• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
bugün işte olduğum için her şeye atlıyorum. kusura bakmayın :) bir de ek gıda benim için çok heyecanlı geçiyor. :) dr püre olarak verdiğimde zeytinyağı az bir şey koymamı söyledi.
Estağfurullah canım ben memnun oluyorum ☺️bizede bir Laktoz alerjisi dedi bir süt alerjisi dedi dr.bende yoğurt mayalayip denemek istiyorum aslında ama huzursuzluğu iyice artar diye korkuyorum (babamizda artık pandemi izinleri bittiği için full çalışıyor artık.) laktoz alerjisi için yoğurdu laktozsuz sütle deneyebilirim ama ya süt alerjisi ise (?)
Bizim Dr birde evde yapılmış hiçbir katı ek gıdaya henüz musadem yok altıncı ay başlayacağız daha erken deyip (bu rada zaten altının içinde degilmiyiz ki🤔🧐)Hipp in kavanoz mamalarina başlattı 🤷
Relaktaz damla kullaniyormusunuz canım laktoz alerjisi için?

Son düzenleme:
Ya kızlar birsey daha soracagim.sterilazatör kullanan varmı aranızda?ben hem sterilazatör hem buharda pişirme bir arada bir makina aldım geldi ama daha acmadim .aslında biberon ve kaynatmaya yetisemedigim için aldım ek gıdaya geçince sebzede pisiririm diye ama sonradan gerekliliği konusunda ikileme düştüm.siz nasıl yapıyorsunuz biberon temizliği ve sebze püresini???gerek varmı sizce bu makinaya?
Aslında şunu merak ediyorum da bizim Dr böyle şeylere cvp vermiyor.size sorayim (aldığım makinayı ona göre kullanmaya başlayacağım.);bizim bebeler artık büyüdü yenidoğaliktan çıktılar ya her kullanımda biberon tabak kaşık emzik vs malzemelerini kaynatmaya gerek varmı sizce?(mikroplara bağışıklık kazanmasi açısından)sadece güzelce yıkayıp sıcak suyla calkalasak yetmezmiki?mesela şimdi ek gıdada tabak kaşıkları damı kaynatacaksiniz?cam ve seramik zaten çatlar,plastik desen zaten kaynatmakta kullanmakta sağlıksız...hani cam fanusta çocuk yetiştirmek daha çok alerjiyi vs tetiklermis ya (?)siz ne düşünüyorsunuz bu konuda herşeyini ütülüyormusunuz mesela?

Aslında şunu merak ediyorum da bizim Dr böyle şeylere cvp vermiyor.size sorayim (aldığım makinayı ona göre kullanmaya başlayacağım.);bizim bebeler artık büyüdü yenidoğaliktan çıktılar ya her kullanımda biberon tabak kaşık emzik vs malzemelerini kaynatmaya gerek varmı sizce?(mikroplara bağışıklık kazanmasi açısından)sadece güzelce yıkayıp sıcak suyla calkalasak yetmezmiki?mesela şimdi ek gıdada tabak kaşıkları damı kaynatacaksiniz?cam ve seramik zaten çatlar,plastik desen zaten kaynatmakta kullanmakta sağlıksız...hani cam fanusta çocuk yetiştirmek daha çok alerjiyi vs tetiklermis ya (?)siz ne düşünüyorsunuz bu konuda herşeyini ütülüyormusunuz mesela?

Ben şahsen sterilizasyon cihazı almadım, bulaşık deterjanıyla yıkayıp kullanıyorum biberon emzik vs ne varsa. Bebek deterjanı da hiç almadım normal çamaşırlarla yıkıyorum ve çamaşırlar birikmedikçe ütü de yapmıyorum. Sakınılan göze çöp batar diye düşünüyorum bu benim şahsi düşüncem tabi ki, o yüzden nispeten rahat bir tutumum var.

