2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252


Geçmiş olsun sana da bebeğine de. En azından teşhisiniz var artık. Düzelir bundan sonra inşallah.
Biz de bugün gittik doktora. Çok ağladığında bahsedince Relactaz diye bir damla verdi. Anne sütünün bağırsakta parçalanmasına yardım ediyormuş. Bakalım kullanmaya başladık. Bir faydası olacak mı bilmem.
Gribin ilacı dinlenme ve bol sıvı ama dinlenme kısmı yeni anneye pek uygun değil. İlaç kullanamazsın, grip ilaçları anne sütüne geçer. Zaten gribe de pek faydası olmuyor ilaçların. İlaçla 7 günde ilaçsız 1 haftada derler ya, bol sıvı al, ellerini sık sık yıka. Çok geçmiş olsun.
 
Günaydın. Valla birisi evdeyken en azından çamaşır bulaşık vs işlerini halledeyim dedim telefonu elime bile alamadım. Nasıl gidiyor kızlar. Değişiklikler var mı olumlu yönde bebelerde
Benimki baya duzene girmisti dun resmen basa donduk aksam 5den 22ye kadr aglama krizlerindeydi ne uyudu ne bisiy icti cok huzurszdu 30cc icip durdu uykuyada daliyo biraktgm gbi uyaniyo hatta bi ara kucgmdan birakmadgm.halde kucgmda ciyak ciyakdi dun bi derdi vardi ama.cozemedm insallah buydkce daha rahatliycz
 
Gecms olsn cnm bol c vit takviyesnden baska tavsye edeblcgm bisiy yok malesf dinlenemyrz
 
Ben de ingilizce ogretmeniyim ama mudur yardimcisi olarak gorev yapiyorum. Benim yaz tatilim olmuyor maalesef. Raporla uzatabildigim kadar uzatacagim, sonra yillik izin. Yeni egitim ogretim baslamadan is başı
Allah kolaylik versin hepimize. Şu donemi hayırlısıyla bir kapatabilseydik iyiydi.kızım biberon daalmıyor
 
1. Ay kontrolünde gaita testi verdik gizli kan yoktu, mukus ve lökosit vardı. Prof dinlemedi bile, bence alerji değil ama kan testi verdim baktirin dedi. Baktirmadik biz de, zaten 5-6 aydan önce cikmiyormus kanda.

Gaviscon ise yaramadı, verdiğim gibi gaviscobu kustu. Kusmalar azaldı derdim ana simdi bir de grip çıktı işler karıştı. 5-10 gün sonra net bir şey söyleyebilirim ancak.

2.ay gittiğim doktor gaviscon ver keserse refludur kesmezse alerjidir dedi. Gaviscon kana karışmıyor en fazla kaka kıvamını koyultur dedi. Veremiyorum tukuruyor deyince çok az bir suya karıştır yoğun ver, en kotu tozu ağzına doksen bile olur dedi. Yani gaviscondan korkmayın.

Size de çok geçmiş olsun.
 
Teşekkürler, relaktaz verince bizimki çok fena olmuştu. Evde duruyor şişesi. laktazi parçalıyor bu damla. Sizde işe yarar inşallah.

Ramazan ayı hurmetine hak Taala herkesin yavrusuna şifalar versin
 
Mamasina zeytinyağı koy 1 çay kaşığı günde 3 kere.birde sabah aç karina 1 çay kaşığı içir.kabizliktan çok çekmiş biri olarak 1 haftaya bebeğin kabizligini bitirir diyorum.
 
Günaydın kızlar yarın 14 haftalık olucaz. Rota aşısı için doktor cok geciktirmeden ol geciktirdikce yan etkisi artar dedi bende tırsıyorum yaptırmaya bir arkadaşta tek dozluk bir asi var ben çocuğuma ondan yaptırmıştım tek doz rota dedi marka hatırlamıyor ama. Bilen var mi tek doz rotayı birde çok gecikmiş miyim? Yaptırmasam mi karar veremiyorum.
 
Sadece mama mı içiyor bebeginiz?
 
Bence Bi an önce yaptırın. Rota enfeksiyonu gerçekten tehlikeli olabiliyor. Aşının bir 3 bir de 2 doz olanı var. Ben 2 doz olanı yaptırdım. Beceriksiz ebe aşının bi kısmının ağzından dışarı akmasına sebep oldu. Dikkat edin adam gibi hepsini ağzına verebilsin. Ben keşke kendim verseydim dedim.
 
Doktor bana menenjit aşısını da rota ile birlikte yaptır dedi. Ama sağlık ocagindaki hemşire 1 yaşından sonra yaptır diyo. Ve menenjit salgını varmis bu aralar ve cidden cok tehlikeli bir hastalık.
 
Doktor bana menenjit aşısını da rota ile birlikte yaptır dedi. Ama sağlık ocagindaki hemşire 1 yaşından sonra yaptır diyo. Ve menenjit salgını varmis bu aralar ve cidden cok tehlikeli bir hastalık.
Rotayı alıp sen evde yapabilirsin canim çocuğa içireceksin olay bu vallahi menenjit asisi konusunda bende çok kararsız kaldım b tipi çıkmış biliyorsundur onuda yaptırmak istiyorum eşimin biraz kafasını karıştırmışlar rotanın her hangi bir yan etkisini yasamadık biz bende çok korkmuştum yaparken dualarla yaptım ilk oğlum o kadar çok kustuki 1.5 yasına kadar kusmuk temizledik ailecek
 
Merhaba kızlar biz 3 aylık kontrolümüzü 1 hafta geçti ancak gittik kilo alımı iyi boyu uzamış anne sütüne devam dedi bizim sağlık ocağındaki hemşire bi çok doktordan daha bilgili valla bi sıkıntı olunca hemen onu arıyorum bizi tanıyor artık başımın tatlı belası diyor benim kıza
 
Canim kaç kilo almış kuzun bizimde bu ay azaldı kilo alimi çok minnos bir kızım var benim
Kızımda çok agliyor ya çok kaka yapiyor ama kakası normal relaktazi bende mi denesem nasıl kullanmak gerekiyormuş
 
Niye kustu cnm rota asisindan mi? Bende yan etkisinden korkuyorum ya rotanın bağırsak düğümlenmesi yaziyor o da çok tehlikeli Allah korusun Allaha emanetler. Ama kreşe gidecek rota yaptırmamda iyi olur. Menenjit aşısını ben anlamadim ya valla 2 ayrı menenjit aşısı var diyor nette. Benim oğlum 7bucuk yaşında esime de sordum biz ona menenjit yaptirmamistik o zaman devlet mi karşılıyordu acaba?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…