• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
kızlar patatez bal kabağı havuç gibi haşlanınca kuruyabilecek sebzeleri suyla mı yumuşatıyorsunuz yoksa anne sütü/mamayla mı?

bir de ek gıdaya geçenler su vermeye başladınız mı?
Ben sebzeleri yoğurtla karıştırıp verdiğim için ekstra bir şey koymuyorum.Ek gıdaya geçtiğimden beri de su veriyorum gün içersinde

Peki günde kaç kere ek gıda veriyorsunuz mesela ben bugün meyve filesine azıcık muz koydum akşamda 2 kaşık havuçtan verdim hatta 2 kaşık bişe yoktur 2 kaşıkta yoğurt çok mu az
Ben bir kere veriyorum 1 ya da 2yemek kaşığı kadar. Az olur mu tadımlık bunlar. Zamanla artar.

Kızlar meyve filesi dediğiniz şu emzik gibi olanlar mı?benim kızım emzik almıyor acaba onu alır mı bilmiyorum.Gerçi henüz ek gıdaya başlamadık ama alışveriş listeme ekleyim mi?

bugün kandil sebebiyle kayınvalide ziyareti yaptıkk.. böyle bir ağlama yok. 😓şaştım kaldım kızlar. benden başka kucağa gidince etini kesiyorlar gibi ağladı. Pandemi dolayısıyla hep evdeyiz, eve gelen giden de yok. İnsan görmüyor çocuğum, o yüzden mi bu kadar yabancıladı dersiniz?? sizinkiler de dışarıda böyle mi?

bugün kandil sebebiyle kayınvalide ziyareti yaptıkk.. böyle bir ağlama yok. 😓şaştım kaldım kızlar. benden başka kucağa gidince etini kesiyorlar gibi ağladı. Pandemi dolayısıyla hep evdeyiz, eve gelen giden de yok. İnsan görmüyor çocuğum, o yüzden mi bu kadar yabancıladı dersiniz?? sizinkiler de dışarıda böyle mi?
Benimki de aynı canım.kimseye gitmiyor,annemlere gittiğim zaman kabus gibi zaten.sürekli mız mız ve kucağıma yapışıyor 😔

Kızlar meyve filesi dediğiniz şu emzik gibi olanlar mı?benim kızım emzik almıyor acaba onu alır mı bilmiyorum.Gerçi henüz ek gıdaya başlamadık ama alışveriş listeme ekleyim mi?

Ben kullanıyorum kahvaltıda mesela masadakiler çok dikkatini çekiyor tuzsuz salatalığı ufalayıp koymuştum fileye onu kemirmişti maksat tatmak tabii. Yalnız silikon olanları tavsiye ederim bendeki kumaş ve hep sabunlamak gerekiyor silikon daha pratik

Sadece dışarda değil geçen kayınvalidem bizdeydi hiçbir şekilde gitmedi kayinbabama gitti gerçi bazen karşı kişiden aldığı enerjiyle de ilgili

Bize de bugün misafir geldi. Kızımı ilk kez böyle gördüm resmen aglama krizine girdi. Hiçbir sekilde dikkatinni dagitamadim. Yabancilama huyu olduğunu bile bilmiyordum. Babaannesini dedisini amcasini goruyordu hic boyle tepki vermiyordu. Zar zor sakinlestirebildim😔😔

Böyle bi durumda ne yapılabilir ki..elimden hiç bişey gelmedi en sonunda başka odaya gitmek zorunda kaldım. Orda biraz sakinleştirebildim, zaten ağlamaktan bitap düştü yoruldu uyuyakaldı. Gözüm korktu açıkçası, her seferinde böyle olursa işimiz var.🤷‍♀️ Bilmiyorum kızlar ya, her geçen gün büyüdükleri için kolaylaşacak diye düşünüyorum ama her gün yeni bir şey çıkıyor moralim bozuluyor.

Benimki ta 15gunlik ten beri anne diyo eminim ispatlayan aynen.bana mi öyle geliyor diyrdum ama eşimle göz göze geliyrz o da diyo anne dedi diye.neyse ilk anne mi diycek baba mi yarisınin galibi oldum
Mila da aynen o dönem inne diye ağlardı. Şimdi anne diyor. Tabi bilinçli mi diyor bilemiyorum :)

kızlar mama sandalyesi alan ya da öncekinden kullanan var mı? alırken neye dikkat edelim?
Canım ben e bebeğin bu modelini kullanıyorum iki numaramda almıştım yatış pozisyonlu olması çok işime yarıyor iki bacak arası engelin olması kilitlemedende yatırabiliyorum kayma durumu olmuyor ayak destek yeri koymasına bebek açısından konforlu birde mama sandalyesinin yüksekliğini kendin ayarlaman da çok kullanışlı ben tek mama sandalyesi niyetine değil bebeğimi içine koyup o şekilde iş yapıyorum benle aynı seviyede olmak onu mutlu ediyor ve duruyor ikinci kızımda sırf oyüzden almıştım kesinlikle yemek dahi yapamıyordum beni baya rahatlatmıştı Screenshot_20210219_020840_com.solidict.ebebek.jpg

Canım ben e bebeğin bu modelini kullanıyorum iki numaramda almıştım yatış pozisyonlu olması çok işime yarıyor iki bacak arası engelin olması kilitlemedende yatırabiliyorum kayma durumu olmuyor ayak destek yeri koymasına bebek açısından konforlu birde mama sandalyesinin yüksekliğini kendin ayarlaman da çok kullanışlı ben tek mama sandalyesi niyetine değil bebeğimi içine koyup o şekilde iş yapıyorum benle aynı seviyede olmak onu mutlu ediyor ve duruyor ikinci kızımda sırf oyüzden almıştım kesinlikle yemek dahi yapamıyordum beni baya rahatlatmıştı Eki Görüntüle 2785809
Benimki de chicconun ama birebir aynısı.kardeşim verdi bana da.gerçekten de çok kullanışlı.

Benimki de chicconun ama birebir aynısı.kardeşim verdi bana da.gerçekten de çok kullanışlı.
Bende chicco diye gitmiştim ama bacak arası engeli yoktu beğendiğim modelin ve fiyat farkı çok vardı aynı işlevi görüyor diye düşünmüştüm bide çalışanlar çok övmüştü iyiki almışım dediğim şeylerden biri kesinlikle

Bende chicco diye gitmiştim ama bacak arası engeli yoktu beğendiğim modelin ve fiyat farkı çok vardı aynı işlevi görüyor diye düşünmüştüm bide çalışanlar çok övmüştü iyiki almışım dediğim şeylerden biri kesinlikle
Ben de şimdi almaya gitsem chicconunkini almam açıkçası.birebir aynısı neden daha fazla ödeyeyim diye düşünürdüm.sanki çocuk 7/24 mama sandalyesinde mi oturacak

Back