• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ya kızlar birsey daha soracagim.sterilazatör kullanan varmı aranızda?ben hem sterilazatör hem buharda pişirme bir arada bir makina aldım geldi ama daha acmadim .aslında biberon ve kaynatmaya yetisemedigim için aldım ek gıdaya geçince sebzede pisiririm diye ama sonradan gerekliliği konusunda ikileme düştüm.siz nasıl yapıyorsunuz biberon temizliği ve sebze püresini???gerek varmı sizce bu makinaya?

Elbette bebeğimiz acı çeksin istemiyoruz ama mamanın anne sütünün bile dokandigi(kendi bebeğim adına konuşayım birde tespit edemediği bir alerjik durumu varsa) sindirim sistemi herşeyi yeni gelişmeye çalışan minnacık bir bebeğe hele ateşi yoksa sürekli ilaç yüklemek (ki huzursuzluklari bitmek bilmediği için muhtemelen hergun verilecek)ne kadar doğru?tartışılır bence kendini suçlu hissetme canim.teshisinden emin Dr hadi fayda/ zarar gözeterek versin ağrı kesici ama bak bizim Dr da diş için ilaç olmaz çok erken küçük daha deyip, erişkinlerde bile bayağı etkili antidepresan etki yaratan dört yaş üzeri kullanılan melisayi verdi.🤔dr görüşleri de değişiyor gördüğün gibi 😒
hayır canım her gün değil. yanlış anlattım galiba. huzursuz, uykuya dalamıyor, sinirli ve en önemlisi başı ısı yüksek, sıcak sıcak aşırı terlemem ve kulaklarını sürekli çekiyorsa o zaman ver dedi. bu belirtiler ağrının tavan yaptığı durumlarmış . huzursuzluğa, mızmızlığa bakarsak elimde calpol şişesiyle gezmem lazım :)

hayır canım her gün değil. yanlış anlattım galiba. huzursuz, uykuya dalamıyor, sinirli ve en önemlisi başı ısı yüksek, sıcak sıcak aşırı terlemem ve kulaklarını sürekli çekiyorsa o zaman ver dedi. bu belirtiler ağrının tavan yaptığı durumlarmış . huzursuzluğa, mızmızlığa bakarsak elimde calpol şişesiyle gezmem lazım :)
Himm işte bize böyle izah eden drumuz yok maalesef.kulak cekistirme hariç hepsi her daim var.benimkinin ağrısı hep tavanda o zaman hiç inmeyede niyeti yok 🤷🤦abisinde dişlerin nasıl ne zmn çıktığını hiç anlamamstik bile.

Bebeği desteksiz oturabilen var mı? Benimki desteksiz oturabiliyor 🥰🥰
maaşALLAH canım🧿benimki sırtını yaslasamda yana yada öne devriliyor.hatta öğrensin diye sizinkinin aynısı sanırım oturma minderi aldım dün geldi denedim kayıyor içinden önde bariyer olmadığı için ve sıkılıyor 😒 öğrenene kadar iyi olur diye düşünüyorum ama çok hareketli 🤷birde benimki henüz tek başına tam olarak donemiyor yüzüstüne.sizinkiler dönebiliyor mu?ayak baş parmaklarını emmek çok hoşuna gidiyor bu aralar 😁

Ya kızlar birsey daha soracagim.sterilazatör kullanan varmı aranızda?ben hem sterilazatör hem buharda pişirme bir arada bir makina aldım geldi ama daha acmadim .aslında biberon ve kaynatmaya yetisemedigim için aldım ek gıdaya geçince sebzede pisiririm diye ama sonradan gerekliliği konusunda ikileme düştüm.siz nasıl yapıyorsunuz biberon temizliği ve sebze püresini???gerek varmı sizce bu makinaya?
her yemesinden sonra kaynatıyorum biberonunu mutlaka. kaynatmadan önce de deterjanıyla yıkıyorum iyice.

sebzeler için de ufak tencereye su üstüne süzgeç at içine sebzeleri buharda mis gibi 👍🏻

ben aventin sterilazatörünü kullanıyorum. pilli olmayan oyuncaklarını bile atıyorum. biberon uzun zamandır kullanmıyorum. kullanırken kendi bulaşık deterjanı ile yıkayıp ardından sterilazatörüne koyuyordum.

her yemesinden sonra kaynatıyorum biberonunu mutlaka. kaynatmadan önce de deterjanıyla yıkıyorum iyice.

sebzeler için de ufak tencereye su üstüne süzgeç at içine sebzeleri buharda mis gibi 👍🏻
Öyle bir düzen oturtamiyorum maalesef bir türlü kızımın ağlamaların dan her kullanım sonrası hemen kaynatamiyorum.birde içme suyuyla bile hafif kireçli kalıyorlar sinir oluyorum .siz sebze purelerine basladinizmi?başladıysanız neler katiyosun canım mamaya?

ben yoğurt mayalamayı beceremeyenlerdenim. dün yoğurt yapma makinem geldi. laktoz allerjisinden dolayı laktozsuz süt ile yaptım. çok güzel oldu. pratik oldu. bugün tinti minti yedi. yoğurtta 2. günümüz galiba allerjisini tetiklemedi. çok mutluyum. Bir de benim tinti minti eliyle yemek istiyor. ben de izin verdim. ortalık batıyor ama izlemesi çok çok zevkli :KK68:

Öyle bir düzen oturtamiyorum maalesef bir türlü kızımın ağlamaların dan her kullanım sonrası hemen kaynatamiyorum.birde içme suyuyla bile hafif kireçli kalıyorlar sinir oluyorum .siz sebze purelerine basladinizmi?başladıysanız neler katiyosun canım mamaya?
daha başlamadım. cumartesi inşallah.

ben yoğurt mayalamayı beceremeyenlerdenim. dün yoğurt yapma makinem geldi. laktoz allerjisinden dolayı laktozsuz süt ile yaptım. çok güzel oldu. pratik oldu. bugün tinti minti yedi. yoğurtta 2. günümüz galiba allerjisini tetiklemedi. çok mutluyum. Bir de benim tinti minti eliyle yemek istiyor. ben de izin verdim. ortalık batıyor ama izlemesi çok çok zevkli :KK68:
allahıııım inşallah bizde de alerji çıkmaz 🧐

bugün işte olduğum için her şeye atlıyorum. kusura bakmayın :) bir de ek gıda benim için çok heyecanlı geçiyor. :) dr püre olarak verdiğimde zeytinyağı az bir şey koymamı söyledi.

kızlar bu arada kadın doğumcuya görünmek istiyorum rutin kontrol için. randevu almak istediğimde lohusa sonrası kontrol ile normal kadın doğum çıkıyor. hamile olmadığım için lohusa sonrası kontrol kısmından randevu aldım. acaba kadın doğuma mı alsaydım?

kızlar bu arada kadın doğumcuya görünmek istiyorum rutin kontrol için. randevu almak istediğimde lohusa sonrası kontrol ile normal kadın doğum çıkıyor. hamile olmadığım için lohusa sonrası kontrol kısmından randevu aldım. acaba kadın doğuma mı alsaydım?
bence şu pandemi döneminde randevu bulmuşsun çok iyi. lohusa sonrası da ayrıntılı bakılıyor. bence fark eden bir şey yok

Back