2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Ben deneyimlemedim ve dediğin gibi güvenilir olduğunu da sanmıyorum canım ama arkadaşlarımdan hiç adet görmeyenler oldu emzirme boyunca, ben normal adet düzenine dönüyorum hep 40 sonrası 😊
40 sonrası da çok erken yav 🤪
Oğlumda 10 ay falan sürmüştü benim. Sonra geldi vs diyince “vah vah süt anca o kadar korudu demek ki” die yas tutan teyzeler olmuştu 😂😂

Hayat beni neden yoruyossuuaann?? 😂

Benden bir gün küçüksün ☺ eğer bize de cuma gel alalım derse 37+0 olucak geç değil inşallah ciğer ve göz gelişimi yerindedir en son onlar gelisiyormus ya..sezaryenliyim ben zaten bu da sezaryen olucak nasipse
Evet cnm 1 gün var aramızda belki gittiğim gün almaz hemen ama haftaya hafta içi Bi güne gün verir diye tahmin ediyorum bende o zaman da 37+3 37+4 falan olurum sıkıntı olmaz. Cuma belli olacak benim de herşey ilk gebeliğin benim nor al çok istedim ama kısmet olmayacak sanırım. Hayırlısı diyorum artık cnm

Birefebirece Birefebirece 40 sonunda adet görürsen normal adet düzeninde devam edersin ve hamilelik ihtimalinde çok yüksek olur 🤪 40 sonu adet olmazsa emzirme devam ettiği süre boyunca adet olunmuyor ve eskiler buna süt koruması diyor hamilelik riski olmuyormuş..
Aa harikasın sağ ol canım bı de o var dimi 😆😆 biz aylardır o işleri unuttugumuzdan hamile kalma riski aklımda bile değildi 😆😆😆

• Beğen
Reactions: LaL
40 sonrası da çok erken yav 🤪
Oğlumda 10 ay falan sürmüştü benim. Sonra geldi vs diyince “vah vah süt anca o kadar korudu demek ki” die yas tutan teyzeler olmuştu 😂😂

Hayat beni neden yoruyossuuaann?? 😂
Bilmiyorum herkeste oluyor mu ama adet dönemi bende süt azalıyor o yüzden çokta memnun olmuyorum en azından ilk 6 ay olmasam hiçte fena olmaz 🙃 bakalım belki ikizlerin şansına biraz geç olurum bu kez 🤪
Benim çevremde fazla teyze yok başımı da ağrıtan yok rahatım o yönden 💃😁

Güzel hanımlar biraz desteğe ihtiyacım var 😓
Hayatım da hiç dikisim bile yok. Hastanede hiç yatmadım ve sürekli sezeryan çok korkunç deyip duruyordum.
Sezeryan olan canimsu arkadaşlarım, birazcık süreçle ilgili bilgi verirmisiniz? Mesela o spinal için iğne acıtıyor mu? Sütünüz hemen geliyor mu? Emzirebiliyor musun? Ortalama kaç dikiş atılıyor? Korse kaç aydan sonra kullanılabiliyor? Sezeryandan önce yapmam gerekenler neler? Falan filan....
Çok korkunçlu olsa ikinciyi yapmazdım 😂😂
Gerçi yapmadım 11 sene
Şimcik herkesin süreci farklı ilerliyo kuzucum yaşayıp göreceksin
Ama sezeryan olup öyle kalan birini gördün mü hiç
Ben görmedim
Rahat ol kafanda büyütme olayı video izleme meraklanıp
Süt geliyor stop!
Dikişler iyileşiyor stop!
İz kalmıyor stop!
Yapıştırma artık dikiş falan yok öyle yüzeyde
Bi süre hissizlik oluyor tam kesi üstünde ama o da geçiyor😘

Aa harikasın sağ ol canım bı de o var dimi 😆😆 biz aylardır o işleri unuttugumuzdan hamile kalma riski aklımda bile değildi 😆😆😆
Biz hastaneden çıkarken reçeteyi elimize tutuşturuyorlar doğumdan iki hafta sonra kontrol hapına başlatıyorlar yoksa dediğin gibi aklıma gelmez benimde 😄

