• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Kızlar dün kontrol ve rota için doktorumuza gittik. Son iki haftadır yaşadığımız süreci ve meme reddini sordum.
Bebekler doğduklarından itibaren ilk üç kendilerini hala ana rahminde hissederlermiş. 3. Aydan sonra gözleri artık bizim gibi görmeye başladığı ve kulakları da en küçük seslere dahi duyarlı olduğu için doğduğunu anlarmış ve doğum travması yaşayabilirlermiş. Uyurken bile kucağımızda olmak isterlermiş. Onlar dünyaya alışana kadar da bu süreç devam edermiş
Meme reddi içinde diyor ki, eskiden doyduğunu anlamazmış. 4 ay itibariyle onu da anlamaya başlamış. Teklif edin ama ısrarcı olmayın diyor

Bizim cadı, dün akşam 8’den gece 12’ye kadar hiç uyumadı. Hep huysuzdu. Sabr diyorum inşallah keyifli günler gelecek

Kızlar bebeğimin kakası az önce tam bir balgam gibi cıktı, dışleri çok kaşınıyor salya akıtıyor acaba o yüzden mi yoksa başka bir şey olabilir mı?
Dün gaita testi verdik sonuçlar temiz.
Bi neyin nesi anlamadım? 4 gündür her mama icisinde altına yapıyor hafif ishal durumu var.
15 gün fılan bzm de öyleydi. Deneme yanılma yöntemi ile buldum, gectı şükür. Gecer ınsallah bır an önce

Kızlar dün kontrol ve rota için doktorumuza gittik. Son iki haftadır yaşadığımız süreci ve meme reddini sordum.
Bebekler doğduklarından itibaren ilk üç kendilerini hala ana rahminde hissederlermiş. 3. Aydan sonra gözleri artık bizim gibi görmeye başladığı ve kulakları da en küçük seslere dahi duyarlı olduğu için doğduğunu anlarmış ve doğum travması yaşayabilirlermiş. Uyurken bile kucağımızda olmak isterlermiş. Onlar dünyaya alışana kadar da bu süreç devam edermiş
Meme reddi içinde diyor ki, eskiden doyduğunu anlamazmış. 4 ay itibariyle onu da anlamaya başlamış. Teklif edin ama ısrarcı olmayın diyor

Bizim cadı, dün akşam 8’den gece 12’ye kadar hiç uyumadı. Hep huysuzdu. Sabr diyorum inşallah keyifli günler gelecek
Benimki 3 ayda redde başladı ama bukadar ağlamaz huysuzluk yapmazdı şimdi çok kötü çok memeyi görün baş bas bağırıyor umarım kilo alımı azalmaz

Zaten hep sümüksüydü kakası iyice balgama döndü.valla kızlar mideniz bulandıysa kusura bakmayın biz de durumlar böyle
Arkadaşımın bebeğine kullandığı mama dokunmuştu, mama kullanıyorsan değiştir istersen. Benım yediğim bir şey dokunuyormuş şükür keşfettim. Epey sürdü, rota olsa aşıdan sonra olurdu. Haftalar sonra olacağını sanmıyorum.

Ben bir türlü anlayamadım. Doğduğundan beri sabah kahvaltıları da terayağım eksik olmaz. Pastalar falan sürekli yeniyor. Antep fıstığı dan şüphelendim. Ama onun dışında başka şeyler de var sanırım. Kaka da kan süt ürünü tükettiği halde her zaman olmuyor.
Pastanın ıcıne konulan kabartma tozu, vanilya gıbı seyler asırı dokunuyor. Bzmkne dokunan seylerden bırı bu canım. On bes gunden fazla sürdü mahvolduk on kez yaptgı oldu, gürültülü, sulu, balgamlı.. Kı alerjık bir bebiş değil ılk kez olmuştu.

