten sonra alışıyor.ben ilk büyük parçalar olarak yumuşak büyüklerden başladım.mesela erişte ve arpa şehriye çorbası.onlarda hiç sıkıntı yaşamadık mesela.et suyuna arpa şehriye çorbası yapıp yedirdim ama arpa şehriyesi ya da eriştesi fazlaydı.bu şekilde ilerledim canım.sana ve minnoşa kolay gelsin 😘
Yerim o kırk yıllık antepliyi😂🥰
Vallahi maaşALLAH canım 🧿 ALLAH nazardan saklasın böyle sorunsuz yiyen bebeklere bayılıyorum🥰.Bizim abimizde çok istahsizdi zor yerdi.Belki kızım öyle olmaz diye ümit etmiştim.Cok şükür iştahsız değil ama alerjiydi yutamamaydi meme reddiydi çok zor besleniyoruz çok 😒 bende senin gibi bodoslama dalayim dedim olaya benim kızin adını herkes Kibar kız koymuştu zaten uymadı
😅yumurta sarısının çok az kısmını ezerek verdim yedi bir iki lokma sonra o meşhur tükürme huyumuz başlıyor.. aslında tükürmese başaracağız . nasıl vazgecirecegim bu huyundan bilemiyorum.
bugun tekrar yoğurt deneyeceğim bakalım umarım tekrar sırtı kabarmaz.Dislerimiz kalsiyum eksikliğinden mi gelemedi acaba diye kafama takılıyor.
Daha neye alerjimiz olduğunu bir türlü kesinlestiremedik ki hala tek tek üç gün hepsini deneme aşamasındayız.guvenli listemiz çok sınırlı aynı şeyleri verip duruyorum çocuğa. öyle korkmadan direk yemek suları falan verebilmeyi çok isterdim.Seninki çabuk alışıyor anladığım kadarıyla .benim kiz sadece yerken içerken değil yüzüne krem sürerken gözüne uyku bandı falan takarkende nedense kendini sıkıp çırpınıp nefesini tutuyor.🤷

Ben hiç putursux birşey yapmadım.baslarda yiyemeyecek gibi olduğunda yoğurtla veriyordum ama şimdi mangalda tavuk bile yiyo😂su içerken nefesini tutma bizde de var biberon başlığı almadım bı turlu belki biberonla daha kolay içerdi.dis benimkinde hiç yok henüz
Mangalda tavuk yiyen bebek😲😂hemde dişi yokken 👏👏 Yok canım biberon başlığıyla falan alakası yok bence.hersekilde denedim aynı değişen bir şey yok. çay bardağı ile içmeyi ağzını kaşıya çarpa içmeyi çok seviyor ama çok tıkanıyor yine kasıyor kendini🤷

Kızlar bı kaç gündür eylüşün duduklari kuruyor internetten baktım sıvı kaybı demir başta olmak üzere vitamin eksikliğinden olabilir diyor sürekli su icirmeye vitamin ilaçlarını vermeye dikkat ediyorum amaa sizlerdee var mı böyle bir sıkıntı
Bizdede var canım dudaklarımız kuruyor ama ishaliz kaç gündür ondan olabilir diye düşünüyorum.vitamin ilacı mı kullanıyorsunuz?

Vallahi maaşALLAH canım 🧿 ALLAH nazardan saklasın böyle sorunsuz yiyen bebeklere bayılıyorum🥰.Bizim abimizde çok istahsizdi zor yerdi.Belki kızım öyle olmaz diye ümit etmiştim.Cok şükür iştahsız değil ama alerjiydi yutamamaydi meme reddiydi çok zor besleniyoruz çok 😒 bende senin gibi bodoslama dalayim dedim olaya benim kızin adını herkes Kibar kız koymuştu zaten uymadı
😅yumurta sarısının çok az kısmını ezerek verdim yedi bir iki lokma sonra o meşhur tükürme huyumuz başlıyor.. aslında tükürmese başaracağız . nasıl vazgecirecegim bu huyundan bilemiyorum.
bugun tekrar yoğurt deneyeceğim bakalım umarım tekrar sırtı kabarmaz.Dislerimiz kalsiyum eksikliğinden mi gelemedi acaba diye kafama takılıyor.
Daha neye alerjimiz olduğunu bir türlü kesinlestiremedik ki hala tek tek üç gün hepsini deneme aşamasındayız.guvenli listemiz çok sınırlı aynı şeyleri verip duruyorum çocuğa. öyle korkmadan direk yemek suları falan verebilmeyi çok isterdim.Seninki çabuk alışıyor anladığım kadarıyla .benim kiz sadece yerken içerken değil yüzüne krem sürerken gözüne uyku bandı falan takarkende nedense kendini sıkıp çırpınıp nefesini tutuyor.🤷
Hiç canını sıkma canım.benimkinin de sevmediği ve birtürlü yediremediğim şeyler var.mesela elma.nefret ediyor.elmalı pankek yaptım beyefendi burnunu kırıştırdı ağzına sokuşturdum hepsini tükürdü gıcık 🤔 yulaf asla benimsemedi.bazen hazırlıuorum yemeğini inatla yemiyor ve ona yeni bir şey hazırlamamı bekliyor.dolaba yöneldiğimde yeni bir şey hazırlayacağımı anlayıp gülüyor 🤦‍♀️ Sıpaaaaa.özetle kolay çocuk yok.çocuk yetiştirmek sabır işi vesselam.hiç üzülme arkadaşım bizi de güzel günler bekliyor inanıyorım 🥰🥰

Ben suyu çoğu zaman çay bardağıyla veriyorum.okadar hoşuna gidiyorki.dişleriyle bardağa vura vura zevkle içiyor sıpa 🤣🤣
Benimkide bayılıyor ama tikaninca zevki yarıda kalıyor kuzumun
peki emme durumları nasıl kızlar? aslında bu aylarda hâlâ en çok ve yüzde yetmiş anne sütüyle beslenmeleri gerekiyormuş.gece emzirmeye devam eden varmı?