Hayatım da hiç dikisim bile yok. Hastanede hiç yatmadım ve sürekli sezeryan çok korkunç deyip duruyordum.
Sezeryan olan canimsu arkadaşlarım, birazcık süreçle ilgili bilgi verirmisiniz? Mesela o spinal için iğne acıtıyor mu? Sütünüz hemen geliyor mu? Emzirebiliyor musun? Ortalama kaç dikiş atılıyor? Korse kaç aydan sonra kullanılabiliyor? Sezeryandan önce yapmam gerekenler neler? Falan filan....
Bende ilk iğne ilk serum ilk dikişi oğlumla yaşadım bebe'y'imsin korkma 😆
O belden vurulan iğne de olabildiğince kendini kasmazsan sonrasında hiç bel ağrın olmaz. Oradaki asistan çocukların ellerinden tut. Ben elimi tutarmisin dedim iki elimle de birilerinin elini tuttum iyi geldi 😆
Sonrasında saniyeler içinde ayaklarında bir sıcaklık ve sonra tamamen hissizlik. Sondayi uyuştuktan sonra takıyorlar sen yine de rica et aksi olursa. Zaten sarhoş gibi oluyorsun kafan çok güzel oluyor bebeğinin aglamasiyla biraz kendine geliyorsun ve sonraaaa onu göğsüne koydukları an... O an her şey ama her şey bitiyor. Onlar aşağıda seni dikiyorlar ama sen bebeginlesin. Umurunda bile değil gerisi. Onu kucaklayıp odaya çıkarıyorlar ve sen saniyeler sayiyorsun beni de cikarsalar yanına daha doyamadım diyorsun. Ne acı var ne ağrı. Kafan hala biraz güzel ve uyumak istiyorsun. Uyutmuyorlar. Soğuk odada 20 dakika daha seni bekletip sonra odana çıkarıyorlar ve seni heyecanla bekleyen ağlamis ama serde erkeklik var aglayamam diyen Orhan Veli gibi mağrur bekleyen eşin :))
Sonrasi gaz çıkarma için yurumeler biraz ağrılar acılar falan hiç biri dayanilmaz değil. Kucağına aldıkça susan sana sokulan bir melek. Süt bazen geliyormuş bazen gelmiyormus bende 3 gün gelmedi hiç de dert etmedim. Hastane ortamında rahat olmayisima bağladım evime gelince geldi. Zaten hemşireler doktorlar çok ilgili tane tane herşeyi anlaticaklar sana. Coooookkk güzel olacak 💕💕

Çok yerinde sorular 👏🏻 Çok tırsıyorum bende 😱 diş çekiminden bile aylarca kaçmış insanım dikiş atarlar diye. Şimdi bu gözümde o kadar büyük ki ne yapcam bilmiyorum

Spinalde iğne hiç acıtmıyor.Benim ilkinde dıştan yapıştırma idi.12-13 cm civarı bi kesik vardı.Sütüm hemen geldi.Ilk damla damla sonra birden indi oğlum çok güzel tuttu ilk andan itibaren memeyi.Emdikce indi.Ayaklarm ilk açıldığında fena bi ağrı hissettim.Hemen ağrı kesici verdiler.15 dakika sonra tak diye kesildi ağrı.Ilk ayağa kalkma baya acılı oluyor.Ama kalktın mi tamam.Ben hemen yürüdüm.Hastaneden çıkana kadar koridorda tur attık eşimle sürekli.Wc de 2-3 defa eşimden yardım aldım kalkmak icin.Sonrasinda kendim hallettim.
Amaaaaa bebeğimin kafası büyük olmasaydı sezaryen aklımın ucundan geçmezdi.Hala içimde ukde normal doğum.Herseyin doğalı en güzeli bana göre😔

Birde sezeryan sonrası ağrı kesici bağımlısı olmamanizi öneririm. O yoğun ağrılar bir hafta falan sürüyor . Sonrasında o agriyla yüzleşmek benim daha çabuk toparlanmami sağladı. Cesaretim geldi hareket ederken yani.

Hastaneden çıktıktan sonra bir hafta kullandım ağrı kesicileri.Sonra içmedim bende.Sık sık kalkıp yürümek iyileşmeyi hızlandırıyor diye düşünüyorum.

Keşke benimki de planlı olsaydı mental olarak hazırlanmış olurdum biraz hiç değilse. En son hastaneye yattığımda doğumu durdurmuslardi ve ben nasılsa durdu diye rahattim. Sabah bı baktım su gelmiş. Ramazan günü herkes oruç esimdeki paniği görünce su bile icemedim. Ve ben ellerimle Allah'ım napicam derken saçlarımı yolmusum elimde saçlarım vardı düşün öyle bir panik. Sürekli üst değiştir bir türlü kesilmeyen bı su. Giyecek pantolonum kalmamıştı artık son çare bacak arama havlu koydum 😆😆 ahh hala düşününce aglayasim geliyor 😆

Hastaneden çıktıktan sonra bir hafta kullandım ağrı kesicileri.Sonra içmedim bende.Sık sık kalkıp yürümek iyileşmeyi hızlandırıyor diye düşünüyorum.
Kesinlikle öyle. Bende kullanmadım. Vajinismus tedavisi gördükten sonra bebe yağına bağlandığım için normal şekilde ilişkiye girmekten epey korkmuştum çünkü. Yine aynısı olsun istemedim. Agrirsa agrisin ölecek değilim ya dedim hep. Bı gün ağrı kesici almadan geçirince diğer gün çok daha iyiydim.

