• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Şimdi internetten baktım, 5 ml tatlı kaşığına denk geliyormuş. Allah Allah çok değil mi? Doktor kilosunu sordu. Kilosu da 7200 civarıdır öyle aman aman kiloluda değil ki.. ben yine de çay kaşığı ile vermeyi düşünüyorum
Bizimkiyoe aynı kiloda çay kaşığı veriyorum doktorumuzda öyle demişti sen çay kaşığı ver canım riske atma baktın durulmadi 4 saat sonra tekrar ver

Bizim doktorumuz zor durumda olduğumda calpolu çekinmeden verebileceğimi söylemişti 🤔 dün verdim ama ne bilim sanki pek işe yaramadı gibi.yine her 2.5/3 saatte bir uyandı.bizimkinin derdi sanırım diş çünkü hem sürekli diliiyle dişetlerini kaşıyır hem de eli kolu battaniyesi oyuncakları yani kısacası sahip oldığu her şey ağzının içinde 🙄
Canım ağrı kesici / ateş düşürücüler açıldıktan 15 gün sonra etkisini kaybediyor diyebiliyorum. acaba öyle olmuş olabilir mi?

Alışınca kendi çıkarıyor bugün mama önlüğünü taktım kaşığı görünce Mam dedi yumurtayı sevdi baya mama zamanı dediğim için mi Mam dedi acaba😄😄
Benimki gece uyandığında mamamamam babbabbii diye ağlıyor 1 haftadır. Gülmekten kucağıma alamıyorum. Çok komik 😂

Canım ağrı kesici / ateş düşürücüler açıldıktan 15 gün sonra etkisini kaybediyor diyebiliyorum. acaba öyle olmuş olabilir mi?
Geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl ? Ben sormuştum. Son kullanma tarihine kadar sıkıca kapatılmışsa şişe kullanabilirsiniz demişlerdi. Benim kıza da 2 çay kaşığı etki etmiyor. Diyelim ki bugün 4 saat arayla 2 kere verdim. Öyle uyku falan yapmıyor ama ertesi gün inanılmaz bir rahatlık, uyku hali oluyor. Ya da ağrısı geçtiği için rahatlıyor bilemedim.

Geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl ? Ben sormuştum. Son kullanma tarihine kadar sıkıca kapatılmışsa şişe kullanabilirsiniz demişlerdi. Benim kıza da 2 çay kaşığı etki etmiyor. Diyelim ki bugün 4 saat arayla 2 kere verdim. Öyle uyku falan yapmıyor ama ertesi gün inanılmaz bir rahatlık, uyku hali oluyor. Ya da ağrısı geçtiği için rahatlıyor bilemedim.
Çok saol canım 🙏🏻Doktor dönüş yaptıktan sonra uyuya kaldığı için calpol veremedim canım. Tüm gün sürekli mız mızdı yada ağlamaklıydı. Kucağımda da durmuyordu -ki çok sever kucakta gezsin,uyusun. Büyüğümün de şansa iki tane online sınavı vardı. O saatlerde hep ağladı, bende tek başıma tef gibi gerildim.İnşallah diştir. Benim modum hemen düşüyor ya, sizde de öyle mi? ağlaması beni acayip paniklettiriyor

Biz kan ilacı başlamadık. Dr 6. Ayda tahlil yapıp ona göre karar vereceğim, sağlık ocağı verirse alma dedi. Geçen hafta tahlil yapıldı. Kan değerleri yüksek çıktı. Gerek yok başlamayalım ilaca dedi. İ
Bizimki de öyle dedi canım, bizimki de 9.ayda yapacakmış kan tahlilini. Ezbere ilaç vermek istemiyorum dedi. Kan sayımı iyiyse, bebeği yormayalım dedi. İnşallah eksikliğini hissetmeyiz

Çok saol canım 🙏🏻Doktor dönüş yaptıktan sonra uyuya kaldığı için calpol veremedim canım. Tüm gün sürekli mız mızdı yada ağlamaklıydı. Kucağımda da durmuyordu -ki çok sever kucakta gezsin,uyusun. Büyüğümün de şansa iki tane online sınavı vardı. O saatlerde hep ağladı, bende tek başıma tef gibi gerildim.İnşallah diştir. Benim modum hemen düşüyor ya, sizde de öyle mi? ağlaması beni acayip paniklettiriyor
Valla 15 dk aralıksız ağladığında ben mahvoluyorum. Koliklik zamanları geliyor aklıma ,panik atak gibi bir şey kaldı bende .