Son düzenleme:
peki emme durumları nasıl kızlar? aslında bu aylarda hâlâ en çok ve yüzde yetmiş anne sütüyle beslenmeleri gerekiyormuş.gece emzirmeye devam eden varmı?
Gece belki birmilyon kez emmek için uyanıyor.emzik ve diş kaşıyıcı yaptı beni maalesef

peki emme durumları nasıl kızlar? aslında bu aylarda hâlâ en çok ve yüzde yetmiş anne sütüyle beslenmeleri gerekiyormuş.gece emzirmeye devam eden varmı
Kesmemiz mi gerekiyormys zira 1497532kez emiyo benim ki

alınma ama bana sanki biraz da sen çekindiğin için yiyemiyor gibi geliyor 🤔 o tükürüp nefesinin kesildiği anlarda panik yapıp yedirmeyi kesiyorsan yemek istemiyor olabilir. şimdi yaz da geldi çeşit çeşit sebze meyve var. artık püre değil de yavaş yavaş katıya geçmelisin. dişleri olmasa bile çiğneyip yiyebiliyorlar emin ol.

kaşıkla değil sen kendi elinle yedir. koy yanağının içine bak nasıl çiğniyor. öksürüp tıksırırsa su içir. öksürmesi, öğürmesi ya da tükürmesi zaten normal ve olması gereken şeyler. hava yolunun açık olduğunu nefes alabildiğini gösteriyor bunlar. nefesi kesilir de allah korusun boğazında kalırsa müdahale et korkma. böyle çekinir yedirmezsen yemek seçer çok zorluk çekersin ilerde.

alınma ama bana sanki biraz da sen çekindiğin için yiyemiyor gibi geliyor 🤔 o tükürüp nefesinin kesildiği anlarda panik yapıp yedirmeyi kesiyorsan yemek istemiyor olabilir. şimdi yaz da geldi çeşit çeşit sebze meyve var. artık püre değil de yavaş yavaş katıya geçmelisin. dişleri olmasa bile çiğneyip yiyebiliyorlar emin ol.

kaşıkla değil sen kendi elinle yedir. koy yanağının içine bak nasıl çiğniyor. öksürüp tıksırırsa su içir. öksürmesi, öğürmesi ya da tükürmesi zaten normal ve olması gereken şeyler. hava yolunun açık olduğunu nefes alabildiğini gösteriyor bunlar. nefesi kesilir de allah korusun boğazında kalırsa müdahale et korkma. böyle çekinir yedirmezsen yemek seçer çok zorluk çekersin ilerde.
Püre dediğiniz blendr mı ? Bende hala çatalla eziyorum hafif pütürlü veriyorum. Pilav yaparsam çok pişiriyorum. Kendimiz ne pişirirsek ona ayrı pişiriyorum yinede ben beslenme alışkanlığından çok sağlıklı beslenme alışkanlığının olmasını tercih ederim. Baklava börek olayı bana ters yani 😅

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım dikkate alacağım ama yedirmeyi kesmiyorum önce zaman tanıyıp yutup yutamayacagina bakıyorum çok zorlanirsa su veya hazırladığım formül mama ile tutmasına yardımcı oluyoum.yukardada yazdım yumurta sarısını peyniri ekmeği fln elimle ezip veriyorum.Ama maalesef Neva puturu hissettiği an tikanmasada cignemeyi DAHA DENEMEDEN tükürüyor.begenmedigini düşünüp başka birşey deniyorum pürüzlü şeyleri resmen çiğnemeye useniyo.oysa begendigi ve rondo edilmiş muhallebi kıvamı şeyleri kaşıkla vermemi bile beklemeyip sabirsizca namnaim yapa yapa yiyiyor.bircok şeyin tadını ve puturunu yadirgiyor zaten listem alerjiden ötürü kısıtlı.Yani her çocuk bir değil canım.Hatta benden çok daha deneyimli görümcem geldiğinde denedi yedirmeyi eyvah bu çok kötü huy edinmiş deyip oda yediremedi.Bende ileride seçici olmasın diye her yöntemi deniyorum.simdilik başaramadım.mesela sabah az yumuşak beyaz peynir az ekmek elimle ağzına koydum minik minik bir iki cignemeye çalıştı sonra yüzünü eksitip yutmak yerine tukurmeyi tercih ediyor.bir iki yudum suyla yuttuk ama ağlamaya başlayınca besin reddine doğru gitmeyelim diye zorlamadim.labneyi denedim tek başına beğenerek yalanarak yedi.mesela abiSide istahsizdi (ilk zamanlar tabiki doğal olarak oda öksürüyor öğüruyordu) ama onu daha kolay alistirmistim tükürme huyu yoktu böyle🤷

Back