Keşke benimki de planlı olsaydı mental olarak hazırlanmış olurdum biraz hiç değilse. En son hastaneye yattığımda doğumu durdurmuslardi ve ben nasılsa durdu diye rahattim. Sabah bı baktım su gelmiş. Ramazan günü herkes oruç esimdeki paniği görünce su bile icemedim. Ve ben ellerimle Allah'ım napicam derken saçlarımı yolmusum elimde saçlarım vardı düşün öyle bir panik. Sürekli üst değiştir bir türlü kesilmeyen bı su. Giyecek pantolonum kalmamıştı artık son çare bacak arama havlu koydum 😆😆 ahh hala düşününce aglayasim geliyor 😆

Canım sağlıkla kavuştun ya önemli olan o.Bende kontrol diye gidip doğurup gelmiştim.Kafa büyük çatı müsait değil zaten 39+2 sin plasenta yaşlanmış suyun azalmış dedi Dr lar paşa paşa yattım ameliyat masasına.Kendi Dr um hariç 2 Dr daha göründüm aynı gün hepsi hem fikir olunca gidip sezeryan olmuştum doktoruma

Canım sağlıkla kavuştun ya önemli olan o.Bende kontrol diye gidip doğurup gelmiştim.Kafa büyük çatı müsait değil zaten 39+2 sin plasenta yaşlanmış suyun azalmış dedi Dr lar paşa paşa yattım ameliyat masasına.Kendi Dr um hariç 2 Dr daha göründüm aynı gün hepsi hem fikir olunca gidip sezeryan olmuştum doktoruma
Çok şükür doğru soyluyosun 34 hafta doğmasına rağmen Allah'ın rahmetiyle kuveze bile girmeden geldik ya daha ne isterim. Ki doğuma iki doktor girdi ikisi de beni ameliyata alirlarken kuveze girer üzülme ama yaşar dediler. Sonra tüm hastanede olay oldu. Diyetisyen eğitim vermek için girdiğinde kucağımda görünce dedi ki kapının önünde sana söyleyeceklerim düşünüp hazırlandım. Bebeğin kuvezde diye düşünüyordum 34 haftalık olduğunu duyunca. Şimdi görüyorum kucağında çok duygulandım.

Ah kuzum yaaa 😔 bende panik atak geçiren birisi olduğum İçin kesilecek denince aklım çıkıyor. Peki suni sancı çok mu kötüydü nasıl bişey tarif etmek gerekirse 😟

İnşallah sağ Salim sağlıkla gelsinler de bişey istemiyor insan ama ilk gebelik olunca cahillikten ölüyorum diyorum 😦kendime bir türlü Doğum konusunda güvenmeyi öğrenemedim 🙄
Canım suni sancı aman aman abartılacak bisey değil adet sancisinin biraz daha kuvvetlisi,benimki sabah 8 de baslatildi akşam 5te epidural oldum ve sadece göbeğimdeki kasilmalari hissediyordum çok rahatlamıştım ama 12 saatte rağmen maalesef rahmim 4 cmden fazla açılmadı,ateşim çıkınca da mecburi sezaryen oldum. Bana göre hangisinin olduğu,nasıl olduğu önemli değil,önemli olan iki tarafından saglikla işi bitirmesi,benim ateşim yüzünden oğlum kuveze girdi o beni çok üzdü keske daha erken sezaryen olsaydim dedim.

Çok şükür doğru soyluyosun 34 hafta doğmasına rağmen Allah'ın rahmetiyle kuveze bile girmeden geldik ya daha ne isterim. Ki doğuma iki doktor girdi ikisi de beni ameliyata alirlarken kuveze girer üzülme ama yaşar dediler. Sonra tüm hastanede olay oldu. Diyetisyen eğitim vermek için girdiğinde kucağımda görünce dedi ki kapının önünde sana söyleyeceklerim düşünüp hazırlandım. Bebeğin kuvezde diye düşünüyordum 34 haftalık olduğunu duyunca. Şimdi görüyorum kucağında çok duygulandım.

Kesinlikle canım.Mucize bebek oğlusun Allahın takdiriyle çok şükür.😍

Kuzum sen beni ekledin mi instadan? Yaklaşık 10 kişi ekledi bazıları kendini tanitti ama bazilari kim bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Kızlar domestic domestic dan haberiniz var mi?
Yazmıyor kaç gündür merak ettim
Canım burdayım 🙂yazamıyorum ne zamandır. Bugun kontrolüm vardı. 11 temmuza gün verdi doktor geri sayım basladı.Tabi o kadar kalırsa 🙂Bakalım hakkımızda hayırlısı

Canım suni sancı aman aman abartılacak bisey değil adet sancisinin biraz daha kuvvetlisi,benimki sabah 8 de baslatildi akşam 5te epidural oldum ve sadece göbeğimdeki kasilmalari hissediyordum çok rahatlamıştım ama 12 saatte rağmen maalesef rahmim 4 cmden fazla açılmadı,ateşim çıkınca da mecburi sezaryen oldum. Bana göre hangisinin olduğu,nasıl olduğu önemli değil,önemli olan iki tarafından saglikla işi bitirmesi,benim ateşim yüzünden oğlum kuveze girdi o beni çok üzdü keske daha erken sezaryen olsaydim dedim.

Canım Kanada lokumum nasılsın oğlusun nasıl oldu?

Back
X