• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bende tiroidliyim :) gebelikle birlikte ne cok hastaligim varmis yahu dedim. 5 senedir rahatsizligim var benim eylulde 0.71 olan tsh gebelikle 3.30 a çıktı. Benim doz biraz yuksek 75mg aliyordurm euthyrox u simdi bi gun 75 bi gun 100 alıyorum. Her ay duzenli kontrol ettirin mutlaka.
ben deee tiroidliiiyi :) oğlumun doğumundan sonra çıktı o zamandan beri kullanıyorum sımdı bu persembe yine ölctüreyim en son hcg ölcturduımde 3.5 idi 75 iciyorum bakalım artacak mı dozu

Yargılamadım fikrimi söyledim ve bu da en doğal hakkım. Tabi her doktor aynı değil ama genelinden bahsettim zaten.
Ülkelerin saglik sistemlerin farklilik gosteriyor. Hollandada sanırım hastaneye gitmrdrn once aile hekimine gitmek o izin verirse/yonlendirirse hastaneye gidebiliyor. Bi kac ulke daha böyle bir sistem olmasi gerekiyor. Ama Türkiye de böyle bir sistem yok. Ben direk hastaneye gidiyorum ve doktor 2 hafta 10 gun sonra tekrar gel muayeneye diyor. Türkiyede sağlık sistemi bu kadar basit. O yüzden sağlık turizmi Türkiyede cok artmış durumda. Biz her hafta istesek yine gidebiliriz doktora. Ultrasonla da bakabilir.(Nereden baktigi konusuna benim ilgi alanim degil bisey soyleyemem) sen gitmemissin ve oyle alışmışsın. Bu farkliligi yargilamadan benim yaptigim dedigim dogru sizinkiler tu kaka yanlis demeden konusmak gerekiyor sanirim. Sizin bu konuda hatali olduğunuzu düşünüyorum.

1 - 3 farketmez ilk gebeliğimde de düşük riski var dedi doktor Progestan yazdı araştırdım içmedim hiçbir teste de girmedim. ilk gebeligimde de aynı şeyleri düşünüp söylüyordum. Ben de çok korku yaşadım bebeğin ters sezaryen olman lazim bebeğin suyu az dediler. sonra gittim baska doktora başka bir cihazla ölçtü ve yok gayet iyi suyun normal doğumu bekleyebilirsiniz dediler. Ve bekledim ters olmasina ragmen normal doğdu. Iste tam da bundan bahsediyorum doktordur okumustur deyip her doktora güvenilmiyor bakin nerdeyse o doktora inanıp boşu boşuna sezaryen olacaktım işte tam da bu yüzden kendim araştırmadan hiçbir doktora gözüm kapalı güvenmem. Hiçbir doktor manyak katil degil ama malesef işinde berbat olan çok ama çok doktor var.
tamam ben de sizin fikrinize saygı duyuyorum ama hadi Allah korumus birsey olmamıs cok şükür bebeğinize ama ya olsaydı sırf normal dogum ısrarınız yuzunden, kendınıZı nasıl affedecektınız neden kı bu kadar diretme ? Sezeryan iyi birsey demıyorum ama aman aman bööö cok korkunc asırı zararlı dıyecek halımızde yok acik sezeryan oldum ben normal dogumu deneyımlemeyı cok isterken hemde.. ama ne gerek var ki bebegıni riske sokmaya. Ben bebegımı dogumdan birgun sonra kaybettim ama bu acıyı Tatmamıs olsaydım da o zaman risk almazdım normal dogum yapmak biraz artık bence içi bosaltıldı bunu kesınlıkle size söylemıyorum cevremden bir insan icin böyle dusunuyorum hayattakı tek basarısını normal dogjm olarak goruyor ya da ıste bakın ben ışac kullanmıyorum doktorlar yalancı. Her meslek grubunda ısını ıyı yapan yapmayan vardır elbette aklına takılırsa bır kac doktora daha gidilir ama nette yazan bırkac makale ya da ne bilim sadece iç güdüler herzaman haklı cıkarmayabılır sizi.. hepımız endıselıyız gercekten ve makaleye değil su an doktoruma guvenıuorum tedbirimi almaya calısıyorum Allah da yuzumuzu güldürsün ama artık lütfen tartısma olmasın sayfada inanın cok uzuldum surda dertlesıyoruz heycanlarımızı paylasıyoruz neselı olalım elbette bılgı paylasalım ama her ıkı tarafta gorusunde ısrarlıysa hzatmayalım bence

Her araştırma belirli kişiler üzerinden yapılır. Hicbir ilac bütün dünya popülasyonu üzerine test edilerek üretilmiyor. Üslup diyorsunuz ama benim bilgili olup olmamamla dalga gecen sizsiniz kendinize bakın bence. Araştırmada Progestan kullanan hamile kadınlardan düşük yapanlar test grubu yani kulanmayan hamile kadinlardan düşük yapanlardan daha az değil . Bu demek oluyor ki ha kullanmışsınız ha kullanmamışsınız hiçbir fark yok. Doktordur bir bildiği vardır diyorsanız bazı doktorlar plasebo etkisine inanıp yazıyor bazi ilaçları bu tıpta olan birşey.
Yillarimi akademisyenlige harcamış bir insan olarak sizin bu uslubunuza karşı sikistirdigimda aldığım yanıtlar bana yetti...kaldi ki sizin gibi insanlara bu tarz konuşmak gerektiğine inanıyorum. Onun haricinde çok bilgili olduğum konularda bile asla ahkam kesmem...kendi yazdiginizla kendiniz celisiyorsunuz...

