• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
O değil de arkadaşlar.Kacinci haftada duydunuz kalp atışlarını?Dr 4 Aralık gibi çağırdı kalp atışı için daha çok var.30 kasımda sat a göre 6+6 olucam karından duyma şansım var mı?Yoksa paşa paşa 4 Aralık mi bekleyeyim yani 7+3 ü.:KK64:

Canım ben 5+6'da gitmiştim sadece kese görünmüştü 4mm. 2 hafta sonraya çağırdı doktor, yine gidebilirdim belki duyarım diye ama şahsen ben garanti olsun diye ve de boşyere evham yapmamak için o arada hiç gitmedim hastaneye. Dün yani 7+5'te gittim ve karından duydum, çok mutlu oldum :KK200:

Yani kendimi kasmamaya ve rahat olmaya çalıştım. Arada gitmeyi her düşündüğümde daha erkense duyamazsam boşuna ben de üzülücem bebeğimi de üzücem, stres bebeği yorar diye diye kendimi motive ettim :) Bence garanti olsun diye 2 hafta sonra git.

O değil de arkadaşlar.Kacinci haftada duydunuz kalp atışlarını?Dr 4 Aralık gibi çağırdı kalp atışı için daha çok var.30 kasımda sat a göre 6+6 olucam karından duyma şansım var mı?Yoksa paşa paşa 4 Aralık mi bekleyeyim yani 7+3 ü.:KK64:
Canım ben 6. Haftanın içinde duydum kalp atışını arada

“Neden gerekli bir sebebi yokken sezaryen düşünsün ki bir ANNE? Bu seçim normal bir gebelikte sizce sunulmalı mı? “
Bu cümle bana söylendiği zaman ben, sezeryan düşünen bir anneye eleştiri olarak görüyorum ve benim adıma nerdiyse karar veren bir söylem görüyorum. Gerekli sebep kime göre neye göre? Psikolojik olarak kendini sezeryanla rahat hissedecek olmak size göre geçerli sebebe giriyor mu? Çünkü ben ikiz olmasada panik atak korkumdan dolayı gene sezeryan düşünebilirdim. Şimdi sistem buna izin vermezse, ben 9 ayımı doğumdan korkarak, stres olarak mı geçireyim? Ya da şimdi bu sezeryan kötülemesinden sonra sezeryan yaptıracağım için, aklımda hiç olumsuz bir düşünce yokken korkmalı mıyım?
Ben evlenmeden önce uzun süre psikologla vajinismus tedavisi görmüş biri olarak nacizane bilinç altına olumlu telkin vermeyi biraz öğrenmiş biriyim. Ve ona rağmen hamile olduğumu ogrendigimden beri de cinsel ilişkiye korkudan ötürü hiç girmemiş biriyim. Korkudan bahsetmeyelim isterseniz bunu en iyi bilen benim çünkü:) hanımefendinin yorumunun kişilerin algilarina göre değiştiğini düşünüyorum. Çünkü doğa da sezeryan doğum diye bir şey olmadığı için büyük bir zaruriyyet dogmadikca doğru ve sağlıklı olanı normal doğumdur. Korkuyorum diyerek sezeryana yönelmek yerine gebelik ve doğum eğitimlerine giderek korkularinizi yenebilirsiniz. Keza annelik fedakarlıktir. Korku gibi bir mazeret bu anlamda sığ kalır.

Kızlar okuldan erken çıkıp doktora gittim dayanamadım öğleden sonrayı bekleyemedim:bicak: bebeğim iyi kanama alanı bile yok. Hatta Pazartesi 5+6 yken bugün 6+4:KK49: rapor verdi yine haftaya Cuma’ya kadar. Ama ben o akıntıların crinone jelden olduğunu tahmin ediyorum. Biraz geç farkettim ama:halay: halbuki pazartesi günü bırakmıştım ve öncesinde hiç kahverengi akıntı olmamıştı. Şu an daha fazla hatta ama aşırı rahatım:halay: çok şükür bugünlerimize bundan sonra daha rahat olacağım stres yapmamamız lazımmış onu anladım

