2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Bizim de ense hep böyle isilik gibi kırmızı. Sürekli kaşıyor ama. Babası falan öptü mü? Hemen iz kalıyor ciltlerinde çünkü sakallardan. Göz kapağında olan bir leke var doğduğundan beri. Sanırım o kılcal damar çatlaması. Senin dediğin gibi bir haftadır yanağında var bir nokta. Sivilceye benzemiyor geçmiyorda

Maşallah ona Benim cadıya benziyor huyu. Ver diye mızlıyor hazırlığı görünce Ama hanımefendiye beğendirmek zor. Sevmediyse ev sahibine ayıp olmasın diye kaşığın ucuyla yiyen misafir gibi Açtıramıyorum ağzını kibar kibar yiyor birkaç kaşık. Beğenirse de daha yutmadan açıyor ağzınıBiraz gecik ımmm diye kızarak sesleniyor

Kavonoz mama vermiştim içindeki şeftali mi dokundu acaba diyorum. Her gören yanaklarını seviyor başına gelmeyen kalmadı yanakların galiba nazar diye bişi gerçekten var
peygamberimiz nazar deveyi kazana insanı mezara sokar demiş. düşün artık şiddeti ne kadar etkili oku bol bol bebeğini
Ben de ilk kez pirinç kullandım . Balkabağı içinde. Yemedi yuttu masallah çok sevdi
ayyy balkabağını da deneyeceğim daha ben bu gidişle denemelerden yemek yediremeyeceğim

Babası öpünce de kızarıyor da hemen geçiyor bu daha fazla galiba alerji umarım sabaha kalmaz yoksa kafayı yicem artık. Göz kapağında doğduğundan beri iz oğlumun da var. Bu yanağında ki 3 ay önce çıktı. Bi kaç kez dr götürdüm o da cildiyeye gönderdi geçmez boşa ilaç kullanma dedi. Daha onu kabullenemezken bugünde bunlar çıktı

Nasıl yapıcaksın canım? Şu kardeşine bir el ver
yarım ya da çeyrek ölçekten yapacağım büyük ihtimalle. havuç, patates ve pirinci haşlayıp ezdikten sonra zeytinyağı gezdiririm. bi sonraki seferde soğan eklerim. kırmızı biber, bezelye diye diye eklemeler artar zaten.

yoğurt çorbası brokoli çorbası da aklımda

Benim oğlumun da cildi sürekli alerji oluyor.kaçıncı şampuanımız mesela sayamadım.vücudu kuruyordu ev krem,vücut losyonu doldu.sadece anne sütü aldığında beslenmemden neleri çıkardım neleri ekledim ama hiçbiri çare olmadı.mesela kolları ve ayakları pütür pütür ve o pütürler sert sert.en son egzama olabilir demişti.beslenmenden yoğurdu çıkarabilirim bir sonraki geldiğinde demişti ama oğlumun da en sevdiği besinden biri de yoğurt.benim de öyle..artık cidden psikolojim bozuldu.pandemiden dolayı da hastaneye de sağlık ocağına da korka korka gidiyorum.sabah mesela eşimin amcasının koronadan ölüm haberini aldık bu koronanın şakası yok ve inatla da gitmiyor dünyanın başından

Başınız sağolsun bize bişi olunca olsunda çocuklarımıza olunca insan çaresiz kalıyor. Sebebini bilemiyoruz, kötü etkisi olur mu bilemiyoruz çok kötü. Peki alerjiden yüzü kızarınca kaç günde geçiyor ?

başınız sağ olsun. sanırım benim kızımın da yoğurda alerjisi var. ev yapımı yoğurtta olmamıştı ama dün market yoğurdu vermiştim. ağzının kenarları pıtı pıtı olmuş.

Kızlar benim büyüğümde sık sık isilik gibi olurdu. O zamanlar doktor, kalın giydirmememi söylemişti. Henüz ter bezleri çalışmadığı için teri o şekilde atarmış. Tabiki alerji ilk değerlendirmemiz gereken şey olsun ama bu durumda aklınızda olsun.

Kızlar o kadar moralim bozuk kiek gidalara bizde yavaş yavaş geçelim artık dedim.haftasonu kızıma yoğurt mayaladim cumartesi sadece bir tatlı kaşığı verdim.O gün sorunsuz geçti Yaşasın alerjimiz yok galiba derken belim tutuldu iki büklüm kaldım.Seksenlik nineler gibi çocuğu kucağıma bile alamıyorum.yogurttan pazar günü bir tatlı kaşığından az fazla ikiye yakın verdim.Gece öyle bir uykusundan uyanıp bağırarak agladi ki yavrum gozyasiyla anlatamam sizeapartmanı ayağa kaldırdı.gaz masajı yapayım dedim karnına parmak ucumla bile dokundurmadi sanki çocuğun bıçakla karnını deşiyorlar eşime dedim ki sanırım bağırsakları kanıyor.(ki haklı çıktım maalesef)Susmayinca acile gitmeye karar verdik.Bem hazırlanırken biraz sakinledi uyudu kaldı.Sabah kakasinda da gizli kan gibi kırmızılıklar vardı.Bugun için alerji uzmanından randevu almıştım ama hemen apar topar çocuk Dr umuza götürdük pazartesi.

