• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Sgk maaşınızın brüt üzerinden hesaplayıp yatırdığı para mı bu ? Analık diye geçen ? Parayı görünce düzgün cümle kuramadım iyi mi ? 🤣
Valla canım onu hiç bilmiyorum.doğum yapıldığı sene toplamda en az 90 gün yatmış primi olan kadınlara yatan paraymış.halk dilinde doğum parası ama edevlette de işgöremezlik ödeneği diye geçiyor.analık ödeneği de süt parasıymış.o da 65 tl yatmış.ilk çocuğq da devleT 300tl veriyormuş o da yatmış pazartesi günü gidip çekecem.
Ya kızlar ben haziran ayında işten ayrıldım, 3 ay sonra da doğum yaptım ama hiç bir ödeme almadım normal mi😬 eşim aktif sgklı diye onun adına pttye 200 lira yattı ama bir türlü çek(e)mediği için iptal olmuştu
Canım işyerin seni doğum iznine falan ayırıp rapor falan verdi mi? Benim kardeşim mali müşavir.o ilgilendi benim işlerimle.kadın doğum doktorumun sekreteri de çalışan görünüyorsunuz diyip bana rapor vermişti doğım yaptığımda da bana hastaneden belgeler vermişlerdi 🤷‍♀️

Bebeğimin gazı yine tavan 🙄🙄Ablam da ek gıda denettiğim için olduğunu söyledi.bugün oğlumun tadı yok bize de tad vermiyor 😩😩😩
Oğlıma bugün 2 çay kaşığı muz yedirdim.çok sevdi.iki çay kaşığı da yoğurt yedirdim.

Bebeğimin gazı yine tavan 🙄🙄Ablam da ek gıda denettiğim için olduğunu söyledi.bugün oğlumun tadı yok bize de tad vermiyor 😩😩😩
Oğlıma bugün 2 çay kaşığı muz yedirdim.çok sevdi.iki çay kaşığı da yoğurt yedirdim.
maşallah 😍😍 ama muz daha çok rahatsız etmez mi?

Ben de dün ilk kez tek yıkadım bir de evlilik yıldönümümüzdü işim başımdan aşkın bir sürü plan yapmıştım bir baktım ki bez önden arkadan taşmak üzere, silmekle başedemem deyip götürdüm banyoya 😂 başta biraz titredi beni korkuttu ama oldu şükür, yıka kurut giydir uyut yaklaşık 1 saatimi aldı
Evlilik yıldönümü neydi yaaa i nasıl bişi oluyor ki😂😂😂😂napiliyo o günde unutmuşum.hatta unuttuğumu da unutmusum 😃🙄

Kızımı büyütürken almıştım bu kitapları. Belki fikir olur. Bazıları gerçekten çok faydalı oldu ☺️

Eklentiler

• IMG_20210129_203403.webp
    IMG_20210129_203403.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 47
O zaman neden alerji yapmuyrdu acaba kızarıklık şeklinde
Ben olayı şöyle anlatayım. Kendim allerjiden şüpheleniyorum. Fakat kanlı kaka olmadığı için Dr önemsemedi. İlk olarak 2 hafta önce Nescafe 3ü1 arada içiyordum. Çok huysuzlandı ama çalıştığım günler içiyordum. Babamız tinti mintiniye baktığı için uyutamadı ondan oldu diyordum. Bu hafta sonu laktoz ağırlıklı yani süt tozu anne besin takviyesi içtim. Ondan sonra 3 gün uykusuzluk, gaz ve kızarıklıklar oldu. Bu arada bir bilgiyi eksik verdim . Laktoz bana da dokunduğu için laktozsuz süt kullanıyorum. Her gün içtiğim o. Son 2 aydır konak çıktı. O da belirtiymiş ama her bebekte olur demişlerdi.