Kızlar herkes toxoplazma anti rubella falan bu testleri yaptırdı mı. Ben daha yaptırmadim da. Haftaya yaptırıcam. Geç mi kalmış olurum sizce

Ben evlenmeden önce uzun süre psikologla vajinismus tedavisi görmüş biri olarak nacizane bilinç altına olumlu telkin vermeyi biraz öğrenmiş biriyim. Ve ona rağmen hamile olduğumu ogrendigimden beri de cinsel ilişkiye korkudan ötürü hiç girmemiş biriyim. Korkudan bahsetmeyelim isterseniz bunu en iyi bilen benim çünkü:) hanımefendinin yorumunun kişilerin algilarina göre değiştiğini düşünüyorum. Çünkü doğa da sezeryan doğum diye bir şey olmadığı için büyük bir zaruriyyet dogmadikca doğru ve sağlıklı olanı normal doğumdur. Korkuyorum diyerek sezeryana yönelmek yerine gebelik ve doğum eğitimlerine giderek korkularinizi yenebilirsiniz. Keza annelik fedakarlıktir. Korku gibi bir mazeret bu anlamda sığ kalır.
Pardon siz beni tanıyor musunuz? Korkuyu en iyi ben bilirim derken, benim kaç psikoloğa y da pskiatra ne sebeplerle gittiğimi biliyor musunuz? Kim kimin daha zor zamanlar yaşadığını bilemez. Siz telkin yöntemiyle kendinizi iyileştirmeyi başarmışsınızdır, bir başkası beynine hala söz geçiremiyordur. Annelik fedakarlıktır derken korkularıma yenildiğim için sizden daha kötü bri anne olacağım anlamına da hiç gelmez. Bana göre sağlıklı bir kafa/anne demek, mutlu çocuk demek. O yüzden kim nasıl neyi istiyorsa, nasıl mutlu hissedecekse öyle de yapsın!

Kızlar herkes toxoplazma anti rubella falan bu testleri yaptırdı mı. Ben daha yaptırmadim da. Haftaya yaptırıcam. Geç mi kalmış olurum sizce
Ben yaptırmadım 7+2'deyim, doktorum hiç bahsetmedi sadece 6. haftada kan ve idrar testi yaptı ama toxoplasma, vs. değil. Bir sonraki kontrolüm için 10+4'e randevu aldım. Gidince soracağım artık.

ilk bebeğimde

37 haftamda 2 cm açıklığım vardı çatı muayenesınde çatın dar ama bebek başı küçük oldugu için normal olabılır dedı bende normal ıstıyordum son ay gunde 5 yada 7 tane hergun hurma yedım

çömelip kalkma hareketı yaptım normalde de banyoda da

ama 39 haftaya geldım hala tık yok herkes hergun arıyor bı bardak su alamaz hala geldım

doktordan nst cekındım suyu biraz az dedı sıkıntı olur mu dedım yok dedı tmm dedım

3 gun sonra bızım burda ılcede nst cekıyolarmıs sabah oraya gıdıcem dıye nıyetlendım yenı ögrenmstım eskı bı hastaneydı

gece yattım bebek o kadar hareketlıydı kı anlatamam sınırlendım kac saat uyuyamadım sonra uyumusum saat 5 di tuvalete kalktım rahmıme bişi baskı uyguluyo neyse gerı yattım sabah 7 de gerı kalktım

eşim işe gitti istersen gıtmeyım deı bende yok ben ıyıyım gıt sen bısı olursa ararım dedım

