- 26 Ağustos 2018
- 1.548
- 1.121
- 133
- 33
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #32.761
Öyle mi bende akşam bizle beraber oturtup tattırayım diyodum babasıda görsün pek hevesliben de böyle yapacağım. 3 gün kuralıyla. öğleye denk getirince daha iyi olur diyorlar.
Hafta sonu yasakta başla canım ozmnÖyle mi bende akşam bizle beraber oturtup tattırayım diyodum babasıda görsün pek hevesli
detaylı anlatır mısın canım benim aşama aşamaBen ufak tattırmalardan sonra üç gün kuralını da geçtikten sonra günde üç öğün vermeye başlamıştım.sabah yumurta+labne+cicibebe
Öğlen sebze püresi akşam yatmadan önce de meyveli yoğurt gibi şeyler.Doktor da hem ondan verebileceğimi hem de muhallebi yapıp verebileceğimi söyledi.doktor ayrıca gidişatımı da beğendi.bir de broşür verdi ek gıdayla alakalı.
Nekadarlık oldu canım bebeğin bende çoğu şeyi tattırdumBen ufak tattırmalardan sonra üç gün kuralını da geçtikten sonra günde üç öğün vermeye başlamıştım.sabah yumurta+labne+cicibebe
Öğlen sebze püresi akşam yatmadan önce de meyveli yoğurt gibi şeyler.Doktor da hem ondan verebileceğimi hem de muhallebi yapıp verebileceğimi söyledi.doktor ayrıca gidişatımı da beğendi.bir de broşür verdi ek gıdayla alakalı.
Ayy inşallah ama şuan düşündüm de 3 koca sene ve bizimki sizinkinin yanında çok hafif kalıyormuş Allah iyi sabır vermiş annelik sabır demek derler ya resmen oyleymissinTam 3.5 yaşındayken dogdu kardesi, bebeğim 6 ayındayken o 4 olacak. Benim büyük kizim biraz istisna, uykusuz büyüdü, uykudan nefret eden bi bebekti tabiri caizse. Ben ilk 8 ay sadece 20ser dakka uyumustum. 8. Ayda hastalandı, atesten uyumustu bende ilacini verip beklemem gerektiği icin 2 saat uyumustum. 3 yasina kadar kendimce depresyon yasadim o kadar zor o kadar zordu ki anlatamam. Onun uykusunun hayatimi bu denli etkileyecegini bilmezdim evde de duzen bozuluyo tartisma cikiyo zamanla. Cok şükür 3 yastan sonra daha iyi, 2 3 kere uyanuyor gece hatta ne zamandir cok uyanmiyor. Yatma saato gece 2 bu arada iyi halibizden sonra yatar bizden önce uyanır. Bebegim dogdu biz hala buyuguyle uğraştık. o yuzden küçük bebeğime sukrediyorum. Cok zorunu yaşadığım icin uyku konusunda, bu bebeğim uyudugu için ve biraz olsun dinlenebildigim icin her gun sukrediyorum
Uyku cokkk degerli evet :))) Sizin uyku konusunda normal bi bebeğiniz varsa, benim ilki kadar sürmez, uykusuz her dakika zor gecse de, gecicek merak etmeyin :))) 6 aydan sonra daha iyi olucagini umuyorum
Ben önce yoğurt tattırdım bikaç gün sonra dilini kaşığa uzatmaya başlayınca ek gıdaya geçtim.kahvaltıda nohut büyüklüğünde yumurta sarısı+labne iyice ezdim labnenin suyuyla açtım.üç gün verdim öyle ama bir kaşık kadar.üç günden sonra iki kaşık sonraki üç gün üç kaşık gibi ilerledim.öğlenleri genelde sebze haşladım yoğurtla karıştırıp verdim.kabak,havuç herbirini üçer gün denedim,ikisinde sıkıntı çıkmayınca üçüncü gün tatlı patates de dahil ettim.akşamları genelde meyveli şeyler verdim yoğurtla.önce yoğırt+muz veriyordum ,üç günden sonra irmiği biraz ocakta sıcak suyla açıp üzerine çeyrek elma rendeleyip vermiştim.sonra artık akşamları yarım kahve fincanı laktozsuz süt+bir tatlı kaşığı pirinç unu ocakta muhallebi kıvamına getirip kaseye alıp üzerine pekmez ekleyip verdim(3 gün).şimdi de aynı karışıma iki çay kaşığı kadar muz da ekleyip veriyoum.detaylı anlatır mısın canım benim aşama aşama
Benimki de açken ağlarken emme diye ağlıyor çok şaşkınımKizlarr bu bebeklerimiz ne zaman kelime agizlarindan cikicak bana anne diyor gibi geliyor ama saçmalama diyorum kendi kendime fakat acıkınca emme diyor ona eminim fakat kanitlayamam
Benimki ta 15gunlik ten beri anne diyo eminim ispatlayan aynen.bana mi öyle geliyor diyrdum ama eşimle göz göze geliyrz o da diyo anne dedi diye.neyse ilk anne mi diycek baba mi yarisınin galibi oldumKizlarr bu bebeklerimiz ne zaman kelime agizlarindan cikicak bana anne diyor gibi geliyor ama saçmalama diyorum kendi kendime fakat acıkınca emme diyor ona eminim fakat kanitlayamam
Ben de aynı şekilde ilerliyorum. Bizimki de patatesi sevmedi pek.Ek gıda tecrübelerimi paylaşayım. Mama sandalyesi almadım. Eşimle birimiz kucağına oturtup diğerimiz besliyor. Silikon kaşık tavsiye ederim, olmasa da küçük kaşıklar iş görür. Mama önlüğü olmazsa olmazımız. Bimden cepli silikon önlük almıştım. Kolları boynuçok kirlendi. Kollu önlük aldım. Çok büyük geldi ama temiz tutuyor. Muşamba temizliği kolay.
