• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar moralim yerlerde. Lidya 4. Haftadan sonra çok kusmaya başladı, bir kere resmen sırtım koltuk yerler falan battı büyük insan gibiydi. Tabi bu bana fazla geldi takip etmeye başladım ne kadar sıklıkla olcak diye, bu kadar yoğun olmadı ama kusmaları bitmedi. Bir de kustukça midesi boşaldığından acıkıyor aranıyordu. Ayrıca da çok gazı da vardı. Ben çok kusmasın diye az beslemeye başladım 4 5 gün ve emzikle oyaladım, ama kusması bitmedi hiç. Reflüdür dedim çok üstünde durmadım sonra az beslendiğinden herhalde 5 gün kaka yapamadı, kaka için doktora gidip bunları anlatınca ultrason çekilsin tam batın dedi. Ayrıca 18 günde 250 gr almıştı doktoru tabi ki az buldu, çünkü ilk ay 1310 gr almıştı. Pilor stenozu diye bir hastalık varmış, mide girişindeki bir kasın kalınlığından dolayı yedikleri tam olarak mideye inmeden geri geliyormuş doktoru bundan şüphelendi. Ayrıca gaz için damla verdi, mamayı da sma kullanıodum evolvia ac ye başlattı. 3 4 gün kusmaları azaldı baya, her bebek kadar kustu. Dün 2 avuç kadar kustu, bugün ultrason çekildi. Sonuç olarak tam tanı konulmadysa da mide girişindeki kası normalden kalın ve uzun çıktı, sınırdaymış. Tedavisi de sadece ameliyat olan bi hastalık. Ya açık ya laporoskopi ile yapılıyormuş, 10 dklık bir işlemmiş. Ama dünyam başıma yıkıldı, zaten günlerdir zaten az olan sütüm 10 cclere falan indi. Perşembe başka hastanede bi daha ultrasonla bakılcak sonra da çocuk cerrahına gidicez. Şimdilik şüphe var , cuma gününden beri 150 gr almış. Gerileme de olabiirmiş ama ameliyat olacak kadar ilerleyebilirmiş de. Dua edin teyzeleri bize, Allah kimseyi evladıyla sınamasım dermansız dert vermesin, belki ben çok abartıyorum ama el kadar bebe ameliyat masasında düşünemiorum çok mutsuzum😔😔😔
Merhaba bebeğiniz iyileşti mi

Kızlar kızımın kafasının arkası iyice düzleşti. Yan yatmıyor kesinlikle ne yapmam lazım ? Artık böyle kalmaz değil mi ? Çok mu kötü duruyor
Yapisalda oluyo canım ben kesinlikle hiç düz yatirmadim kusması var diye başından beri yastık kullaniyoruz ona rağmen buna benziyor düz yani özel yastık varmış ama ne kadar ise yarar bilmiyorum hala da düz yatirmiyorum çok dikkat ettim eğrilik filan olmasın diye ama malum 🙂

Kızlar günaydin . Son adet tarihim de regli oldun bunu bı kaç kişi yaşamıştı çok garibime gitmişti bende o kervana katıldım hic degilse aklımda şüphe kalmamış oldu normalden bile daha fazla sancı ve kanamam var ilk oludugu için sanırım 😶

Kızlar günaydin . Son adet tarihim de regli oldun bunu bı kaç kişi yaşamıştı çok garibime gitmişti bende o kervana katıldım hic degilse aklımda şüphe kalmamış oldu normalden bile daha fazla sancı ve kanamam var ilk oludugu için sanırım 😶
Aynı benimde öle oldu. Son adet tarihimde aşırı kanama oldu. Hatta gece bebek bezi koydum. Anca öle rahat ettim. Normalde o kadar kanamam olmazdı

Delirecem ya. Kaynanamla kayinpederim bebeği battaniye de sallamaya alıştırdılar
Peki kızlar mamayı kaşıklada mı vermiyim yani tamamen aç mı bırakayım?
Yok yok ac bırakma kaşıkla iciyosa kaşıkla ver. Ama dediğim gibi sürekli takipte ol uykuda emzir ya da uyanırken emzir canim

Yaa şu videoya bayıldım 🥰

Enes arasla ben 😂

Ayy hadi darısı basima olmadıkça stres oluyorsun

limpido

Benim bebeğim de 66 günlük ve doğduğundan beri kusuyor. Bebeginize tanı koyuldu mu? Ya da kendiliğinden düzeldi mi acaba? Doktora her sorduğumda fazlasıdır o kustuğu, düzelir zamanla diyor ama onu bir de bana sorun. Bebeğimi kucağıma korkarak alıyorum her an kusacak diye ki mutlaka kusuyor. Gerçi yatarken de fark etmiyor bir anda kusuyor😢Moralim bozuluyor, sürekli üst degistiriyorum, 274749300 tane mendil kullanıyorum😢

Kızlar bebişlerin dişlerinin kaşındığını nasıl anlayabiliriz? Benim kızım birkaç gündür sürekli oyuncaklarını kemirmeye çalışıyor ama damaklarına baktığımda herhangi bir şişlik veya beyazlık göremedim. Öylesine mi yapıyor dişi mi kaşınıyor tam ayırt edemiyorum