Benimki 3 ayda redde başladı ama bukadar ağlamaz huysuzluk yapmazdı şimdi çok kötü çok memeyi görün baş bas bağırıyor umarım kilo alımı azalmaz
Benimki de öyle canım. Uykusunda verebiliyorum ancak onu da sen söylemiştin zaten. Oğlumda hiç böyle bir süreç geçirmemiştim, yada üstünden çok geçtiği hatırlamıyorum. Benimki bir de huysuzluk yapıyor, uykusu geldi mi başlıyor dudağını sarkıtmaya

Benimki de öyle canım. Uykusunda verebiliyorum ancak onu da sen söylemiştin zaten. Oğlumda hiç böyle bir süreç geçirmemiştim, yada üstünden çok geçtiği hatırlamıyorum. Benimki bir de huysuzluk yapıyor, uykusu geldi mi başlıyor dudağını sarkıtmaya
Artık bende oda işe yaramıyor çünkü uyutamiyorum resmen ayy bilmiyorum ikinciyi nasıl yaparım😂 herkes gecicek diyor bende diyorum fakat psikolojim darmaduman i

Benimki de uykusu gelince çılgına dönüyor ne yapacağını şaşırıyor.meme veriyorum önce emiyor sonra mememle kavga ediyor ağlıyor sesi ambulans sireni gibi çıkıyor 🤣🤣 sonra sakinleştirmeye çalışıyorum kucağıma alıyorım falan biraz geçtikten sonra yine meme veriyorum bu sefer kıtlıktan çıkmışçasına emiyor.evladım psikopat mısın diyorum madem açsın neden abudik kubidik hareketler yapıyorsun em ve uyu işte ne yoruyon ananı 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Hele bu gece resmen yatakta dört döndü.kaç tur attığını sayamadım.o battaniyenin altından kaçtıkça ben üstünü örttüm.her defasında buz gibi eller ve buz gibi bir burunla karşılaştım ve hep farklı bir pozisyon.resmen annesini uyutmamak için direnmiş gibi.şu anda resmen zombi gibiyim 💤 💤

Kızlar çok kötüyüm hıçkırıklara boğuldum artık dünden beri ...daha öncede yazmıştım kızımın meme reddini 16 haftadır uğraşıyorum didiniyorum anne sütü alsın sağlıklı olsun zaten 2840 Gr doğdu gelişsin geri kalmasın diye ama artık sabrım kalmadı.inanin beslenme saatleri tam bir işkence yavruma da banada.tam istekle emmeye başlıyor dördüncü dk da gaz giriyor bir türlü cikaramiyoruz yarım saat patpatliyorum onun sırtı çürüyor benim kollarımda derman kalmıyor ama çıkmıyor lanet şey.kizim gazdan ağlıyor çırpınıyor kıvranıyor bende sinir yıpranmasından ağlıyorum emzirirken.tam gazı çıktı azda kustu rahatladı devam diyorum beş altı dk sonra yine aynı.reflusude var gaz ciksada bu sefer kusuyor emdikleride boşa gidiyor.zaten uyumadan emmiyor.bu kadar ağlamaya gaza uyanıyor tâbi bir daha uyut.bu sefer gazlardan gece boyu uyumayan bebek memede uyumaya çok az çekmeye başlıyor.cekip çekmediğini bile emin olamıyorum bir damla bile gitse kardır diye devam ediyorum.boyle ort.30-40 dk uzun uzun duruyor memede.uykusunu emerken alıp emme bitince uyanıyor.tabi beni esir aldığı için ne günlük işlerimi yapabiliyorum ne düzene girebiliyoruz nede sütüm olsun diye yemek yiyebiliyorum.cit sesine uyanıyor.parmak uclarinda yuruyoriuz yeterki emsin diye.tabi eşim ve oğlum içinde bulunduğum pozisyonu anlamayip birde onlar ses yapıp uyandırıyor tam bir sinir harbibazen emmek hayal oluyor.uc gecedir de kıpır kıpır sürekli mizirdaniyor.uc gündür toplam üç saat uyumamisimdir bir de üstüne ağlamalar ve Rahmetli anneciğiminde ölüm yıl dönümü iki sene önce bugün bu saatlerde kollarımda can vermişti erken yaşta kanserden😭icim yanıyor çok özledim... o günü tekrar tekrar yaşıyorum ama eşimin bunlar umru değil. gözlerim kıpkırmızı açıyor zombi gibiyim şuan .
Pazartesi günü birde aşısı var napicam ben ya bilmiyorum 😢birde eşimin beni hiç anlamayip yardımcı olacağına üstüme gelmesi yokmu gerçekten kafayı sıyırmak üzereyim.Rabbin rızası için bı akıl verin bı çıkış yolu arıyorum.
begonvil1985 begonvil1985 canım sana ne zamandır yazicam meme reddiyle ilgili de zaman bulamıyorum ki🥴

