2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Günaydın herkese. Bugün bizim de 4.ay aşıları vardı Sağlık Ocağı'ndan geldik şimdi. Bu ay emzirirken baya zorlandım çünkü kafasını geriye atıyordu ve az emiyordu. Meme görünce ağlama yoktu ama algıları çok açık bir bebek olduğu için sürekli etrafla ilgilendi zar zor emzirdim. O yüzden kilo alımından endişeliydim. Bu ay 800 gr almış. 7800 gr 67 cm olmuş. Baş çevresi de 42,5 cm. Aile hekimi iyi dedi gelişimi 6. Ayı doldurunca geçin ek gıdaya erken geçmek için bir neden yok şu an dedi. Yoğurtla başlayın dedi ama ben sebze, meyve en son yoğurt şeklinde gidicem. 3 ay 15 günlükken tam dönmeye başladı biraz kıpırdak bir arkadaş kendisi. Oyun halısında bıraktığım yerde bulamıyorum yüzüstü dönünce de bir süre sonra mızırdanmaya başlıyor. Birkaç kere geri sırt üstüne döndüğü de oldu ama biraz daha zamanı var. Oyuncaklarıyla baya ilgileniyor bir süre tutuyor ağzına götürüyor. Abisiyle, bizimle iletişimi iyi keyfi yerinde olunca gülücükler, kahkahalar atıyor. Yalnız inanılmaz salyası var parmaklarını da çiğniyor resmen eli hep ağzında. Uykularımız şu an pek de iyi değil düzen falan kalmadı. Atak dönemi olduğu için sanırım yani umarım öyledir. Gündüz uyku süreleri yarım saatıi geçmiyor. Gece de bir ara 1 kere kalkıyordu şimdi 2 ve sabah 6.30 da gözler fıldır fıldır normalde 8 e kadar uyuyordu. Emme ve uyku dışında bir sıkıntı yok onlar da düzelir inşallah. Bugünü de ateşsiz atlatırız umarım.
 
Masallah cnm gelişimi çok iyi. Ne zaman geçmeyi düşünüyorsun ek gıdaya. Birde geçen senin ismin geçmişti notlar paylasiyordun ya keşke dedik gene not paylassa:)
 
Masallah cnm gelişimi çok iyi. Ne zaman geçmeyi düşünüyorsun ek gıdaya. Birde geçen senin ismin geçmişti notlar paylasiyordun ya keşke dedik gene not paylassa:)
9 Ağustosta 6. Ayı doluyor ama bayram var bayram geçsin sebze püresiyle 3 gün kuralına uyarak ufaktan başlarım. Çok teşekkür ederim bütün bebeklerimiz sıkıntısız bir şekilde büyürler umarım. Görmedim paylaşırım tabi ki şimdi dışarıdayım eve geçince atayım canım.
 
Kilo alimi iyi olsa bende ağustos sonu düşünüyordum lakin kilo alimi az hatta 2 hafta hiç almadı ondan sanirim 5.ayda başlıcam yavaştan niye yoğurttan degil de sebzeden başlamayı tercih ediyorsun cnm?
 
kizlar sizinde iştahınız acik mi benim acayip iştahım açık kilo aliyorum verecegime. Ilk oglumda hic böyle iştahım açık değildi. Emzirirken kilo verirsin diyenler var da benim tam tersi sanirim
Ahahaa
Peki sürekli uykulu olmuyor mu ? Ne zamandır böyle ?
Doğduğundan beri böyle. Uyanınca da uzuuun bi uykudan uyanmış gibi gerinip gülüyoo
 
Kilo alimi iyi olsa bende ağustos sonu düşünüyordum lakin kilo alimi az hatta 2 hafta hiç almadı ondan sanirim 5.ayda başlıcam yavaştan niye yoğurttan degil de sebzeden başlamayı tercih ediyorsun cnm?
Yoğurt içindeki kazeinden dolayı alerjik bir besin olabiliyor. İlk 6 ay bağırsakları süzgeç gibi olduğundan dolayı okuduğum makaleler ve takip ettiğim birkaç uzman sebze ile başlamasının bağırsak sağlığı için daha doğru olduğunu söylüyor. Seçimim bu yönde ama siz doktorunuz ne derse ona göre hareket edin. Mesela gluten içeren gıdalarla(buğday, irmik, ruşeym, bulgur) da mümkün mertebe tanıştırmıyıcam. Herkesin aklına yatan farklı oluyor bir de çocuğuna göre de değişir tabi tek bir doğru yok.
 
Ahahaa

Doğduğundan beri böyle. Uyanınca da uzuuun bi uykudan uyanmış gibi gerinip gülüyoo
Bizimki 1.5 saat sonra yine uyku istiyor. Geceleri de çok sık uyanmaya başladı. Uyku gerilemesiymiş sanırım. Önceden ayakta tutup hareket ettikçe sallardım . 2 saat uyurdu. Şimdi saat gibi 30. dkda uyanıyor. Uyku eğitimine başlayacağım ben de.
 
Kızlar 4. Ay doktor notlarını ekliyorum. Tekrardan yazayım görmeyenler için bunlar arkadaşımın oğlunun doktorunun notları benim değil. Genel bir bilgi açısından yararlanılabilir ama en doğrusu sizin gözlemleriniz ve takibinde olduğunuz doktorunuzun görüşleri
 

Eklentiler

  • IMG-20190110-WA0026.jpg
    175,3 KB · Görüntüleme: 132
  • IMG-20190110-WA0018.jpg
    178,5 KB · Görüntüleme: 138
  • IMG-20190110-WA0015.jpg
    188,3 KB · Görüntüleme: 132
  • IMG-20190110-WA0021.jpg
    179,7 KB · Görüntüleme: 118
  • IMG-20190110-WA0024.jpg
    178,1 KB · Görüntüleme: 121
  • IMG-20190110-WA0023.jpg
    172,2 KB · Görüntüleme: 122
  • IMG-20190110-WA0017.jpg
    182,7 KB · Görüntüleme: 124
Valla cnm ben kadınlar kulübünde en çok bunu seviyorum araştıran annelerin bir şeyler sunmasını.cidden bizde öğrenmiş oluyoruz zaten araştırıyoruz ama her bir şeyi araştırmamız imkansız biri yazınca gerçekten bakiyorum soruyorum daha cok araştırmış oluyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…