Delirecem ya. Kaynanamla kayinpederim bebeği battaniye de sallamaya alıştırdılar

Yok yok ac bırakma kaşıkla iciyosa kaşıkla ver. Ama dediğim gibi sürekli takipte ol uykuda emzir ya da uyanırken emzir canim
Gaza çok iyi geliyo diye bizde o hatayı yaptık ama ne yapıp ne edip unutturdum keyfine istemeye başlamıştı bı sure sonra çok yorucu açıkçası 1 haftadır normal sallıyoruz başka türlü sakinleştirmeye calis canım odaları filan gezdir sakince konuş 🙂

Ayy hadi darısı basima olmadıkça stres oluyorsun
Kesinlikle ben test almayı planliyodum ki hamileligimi bile ben kanamalı bı şekilde şans eseri öğrenen birisiyim 😒 ebe her daim evde test bulundur dedi hiç birşeyin o kadar korumaligi yok maalesef oda mesela prezervatif mağduru peş peşe oldu nasip kısacası bu işler 🙂

Kızlar merhaba ✋🏻 Canım çok skkın bebeğim hiç meme emmiyor mamayı yiyor ama kucağıma emzirmek için alıyorum kıyamet kopuyo dün başladı başıma ağrılar girdi artık napcağımı ne yok izleyeceğimi bilmiyorum nolur yardımcı olun 😞
Burnu tıkalı olabilir mi ? 4-5gun önce bizim de öyleydi..dr gittik burnu için serum fizyolojik +otribebe+ damla verdi

Ben toplam 60cc falan cikiyor dogum yaptigimdan beri sagdikca cok az sutum cikti o yuzden hic sagmadim moralim bozulmasin diye. Gecen bi deneyeyim dedim iki memede toplam 60 ancak cikti. Ilk iki ay sadece anne sutuyle guzel kilo almisti o yuzden saginca az cikmasini dert etmemistim bakalim bu ay ne olucak yarin kontrolumuz var merak icindeyim
Oktoruna sor bir mide ilacı varmış sütü 2katina çıkarıyormuş benim de kilo alımı düşerse kullanırız dedi ama ismini sormak aklıma gelmedi 😔😔 belki dr bilir

Kızlar merhaba bugün 4 aylık kontrolümüz vardı gidip geldik. Şükür bebişimin sağlığı yerinde. 5700 kg 62 cm olmuş. 600 gr almış geçen aydan bu zamana kadar. Git gide aldığı miktar düşüyor bu da beni üzüyor açıkcası ama büyüdükçe azaldığını söylemişlerdi. Artık bu aydan itibaren destekli uzun oturtabilirsin dedi pusetteki gibi dedi. Ben de zaten oturmaya çok hevesli olduğunu söyledim sürekli kalkıp kalkıp oturuyor kucağıma aldığımda da. Saç dökülmelerimi söyledim çinko takviyesi önerdi ve zeytinyağı ile masaj yap saç diplerine. O bu zamanlarda oluyor sonra geçiyor dedi. Bizden haberler böyle kızlar. İnşallah sizler ve Bebişleriniz de iyisinizdir. 😍😘
Kilo alımı düşecekmiş 3. Aydan sonra 600 gr alması yeterliymis 😉😉

Okuduğum arastirdigim kadarıyla 1 yasa kadar müdahale edilmiyor. Masaja devam cogunluk masajla geciyor. Insallah bizim minnoslarjn da düzelir tez vakit. Gidince bana yaz olur mu :)
Aynen masaja devam.. hatta göz damlası bile önermedi çapak çok olmadıkça florayı bozmayalım dedi

Aynen canım bende tam son adet tarihimde adet olmuştum yazmıştım buraya hatta hoşgeldin o kervana o zaman 😄 benimde çoktu ilkinde kanamam hatta evde depend vardı depend giydim artık baş edemedim çünkü normal pedle. Sancım da vardı baya.
Kızlar uyku gerilemesi hakkımda fikriniz var mı. Enes aras 2 3 gündür huysuz uyumak istemiyo resmen dişlerden de yapiyo sanırsam
Canım biz de yaşıyoruz onu yaklaşık 1 haftadır. 4. Ay atağı sağolsun böyle bir sıkıntıya sürükledi bizi. Deli gibi uykusu var uyumak istemiyor. Bütün gece beşik salladım. Hanımefendi sabahın 5 inde açtı gözünü neymiş konuşcakmış 😅 bu bu bü büü agu sabah sabah böyle sesler çıkartıyor ben gözümü açamıyorum 😂 kızım konuşmanın sırası mı yat uyu diyorum boyuna konuşup gülmeye çalışıyor cadı kızım 😍😂 seninki kaç aylık canım 4. Ay atağında böyle oluyormuş çünkü. 😘
Kızlar bebişlerin dişlerinin kaşındığını nasıl anlayabiliriz? Benim kızım birkaç gündür sürekli oyuncaklarını kemirmeye çalışıyor ama damaklarına baktığımda herhangi bir şişlik veya beyazlık göremedim. Öylesine mi yapıyor dişi mi kaşınıyor tam ayırt edemiyorum
Canım Benimki uzun zamandır kaşıyor parmağını dilinin altına götürüp kaşıtıyor oyuncaklarını battaniyesini falan ısırıyor parmağımı yakaladığı an parmağımı ısırıyor. Annemler damakları sertse diştendir demişlerdi önce sert değildi diş yerleri sonra sertleşti. Sende bir bak muhtemelen diştendir kuzum. 😘

Back