Valla canım onu hiç bilmiyorum.doğum yapıldığı sene toplamda en az 90 gün yatmış primi olan kadınlara yatan paraymış.halk dilinde doğum parası ama edevlette de işgöremezlik ödeneği diye geçiyor.analık ödeneği de süt parasıymış.o da 65 tl yatmış.ilk çocuğq da devleT 300tl veriyormuş o da yatmış pazartesi günü gidip çekecem.
Bahsettiğiniz fotoda olan mı ? Şimdi siz çalışıyor musunuz ? İş yeri maaş ödemeyip devletten aldığınız rapor parasından mı bahsediyorsunuz ? Benim kafam karıştı. Devlette almam gereken para varsa alayım hemen 🤣🤣🤣Screenshot_2021-01-29-21-36-56-814_com.android.chrome.webp

Son düzenleme:
Bendim o .bugün gidecez inşallah tek gitmeye cesaret edemedim eşimle gidip 1 hafta kalacaz.normalde tek gidip 15 gün kalıyorduk neyse bu sene böyle olsun.yola çıkmadık henüz az sonra çıkacaz.İnşallah kolay geçer.7-8 saatlik yol.
Canım inş yapmaz ama sizinkide benim sıpa gibi yavancılar huzursuz olursa nasıl başettiğini yazar mısın? Benimki alıştı insanlara ama uyuyamıyor

Ya kızlar ben haziran ayında işten ayrıldım, 3 ay sonra da doğum yaptım ama hiç bir ödeme almadım normal mi😬 eşim aktif sgklı diye onun adına pttye 200 lira yattı ama bir türlü çek(e)mediği için iptal olmuştu
E devlete ödemeler içini iban tanımlarsan tekrar hesabına yatıyor merak etme :)

maşallah 😍😍 ama muz daha çok rahatsız etmez mi?
Bilmem ki canım.aslında yoğurt da çoğu bebeğe yaramazmış.bu üçüncü gün ek gıdaya geçişimizde.Diğer iki gün hiç rahatsız olmamıştı.muzu saat 17:00de verdim ama gaz sıkıntısı sabah başlamıştı.dün ablam iki çay kaşığı yoğurt çorbasının yoğurdundan yedirdi ben de akşam iki çay kaşığı kadar yoğurt verdim.Yoğurt çorbasının içinde buğday ve kabak da vardı burada o çorbaya toyga çorbası diyorlar.çorbadaki buğday yoğurdu ağırlaştırmış olabilir.eklediğğm tabloda da muz ilk verilebilecekler arasında aslında ama bilemedim 🤷‍♀️

Benim taaa 2019 rapor paramı geçen ay iban tanımlayınca aldım. Bu arada banka hesabınız da evlendikten sonra soyisim değişikliği yaptınız mı ?

2018de 3 gün rapor almıştım o yüzden de ödeme almıştım pttden, dolayısıyla sgk paralarının pttye yattığını biliyorum ama ben haziranda istifa ettim bebeğime kendim bakıcam diye, artık aktif sigortalı değilim. Emzirme ödeneği de anne babadan kim aktif sigortalıysa ona yatıyor o yüzden eşime yatmış ama şimdi gel de onu ikna et of 🤦🏻‍♀️
Soyisim değişikliği de yaptım ama evliyken yeni bi hesap açmıştım zaten başka bankada onu kullanıyorum

Bahsettiğiniz fotoda olan mı ? Şimdi siz çalışıyor musunuz ? İş yeri maaş ödemeyip devletten aldığınız rapor parasından mı bahsediyorsunuz ? Benim kafam karıştı. Devlette almam gereken para varsa alayım hemen 🤣🤣🤣Eki Görüntüle 2772315
Ben şu anda çalışmıyorum.Ücretli öğretmenlik ve bir kolejde öğretmen olarak çalışıyordum.yaz tatili girince ssk yatmadı doğal olarak.son bir yıl içersinde 89 gün yatmış ssk primim vardı.doğum parasını hakketmem için sadece 1 güne ihtiyacım vardı 🤣🤣 babamın işyerinden ssk girişi yaptırdık.çok şükür param yattı 🤲🤲 benim ödemelerim aşağıdaki gibi cnm

Eklentiler

• 1A9835F3-BF37-4A45-92CE-D103E3ED5E96.webp
    1A9835F3-BF37-4A45-92CE-D103E3ED5E96.webp
    34 KB · Görüntüleme: 49
Ben şu anda çalışmıyorum.Ücretli öğretmenlik ve bir kolejde öğretmen olarak çalışıyordum.yaz tatili girince ssk yatmadı doğal olarak.son bir yıl içersinde 89 gün yatmış ssk primim vardı.doğum parasını hakketmem için sadece 1 güne ihtiyacım vardı 🤣🤣 babamın işyerinden ssk girişi yaptırdık.çok şükür param yattı 🤲🤲 benim ödemelerim aşağıdaki gibi cnm
Yaa ne güzel şanslısın ben istifa ettiğim için alamayacağım galiba🤭😅

Back