Son düzenleme:
Kızlar çok kötüyüm hıçkırıklara boğuldum artık dünden beri ...daha öncede yazmıştım kızımın meme reddini 16 haftadır uğraşıyorum didiniyorum anne sütü alsın sağlıklı olsun zaten 2840 Gr doğdu gelişsin geri kalmasın diye ama artık sabrım kalmadı.inanin beslenme saatleri tam bir işkence yavruma da banada.tam istekle emmeye başlıyor dördüncü dk da gaz giriyor bir türlü cikaramiyoruz yarım saat patpatliyorum onun sırtı çürüyor benim kollarımda derman kalmıyor ama çıkmıyor lanet şey.kizim gazdan ağlıyor çırpınıyor kıvranıyor bende sinir yıpranmasından ağlıyorum emzirirken.tam gazı çıktı azda kustu rahatladı devam diyorum beş altı dk sonra yine aynı.reflusude var gaz ciksada bu sefer kusuyor emdikleride boşa gidiyor.zaten uyumadan emmiyor.bu kadar ağlamaya gaza uyanıyor tâbi bir daha uyut.bu sefer gazlardan gece boyu uyumayan bebek memede uyumaya çok az çekmeye başlıyor.cekip çekmediğini bile emin olamıyorum bir damla bile gitse kardır diye devam ediyorum.boyle ort.30-40 dk uzun uzun duruyor memede.uykusunu emerken alıp emme bitince uyanıyor.tabi beni esir aldığı için ne günlük işlerimi yapabiliyorum ne düzene girebiliyoruz nede sütüm olsun diye yemek yiyebiliyorum.cit sesine uyanıyor.parmak uclarinda yuruyoriuz yeterki emsin diye.tabi eşim ve oğlum içinde bulunduğum pozisyonu anlamayip birde onlar ses yapıp uyandırıyor tam bir sinir harbibazen emmek hayal oluyor.uc gecedir de kıpır kıpır sürekli mizirdaniyor.uc gündür toplam üç saat uyumamisimdir bir de üstüne ağlamalar ve Rahmetli anneciğiminde ölüm yıl dönümü iki sene önce bugün bu saatlerde kollarımda can vermişti erken yaşta kanserden😭icim yanıyor o günü tekrar tekrar yaşıyorum ama eşimin bunlar umru değil. gözlerim kıpkırmızı açıyor zombi gibiyim şuan .
Pazartesi günü birde aşısı var napicam ben ya bilmiyorum 😢birde eşimin beni hiç anlamayip yardımcı olacağına üstüme gelmesi yokmu gerçekten kafayı sıyırmak üzereyim.Rabbin rızası için bı akıl verin bı çıkış yolu arıyorum.
begonvil1985 begonvil1985 canım sana ne zamandır yazicam meme reddiyle ilgili de zaman bulamıyorum ki🥴
doyuyor mu acaba? ya da süt çok mu tazyikli?

doyuyor mu acaba? ya da süt çok mu tazyikli?
Doyduguna bir türlü emin olamıyorum canım ya.ama bu bir haftadır fln sıklaştı iki saatte bir acıktım ağlaması yapıyor.Biberonve manada istemiyor.cok nadir çok derin olmayan vede uyanmaya yakın olmayan bir uykusunda yakalayabilirsem biberon alıyor oda en fazla 80-90cc.sutum tazyikli evet ilk beş dk da çok hızlı geliyor çocuk yetisemeyip tıkanıyor diye ön sütumu sagiyorum ve emerken makas yapıp hızını kesmeye çalışıyorum ama o gaz yine giriyor yine giriyor.sutumu saginca ve ilk beş dk emme sonrası memede boşalıyor gibi oluyor ama sıkınca sütümün devam ettiğini goruyoum.Yutmasindada sıkıntı olduğunu düşünüp dra söyledim.yok birşeyi dedi.katilara geçmek istiyorum biran önce.ama o zamanda yutma kusmalar nasıl olacak bilemiyorum