Ben şahsen sterilizasyon cihazı almadım, bulaşık deterjanıyla yıkayıp kullanıyorum biberon emzik vs ne varsa. Bebek deterjanı da hiç almadım normal çamaşırlarla yıkıyorum ve çamaşırlar birikmedikçe ütü de yapmıyorum. Sakınılan göze çöp batar diye düşünüyorum bu benim şahsi düşüncem tabi ki, o yüzden nispeten rahat bir tutumum var.
Bende öyle rahat bir tutum sergilemek isterdim ama bulaşık makinasında 65 -70 derecede nasılsa mikropları ölüyor fln diye düşünmek istiyorum bu seferde deterjan kalıntıları olurmu diye tereddüt ediyorum.(ki bazen makineden çıkan bardaklarda öyle bir tat alıyorum sanki)Mesela sizin gibi elimde yıkayınca da kuruyana kadar ıslak kalıyor çok mikrop üremistir acaba kızımın bağırsakları ondan rahatsız mi olur ya ishal olursa vs pandemi zamanı ne yaparız diye vesvese yapıyorum 🤦ama bir taraftanda bu kaynatılan Pp biberonlarla bebekler milyonlarca mikroplastik yutuyormus🧐🤔(ana haberlerde de verdiler geçen)

hatta ben çok ilaç vermek istemiyorum eşim de dr a söyledi. dediki sana kaşık kaşık her gün içir demiyorum ama çocuk huzursuz olduğunda acı çektirmenin anlamı var mı? kendi dişin hiç mi ağrımadı ? o zamanda mı ağrı kesici içmedin? 6 aylık oldu artık dedi. çok utandım. acı çektirdiğimi düşünmemiştim :KK43: melisa damlasını ilk kez duydum. iyi geceler çayını severse ondan içir demişti.
canım iyi geceler çayı olarak bahsettiğin e-bebekte satılan sallama çay şeklinde olanlardan mı? ben ondan aldım ama bebeğe vermedim hiç. kendim içiyorum sütümden geçer diye

Kaka yapmadığı 9. Gün bugün bu hafta ek gıdaya geçmiştik bekliyordum zaten bu durumu ama gerginim yine de... Elma ve gün kurusundan püre yaptım şifa olur inşallah...
canım emziriyor musun? sen gerçi kendinden tecrübelisindir ama söylemeden geçemedim, benim mercimek çorbası ve dut-kayısı lapası yediğim günler benim bebek çok afedersin ishal gibi kaka yapıyor. etkisi var mı bilmiyorum ama söylemeden geçemedim
ben yoğurt mayalamayı beceremeyenlerdenim. dün yoğurt yapma makinem geldi. laktoz allerjisinden dolayı laktozsuz süt ile yaptım. çok güzel oldu. pratik oldu. bugün tinti minti yedi. yoğurtta 2. günümüz galiba allerjisini tetiklemedi. çok mutluyum. Bir de benim tinti minti eliyle yemek istiyor. ben de izin verdim. ortalık batıyor ama izlemesi çok çok zevkli :KK68:
ben de senin gibiyim, bugün tekrar deneyeceğim Ballilokumm Ballilokumm arkadaşımızın tavsiyesi üzerine activia aldım. onunla deneyeceğim. Birde migroslarda doğal yoğurt mayasına denk geldim. hep derim ben becerebilirsem herkes becerebilir bu işi diye. Bakalım bu sefer tutturabilecek miyim 🙈 yoksa baby mix bebek yoğurdu vereceğim

canım iyi geceler çayı olarak bahsettiğin e-bebekte satılan sallama çay şeklinde olanlardan mı? ben ondan aldım ama bebeğe vermedim hiç. kendim içiyorum sütümden geçer diye
hayır canım milupanın toz olanı var bizde . bebekler için , ben de içiyorum ama fayda pek göremedik. içtik dediğim 2 keredir.

maaşALLAH canım🧿benimki sırtını yaslasamda yana yada öne devriliyor.hatta öğrensin diye sizinkinin aynısı sanırım oturma minderi aldım dün geldi denedim kayıyor içinden önde bariyer olmadığı için ve sıkılıyor 😒 öğrenene kadar iyi olur diye düşünüyorum ama çok hareketli 🤷birde benimki henüz tek başına tam olarak donemiyor yüzüstüne.sizinkiler dönebiliyor mu?ayak baş parmaklarını emmek çok hoşuna gidiyor bu aralar 😁
Saol canım.Bizimkinin önünde cırtcırtlı bariyer var beyefendi artık desteksiz oturabiliyor diye o cırtcırtı koparıp atma derdinde 😁😁😁benim oğlum da sadece yanlara dönüyor.tam bir dönüş yapmadı henüz.ama desteksiz oturuyor ne kadar enteresan bir çocuk doğurmuşum 🤪🤲
Maşallah canım benimkide oturuyor ama tek bırakmıyorum öyle dusebiliyor😆
Saol canım.hayır hiç tek bırakmıyorum.desteksiz fazla oturmasına da izin vermiyorum beli ağrır diye.birkaç dakika izin verip destekli oturma simidine onu tekrar hapsediyorum 🤣🤣🤣🤣 sıkıldığı zaman da yere battaniye serip onu battaniyenin üzerine yatırıyorum.

