• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
ha hatırladım yalan olayını. tansiyon olayıyla da ajitasyon yapmış. ne bekliyorlar anlamıyorum. sabah akşam pohpohlayacak mıyız onları yani?
Sanırım onu bekliyor da hiç işim olmaz.kendi çocukları bile onu kendi haline bırakmışken ben mi onunla uğraşacam.işine baksın 😁😁

Kızlar bugün 10.30gibi kızımı uyuttum 11.30gibi cızıldada emziğini verdik 12e doğru sesi geldi ablasına ecmel uyanmış mı bak dedim anne ecmel titriyor diye bağırdı hemen yanına gittim ıkınıyor ama yapamıyor kakasını uç kısmı aşırı sertleşmiş ıkındıkça canı acıyordu yavrumun hemen zeytinyağı sürdüm az daha ittirdi ama çığlıklarıda Bi okadar arttı hemen sıcak su yaptım küvetine ona oturttu faydası olursa DİE ondanda çok korktu yatırdım artık son çare kulak çöpü aldım o ıkınıp ucunu çıkardıkça ben çıkardım ama nekadar ağladı anlatamam o ağlıyor ben ağlıyorum eşimi aradım gelinip doktora gidene kadar o ıkındı ben kulak çöpüyle çektim kuruluk bitene kadar sonra kendi ıkınarak kalanını yaptı ama kanlıydı doktora gittik çok şükür bağırsaklarda sıkıntı yok anal darlık dedi doktor oda yok hafif çatlak ve iltihap oluşmuş makatında duphalac verdi kabızlık içinde 3günde faydasını görürsün dedi bol su içir dedi ama çok zor bigündü ben ağlıyorum Bi an sustu gözüme baktı eliyle yüzümü sildi gülümsedi ben o an tamamen koptum şimdide aşırı huzursuz dişide zorluyor Bi yandan Rabbim yavrularımızın tırnağına taş değdirmesin 😔
Canım benim çok çok geçmiş olsun, ahh masum yavrum benim... çok şükür ki üstesinden gelmiş cimcime. kocaman bir aferin Ecmel’e💕 hem üstesinden gelmiş hem anneciğini de teselli etmiş. Canım muhtemelen makatı zorlandı sonuna doğru kanlı yapmasının sebebi odur. Makatındaki çatlak olduysa gaz çıkarırken bile acır. Bir kaç gün sabret 🙏🏻 Birde fikir olarak söylüyorum canım, doktor birşey dedi mi bilmiyorum ama istersen bir kaç gün ek gıdaya ara ver. Yeni gıdalar bağırsağınI yordu belki. kabızlık tekrarlamasın, çok fazla ıkınmasın. çok fazla ıkınmak fistül oluşumuna sebep olabiliyor,

yavrularımız, canımızın parçası, korkmana rağmen çok soğuk kanlı müdahale etmişsin. Tekrarda çok geçmiş olsun💕

Uzulerek birakmaman cok güzel, bulundugumuz durumdan memnun olmak zor is haline geldi. Bende devletten istifa ettim hemsireyim. Insan özlüyo o zaman cok farkli simdi cok farkli ama cok şükür ki çocuklarımızin başındayız ve maddi olarak cok zorda kalırsak Allah muhtac etmesin, elimizde diploma ve tecrubelerimiz var
Kesinlikle canım, çok doğru yazmışsın

