• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Tadına baktı mi ekşi olmasın benimkide yüzünü eksiterek yiyor çoğu şeyi ama galiba suttan mamadan sonra yeni tatlar yüz eksitcek şeyler gibi geliyor
Bakmam mı. Zaten ona bi kaşık kalanı bize. Biraz tatsız tuzsuz evet hazır yoğurt gibi değil ama yenilebilir yani 😅Bugün bal kabağı denicem yoğurdu mumla arıcak yavrum

Bakmam mı. Zaten ona bi kaşık kalanı bize. Biraz tatsız tuzsuz evet hazır yoğurt gibi değil ama yenilebilir yani 😅Bugün bal kabağı denicem yoğurdu mumla arıcak yavrum
Benimki çok sevdi bal kabağını baya yemişti 😆😆😆 bugün patates denedik resmen öğrendi yaa🤦

Kendimi gördüm okurken😄 Yoğurt fotoğrafı göndermediğim kimse kalmadı😂 Bir de eşime teyit ettiriyorum tadı güzel gayet iyi de mi diye😊 Bu yoğurt olayı en çok adama yarayacak. Ben yemediğim için hiç evde yapmıyordum. Bebekler söz konusu olduğunda akan sular duruyor.

Her gün mü mayalıyorsunuz? Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama 2. gün mayalıyorum yenisini. Ancak yetişebiliyorum. Huysuzluk hat safhada çünkü. Babasıyla iki kişi zor durduk dün. Minnak dişinin yanında bir tane daha patlıyor. Sıkıntısı bununla ilgilidir inşallah
Ben daha bir kere mayaladım ondan da çay kaşığı ile verdim canım. mayalayabilmemin şerefine😅 yoksa daha başlamadım tanımlara, doktor kontrolünden sonra başlarım. O zamanda hergün mayalayabileğimi sanmıyorum, belki 2-3 günde bir mayalarım. Gönül nelere yetişmek istiyor ama ..

Canım bal kabağını nasıl verdin çatalla ezip mi üstüne zeytin yağı,mama ya da kendi sütünden ekledin mi ? Buharda mı pişirdin?
Buharda pişirdim zaten sert değildi bal kabagim yumuşadı hemen catallezdim sonra kaşıkla da ezdim baya püre haline geldi öyle verdim🤗 şuana kadar sadece patatese kendi sutumu ekledim öğlen yemek istemedi akşam üzeri sütümü eklemeden sadece ezerek verdim yedi ya süt girince yemedi yada alıştı o akşam ondan yedi😄😄

bugün doktor kontrolümüz vardı. her şey yolunda çok şükür. tadımlara başladığımı ve su da verdiğimi söyledim doktorumuza iyi etmişsin dedi. bugün yoğurdun 3. günüydü eğer bir reaksiyon göstermediyse öğün olarak verebilirsin dedi. yani bir öğün mama yerine çay bardağını geçmemek şartıyla yoğurt yedireceğim yarın nasipse.

3 sayfalık bir de liste verdi. örnek çorba, muhallebi, günlük öğün gibi şeyler var içerisinde. çok anlaşılır bir liste.

şu ek gıda dönemini de hayırlısıyla atlatırız inşallah 🤲🏻

Buharda pişirdim zaten sert değildi bal kabagim yumuşadı hemen catallezdim sonra kaşıkla da ezdim baya püre haline geldi öyle verdim🤗 şuana kadar sadece patatese kendi sutumu ekledim öğlen yemek istemedi akşam üzeri sütümü eklemeden sadece ezerek verdim yedi ya süt girince yemedi yada alıştı o akşam ondan yedi😄😄
Buharda pişirdim bende çatalla ezdim üzerine biraz zeytinyağı ekledim yoğurttan daha güzel yedi valla. 2 günde daha yicek sonra havuç ya da patates denicem

bugün doktor kontrolümüz vardı. her şey yolunda çok şükür. tadımlara başladığımı ve su da verdiğimi söyledim doktorumuza iyi etmişsin dedi. bugün yoğurdun 3. günüydü eğer bir reaksiyon göstermediyse öğün olarak verebilirsin dedi. yani bir öğün mama yerine çay bardağını geçmemek şartıyla yoğurt yedireceğim yarın nasipse.

3 sayfalık bir de liste verdi. örnek çorba, muhallebi, günlük öğün gibi şeyler var içerisinde. çok anlaşılır bir liste.

Ah hadi mhepimiz güzel güzel geçelim şu ek gıdalara inşaallah. Canım doktorun listesini paylaşır mısın bize de örnek olsun. Valla bizimki liste felan vermedi interntten kendim öğrenmeye çalışıyorum hep :KK64:

Buharda pişirdim bende çatalla ezdim üzerine biraz zeytinyağı ekledim yoğurttan daha güzel yedi valla. 2 günde daha yicek sonra havuç ya da patates denicem
Benimkide öyle sevdi 😄 bizimki zaten kaka çok yapıyor ondan gerek duymadım ve kakası değişmeye basladi

Bizimki liste vermedi yaa sizinkini paylasirmisiniz

KIzlar mesela patates verdiniz , bebeğiniz öğürdü... o zaman ne yapıyorsunuz? Aynı gün içinde tekrar teklif ediyor musunuz?

Ben de denedim bugün balkabağını, sevdi miniğim. Küçük küçük küpler yapıp haşladım ve çatalla ezdim. Sonra yarısını kaseye alıp üzerine yarım elma rendeledim karıştırdım baya sevdi, kusmadı neyse ki. Tencerede kalan yarıya da 2 kaşık irmik ekledim yarın da onu vericem bakalım

Ben patatesi bir kaç gün sonra tekrar denedim.hatta az yogurt ekleyerek.yine tepkisi öğürmek oldu. Havuç yogurt muz elma ve armudu sevmişti o dönem. O yüzden ileri bir tarihte tekrar denemek üzere kapattım patates olayını ☺️

Back