- 28 Nisan 2019
- 877
- 1.528
- 39
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
- #48.501
Bir de bir şey danışacağım yakınından çevresinden ya da okuduklarından fikri olan vardır belki.
Bizimki son zamanda sürekli yere yatıp kafasını koyuyor kısa süre bekleyip kalkıyor. Var mı bunu yaşayan? Google amcaya sorayım dedim bi bayanın yazdığı şey düşündürdü. “Otizimli çocukların beden algısı çok düşüktür bu neden bedenlerini sürekli bir yere yaslamak isterler. Özellikle de yüz üstü yatarlar.” demiş. Üstüne bir de son gidişimizde muayene sırasında ağlıyordu. Ağlarken kollarını sallıyordu. Doktor yapar mı bu hareketleri dedi sadece ağlarken mi yapıyor tamam o zaman dedi. Otistik çocukların yaptığı kanat çırpma hareketiymiş bu da.
Oğlum her zaman göz kontağı kuruyor, işaret parmağıyla sürekli bir şeyler soruyor,gösteriyor istediğini ifade ediyor bu yolla. Tek başına olmaktan oynamaktan asla hoşlanmaz. Sürekli ilgi ister oyununa eşlik edecek birini ister. Herhangi birşeyle uzun süre ilgilenemez hemen sıkılır ve başka bir arayışa geçer. Bunları göz önünde bulundurarak yok be diyorum ama insanın içine kurt düşmüyorda değil neden böyle yapmaya başladıki bu çocuk sizinkilerden var mı bunu yapan?
Benimki de yapıyor ayısını. Oyun oynarken yere koyuyor kafayı biraz durup kaldırıyor ya da koltuk kenarında ayakta dururken koltuğa koyup biraz duruyor. Ben yoruluyor arada dinleniyor diye düşünmüştüm