• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
şimdi ilk defa nasıl yapıcam soruları aklıma geldiğinde ben de çok korkuyordum ne yapacağım nasıl ve ne vereceğim diye. üşenmedim saatlerce araştırdım. birçok kişi yoğurtla başlamış 3 gün kuralıyla. ben de öyle yapacağım. alerjik bir durum olduğunda kolay anlaşılıp müdahale edilebilmesi için öğle vaktinde denenmesi tavsiye edilmiş ben de öyle yaparım büyük ihtimalle. ilk denediğimde çay kaşığı kadar bir miktarı vereceğim azar azar. diğer gün tatlı kaşığı diğer gün çorba kaşığı olarak arttırırım.

yoğurt güvenliyse patatesle devam edeceğim. bi özelliği yok sadece verilebilir sebzelerden olduğu için. patatesi haşlayıp çok az suyla ya da mamasıyla püre kıvamına getirmeyi düşünüyorum. yine aynı şekilde 3 gün kuralıyla çay kaşığıyla başlayarak. bu esnada yoğurt vermeye de devam edeceğim ama akşam üstü veririm sanırım karıştırmamak için.

sonra kabak, bal kabağı, havuç gibi ayına göre verilebilecek sebzeleri deneyeceğim sırasıyla. dün takip ettiğim sayfalardan birinde ek gıdaların kıvamının sulu, çamur gibi, püre ve pütürlü olarak değiştirilip katı gıdaya geçişi kolaylaştırmak gerektiğini okumuştum. çok mantıklı geldi.

sebzeleri bitirdikten sonra meyvelere geçmeyi düşünüyorum çünkü meyveler şekerli olduğundan sebze reddine sebep olabiliyormuş sanırım. öyle okumuştum.

kendim de ufak kavanozlarım var zaten onlara yoğurdunu mayalarım. ufak sebze mamaları yaparım hem verdiğim porsiyonu bilirim. zaten ek gıdaya başlandığında yarım çay bardağını geçmemeliymiş. istemediğini anladığım an zorlamam.

eğer alerji yaptığını fark edersem verdiğim şeyin ara verip 10-15 gün sonra yeniden deneyeceğim.

aşağı yukarı böyle benim planım. 15 gün sonra 180 günü doluyor yani 6 aylık oluyor zaten. su da vermeye başlayacağım ona da dikkat ederek tabii. 2 çorba kaşığı ile başlarım sanırım ama bunu özellikle soracağım doktora miktarı ne olmalı diye.

bir de -bu tamamen benim fikrim- çoklu yemeye başladığında bulamaç yapıp her şeyi karıştırıp vermeyi düşünmüyorum. ayrı ayrı hazırlayıp yedirmek hem içime sinecek hem de ayrı ayrı tadını alsın istiyorum yediklerinin.

eğer diğer kızların eklemek istediği bir şey varsa yazsınlar not alıyorum burdan gördüklerimi ben de ❤❤❤
Çok güzel aklımdan geçenleri yazıya dökmüşsunuz teşekkürler 🥰🥰

Çocuğumu koltuktan düşürdüm. Mama yapmaya gitmiştim pat diye pis ses geldi koştum yerde dönemiyodu daha dönmüyodu o kadar kötüyüm ki

Çocuğumu koltuktan düşürdüm. Mama yapmaya gitmiştim pat diye pis ses geldi koştum yerde dönemiyodu daha dönmüyodu o kadar kötüyüm ki
Çok geçmiş olsun canım bende yataktan düşürmüştüm nasıl insan kendini çaresiz eksik hissediyor😔 çok yüksek değilse doktorlar sadece izleyin der 50 cm altındaysa korkma izle bakalım akşama kadar

Çok geçmiş olsun canım bende yataktan düşürmüştüm nasıl insan kendini çaresiz eksik hissediyor😔 çok yüksek değilse doktorlar sadece izleyin der 50 cm altındaysa korkma izle bakalım akşama kadar
aynen telaş yapma. çok yüksek değilse gözlemle önce. kusma vs olursa allah korusun gidersiniz acile. döndüyse yanına düşmüştür.