duşa girdim hastane cok yakındı tek basıma gıdıyom tam evden cıktım kardesımı gördum hastaneye gıdıyorum deyınce oda geldı benle işim kısa surer dedım gıttım nst ye gırdım kadın kahvaltı yaptınmı dedı yok dedım kalp atısı yok gıbı dedı benı bırakın ben gıdım bısıler yıyım gerı gelım dedım yok dedı doktor gelmiş doktoru aradılar 8 de hemen doktor ultrasona aldı benı
doktor habıre soru soruyo soru soruyo hiç bişi söylemıyo ama benım hıc halım kalmadı alttan baktı salladı falan tekrar ultrason baktı hala bişi yok kalp atışları yok dedı başımdan kaynar su degıl kaynar yağlar döküldü eşime haber verdım hemen babam eşim geldı eşimin yanında tekrar baktı eşim sınırlendı hadı dedı merkeze gıdelım bunlar bılmıyo doktor bırakmıyo daha ultrasonda bakmaya çalışıyo neyse gıttık

o doktor alttan salladı benı ya 20 dk dıger hastaneye gıttık acılmam 5 cm olmus 1 saay içinde 10 cm acılmam olmustu kolaylıkla dogurdum allah yardım etti ama bıde hurmaların etkısıydı dıye dusunuyorum tabı suni sanccıda verdıler
öyle doğurdum işte

her gece doğum hıkayelerı okuyodum son zamanlarda heycan heves hiç bitmedı sabırsızlık

allahım işte nasip ne zamn verırse artık o zmn anladım kı hersey bizim içinmiş işte ben o gun kadın oldum

sizle paylaşmak ıstedım cok uzun yazdım kusura bakmayın :KK200:
O kadar iyi anlıyorum ki seni.. ben de doğumdan sonra bebeğimi kaybettim kalp anomalisi sebebiyle.. 10 ay oldu . Deliler gibi ağlıyorum hala kafamdan kaynar sular değil yağ döküldü demişssin yaa o ifadeyi ben o kadar yakından biliyorum ki.Rabbim bu bebeklerimizi, kardeşlerini korusun yaralarımızı sarmamıza yardımcı olaunlar ve Allahım birdaha yaşatmasın

O kadar iyi anlıyorum ki seni.. ben de doğumdan sonra bebeğimi kaybettim kalp anomalisi sebebiyle.. 10 ay oldu . Deliler gibi ağlıyorum hala kafamdan kaynar sular değil yağ döküldü demişssin yaa o ifadeyi ben o kadar yakından biliyorum ki.Rabbim bu bebeklerimizi, kardeşlerini korusun yaralarımızı sarmamıza yardımcı olaunlar ve Allahım birdaha yaşatmasın

amin canım amın

:KK48:
Evet, doğum izninizi öğrencilerinizin sınavına göre ayarlamaya çalışmanız çok etkiledi beni, o yüzden aklımda kaldınız. Ben de hep endişe içindeyim ama kendimi olumluya telkin etmeye çalışıyorum. Bir kenara bırakalım, güzel şeyler düşünelim, hepimiz için en hayırlısı, en güzeli olsun :) sevgiler.
Eveettt hatırladım konuyu da:KK48: teşekkür ederim. Ben onlar için doğu görevimi bile bir sene uzatıyorum ama diyorum üniversiteyi bi kazanamayın sizi sopayla kürekle kovalarım :KK55: inşallah kazanırlar :spor:sonrasında ben de bebişimle güzeeel bir tatil yaparım

ben varya kesinlikle çatır çatır normal dogururum tek korkum bebegımı tekrar kaybetmem bence ilk haftalar ne kadar risklıyse son haftalarda o kadar rısklı suyuydu kakasıydı plesantasıydı çok korkuyorum

ıkıncı korkumda şu kesi acısı hıc gıtmedı gıdenler varmıs

kesi olmadan dogurtabılen bırını bulsam dogururum ben cok kolay dogurdum hepsini unuttum hıc dusunmuyorum gözumu de korkutmuyo normal dogum bıde önceki kesi dikişimin ilk dikişi dügumden kopmus acılmıs orası şiş kaldı afedersınız sımdı her ılıskı sırasında acıyo içim sızlıyo :KK43:
Kendimi yalnız saniyirdum, 3 yil gecti ben hala 3 gün once dikiş atılmış gibi hissediyorum çoğu zaman,

ilk bebeğimde

37 haftamda 2 cm açıklığım vardı çatı muayenesınde çatın dar ama bebek başı küçük oldugu için normal olabılır dedı bende normal ıstıyordum son ay gunde 5 yada 7 tane hergun hurma yedım