canım emziriyor musun? sen gerçi kendinden tecrübelisindir ama söylemeden geçemedim, benim mercimek çorbası ve dut-kayısı lapası yediğim günler benim bebek çok afedersin ishal gibi kaka yapıyor. etkisi var mı bilmiyorum ama söylemeden geçemedim

ben de senin gibiyim, bugün tekrar deneyeceğim Ballilokumm Ballilokumm arkadaşımızın tavsiyesi üzerine activia aldım. onunla deneyeceğim. Birde migroslarda doğal yoğurt mayasına denk geldim. hep derim ben becerebilirsem herkes becerebilir bu işi diye. Bakalım bu sefer tutturabilecek miyim 🙈 yoksa baby mix bebek yoğurdu vereceğim
ben de activia ile mayaladım. çok güzel oldu

Emziriyorum canım. Etkisi vardır orası kesin, onu ben de şöyle gözlemledim zencefilli limonlu su hazırlamıştım kendim için, o gün ben o suyu içtikten sonra bebeğimin de bağırsakları çalışmıştı. Estağfirullah, akıl akıldan üstündür teşekkür ederim 🥰

Bugün oğlumu doktora götürdüm yüzünde sivilce gibi bişi çıktı demiştim onu göstermek için 1 ay oldu geçmedi dedim krem verdi. Dişini sordum üstlerde kabarmış dedi 🙄 ben hiç anlamıyorum kabarıklık belirgin bi şekilde olmuyor mu ? Alttaki beyazlığı gösterdim çıkmış işte büyür yavaş yavaş dedi (?) 10 gün sonra 180günlük olcak ek gıdaya geçicem dedim bişiler sorcaktım ki elime bi kağıt tutuşturdu... beklemene gerek yok başla dedi dedim bekledim bi 10 gün daha bekleyebilirim iyi sen bilirsin dedi... bence iyi ki internet var. Araştırıp öğrenebiliyoruz

Bugün oğlumu doktora götürdüm yüzünde sivilce gibi bişi çıktı demiştim onu göstermek için 1 ay oldu geçmedi dedim krem verdi. Dişini sordum üstlerde kabarmış dedi 🙄 ben hiç anlamıyorum kabarıklık belirgin bi şekilde olmuyor mu ? Alttaki beyazlığı gösterdim çıkmış işte büyür yavaş yavaş dedi (?) 10 gün sonra 180günlük olcak ek gıdaya geçicem dedim bişiler sorcaktım ki elime bi kağıt tutuşturdu... beklemene gerek yok başla dedi dedim bekledim bi 10 gün daha bekleyebilirim iyi sen bilirsin dedi... bence iyi ki internet var. Araştırıp öğrenebiliyoruz
o nasıl doktormuş ya 🙄

Bır an şaşırdım kusura bakmayin yanlış anladım☺️
Yo i
Sağol ya deseydin

Ya o kadar özel Dr a gidiyorum muayene ücreti de epey var diş sıkıntısı için ne yapabilirim diye sordum.dise ilaç için erken dedi başka tek kelime etmedi.uyumuyor hiç dedim baybay night diye Melisa damlasi verdi.damla 4 yaş üzeri kullanım bilgisi var.bebekler için değil.Sadece bir kere mecbur kalınca denedik.ertesi gün sürekli iç çekerek uykusunda ağladı yavrum 😓antidepresan gibi bir etki yaratıyor sanırım sinir sistemi üzerinde.bu nasıl Dr anlamadım deneme yanılma yöntemiyle ilaç değiştirip duruyor bir net teşhis koyamadı.sizlerde Dr öyle dedi böyle dedi diye yazınca daha iyi anlıyorum ki bizim Dr da iş yok😠hiç böyle uyarı ve tavsiyelerde bulunmuyor.kilosu iyi, boyu iyi çok güzel gelişimi hadi bay bay!!!
Canim kesinlikle doktorunu degistirmeni oneririm. Bilgisi sadece onda kalmayacak bunun yaninda iletişim de olmasi gerekir bu insanlari anlamiyorum ya hizmet için burdasın sen 😠