aynen telaş yapma. çok yüksek değilse gözlemle önce. kusma vs olursa allah korusun gidersiniz acile. döndüyse yanına düşmüştür.
Tüm gün huysuzdu iyice huysuzlaştı. 50cm altında yükseklik kafası çarpınca insan ondan korkuyor. Huysuzluğu bundan mı arttı acaba çok zorladı beni

Bide diyor ki sen çok geç kaldın biz daha 40 liyken ıhlamur verirdik herşeyi tattirirdik falan diyor 😁🤦 bı ara su gaz olayı baya yormustu ısrarına dayanamadım çay lasigi ıhlamur verdim birinci gün iyi geldi sonra yine verince bebeğim çok kötü oldu tobe dedim koca karı işinden artık medet ummucam diye😆😆😆

Ayyy Konu kayinvalideden acilinca burasi uzar gider yine :KK6:
14 Şubattan beri aşırı rahatım valla.kv ile küstük.evime gelmiyor çok şükür ohhh beeeeeee dünya varmış 😅

Tüm gün huysuzdu iyice huysuzlaştı. 50cm altında yükseklik kafası çarpınca insan ondan korkuyor. Huysuzluğu bundan mı arttı acaba çok zorladı beni
Korkmuştur düşmeden kaynaklı ondanda olabilir eğer arayarak ulasabildigin bir özel doktoru varsa istersen sor için rahat etsin kararsız kaldım şimdi benimki o ara düşmenin etkisyle ağladı sonra tüm gün ara ara korku göstergesi vardı uykusunda falan sonraki gün hicbiseyi yoktu

Korkmuştur düşmeden kaynaklı ondanda olabilir eğer arayarak ulasabildigin bir özel doktoru varsa istersen sor için rahat etsin kararsız kaldım şimdi benimki o ara düşmenin etkisyle ağladı sonra tüm gün ara ara korku göstergesi vardı uykusunda falan sonraki gün hicbiseyi yoktu
İnş yarın böyle olmaz

noldu anlat çabuk 🧐

Noldu çok merak ettim anlatt bakayım😆
13 Şubat günü söylediği bir şeyi söylemediğini iddia etti.beni yalancı çıkardı yanii.ben de ne yanii şimdi ben mi yalan söylüyorum dedim cvp vermedi ve evine çıktı.ben de eşime moralimin çom bozulduğunu söyledim eşim de annesiyle benim aramda kaldı ama ben kendimden çok eminim.o cümleyi kesinlikle kurdu yanii.sonra akşam kv kapıyı çaldı.ensesini tutuyor güyaa tansiyonu fırlamış.tansiyon aletini istedi.yine insanlık yaptım gel ölçeyşm dedim.kaba kaba “yok ver ben ölçerim “dedi.ben de verdğm ve çıkarken iyi akşamlar bile demedi.ben de eşimi aradım birsürü şey söyledim.sonra mesaj çektim doğruyu söylediğime dair.eşim de bana inandığını söyledi.ertesş gün eşim anasının yanına çıktı güyaaa kv ben eşimi arayı annesinin tansiyonunun fırladığını söylemeyim diye bana tansiyonunu ölçtürmediğini söylemiş.sen de bunlara inandın mı dedim? Kaba kaba yok ver ben ölçerim demesi? Elimden aldıktan sonra teşekkğr etmemesi, çıkarken iyi akşamlar dememesi???? Bunlara açıklaması var mı peki dedim.geçecen bu ayakları canım dedim.tansiyonu attı ortaya şimdi yalancı ben oldum değil mi dedim.sonra tabiki sinirlerim altüst oldu mideme vurdu.sabaha kadar midem bulandı ağladım zırladım herneyse.ertesi gün akşam eşim anasını aradı bize çağırdı hanımefendiye korona aşısı randevusu alacak diye.geldi sadece hoşgeldin dedim ve birdaha hiç ama hiç konuşturmadım onu.sonra daraldım aldım oğlumu ve oğlumun odasına geçtim uyutmak için.ogündür bugündür gelmiyor hatta bıgün eşim çarşıdan geldi bizim katta anasıyla karşılaştı,anasını eve buyur etti o da yok gelmem dedi.ben de onun suratına bile bakmadım 😈 hiç işim olmaz.insan yaşından başından utanır beeee.adı gibi biliyor o cümleyi kurduğunu ama itiraf etmek işine gelmiyor.