Şimdi internetten baktım, 5 ml tatlı kaşığına denk geliyormuş. Allah Allah çok değil mi? Doktor kilosunu sordu. Kilosu da 7200 civarıdır öyle aman aman kiloluda değil ki.. ben yine de çay kaşığı ile vermeyi düşünüyorum
6.aydan itibaren bir tatlı kaşığı veriliyor canım.çay kaşığı ölçüsü artık yetersiz geliyormuş
Yok canım.kapağının sıkı kapatılması gerekmiş öyle hemen etkisi geçmezmiş öyle dedi ablalarım 🤷‍♀️

6. Aydan itibaren hani bu uykular düzene giriyordu yaa :(((( dün gece de oğlumu bir saat daha geç yatırdım ki sabah bir saat daha geç uyansın diye.ama sadece yarım saat geç uyandı.gece kaç kez uyanıp emdiğini sayamadım bile.beynim uğulduyor gerçekten de 😓

Canım 15 gün çok kısa bir süre 6ay içerisinde diye biliyorum ben yine etkisi oluyor ama. Daha az
Benimki gece uyandığında mamamamam babbabbii diye ağlıyor 1 haftadır. Gülmekten kucağıma alamıyorum. Çok komik 😂
Yaaa yerim onu yaaa bizimki ıhıh derdi ağlamazdım şimdi gözünü açıyor direk bağırarak ağlıyor feleğim dönüyor🤯

6. Aydan itibaren hani bu uykular düzene giriyordu yaa :KK43:((( dün gece de oğlumu bir saat daha geç yatırdım ki sabah bir saat daha geç uyansın diye.ama sadece yarım saat geç uyandı.gece kaç kez uyanıp emdiğini sayamadım bile.beynim uğulduyor gerçekten de 😓
Canım benim ya.. bende dünden kalma öyleyim. Şarjı tam dolmadan prizden çıkarılan telefon gibi hissediyorum kendimi. Allah yardımcımız olsun

aldığınca ver mi dedi şoktayım. ya alerjisi varsa?

ben de yoğurtla başladım. 3 gün kuralıyla yoğurda devam etmen gerekir senin de. 3 gün kuralının sebebi verdiğimiz şeyin alerjiye sebep olup olmadığını kontrol etmek. mümkün olduğunca öğle veya ikindi beslenmesinde ver. önce çay kaşığı kadar sonra tatlı kaşığı sonra da çorba kaşığıyla ver. 4. gün yarım çay bardağını geçmeyecek kadar verebilirsin. yarı yarıya öğün oluyor ama tam doymuyorlar. benim bebeğimde öyle oldu mesela.

verebileceğimiz diğer besinler de havuç, patates, brokoli, tatlı patates, karnabahar, avokado, elma, muz, armut, yumurtanın şimdilik sarısı (çeyrek ölçekle başlayıp yavaş yavaş tama geçerek), labne lor gibi tuzsuz peynirler, pekmez.

tüm bunları 3 gün kuralıyla vermen iyi olur. olası bi alerjide yani döküntü ishal fazlaca kusma gibi durumlarda neyin alerji yaptığını kolay anlarsın. zaten güvenli olan yiyecekler arttıkça onlardan çorba da yapabilirsin.

aklına takılan bişey olursa mutlaka sor ❤
Cok tesekkur ederim cnm ben iki gundur az havuc verdim dun bisey yoktu ama bugun yanaginda 3 tane kirmizi nokta var alerjimi acaba. Birde cnm benim bebekte ara ara yuzunde boyle dokuntu oluyor sizdede oluyormu

Zeytinyağı kabız olmamaları için iyi bir önlem. Gazı var evet benimkininde ama artık rahat kendi çıkarıyor. Sık uyanması dişlerle alakalı da olabilir. Şu ara sıkıntıları başlamış olabilir. 6 ay çok zor geçiyor diyorlar doğruymuş. Tüm huyları değisti😕
Aynen cnm yalniz benim bebegimin ara ara yuzunde dokuntuler oluyor dunde iki gundur havuc veriyordum acaba ondanmi alerji oldu bugun yanaginda 3 tane kizariklik var. Yada acaba opuyorlar ondanmi oluyor.

Aynen cnm yalniz benim bebegimin ara ara yuzunde dokuntuler oluyor dunde iki gundur havuc veriyordum acaba ondanmi alerji oldu bugun yanaginda 3 tane kizariklik var. Yada acaba opuyorlar ondanmi oluyor.
[/QUOTE
Hemen geçiyosa sakaldan da olabilir. Bizimkinin babasının hafif sakalı çıkıp yüzüne değerse kızarıyor hemen

Canım benim ya.. bende dünden kalma öyleyim. Şarjı tam dolmadan prizden çıkarılan telefon gibi hissediyorum kendimi. Allah yardımcımız olsun
Çok güldüm şarjı dolmadan Prizden çıkan telefon tam beni anlatıyor.bir de şu söz yıkılmadım ama ayakta da değilim.6:30 dan beri ayaktayım bu arada😒

Back