2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Ben de basladim uyku egitimine. Basariririz umarim. Gunduz 1 ya da nadiren 2 kere uyuyor, toplam 2 saate yakin. Gece de fena degil ama desteksiz uyumasi lazim. Memede uyuyor, o yuzden egitim sart bize
 
Kızlar uyku konusunda umut olmak için yazıyorum. Bebeğin odasını ayırdım, gündüz uyku saatlerini düzenledim, tüm gün için bir rutin oluşturdum. Tam 2 hafta içinde bütün uykuları düzene girdi. Saat başı emmeye kalkan bebek gitti, akşam 7, sabah 7 arası uyuyan bebek geldi. Sadece 1 kere gece 2 de kalktı dün mesela. Yatmadan önce saat 9-10 arası ben emziriyorum. Eğer isterseniz ayrıntılı bir şekilde yaptığım şeyleri yazarım. Ben ağlatmadım hiç, bayağı uğraştım ama sonucuna değiyor.
 
Ayrıntı alabilirim mümkünse?!!
 
Ben de basladim uyku egitimine. Basariririz umarim. Gunduz 1 ya da nadiren 2 kere uyuyor, toplam 2 saate yakin. Gece de fena degil ama desteksiz uyumasi lazim. Memede uyuyor, o yuzden egitim sart bize
Bizimki kucakta yahut ayakta sallayarak uyuyor. Ama geceleri uyandığında genelde emziriyorum ya yanımda bırakıyorum uyku sersemi ya da yatağına geri koyuyorum. Yanımda bırakmak bana kolay oluyor. Siz kimden alıyorsunuz eğitimi ? Gündüzleri bizimki 3 ya da 4 kere 30 dk uyuyor. Onu uzatma çalışmaları yapıyorum.
 
Bazen uyanıyor bazen de devam ediyor ama sallamak ve yanında olmak gerekiyor. Uyandığında yanında görmediğinde bir daha uyumuyor ağlıyor
 
Valla canım yazarsan çok çok sevinirim
 
Valla canım yazarsan çok çok sevinirim
Öncelikle sabahları 07-07.30 arası kesinlikle uyandı. Normalde emzirip 9’a kadar uyutuyordum. Bu gündüz uyku saatinden çalıyormuş, o yüzden geceleri geç uykuya geçiyormuş. Emme saatlerini düzenledim. 3.5-4 saatte bir emziriyorum ki iyice emsin. Her zaman istekli olmuyor, bazı öğünleri geçiştiriyor ama emsin diye ısrar etmiyorum. Mama veriyorsanız bu öğünleri takip etmek daha kolay çünkü ne kadar içtiğini görebiliyorsunuz. Benim oğlana 3.5-4 saat yeterli geliyor, sizinkine gelmiyorsa emzirme aralığını açabilir ya da sıklaştırabilirsiniz.

Saat 8-8.30 oyun halısında, mama sandalyesinde duruyor. Biz kahvaltı ederken onunla konuşuyoruz. 8.30’ta babayı yolcu ediyoruz, ardından onunla 10-15 dk oynayıp, uyku rutinini yapıyorum. 9-9.20 arası ilk uykusuna geçiş yapıyor. Toplamda 40 dk. En geç 10.15’te alıyorum yatağından. Zaten kendisi uyanıyor.
10.30-11.30 arası emzirme, tabi bi saat emmiyor, bu saatler arasında emiyor. Tekrar uykuya dalmasın diye bi 15 dk gezdirip, oynandıktan sonra emziriyorum.
Ardından oyun halısına koyuyorum tekrar. 11.45’te uyku rutinini yapıp, yatağına koyuyorum. 14.15-14.30’a kadar uyuyor maksimum.
Ardından tekrar emzirme, oyun. 16.00’da yarım saatlik ikindi uykusuna yatırıyorum. Kaçta uyursa uyusun maksimum 5’te uyandırıyorum.

Uyandırdıktan sonra banyo, emzirme, oyun, uyku rutini ve yatma zamanı. 7’de de uyutuyorum.

Günlük düzen bu şekilde. İlk 3 gün çok zordu. Yatağına her koyduğumda yatağını hafif sallayarak beyaz gürültü eşliğinde uyuttum. Sabah ve gündüz uykusu 40dk olduğu için sıkıntı yoktu ama öğle uykusundan 40 dk sonra uyanınca emzirip uyuttum.
Sonra yatağı sallamadan içinde bırakmaya başladım. İlk gün 20 dk ağlamadan durdu ama sonra ağlamaya başladı,uyumadı. Gidip yatağı hafifçe salladım ve uyuması 30 sn filan sürdü. Aynı şeyi bütün uykularında yapmaya başlayınca ertesi gün sabah uykusunda kendi uyuduğunu gördüğümde şoka girdim.
Her ağladığında müdahale ettim, öptüm, kucağıma aldım, konuştum. Geceleri her uyandığında emzirip uyuttum.
3. Gece bir ilk gerçekleşti. Akşam 7de yattı ve uyanmadı. Ben saat 2 gibi emzirip yattım, eşimle sabah kalktık şoklar içindeyiz yine. Ondan sonra diğer geceler bazen emzirmeden yattığım içim acıktığı için bir ya da iki kere uyandı. 2-3 haftadır, uyku saatlerinde hemen uyuyor. Geceleri de 1 ya da 2 kere kalkıyor.
Ben katı bir eğitim vermedim, hiç ağlatmadım. Ağlayınca emziriyorum, bazen yatağında hafifçe sallıyorum. Ben işin saatleri düzenlemek olduğunu düşüyorum. Şu an gündüz uykuları da uzamaya başladı. Mesela öğle uykusunu tam 2.5 saat uyanmadan uyudu. Ben gidip kaldırdım en sonunda.
Anneye çok iş düşüyor, beşiğinden almamak için 1 saat 40 dk beşiğini salladığımı biliyorum. Zor ama çok kısa zamanda adapte oluyorlar. Bebeklerimiz çok akıllı ve herşeyi anlıyorlar.
 