Oo maşallah 🧿 canım, istekli iştahlı bebek candır valla :) seninki sinyalleri vermiş, benimkinde şuanda öyle bir sinyal yok. Sofraya oturuyoruz birlikte ama sofra örtüsünü aşağı çekmekten başka birşey yapmıyor.
Oy yaa ne şirin olur çekmesi de🥰
Emmeleri hep bu kadar uzun sürdüğü için artık alıştım gibi bir şey 😌
Yaa benimki ler hiç öyle olmadı ondan şaşıdım
Tepkisini bizede yaz merak ettim😍
Yediremedim canım hastaneye gittik apar topar
gerçekten eski düzen geri geliyor mu? geç uyusa da erken uyusa muhakkak 2-3 arası uyanıp uyumuyor. 2 gündür böyle. uykuya dalamıyor diş mi dedim atak haftası mı? ama bir şey bulamadım :KK43: atak haftası gösteriyor da ilk kez böyle oldu
Canım bizimki Bi haftaya yakın sürdü geçti çok şükür ve uykuya çok direniyordu hepsi geçiyor gece uyandığında konuşma oyun oynama alışkanlık yapmasın

Kızlar bugün 10.30gibi kızımı uyuttum 11.30gibi cızıldada emziğini verdik 12e doğru sesi geldi ablasına ecmel uyanmış mı bak dedim anne ecmel titriyor diye bağırdı hemen yanına gittim ıkınıyor ama yapamıyor kakasını uç kısmı aşırı sertleşmiş ıkındıkça canı acıyordu yavrumun hemen zeytinyağı sürdüm az daha ittirdi ama çığlıklarıda Bi okadar arttı hemen sıcak su yaptım küvetine ona oturttu faydası olursa DİE ondanda çok korktu yatırdım artık son çare kulak çöpü aldım o ıkınıp ucunu çıkardıkça ben çıkardım ama nekadar ağladı anlatamam o ağlıyor ben ağlıyorum eşimi aradım gelinip doktora gidene kadar o ıkındı ben kulak çöpüyle çektim kuruluk bitene kadar sonra kendi ıkınarak kalanını yaptı ama kanlıydı doktora gittik çok şükür bağırsaklarda sıkıntı yok anal darlık dedi doktor oda yok hafif çatlak ve iltihap oluşmuş makatında duphalac verdi kabızlık içinde 3günde faydasını görürsün dedi bol su içir dedi ama çok zor bigündü ben ağlıyorum Bi an sustu gözüme baktı eliyle yüzümü sildi gülümsedi ben o an tamamen koptum şimdide aşırı huzursuz dişide zorluyor Bi yandan Rabbim yavrularımızın tırnağına taş değdirmesin 😔

İnsallah🙏🙏 aılem yakında ,oyuzden başlıcam galıba ama bu bile zor... Özlem dolu günler.. büyüyünce cocuklar başlıcak mısınız , boşuna mı okudun çalışcaksın tabi bsskıları cok etrafımda
canım desteğin varsa ,devam et bence..aile desteği çok önemli..mesai saatlerin nasıl bilmiyorum ama ilk yıllar zorlanırsın, sonra düzene girer. Hangisine karar verirsen ver ,diğerinde aklın kalacak. Ama ben aynı şartlarda olsaydım devamederdim