Dr idrar kan ve tekrar alerji testleri verdi.tabi bir dünya para...o da hiç sorun değilde yeterki yavrumun eziyeti bitsin artık. altı tüp kan aldılar kuzumdan ağlaya ağlaya Altı aydır dünya yavrumada bana zindan oldu anlatamadım .Dr un bizi altı aydır oyalamasina o kadar sinirliyim ki şuan gidip feci tartisasim var.Tüm test sonuçları çıkmadı ama Total Ie g çok yüksek çıktı.Ve dün akşam kızıma duş aldirirken farkettik ki sırtında döküntüler başladı.ozel hastane sonuclar bir haftada çıkacakmış!Kafamda deli sorular nasıl bekleyeceğim şimdi .Hiç muz yemezdim dün Bir tanecik muz yedim ben yerken kızım bakıp merak edince sadece yalattim o mu?yoksa sadece yogurtmu? Yoksa süt ürünleri mi? Laktoz intoleransi demişti oncedende hep soru işaretiBir hafta neyle besleyecegim yavrumu şaşırdım zaten artık büyüdüler doymuyor

Son düzenleme:
Bu arada koldan ne aşısı oldunuz ki???bizde altıncı ay aşısı olduk ama iki bacaktanhepatit B üçüncü doz,karma üçüncü doz ve OPA ağızdan çocuk felci...?koldan yapılmadı

B Bebekannesiii canım başınız sağolsun
Civciv saliha canım benim kızın da yanağında dün çıktı yakından baktım bayagida büyük kılcal damar hem benimki kız çocuğu yakim dedi geri dönüşü yok kılcal damar geçmez diye? büyüklerde geçmiyor kendimden biliyorum da bebeklerde de mi öyleymiş hepsini geçtim sanırım bunlar hep alerjiden

Son düzenleme:

Canım bence tesadüf değil hipp kayısı kavanoz mamayi benim kızında kakası az koyulasinca yarım kavanoz verdim hep başladığımızdan beri dengelesin diye aralarda. gerçekten yumuşatıp yapmasını sağlıyor.Benimki onu hım himm diye söylenerek iştahla yiyiyor İki kavanoz versem yiyecek ama dikkat edin üzerinde şeker içermez diyor ama 8gr şeker içeriyorMus ondan seviyorlar ( gıda dedektifi öyle diyor.)
Bende iki gün önce kızıma sürekli pirinçli mama vermemek için evde kemikli ilikli sebze kavanoz mamsi almış babamız insan verdim biraz.Belkide o dokundu ağır geldi bilemiyorum ama geçen haftada biraz vermiştim bir reaksiyon gostermemisti.
Ahh ahh biz alerji probleminizi çözene kadar katılar , yoğurtlar peynirler bize hayal Guya bende kızıma ebebekten tarhana tuzsuz salça vs almıştım verecektim
Kusura bakmayın kızlar bir daha fırsat bulamam diye arka arkaya siraliyorum uzun uzun kız uyurken

Son düzenleme:
Başsağlığı dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.benim oğlumun yüzünde alerji olmadı hiç.kollarında ve bacaklarında egzama var.ama doktorumuz da üstüne basa basa ıslak mendille yüzünü silmemem konusunda uyarmıştı.bazen de ben sanırım çok öpüp koklayınca bikaç saat yanağı kızarıyor sonra kendiliğinden geçiyor

.

kızıma çorba yaptım ilk defa inanır mısınız ayıla bayıla yedi çok şükür çok mutluyum
yarım havuç ufak 1 patates ve 1 tatlı kaşığı bulguru 1 bardak içme suyunda yumuşayana kadar haşladım. pişince püre ezeceğiyle hafif pütürlü kalacak şekilde ezdim. içine 1 tatlı kaşığı da zeytinyağı koydum sevdi şükür. darısı diğer çorbaların başına.

Valla kız erkek farketmiyor rahatsız ediyor. Cildiye doktoru dedi bana ama ben geçer diye umut ediyorum yinede

Bende yapiim bunu inş sever ellerinize sağlık

Coll79 çok geçmiş olsun canım. Kıyamam kuzuma Inşallah bir an önce bulunur da bundan sonrası rahat geçer. Rabbim şifa versin miniğime

Aşı 2 aylıkken oldukları. Sonradan kabuklanıyor ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…