2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Evet canım doktora gitmem gerek kan tahlili yaptırmak için. Sürekli corona biraz dinsin gideriz dedım ama daha da arttı
 
Benımkının de inek sütüne alerjısı var canım senınkı neler yıyor. Benımkı keçi peynırı yıyor ayran ıcıyor. Ama süt olan paketli bir ürün yerse hemen döküntü oluyor. Özellikle bebe bisküvisi yıyınce senınkıde döküntü oluyor mu
 
Bildirim gelmiyor diye yazmıyor kimse sanmıştım ya Sevindim benzer durumları görmeye Ben de çok sinirleniyorum diye kendime kızıyordum son zamanlarda. Enerjim çok çabuk tükeniyor.
 

Bizimkiler benzer gidiyor hep. Boyu 83 84 arası ölçtüğümüz kadarıyla. Kilo aylardır 10 ile 10.3 arası değişiyor. Bizde temmuzda gitmiştik kontrole 1 yaşında test veremediğimiz için ve b12 düşüktü. Buna rağmen doktor sprey falan vermedi. Ben de kendim ocean 500lük alıp 1 ay kadar kullandım ikimize de. Yine alacağım bu ay. Kendi doktorumuza gidemedik. Bizimki kesin sprey verirdi bence. Sizinki kaçlık b12? Günde 1 fıs mı?

Benimki de günlerdir yemiyor yine ya Arkadan 16. diş çıkıyor şu an ama bu kadar mı olur. Dün bütün gün toplamda 1 2 tatlı kaşığı yedi yada o kadar bile etmemiştir. Bugün yine sabah öğlen yemedi. Akşam biraz yedi. Doktora götüresim geliyor artık. 17. diş de mi geliyor anlayamadım. Diğer arka tarafa sokuyor parmağını çok. Diş yemeyi bu kadar etkiler mi ya? Yoksa b12den mi bilemedim.
 
Kızlar gecen gün sordum ama kımse cevap vermedı ya da aynı seyı yasayan yok anlamı mı çıkarmam gerek.? Bıngıldağı kapanmayan var mı hala bızım gıbı?

Bizimki de ya kapanmış ya da kapanmak üzere tam anlaşılmıyor. Daha önceden doktora 18. aya kadar kapanması gerekiyor mu diye sormuştum. Ortalama 18 ay ancak bebeğe göre değişir, benim çocuklarımın 3 yaşa doğru kapandı demişti.
 
evet gerçekten benziyor bebeklerimiz. Bizimkinde 20 diş var ama o el hala ağızda. Diş fırçalama olayımız hala ağlamalı geçiyor. Şimdi akıllandı, fırçayı ısırıyor, daha da zorlaştırırıyor fırçalamamı. Dişlerini fırçalamıyorsan hemen onu düzene oturt, ağlasa da fırçalamak çok iyi, bence çürükleri durdu biraz katılaştı, çatur çutur fındık ceviz yemesinden anlıyorum, bizimkinin sorunu diş değil.

Zaten şunu iyice öğrendim, diş yemeyi azaltıyor ama iştahı bu şekilde sıfırlamıyor. Dişi ağrısa da bir miktar yiyebiliyorlar. B12 az olunca iştah azalıyor kademeli olarak demir depoları boşalıp demir azalmaya başlıyor. İştah daha da yerlere düşüyor. Benim doktor bir çizelge gönderdi, buna göre ilk iki hafta her gün 1 fıs, ikinci ve üçüncü hafta gün aşırı bir fıs, 4 ve 5. haftalar haftanın iki günü vs tek tek yazmış whatsupa. , 4. ayda sadece bir fıs, yani demekki güçlü bir vitamin ilacı ki, koruma dozu ayda bir fıs. İstersen çizelgeyi gönderirim, kiloya göre hesaplanıyor
markası ocean methyl B12 500 mg

hastane bomboştu, o kadar ki kan aldırmada bir tek biz vardık, 50 dakikada tüm sonuçlar çıktı, korona diye diye ihmal ettik, şimdi kafamızı vuruyoruz neden daha önce gitmedik diye. Yalnız bu tahliller bize 700 liraya mal oldu, 200 lira da doktor muayene ücreti.
 