Yani kehribar pek etkili değil diyorsun canım öylemi 🙄peki eline kaşıyıcı haricinde havuç vs veriyormusun cnm? uykuları nasıl gündüz ne kadar uyuyorsunuz?benim kız daha çok sinirleniyo ağlıyor sebzeleri fln ısırıken.Bu dişler bizi çok üzecek anlaşılan😒sadece ilk dişlerimi böyle zor çıkacak acaba her yeni dişte böyle zor bir dönem geçecekse yandık 🥴 sıkıntımız ha biti ha bitecek derken bir buçuk yasi bulacağız anlaşılan 🤦
Canim cok zor, ama inan geride kalıyor hepsi. Ben bebeklerimde denemedim ablam denemis pirasanin cok faydasini görmüş, icindeki maddelerde agriya iyi gelen seyler var

Canim kesinlikle doktorunu degistirmeni oneririm. Bilgisi sadece onda kalmayacak bunun yaninda iletişim de olmasi gerekir bu insanlari anlamiyorum ya hizmet için burdasın sen 😠
Canim cok zor, ama inan geride kalıyor hepsi. Ben bebeklerimde denemedim ablam denemis pirasanin cok faydasini görmüş, icindeki maddelerde agriya iyi gelen seyler var
Canim bu drun muayenesine zor randevu alıyorum nasıl oluyorsa çok hastası var.bizdemi bir sorun var biz derdimizi ifademi edemiyoruz acaba diye düşünmeye başladım.Alerjik beslenmesi ve sindirimi inanılmaz problemli bir bebeğim var ve direkt kavanoz mamalarina başlattı.Alerjik diye tek tek deneyeceğim degilmi dedim hepsinden bir günde karışık yedirebilirsiniz dedi.miktar ne kadar vereceğim deyincede biberon ne kadar veriyorsanız o kadar yedirin dedi.(🙄🧐🤔)yani katilara başlar başlamaz kavanozun tamamını verip yerse daha da verebilir misim🤷🤦tavsiye üzerine watsaptan iletişime de açık bir Dr diye tercih ettim ama doğru düzgün bir cevap alamadiktan kafamda soru işaretiyle ne yapacağımı bilmeden hareket ettikten sonra bir anlamı kalmıyor.Dru değiştirmek istiyorum ama İstanbul'u bilmiyorum. bana devlette değilde orta segment özel hastanelerden bir Dr ismi lazım.Biliyorum geçecek neleri atlatmadik ki.zaman hızla geçiyor zaten.daha düne kadar nasıl doğum yapacağım diye korkarken çok şükür bin şükür Rabbime güzeller güzeli bir melek kollarımda 🤲❤️🥰
Pırasa şuan evde yok yarın ilk iş deniyecegim kısmetse çok teşekkür ederim 🥰

Canim bu drun muayenesine zor randevu alıyorum nasıl oluyorsa çok hastası var.bizdemi bir sorun var biz derdimizi ifademi edemiyoruz acaba diye düşünmeye başladım.Alerjik beslenmesi ve sindirimi inanılmaz problemli bir bebeğim var ve direkt kavanoz mamalarina başlattı.Alerjik diye tek tek deneyeceğim degilmi dedim hepsinden bir günde karışık yedirebilirsiniz dedi.miktar ne kadar vereceğim deyincede biberon ne kadar veriyorsanız o kadar yedirin dedi.(🙄🧐🤔)yani katilara başlar başlamaz kavanozun tamamını verip yerse daha da verebilir misim🤷🤦tavsiye üzerine watsaptan iletişime de açık bir Dr diye tercih ettim ama doğru düzgün bir cevap alamadiktan kafamda soru işaretiyle ne yapacağımı bilmeden hareket ettikten sonra bir anlamı kalmıyor.Dru değiştirmek istiyorum ama İstanbul'u bilmiyorum. bana devlette değilde orta segment özel hastanelerden bir Dr ismi lazım.Biliyorum geçecek neleri atlatmadik ki.zaman hızla geçiyor zaten.daha düne kadar nasıl doğum yapacağım diye korkarken çok şükür bin şükür Rabbime güzeller güzeli bir melek kollarımda 🤲❤️🥰
Pırasa şuan evde yok yarın ilk iş deniyecegim kısmetse çok teşekkür ederim 🥰
devlet neden istemiyorsunuz? şehir hastanesinde 2 mükemmel çocuk doktoru tavsiye edebilirim.

Back