çömelip kalkma hareketı yaptım normalde de banyoda da

ama 39 haftaya geldım hala tık yok herkes hergun arıyor bı bardak su alamaz hala geldım

doktordan nst cekındım suyu biraz az dedı sıkıntı olur mu dedım yok dedı tmm dedım

3 gun sonra bızım burda ılcede nst cekıyolarmıs sabah oraya gıdıcem dıye nıyetlendım yenı ögrenmstım eskı bı hastaneydı

gece yattım bebek o kadar hareketlıydı kı anlatamam sınırlendım kac saat uyuyamadım sonra uyumusum saat 5 di tuvalete kalktım rahmıme bişi baskı uyguluyo neyse gerı yattım sabah 7 de gerı kalktım

eşim işe gitti istersen gıtmeyım deı bende yok ben ıyıyım gıt sen bısı olursa ararım dedım

duşa girdim hastane cok yakındı tek basıma gıdıyom tam evden cıktım kardesımı gördum hastaneye gıdıyorum deyınce oda geldı benle işim kısa surer dedım gıttım nst ye gırdım kadın kahvaltı yaptınmı dedı yok dedım kalp atısı yok gıbı dedı benı bırakın ben gıdım bısıler yıyım gerı gelım dedım yok dedı doktor gelmiş doktoru aradılar 8 de hemen doktor ultrasona aldı benı
doktor habıre soru soruyo soru soruyo hiç bişi söylemıyo ama benım hıc halım kalmadı alttan baktı salladı falan tekrar ultrason baktı hala bişi yok kalp atışları yok dedı başımdan kaynar su degıl kaynar yağlar döküldü eşime haber verdım hemen babam eşim geldı eşimin yanında tekrar baktı eşim sınırlendı hadı dedı merkeze gıdelım bunlar bılmıyo doktor bırakmıyo daha ultrasonda bakmaya çalışıyo neyse gıttık

o doktor alttan salladı benı ya 20 dk dıger hastaneye gıttık acılmam 5 cm olmus 1 saay içinde 10 cm acılmam olmustu kolaylıkla dogurdum allah yardım etti ama bıde hurmaların etkısıydı dıye dusunuyorum tabı suni sanccıda verdıler
öyle doğurdum işte

her gece doğum hıkayelerı okuyodum son zamanlarda heycan heves hiç bitmedı sabırsızlık

allahım işte nasip ne zamn verırse artık o zmn anladım kı hersey bizim içinmiş işte ben o gun kadın oldum

sizle paylaşmak ıstedım cok uzun yazdım kusura bakmayın :KK200:
Can'mmm Rabbim sağlıkla sihhatle cokkk daha kolay bir doğum ile kavuştursun evladini sana :(

Arkadaslar konusmalari okuyorum yaklasik 1 saattir :) sezeryan mi normalmi tartismasi olmus bence bosverin kmse kimsyle tartismasin bunlar icin cok erken ama benim gibi kan sulandirici kullanan anneleri zaten normal dogum riskine atmiyorlar bilginiz olsun ozeldeki doktorda arastirmadaki doktorda aynisini soyledi bana anneyi riske atmis oluyoruz kanimiz ekstra sulandigi icin ama o zmnki gidisatinda tekrar oturup konusuruz demislerdi ikiside ve benim zaten aci esigim cok düşük bunun icin gerekli arastirmalari yapicam insallah ilerleyen zamanlarda herkesin en hayirlisi ne ise o olsub insallah
Ben yaptım :) hem iğne hem hap kullandim doğuma kadar ama normal doğdu çok sukur :) nasipse bunda da öyle olur insaAllahh

Back