Diğer uykularda uzatma yapmadınız sanırım. Bi de 1 saat 40 dk salladım demişiniz. O zaman ağlamadı mı ? Yahut maksimum ne kadar ağladı ? Ağladığında emzirdiğinizde uykuya dalmadı mı ?
Dİğer uykularında uzatma yapmadım. Çünkü benim oğlum eğer uzatırsam 40 Dk daha kesin uyuyor. Bu yüzden gün içersinde çok uyumuş olacaktı.
1 saat 40 dk salladığımda ağlamadı, çünkü uykuluydu ve uyuyordu, sallamayı kesince uyanıyordu. Bu yüzden gece uykusuna geçene kadar sallamıştım. O gün odasını ayırdığımız ilk gündü ve beşiğine alıştırmaya karar vermiştim.
Ağlama süresi olarak da diyelim uykuya geçmesi 30 dk sürüyor, toplasanız 1 dk ya ağlıyor ya ağlamıyor ama siz hiçbir düzen oturtmadan yatağa bırakıp çıkarsanız çok ağlar, çünkü ne yapması gerektiğini bilmiyor. Ama siz her gün aynı saatte uyutursanız ve uyku rutini oluşturursanız uyuması gerektiğini anladığından sadece uyutma stiline direniyor ve o direnme de uzun sürmüyor.
Ağladığımda emzirdiğimde gece uykusuna hiç öyle geçmesine izin vermedim. Uykuya daldığında uyandırıp beşiğinde uyuttum hep. Ne olursa olsun gece uykusuna beşiğinde geçti. İlk zamanlar salladığımda dahi dalacağını anladığımda sallamayı kesip kendi kendisine dalmasını izledim.
 
Masallah güzel düzen kurmusunuz darısı başımıza. biz tatildeyiz 2 ay düzen olmaz sanirim eylülde başlıcam lakin bebegim gece cok kalkıyor emmek icin ona bir çözüm bulamadım ayrıca gece 11 den önce gece uykusuna geçmiyor kendi evimde daha duzenliydik burda her sey birbirine girdi birde hastalık olunca.
 
Düzen oturtana kadar aynı benim de böyleydi. Gündüz beslenmesini arttırıp gece her kalktığında emzirmeden uyutmaya çalışırsan daha az uyanır. En azından ben de öyle oldu. Gece sık emmeye kalkan bebeklerde beslenme saatleri yer değiştirdiği için sık kalkma oluyormuş. Bir dene istersen.
 
Çok teşekkür ederim. Ben de ayakta uyutmaya alıştırdım kucaktan iyidir diye. Gerçekten 3 günde kabullendi
Beşiği sallanıyorsa oraya da alıştırabilirsin, en azından daldı mı hemen bırakıp çıkabiliyorsun. Ayaktan indirirken uyanıyor benim oğlum mesela.
 
Beşiği sallanıyorsa oraya da alıştırabilirsin, en azından daldı mı hemen bırakıp çıkabiliyorsun. Ayaktan indirirken uyanıyor benim oğlum mesela.
Ben de beşikte uyutmak istiyorum ama bizim beşik sallanmiyor. Sallanan beşik almak da zor geliyor simdi. Ne yapsam bilemedim.

Bizimki memede uyuyor koyarken uyanıyor. Sonra başa sarıyoruz.
 
Ben de beşikte uyutmak istiyorum ama bizim beşik sallanmiyor. Sallanan beşik almak da zor geliyor simdi. Ne yapsam bilemedim.

Bizimki memede uyuyor koyarken uyanıyor. Sonra başa sarıyoruz.
Memede uyutuyorsan yatak odanda yatağında yanına yatarak uyutup, memeyi ağızdan çıkartarak yanından kalkabilirsin. Derin uykuya geçtiğini anladığın zaman da beşiğine koyabilirsin gece. Gündüz uykularını da yatarak emzirdiğin yerde yapabilirsin. Benim bebeğim de hareket ettiğinde uyanıyor, o yüzden uyuduğunda onu kıpırdatmadan yanından ayrılabileceğim uyutma yöntemleri seçiyorum ben.
 
Beşiği sallanıyorsa oraya da alıştırabilirsin, en azından daldı mı hemen bırakıp çıkabiliyorsun. Ayaktan indirirken uyanıyor benim oğlum mesela.
Benimki indirirken uyanmıyor ama haftaya salı park yatakta uyutmaya çalışacağız. Umarım başarırız. Uyku eğitimine başladık da sıradaki aşama o. Umarım çok zorlanmaz. Geriliyorum çok ağlarsa falan diye
 
Benim yatak da park yatak. Çok ağlarsa al kucağına öp, sakinleştir tekrar yatır. Bol bol konuş, biz eşimle öyle yapıyoruz. İnşallah alışırlar. Ama uyku saatlerini adam akıllı yerleştirmeden eğitim vermek bebeğe sadece güvensizlik verir. Mutlaka uyku saatlerini ayarlamaya bakın derim ben. Yolumuz uzun.
 
Ana akım yontemleri kendim uygulamaya calisiyorum. Basarili olamazsam profesyonel yardim alirim ucreti ne kadarsa veririm artik napiyim. Yeter ki memede uyumasin. Katıla katıla agliuor bazen, bazense hemen uykuya daliyor. Cikamadim isin icinden.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…