2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Aynıyız ya dün pes ettim mama istiyorsa mama olsun bari diye doğduğundan beri sırf meme reddi olmasın diye ne biberon ne emzik hic birsey vermedim biberonu bilmiyor çocuk çekmedi almadı yani uykuda emzirmeye devam böylelikle gündüz uykularıda kabus gibi emiyor memeden çekip yatırayım diyorum pat uyaniyor saat 5 sonrası krizli geçiyor çok yoruluyor böyle böyle buyyyecekler benim 1 numarada bu aylarda böyle yaptı ve düzelmedi esseek çok uğraştım onlada ek gıda donemi sonrası rahat ettim ama yinede mama meme almadı 1 yasa kadar uykuda verdim sonra bıraktı
Ay kuzum deme ya bırakmasınlar. Benimkide hic birsey almıyor. Çığrından çıkarıyor beni hic almiyor gündüz sağıp kaşıkla vereyim diyorum onuda istemiyor sıpacan. Zorlamakta ustemiyorum vazgecmesin diye. Aman yaz bana arada gelismeleri
 
Günaydın kızlar dün bebeğime bardakla süt içindim bir yerden emerken birinden akıyordu onu doldurdum bardağa sonra verdim bardaktan içmeye bayıldı sanirim bu bebek ek gıdaya geçtiği an çok mutlu olucak şuan bile biz yerken çok bakiyor yediklerimize
Ay ne güzel canım masalalh cok güzel olur sende rahat edersin
 
Bu işler çok şans işi ya malesef. Aynı yöntemleri uygulayan 2 farklı annenin çocuklarından biri çok iştahlı olurken biri yiyecekleri koklayarak yaşayabiliyor 😂
Ben uzun vadeli taktik uygulamak amaçlı önce yoğurt sonra sebze sonra meyve sonra çorba şeklinde gitmeyi düşünüyorum. Sebze pürelerine zeytinyağı eklerim. Yoğurt zaten evde yapıyorum, meyve de mevsimine göre ne varsa. Tuz 1 yaşına kadar vermemeye çalışacağım.



Biz menenjiti 1 yaş sonrasına bıraktık. Hem çok aşı var 1 yaşına kadar hem de ağır geliyormuş çocuklara diye öyle tavsiye etti bir çocuk doktoru bize.
hayvansal gıdaların alerji riski yuksek olduğu için yogurdu en sona bırakalım demişti doktor sebze meyve yumurta yoğurt peynir sıralamasıyla olsun dedi bana baya mantıklı gelmişti bi düşün istersen canım
 
:KK57: Karışmış ya kız buralar. Bende aheste aheste okuyarak geliyorum. 1 senedir bu grupta beraberiz zor günlerde oldu gusel günlerde hamilelik döneminde de kiminin bebeği 3 hafta önde giderken kiminin bebeği 3 hata geriden geliyordu nispet yapma kelimesi biraz agir olmuş bu kadar zamandır kimsenin nispet yaptığını görmedim ha bazen bebelerin telaşıyla hassas planları düşünmeden yazıyoruz art niyet yok bence bunda kırmayalım birbirimizi ki bebeler için güzel şeyler paylaşalım öğrenelim
 
Ya o zaman kuzu ciğeri bende acayip süt yapiyor sizede öneririm çünkü ne zaman yesem sütüm 2 saate artıyor rastlantı değilmiş o zaman.
ciğeri kendim pişiremiyorum midem kaldırmıyor ama yapanı bulursam hic kaçırmam bende özellikle dikkat ettim tereyağ yediğim zaman sut daha koyu ve yağlı oluyor denemek isteyene :KK51:
 
Coresatin pembeyi ilk kızımda kullanmıştım atopik dermatit için. Ama yüzüne sürmüştük. Konak için de kullanılıyor muymuş? Hangi rengini kullandın, ne kadar kullandın acaba? Amma çok sordum 😂
Cnm şimdi okudum yazını. Atopik dermatit bnm kizin kollarında başladı dr hafif olduğunu söyledi. Bikac öneride bulundu . Bayramdan sonra besin alerji testi yapılacak. Yalnız ben çok kafaya taktım. Canı yaniyormudur 😔 sizde ne kadar surdu ve ne zaman geçti? Güneşi görünce daha tetikliyor. Bu kalıcı bir şey değil öyle değil mi ? Başından geçmiş biri olarak bana yardımcı olursan çok sevinirim.
 
Yok maalesef, hatta bugün bütün gün doktordaydık alerji mi oldu diye,gaita, deri testi filan yapıldı hepsi negatifti. Şu an gazdan uyandık, bir gaz çıkartıyor anlatamam. Göğüslerim yumuşadı diye seviniyordum 2-3 gündür ama tazyik geçmemiş. Bebeğin büyümesini bekliyorum artık. 5-6 aylık olunca daha iyi başediyorlarmış sanırım.

Benim de ara ara yumuşasa da hala tazyikli oluyor. İnşallah o zamana kadar emmeye devam ederler. Başka çare yok sanırım
 
onsutte de su ihtiyacını karşılıyor bebek heleki bu sicak havalarda. Zaten gaz problemi geçti ben de tam tersi onsutu bol bol veriyorum çünkü sıcak hava su ihtiyacını alsin diye bence sütun bası sonu ortası her bir yerinin bebek için faydası ayrıdır hepsi verilmeli diye düşünüyorum şahsi fikrim bu.

Aynen özellikle yaz için önemli. Bir çok sitenin aksine La Leche League sayfasında günün sonunda aynı oranda yağlı süt almış oluyor diyor eğer öyleyse bu iyi ama bi yandan da aşırı gaz bebeği sürekli bazen bütün gece kıvrandırıyor. Gerçi biogaia ile biraz düzeldi. Aylık kontrolde göreceğiz bakalım etkisini. Ona göre hareket edeceğim artık.

Ya o zaman kuzu ciğeri bende acayip süt yapiyor sizede öneririm çünkü ne zaman yesem sütüm 2 saate artıyor rastlantı değilmiş o zaman.

Bende de tavuk ve tavuk suyu bunu yapıyor. Bi de rezene ile bestlak.
 
Kızım 3 aydır sadece mamayla beslendiği için doktorumuz ek gıdayı başlamayı uygun gördü keşke anne sütü alsaydıda 6 ayda başlasaydık.
Dr dan dr a da değişebiliyor demekki . Bnm dr um 6. Aydan önce olmaz dedi. Bnm kız da sadece mamayla besleniyor. Inşallah herşeyi yiyen bebeĺerden olurlar.
 
Kızlar doktordan geldim 4 ayligiz 7 kilo 68 cm boyu kafa 43 cm cikti bıngıldak geniş d vitamini ihmal etme dedi. Ilk oglumda da geç kapanmıştı. Bu aya sadece 400 gram almis meme reddinden dolayı sanirim boyu da 2 cm uzamış kafası da 1 cm büyümüş. Ve meme reddi devam ederse ek gıdaya geçiyoruz 3 gün kuralı var ev yoğurdu ile başlıcam sonra sebze sonra meyve şeklinde zaten 1 ay da anca geçiyoruz dedi. Gün-de 1 çay kaşığı sonra 2 çay kaşığı şeklinde artacakmış. 2 hafta daha emzirmeye devam dedi hala kilo alimi yavaşsa ek gıda dedi. Kasık mama vereyim dedim onun yerine ek gıdaya geç dedi.
 
X