M MervaTeacher aslında doktor çok ilginç birşey söyledi. b12 genetik olabilir dedi, ailede bu eksikliği yaşayan var mı dedi. Ben de vejetaryen geçmişimden, yıllarca kan hapı kullanmamdan bahsettim, ondan da olabilir dedi. Bir de yoğun anne sütü alan bebeklerde diş çürükleri sık rastladığım birşey, anne sütü şekerli, fırçaladıktan sonra geceleri emzirmemenin yollarını bul dedi, anne sütü diş çürümesi bağlantısını da uzun uzun tartıştık

şeker mi veriyorsunu diye sordu, biz de valla kalori alsın diye vermeye çalıştığımızı itiraf edebiliriz ama başarılı olamıyoruz, çocuğumuz şekerden ve şekerli şeylerden nefret ediyor dedik. Hamilelikte patates bile yememiştim şekerli diye. Yani bizimki şekerden de değil. Muhtemelen genetik.
 
kızlar birşey sormak istiyorum size aynı yada benzer durum var mı sizlerde de diye?
Oğlum 5 haftadan beri gece uykularında inanılmaz kötü duruma geldi. Ağlıyor sürekli. Uykuya yeniden dalmakta güçlük çekiyor. Kalktığında saatlerce ayakta sallamamı istiyor. Her gece ama her gece muhakkak birkaç kez ağlıyor. Sebebi ne olabilir sizce? 2 yaş sendromu? 18 ay uyku gerilemesi? 16 diş çıktı ama doktor tamamen yüzeye gelmesi de sorun yaratır çocuK sıkıntı çeker dedi bu mu? Eli ağzında ama calpol yada ibufen verdiğimde de bir değişiklik olmuyor yeniden ağlıyor. Artık tamamen enerjim tükendi malum hamilelikle paralel gidince bu sıkıntılar 1ken 5 hissediliyor. Sizde durumlar ne?
 
Al bizden de o kadar hatta 2 ile çarp. Demek ki dönemsel bişey. Bizde 4 diş geliyor o mu ki diye düşünüyorum. Ama cidden şu gece uykusu fıstık gibi olan oğlum nasıl böyle oldu anlamadım.
 
Al bizden de o kadar hatta 2 ile çarp. Demek ki dönemsel bişey. Bizde 4 diş geliyor o mu ki diye düşünüyorum. Ama cidden şu gece uykusu fıstık gibi olan oğlum nasıl böyle oldu anlamadım.
Birden değişti artık altında birşey Arar oldum. Doktorumuz artık pedagoga yönlendirdi kronikleşsin istemiyorum bu durum dedi. Çarşamba Götüreceğim.
nasıl bu hale geldik anlamıyorum. Acaba hissediyor mu kardeşi geleceğini?
 
Bizim oğlan her daim gece sürekli uyanır ama emer ya da sallanıp geri uyur bi şekilde. 3 4 gecedir 4 5 gibi uyanıyor en az 1 saat uyumuyor. Oturup uykusu iyice açılmasın diye sallıyorum tam uyudu sanıyorum yerine koyuyorum bi bakıyorum tekrar kalkmış oturmuş. 1-1,5 saat sürekli sallıyorum. Sebebini ben de anlamadım. Senin hamilelikle birlikte kim bilir nasıl zor. Bu dönemde geçecek elbet
 
Geçecek diye bekledim bekledim 5 haftayı bitirdik. Bu kadar uzun süren GEÇİCİ bir dönem olabilir mi acaba diyorum?
 
3 yaşa kadar mı eşiminde bebekken 2 yasından sonra kapanmış hatta sürekli doktora gıdıyorlarmıs bıngıldak için. Kesınlıkle genetık bu
 

Ocean methyl B12 500 mg benimki de. Çizelgeyi atarsan sevinirim canım. Ben de ona göre gideyim. Yaa ne güzel boşmuş. Bizimki o kadar doluydu ki korktuk sadece tahlil vermek istediğimizi söyleyip çıktık. Sonrada telefondan sonuçları söyledi sadece.

Dişlerini günde bazen 2 kere fırçalıyoruz şimdilik alışınca artırırız. 30 sn ancak izin veriyor.