13 Şubat günü söylediği bir şeyi söylemediğini iddia etti.beni yalancı çıkardı yanii.ben de ne yanii şimdi ben mi yalan söylüyorum dedim cvp vermedi ve evine çıktı.ben de eşime moralimin çom bozulduğunu söyledim eşim de annesiyle benim aramda kaldı ama ben kendimden çok eminim.o cümleyi kesinlikle kurdu yanii.sonra akşam kv kapıyı çaldı.ensesini tutuyor güyaa tansiyonu fırlamış.tansiyon aletini istedi.yine insanlık yaptım gel ölçeyşm dedim.kaba kaba “yok ver ben ölçerim “dedi.ben de verdğm ve çıkarken iyi akşamlar bile demedi.ben de eşimi aradım birsürü şey söyledim.sonra mesaj çektim doğruyu söylediğime dair.eşim de bana inandığını söyledi.ertesş gün eşim anasının yanına çıktı güyaaa kv ben eşimi arayı annesinin tansiyonunun fırladığını söylemeyim diye bana tansiyonunu ölçtürmediğini söylemiş.sen de bunlara inandın mı dedim? Kaba kaba yok ver ben ölçerim demesi? Elimden aldıktan sonra teşekkğr etmemesi, çıkarken iyi akşamlar dememesi???? Bunlara açıklaması var mı peki dedim.geçecen bu ayakları canım dedim.tansiyonu attı ortaya şimdi yalancı ben oldum değil mi dedim.sonra tabiki sinirlerim altüst oldu mideme vurdu.sabaha kadar midem bulandı ağladım zırladım herneyse.ertesi gün akşam eşim anasını aradı bize çağırdı hanımefendiye korona aşısı randevusu alacak diye.geldi sadece hoşgeldin dedim ve birdaha hiç ama hiç konuşturmadım onu.sonra daraldım aldım oğlumu ve oğlumun odasına geçtim uyutmak için.ogündür bugündür gelmiyor hatta bıgün eşim çarşıdan geldi bizim katta anasıyla karşılaştı,anasını eve buyur etti o da yok gelmem dedi.ben de onun suratına bile bakmadım 😈 hiç işim olmaz.insan yaşından başından utanır beeee.adı gibi biliyor o cümleyi kurduğunu ama itiraf etmek işine gelmiyor.
İyi olmuş boşver kendi düşen ağlamaz oğluyla iyi olsun eşin arada kalmasın aranız açılmasın da anası varsın sevmesin konuşmasın ben kendim öyle istiyorum oğluyla iyi olsun ama benle muhattap olmasın😆😆

Oy yaa ne şirin olur çekmesi de🥰

Yaa benimki ler hiç öyle olmadı ondan şaşıdım

Yediremedim canım hastaneye gittik apar topar

Canım bizimki Bi haftaya yakın sürdü geçti çok şükür ve uykuya çok direniyordu hepsi geçiyor gece uyandığında konuşma oyun oynama alışkanlık yapmasın
Noldu bı sorun yok umarim

Kızlar bugün 10.30gibi kızımı uyuttum 11.30gibi cızıldada emziğini verdik 12e doğru sesi geldi ablasına ecmel uyanmış mı bak dedim anne ecmel titriyor diye bağırdı hemen yanına gittim ıkınıyor ama yapamıyor kakasını uç kısmı aşırı sertleşmiş ıkındıkça canı acıyordu yavrumun hemen zeytinyağı sürdüm az daha ittirdi ama çığlıklarıda Bi okadar arttı hemen sıcak su yaptım küvetine ona oturttu faydası olursa DİE ondanda çok korktu yatırdım artık son çare kulak çöpü aldım o ıkınıp ucunu çıkardıkça ben çıkardım ama nekadar ağladı anlatamam o ağlıyor ben ağlıyorum eşimi aradım gelinip doktora gidene kadar o ıkındı ben kulak çöpüyle çektim kuruluk bitene kadar sonra kendi ıkınarak kalanını yaptı ama kanlıydı doktora gittik çok şükür bağırsaklarda sıkıntı yok anal darlık dedi doktor oda yok hafif çatlak ve iltihap oluşmuş makatında duphalac verdi kabızlık içinde 3günde faydasını görürsün dedi bol su içir dedi ama çok zor bigündü ben ağlıyorum Bi an sustu gözüme baktı eliyle yüzümü sildi gülümsedi ben o an tamamen koptum şimdide aşırı huzursuz dişide zorluyor Bi yandan Rabbim yavrularımızın tırnağına taş değdirmesin 😔
Çok üzüldüm sen anlatırken yaşadım resmen geçmiş olsun canım umarım bidaha yaşanmaz 🙏🙏😔

Sağolasın canım İnşallah canım çok yorucu birgün oldu ikimiz içinde inşallah bidaha olmaz
Amin çok iyi anlıyorum Eylül azıcık huzursuz olsun hemen benik modum düşer huzursuz oluru😔 suanyiyi sende dinlen atlat o burhami ruh halin ecmel'e geçer annesinin sakinligini ister🤗

İyi olmuş boşver kendi düşen ağlamaz oğluyla iyi olsun eşin arada kalmasın aranız açılmasın da anası varsın sevmesin konuşmasın ben kendim öyle istiyorum oğluyla iyi olsun ama benle muhattap olmasın😆😆
Aynen öyle şu anda.evime girip çıkmasın onun o yılan sinsi suratını görmeyim yeter bana.eylülde de evimize taşındıkmıydı benden rahatı olmaz.