3 gün kuralını uyguluyorum. Sebzelerle başladık, meyvelerle devam ediyoruz. Arada yoğurt verdim rahatsız etti erteledim. Daha sonra tekrar deneyeceğim.
Çatalla ezilmiş besini kaşıkla veriyorum. Ellemesine de izin veriyorım. Kaşık blw karışık gidiyoruz.
Havuçla başladım. Su da haşlıyorum havucu çatalla eziyorum. Patates de aynı kendi sütümle yumuşatıyorum. Bal kabağını buharda haşladım. Bal kabağı yumuşak zaten. Pek de sevdi bebeğim.
Başka sorularınızı da elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
Not: 170 günlük başladım. Acele etmeyin doktorlar 180 gün diyorlar.
Oglum da bariz şekilde anne diyor. Kızım da baba demişti aynı aylardayken. Bu sefer kazanan ben oldumBenimki ta 15gunlik ten beri anne diyo eminim ispatlayan aynen.bana mi öyle geliyor diyrdum ama eşimle göz göze geliyrz o da diyo anne dedi diye.neyse ilk anne mi diycek baba mi yarisınin galibi oldum
Patates tatsız geldi. Yedi ama tepki vermediBen de aynı şekilde ilerliyorum. Bizimki de patatesi sevmedi pek.
peki tadımlar büyüdükçe öğün yerine geçiyo mu?Ben önce yoğurt tattırdım bikaç gün sonra dilini kaşığa uzatmaya başlayınca ek gıdaya geçtim.kahvaltıda nohut büyüklüğünde yumurta sarısı+labne iyice ezdim labnenin suyuyla açtım.üç gün verdim öyle ama bir kaşık kadar.üç günden sonra iki kaşık sonraki üç gün üç kaşık gibi ilerledim.öğlenleri genelde sebze haşladım yoğurtla karıştırıp verdim.kabak,havuç herbirini üçer gün denedim,ikisinde sıkıntı çıkmayınca üçüncü gün tatlı patates de dahil ettim.akşamları genelde meyveli şeyler verdim yoğurtla.önce yoğırt+muz veriyordum ,üç günden sonra irmiği biraz ocakta sıcak suyla açıp üzerine çeyrek elma rendeleyip vermiştim.sonra artık akşamları yarım kahve fincanı laktozsuz süt+bir tatlı kaşığı pirinç unu ocakta muhallebi kıvamına getirip kaseye alıp üzerine pekmez ekleyip verdim(3 gün).şimdi de aynı karışıma iki çay kaşığı kadar muz da ekleyip veriyoum.
Artık kahvaltısına bir adet cicibe de ekliyorum.
Henüz kaşık almadım çay kaşığıyla yediriyorum.babası birazdan benim seçeceğim kaşığın siparişini verecek.bu ek gıdalarını da ya destekli oturma simidinde yediriyorum ya da mama sandalyesinde.
Emzirmekten çok daha keyifli bir süreç.ek gıdalar büyük bir aşla hazırlanıyor
aynen ben. uyumayı özledim.Ahh ve dostlar bir haftadır uykusuzum ve gece uykusuna yatırmak eziyet ve nedense saat gece 2 oldu mu kalkıp oyun oynuyor tekrar uyutmak resmen çile sizlerde bu hafta hep sorun yaşıyorsunuz yazdıniz ama psikolojim artık berbat migrenin artık hep tutuyor kendimi hiç mi hic iyi hissetmiyorum şuan yorgun haliyle kocam devraldı beni bitik görünce o uyutmaya çalıştıkça gülme sesi geliyor bizim kızdan delirtcek beni
Benimki de öyle maalesefff.geçen gün mesela saat 5:45 te emzirdim koydum yatağına uyudu ama 5 dk sonra yataktan gülme,oyun sesleri gelmeye başladı.ağlarsa kalkarım dedim.ağlamadı ben de uyumuşum o da uyumuş ama ağladığı günler de oldu.gidip sürekli sırtını sıvazladım.bir de bu hafta okadar garipti ki her 1,1,5 ya da 2 saatte bir uyanıp emmek istediAhh ve dostlar bir haftadır uykusuzum ve gece uykusuna yatırmak eziyet ve nedense saat gece 2 oldu mu kalkıp oyun oynuyor tekrar uyutmak resmen çile sizlerde bu hafta hep sorun yaşıyorsunuz yazdıniz ama psikolojim artık berbat migrenin artık hep tutuyor kendimi hiç mi hic iyi hissetmiyorum şuan yorgun haliyle kocam devraldı beni bitik görünce o uyutmaya çalıştıkça gülme sesi geliyor bizim kızdan delirtcek beni
Yanii benim oğlum oburix ve extra memeci olduğu için ek gıda tıpkı adı gibi ek gıda olarak kalıyorpeki tadımlar büyüdükçe öğün yerine geçiyo mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?