Doyduguna bir türlü emin olamıyorum canım ya.ama bu bir haftadır fln sıklaştı iki saatte bir acıktım ağlaması yapıyor.Biberonve manada istemiyor.cok nadir çok derin olmayan vede uyanmaya yakın olmayan bir uykusunda yakalayabilirsem biberon alıyor oda en fazla 80-90cc.sutum tazyikli evet ilk beş dk da çok hızlı geliyor çocuk yetisemeyip tıkanıyor diye ön sütumu sagiyorum ve emerken makas yapıp hızını kesmeye çalışıyorum ama o gaz yine giriyor yine giriyor.sutumu saginca ve ilk beş dk emme sonrası memede boşalıyor gibi oluyor ama sıkınca sütümün devam ettiğini goruyoum.Yutmasindada sıkıntı olduğunu düşünüp dra söyledim.yok birşeyi dedi.katilara geçmek istiyorum biran önce.ama o zamanda yutma kusmalar nasıl olacak bilemiyorum
o bahsettiğin uykuda bi de mama vermeyi denesen? 80 cc az gibi sanki kilosunu bilmiyorum ama. ya da farklı bi pozisyonda emzirmeyi denedin mi?

Kızlar çok kötüyüm hıçkırıklara boğuldum artık dünden beri ...daha öncede yazmıştım kızımın meme reddini 16 haftadır uğraşıyorum didiniyorum anne sütü alsın sağlıklı olsun zaten 2840 Gr doğdu gelişsin geri kalmasın diye ama artık sabrım kalmadı.inanin beslenme saatleri tam bir işkence yavruma da banada.tam istekle emmeye başlıyor dördüncü dk da gaz giriyor bir türlü cikaramiyoruz yarım saat patpatliyorum onun sırtı çürüyor benim kollarımda derman kalmıyor ama çıkmıyor lanet şey.kizim gazdan ağlıyor çırpınıyor kıvranıyor bende sinir yıpranmasından ağlıyorum emzirirken.tam gazı çıktı azda kustu rahatladı devam diyorum beş altı dk sonra yine aynı.reflusude var gaz ciksada bu sefer kusuyor emdikleride boşa gidiyor.zaten uyumadan emmiyor.bu kadar ağlamaya gaza uyanıyor tâbi bir daha uyut.bu sefer gazlardan gece boyu uyumayan bebek memede uyumaya çok az çekmeye başlıyor.cekip çekmediğini bile emin olamıyorum bir damla bile gitse kardır diye devam ediyorum.boyle ort.30-40 dk uzun uzun duruyor memede.uykusunu emerken alıp emme bitince uyanıyor.tabi beni esir aldığı için ne günlük işlerimi yapabiliyorum ne düzene girebiliyoruz nede sütüm olsun diye yemek yiyebiliyorum.cit sesine uyanıyor.parmak uclarinda yuruyoriuz yeterki emsin diye.tabi eşim ve oğlum içinde bulunduğum pozisyonu anlamayip birde onlar ses yapıp uyandırıyor tam bir sinir harbibazen emmek hayal oluyor.uc gecedir de kıpır kıpır sürekli mizirdaniyor.uc gündür toplam üç saat uyumamisimdir bir de üstüne ağlamalar ve Rahmetli anneciğiminde ölüm yıl dönümü iki sene önce bugün bu saatlerde kollarımda can vermişti erken yaşta kanserden😭icim yanıyor çok özledim... o günü tekrar tekrar yaşıyorum ama eşimin bunlar umru değil. gözlerim kıpkırmızı açıyor zombi gibiyim şuan .
Canım öncelikle annene Allah rahmet eylesin ve sana da Allah sabır versin 🤲🤲
Gazı için gaz damlası ya da şurubu kullanıyor musun ve bunı düzenli olarak yapıyor musun? Ben mesela halaa gaz sıkıntısı çekiyorım oğlumda ama en önemli nokta gaz şurubunu ya da damlasını düzenli vermek.gazı varken çocuk emdiğinden de uykusundan da hiçbir şey anlamaz ve sürekli uyanır.(çok çektim kitabını bile yazabilirim o derece)ne zaman günde üç sefer ya da iki sefer verip dozu azatlmaya çalıştıysam hep gazı hemen pik noktaya ulaştı ve tekrar düzene sokmam 3 günü buldu.onun için artık dozu ve gümde kaç kez vereceğim sabitlendi ve aslaaaaa artık macera arayıp da azaltma yoluna gitmiyorum.yapılan en büyük hata ,gaz damla/şurubunu sadece ihtiyaç duyulduğunda verilmeye çalışılması.Çünkü hiçbirşekilde işe yaramıyor.anlık belki bir iki gaz çıkarır ama karnı taş gibi olduğu için tekrar nükseder.doktorum da benden çok çekmiştir hatta mesajlarımdan bıkmıştır bile ama yapqcak bir şey yok tecrübesizim sonuçta.eşinin durumu da beni üzdü açıkçası.benim eşim de bazen bazı konularda canımı sıkardı.onun burnunu sürte sürte onu yola getirdim.hep ona dedim ki seni terk ederim sen de burda 4 duvarı seyredersin.sana nikahını da verip özgür bırakmam seni.süründürürüm seni diye diye beynine işledim.şimdi çok şükür evi bile süpürür,bulaşık makinasını boşaltır.pazar-market işi zaten hamileliğimden beri onda.ben de ev işi ve çocuk.evde olduğu zamanlarda da çocuğu ona veriyorum ben de işimi gücümü yapıyorum.tek yaptırtamadığım çocuğun altını değiştirtmek ona direniyor işte o da kusuru kalsın ne yapalım