Amin çok iyi anlıyorum Eylül azıcık huzursuz olsun hemen benik modum düşer huzursuz oluru😔 suanyiyi sende dinlen atlat o burhami ruh halin ecmel'e geçer annesinin sakinligini ister🤗
Aynen canım oğlumda da aynı sorunları yaşayınca onunda etkisi oldu ogğnler geldi aklıma bide oğlum daha büyüktü alıyordu ecmel anlamıyor çok yıprandı şimdi çok şükür daldı sabaha inşallah ikimize dinlenmiş kalkarıx😊

Kızlar oğlum 2 eylül doğumlu ilk 31 aralıkta tam olarak döndü
Bu ara cani hiç dönmek istemiyor yarim kalıyor çoğu zaman
Yüz üstü pozisyonu seviyor ama dönmeye yeltenmiyor
Sizce bir sorun olabilir mi? Hareketli bir çocuk değil ama biraz kilolu
5 aylık 9.800 dü
Şimdiki kilosunu bilmiyorum
Dr a götüreceğiz 6 ay kontrolü için
Bunu sormali miyim yoksa normal mi?

5 aylık 9.800 dü
Benimki de 9 Eylül doğumlu ve benimki de yüzüstü uyur hep ve bugüne kadar benimki de desteksiz hiç dönmedi canım.5.ayda gittiğimizde mesela ayaklarını kaldırıp elleriyle tuttmaya çalışıyor değil mi diye sırdu ben de hayır dedim ve üzüldüm demek ki tutabilmesi gerekiyormuş dedim.ama yüzüstü yatırmıyordum hiç.destekli oturma simidinde ya da kucağımızda oluyordu genelde.ogünden sonra uyandıktan sonra kendine gelme aşamasında onu yüzüstü çevirmeye başladım ve ayaklarını elleriyle tutmaya başladı.ogünden somra artık takmamaya başladım.dedim ki kendi kendime demek ki zamanı gelince o kendi kendine her şeyi yapabilecek 😇😌

bebekleri dönmeyen ve dönmeyi denemeyen anneler bebeklerini mutlaka sert bir zemine koysunlar. yere kalınca bi battaniye ya da müslini serin peteğin önüne doğru. yatırın bebeğinizi. kısa sürede dönmeye başlayacaktır bence. benimki de öyleydi yerde oynadıkça dönmeye başladı.

Benimki de 9 Eylül doğumlu ve benimki de yüzüstü uyur hep ve bugüne kadar benimki de desteksiz hiç dönmedi canım.5.ayda gittiğimizde mesela ayaklarını kaldırıp elleriyle tuttmaya çalışıyor değil mi diye sırdu ben de hayır dedim ve üzüldüm demek ki tutabilmesi gerekiyormuş dedim.ama yüzüstü yatırmıyordum hiç.destekli oturma simidinde ya da kucağımızda oluyordu genelde.ogünden sonra uyandıktan sonra kendine gelme aşamasında onu yüzüstü çevirmeye başladım ve ayaklarını elleriyle tutmaya başladı.ogünden somra artık takmamaya başladım.dedim ki kendi kendime demek ki zamanı gelince o kendi kendine her şeyi yapabilecek 😇😌
Demek biraz destek gerekiyor her olması gereken gerektiği ayda olmayınca insanı endişe kaplıyor bilmem neden korkuyorum :)
Bir de bizimki hantal yani hareketi sevmiyor
Ben de hep bir sorun olsaydı zaten hiç dönemezdi diyordum
Her şeyin zamanı var haklisin 🙏😌

bebekleri dönmeyen ve dönmeyi denemeyen anneler bebeklerini mutlaka sert bir zemine koysunlar. yere kalınca bi battaniye ya da müslini serin peteğin önüne doğru. yatırın bebeğinizi. kısa sürede dönmeye başlayacaktır bence. benimki de öyleydi yerde oynadıkça dönmeye başladı.
Kesinlikle ben her gün koyuyorum hem gazını çıkarıyor rahat oyuncaklarla oynamayı keşfetti artık kendisi oyun halısını görünce atlıyor direk🥰

5 aylık 9.800 dü
24 ağustos doğumlu kızım. ben bir uygulama satın aldım sürekli egzersizler yaptırıyordum. 4. ayına girdi yok dönmüyor. çok sinirlerim bozulmuştu. dr 9 aya kadar dönmemesi normal dedi. sonra bir baktım hep yüz üstü uyur, sırt üzeri dururken bir anda döndü. Acemi anne olarak hangisinin daha kolay olacağını düşünmemişim :) ha şimdi canı isterse dönüyor. oyuncaklarını dönerek alabileceği yere koyuyorum öyle dönüyor :)
Maşallah kilosu çok iyi 5. ayda 6100 grdı Mila. Zaten güccücük doğmuştu

Back