B
Birmucize
son günlerde okadar yoğundum ki bazen elime alıyordum yazmak için ama yazamadan çıkmak zorunda kalıuordum kusura bakmayın lütfen.
Ben yaklaşık 1.5 aydır ek gıda veriyorum.instagramda ek gıda anneleri gibi bir sürü sayfalar var oralardan da esinleniyorum bit re doktorum da broşür vermişti ordan da faydalanıyorum.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta sarısı+labne ve cicibebeyi karıştırıp veriyorum.cicibebeyi kaynamış soğmuş suyla eziyorum labnenin suyundan da koyuyurum.12-1 gibi yoğurt+cicibebe+muz bazen de bu karışıma pekmez de ekliyorum eğer muz olgun değilse.saat 5 gibi sebze haşlayıp yoğurtla karıştırıp veriyordum.balkabağı,kabak,tatlı patates ve havuç.önce tek tek üç gün kuralın uyarak verdim.akşamları da muhallebi yapıyorum bazen medine hurması karıştırıyorum içine bazen de muz ve pekmez.ama tabiki benim bebeğim alıştı.ilk etapta ben de günde 4 kez değil de günde 3 kez ek gıda veriyordum.zamanal öğün saatlerini ve verdiğin miktarları arttırabilirsin ki zaten artık bebeğin ilerleyen zamanlarda daha fazlasını istediğini hissettiriyor.
Dün öğleden sonra verdiğim sebze yerine tarhana çorbası verdim.baharatçıdan baharatsız acısız toz tarhana aldı eşim.salçasız ve tuzsuz pişirdim.içne yarım diş sarımsak ve rendeleyip kuru nane ve zeytinyağı ekleyip pişirdim.pişirdikten sınra da içine biraz ekmek içi koydum.iki gün daha vereceğim üç gün kuralına yine uyacağım.