Kızlar bugün 10.30gibi kızımı uyuttum 11.30gibi cızıldada emziğini verdik 12e doğru sesi geldi ablasına ecmel uyanmış mı bak dedim anne ecmel titriyor diye bağırdı hemen yanına gittim ıkınıyor ama yapamıyor kakasını uç kısmı aşırı sertleşmiş ıkındıkça canı acıyordu yavrumun hemen zeytinyağı sürdüm az daha ittirdi ama çığlıklarıda Bi okadar arttı hemen sıcak su yaptım küvetine ona oturttu faydası olursa DİE ondanda çok korktu yatırdım artık son çare kulak çöpü aldım o ıkınıp ucunu çıkardıkça ben çıkardım ama nekadar ağladı anlatamam o ağlıyor ben ağlıyorum eşimi aradım gelinip doktora gidene kadar o ıkındı ben kulak çöpüyle çektim kuruluk bitene kadar sonra kendi ıkınarak kalanını yaptı ama kanlıydı doktora gittik çok şükür bağırsaklarda sıkıntı yok anal darlık dedi doktor oda yok hafif çatlak ve iltihap oluşmuş makatında duphalac verdi kabızlık içinde 3günde faydasını görürsün dedi bol su içir dedi ama çok zor bigündü ben ağlıyorum Bi an sustu gözüme baktı eliyle yüzümü sildi gülümsedi ben o an tamamen koptum şimdide aşırı huzursuz dişide zorluyor Bi yandan Rabbim yavrularımızın tırnağına taş değdirmesin 😔
Geçmiş olsun canım

13 Şubat günü söylediği bir şeyi söylemediğini iddia etti.beni yalancı çıkardı yanii.ben de ne yanii şimdi ben mi yalan söylüyorum dedim cvp vermedi ve evine çıktı.ben de eşime moralimin çom bozulduğunu söyledim eşim de annesiyle benim aramda kaldı ama ben kendimden çok eminim.o cümleyi kesinlikle kurdu yanii.sonra akşam kv kapıyı çaldı.ensesini tutuyor güyaa tansiyonu fırlamış.tansiyon aletini istedi.yine insanlık yaptım gel ölçeyşm dedim.kaba kaba “yok ver ben ölçerim “dedi.ben de verdğm ve çıkarken iyi akşamlar bile demedi.ben de eşimi aradım birsürü şey söyledim.sonra mesaj çektim doğruyu söylediğime dair.eşim de bana inandığını söyledi.ertesş gün eşim anasının yanına çıktı güyaaa kv ben eşimi arayı annesinin tansiyonunun fırladığını söylemeyim diye bana tansiyonunu ölçtürmediğini söylemiş.sen de bunlara inandın mı dedim? Kaba kaba yok ver ben ölçerim demesi? Elimden aldıktan sonra teşekkğr etmemesi, çıkarken iyi akşamlar dememesi???? Bunlara açıklaması var mı peki dedim.geçecen bu ayakları canım dedim.tansiyonu attı ortaya şimdi yalancı ben oldum değil mi dedim.sonra tabiki sinirlerim altüst oldu mideme vurdu.sabaha kadar midem bulandı ağladım zırladım herneyse.ertesi gün akşam eşim anasını aradı bize çağırdı hanımefendiye korona aşısı randevusu alacak diye.geldi sadece hoşgeldin dedim ve birdaha hiç ama hiç konuşturmadım onu.sonra daraldım aldım oğlumu ve oğlumun odasına geçtim uyutmak için.ogündür bugündür gelmiyor hatta bıgün eşim çarşıdan geldi bizim katta anasıyla karşılaştı,anasını eve buyur etti o da yok gelmem dedi.ben de onun suratına bile bakmadım 😈 hiç işim olmaz.insan yaşından başından utanır beeee.adı gibi biliyor o cümleyi kurduğunu ama itiraf etmek işine gelmiyor.
ha hatırladım yalan olayını. tansiyon olayıyla da ajitasyon yapmış. ne bekliyorlar anlamıyorum. sabah akşam pohpohlayacak mıyız onları yani?

Back