Anneciginize alllah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.zaten çok ufak doğmuş bebeğiniz şu an ki kilosuna göre Dr iyi diyorsa iyidir.kusma yok ama biraz emip tıkanma benim kızda da oluyor ama bence doyuyordur doymasa Dr kilo alımından anlar.gaz bizde de devam ediyor maalesef tüm gece kivrandi başta olmayan gaz sikintusi şu son 1ayda pik oldu ilginç bı şekilde.es konusuna gelecek olursak tırnağın varsa başını kası bacım kimseden birşey umma.umdukca hayal kırıklığı oluyo doğum yaoan emziren lohusa olan sen kapris yapan ilgi bekleyen onlar ne hikmetse

Allah yardımcımız olsun canım benzer bir çok şeyi yaşıyoruz ama bukadar yıpratma kendini ve kilo alımı iyide çok fazla zorlama emmesi için belki tok ondan emmiyor olabilir ve rokken verince ağrı yapıp hazmedemiyor bütün gün gece ağrı yapıyor akışını bırak ben elimden geldiğince akışına bırakıyorum yoksa deliricem sana önerim bu🙏🙏

Merhabalar bende sizin gibiydim bizde 45 günlükken yaptırdık ilk iki fitil koyduk 6 8 saate bir hep koyduk sonuçta ameliyat gibi bişe anca ağırsını kesebiliyor ilk idmanını yaptıktan sonra kıyamet koptu ama sonra hiç ama hiç hissetmedi altını değiştirdiğimiz ilk gece yine kıyamet kopacak heralde dedim çok şükür güle oynaya çıkarttık yani korkma bebekten bebeğe değişir tabii ki iğneye bile bakamayan ben ablamı çağırdım sünnet olacağı an evi terk ettim altını ablam değiştirdi ilk gece bende kaldı sonra ben bakamıyordum alıştım kendim ve eşimin yardımı ile pansuöanını yapıyordum ama korkulacak birşey yok ilk gün sadece zor geçiyor inşşalah bebeğin hiç ama hiç hissetmez ben anlamadım bile 4 günde iyileşti tam
Sizin adınıza çok sevindim İnşallah bizimki de sorunsuz sıkıntısız ağrısız sızısız tez zamanda iyileşir

Pastanın ıcıne konulan kabartma tozu, vanilya gıbı seyler asırı dokunuyor. Bzmkne dokunan seylerden bırı bu canım. On bes gunden fazla sürdü mahvolduk on kez yaptgı oldu, gürültülü, sulu, balgamlı.. Kı alerjık bir bebiş değil ılk kez olmuştu.
Sanırım benim de kabartma tozu ve vanilya çünkü kek yediğimde oluyor sanki daha çok.Neyse takip edecem teşekkür ederim

Back
X