Benim de b12 genelde düşüktür. Hamileligimde de dikkat ettim ama test yapmamıştım. Geçen sene nörolojiye gitmiştik. O demişti ki daha hamile kalır kalmaz b12 ye bakılmalı ve anne ona göre beslenmeli ve tedavi olmalıymış. Ama bırak hamileliği doğumdan sonra bile bakmıyorlar. 1 yaşta bakılıyor. Beyin gelişimi için en önemlisi b12 iken bakmamaları çok ilginç. Sağlık Bakanlığı'na bununla ilgili bir çalışma sunacağız demişti hatta hamilelikte ve doğum sonrası b12 zorunlu olarak bakılsın diye.

Ben de günlerdir gece emmesinden nasıl vazgeçirsem diyorum ama zaten emerek uyuyor diye vazgeçmez diyorlar. Çok zor. Bir de benimki emerek uyuduğu için reflüsü var. Diş çürüğü bir yana reflüden boğazı hep kızarık oluyor hafif de olsa ve bu kış boyunca üst solunum yolu enfeksiyonuna sık yakalanmasına neden olursa diye korkuyorum. Gece ger uyandığında dokunmamaya başladım. O da uykuya dalıyor bir iki dkya tekrardan. En azından 5 6 kes emerken 2 3e indi bu şekilde ama öksürük de azaldı biraz bitmese de. Uyku arkadaşı alsam emerken elinde tuttursam zamanla sadece uyur mu onunla diyorum zamanla ya da uyku arkadaşına hiç bulaşmasam mı bilemedim. Başka yolum da yok. Sallanarak uyumuyor. Çözüm bulan varsa yazar inşallah Hem diş hem reflü açısından bunu çözmek lazım.
 

Sağol canım. Ben de market peyniri denemedim ama köy peynirinde sıkıntı olmuyor. Kuymak yapıyorum severek yiyor onu. İçine de haşlanmış yumurta sarısı karıştırınca daha çok sevdi. Ama mısır unundan diye pek sık yapmıyorum. Kayganaya da bi bakayım onu bilmiyorum. Muzlu pankek de oyi oluyor kahvaltıda. Yoğurt yumurta konuluyor ona da.
 
Al bizden de o kadar hatta 2 ile çarp. Demek ki dönemsel bişey. Bizde 4 diş geliyor o mu ki diye düşünüyorum. Ama cidden şu gece uykusu fıstık gibi olan oğlum nasıl böyle oldu anlamadım.

Bizim de dişten oluyor bu durumlar. Ne zaman böyle olsa bakıyorum şişlik oluyor bir dişte. Ama 2 3 gün ya da en fazla 1 hafta sürüyor kalkıp ağlamalar.

Bizimkinin de uykuya damlası zorlaştı. Öğlen bazen 2 saat, akşam da 1 saat uyutmaya uğraşıyorum. Sıcaktan da olabilir tabi. Akşam bile 31 derece oluyor ev.

Bir ara çok uyanıyordu gece. Sabaha kadar dönüp duruyordu yatakta. Klimayı açmaya başlayınca 2 3e düştü yine uyanması ama şimdi korkuyorum hasta oluruz diye açamıyorum.
 
Kızlar kahvaltıda ne verıyonuz? Özel tariflerınız var mı?
Canım son zamanlarda ne yerse onu veriyorum.
genelde şöyle; bal kaymak ceviz karıştırıyorum. 5-6 Tatlı kaşığı veriyorum. Domates salatalık bir kase kadar yapıyorum küçük küçük salata gibi doğrayarak. Bir yumurta kesin yiyor. Bazen haşlıyorm ama sarısı katı olursa kesinlikle yemez. Bazen tereyağında pişiriyorum bazen de kırmızı ve sarı biberli omlet şeklinde veriyorum. Birde bizimki Pınar labne ve sütaş krem peynir hastası. Birer çorba kaşığı da ondan koyuyorum Yanına bir Bardak sulandırılmış karadut özü içiriyorum. Özel bir tarif yok ama her Gün aynı menüyü Çıkarmakla beraber Bal kaymak bir gün bir gün tahin pekmez yapıyoruz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…