1 - 3 farketmez ilk gebeliğimde de düşük riski var dedi doktor Progestan yazdı araştırdım içmedim hiçbir teste de girmedim. ilk gebeligimde de aynı şeyleri düşünüp söylüyordum. Ben de çok korku yaşadım bebeğin ters sezaryen olman lazim bebeğin suyu az dediler. sonra gittim baska doktora başka bir cihazla ölçtü ve yok gayet iyi suyun normal doğumu bekleyebilirsiniz dediler. Ve bekledim ters olmasina ragmen normal doğdu. Iste tam da bundan bahsediyorum doktordur okumustur deyip her doktora güvenilmiyor bakin nerdeyse o doktora inanıp boşu boşuna sezaryen olacaktım işte tam da bu yüzden kendim araştırmadan hiçbir doktora gözüm kapalı güvenmem. Hiçbir doktor manyak katil degil ama malesef işinde berbat olan çok ama çok doktor var.
Bakın sizde işler çok şükür ki yolunda gitmiş ters olup çocuğunuzun riski de olabilirdi ama olmamış ama bizler temkinli olmak zorundayız Avrupa diyorsunuz ama ne yaşamsal koşulda nede tıbbi koşulda ellerine su dökemeyiz kusura bakmayın kıyas bile yapamazsınız ben doktorumdan çok memnunum ve koşulsuz güveniyorum önce Allah’a sığındım sonra kuluna ve benim kararım sakın şöyle sakın böyle yapmayın diyenler ancak insan geriyo başka bişeye yaramıyo

Günlerimiz aynıymış canım insallah dedigin gibi cihazla alakalıdır benimde ilk aklıma cihaz geldi ama cok şükür sen görmüşsün insallah haftaya kalp atışlarını da duyariz
Bugün aynisini bende yaşadım üstelik özel dr bende görevli olduğum hastaneye gittim ve poliklinikteki uzman dr dan rica ettim. Yolk sac ve bebeği gördük. Kalp atışı da başlamış dedi ama muhtemelen yeni başlamış daha yavas suan haftaya pazartesi bir daha gel Daha rahat görüp duyarız dedi. Kesinlikle ultrason cihazıyla alakalı bir durum o iyiyse gösteriyor.

Aynen oyle evet yurt disinda bende bu kdr sık takip olmadigini bu kdr ilac kullanilmadigini bliorum fakat bizim ülkemizde malesef saglikli hormonsuz bir urun kalmadi dna larla oynandi ve ulkemizde 10 kadindan 8i dusuk veya kimyasal gebelik geciriyor ve kullandigimiz ilaclarda bunun panzehiri gibi biraey ben bu gebeligimde kullandığım ilaclari kullanmadığım icin dusuk yaşamışım hemde 2 tane yazik degl mi banada
Herkes tecrübesine göre hareket etmek zorunda temkinli olmak zorunda diğerleri saçmalık geliyo insan geriyo herşey yolunda gitmiş rahatlığı burdan canım herkesin acısı tecrübesi kendine

Günlerimiz aynıymış canım insallah dedigin gibi cihazla alakalıdır benimde ilk aklıma cihaz geldi ama cok şükür sen görmüşsün insallah haftaya kalp atışlarını da duyariz
Icini ferah tut. Birinde capcanlı olan görüntü diğerinde puslu görüntü vardi. Cihaz çözünürlüğü çok farkediyor.

Bende tiroidliyim :) gebelikle birlikte ne cok hastaligim varmis yahu dedim. 5 senedir rahatsizligim var benim eylulde 0.71 olan tsh gebelikle 3.30 a çıktı. Benim doz biraz yuksek 75mg aliyordurm euthyrox u simdi bi gun 75 bi gun 100 alıyorum. Her ay duzenli kontrol ettirin mutlaka.
Kesinlikle her ay dr kontrolü şart

Benimde 3. 050 25 mg olan hapi ikiye bolup kullaniyorum
Kan pihtilasmam var servikal yetmezligim var dusuk riskim var bu 5. Hamileligim 1 kizim yanimda 3 evladim cennette bunuda korkuyorum kayip etmekten

Ay çok şükür :)
:halay:
Benimde 3. 050 25 mg olan hapi ikiye bolup kullaniyorum
Kan pihtilasmam var servikal yetmezligim var dusuk riskim var bu 5. Hamileligim 1 kizim yanimda 3 evladim cennette bunuda korkuyorum kayip etmekten
Canım inşallah herşey yolunda gidecek sen ilacını düzenli kullan gerisini Allah’a bırak. Hepimiz hayırla sağlıkla doğuracağız inşallah :KK200:

Ben troid hastasiyim kizima hamile kalmadan önce de vardi ama düşüktü benim onur boyu ilaç kullanmam gerek ailede var çünkü.
Neyse kizimda 100 mg levetirin içmeme rağmen ilk 3 ayda tsh 22 ye cikmisti cok korktum kizima birsey olacak die sonra kontrol altına aldık.
Bu hamileliğinde de gecen hafta deger 1de olmasına rağmen doktor 150 mg devam et dedi gebelikte bebek ilk üç ay annenin tsh hormonunu aldığı için yükselir dedi bende 150 içiyorum 3 hafta sonra tekrar kan verecegim bakalim deger nekadar olmuş korkma 3 cok korkulacak rakam değil
Iyi aksamlar kizlar bu gun keseyi gorduk sukur Allaha ama TSH degerim 3.050 ve yuksek cikti hamileyken 2.50 uzerinde olmamalidir tiroid bezleriyle ilgili
Ilac baslandi bugun kullandim benim gibi olan var mi

Back