- 31 Ekim 2013
- 6.149
- 11.988
Ben konya ereğli den geliyorum kış memleketi oralar. Benim bebiş 54 günlük oldu... Bugün 4.30 gibi çıkardım güneş alsın diye..Ay ewet. Hangi sehirden geliosun peki. Hava cok dengesiz. Ev iyi ben pek çıkmıyorum. Gunes disari cok sicak. Dr da fazla cikarma ruzgar carpabilir dedi. Ben biraz siki giydiririm. Buyuk kizima bile 2 3 gundur sort giydiriyorum aksam hemen uzunlari cekiyorum. Gece bebise penye battaniye ortuyorm.serinse yelek giydiriyorum. Üzerini aciyor cunki. Senin bebis kac gunluk
Yalnız deniz buzzzz gibi...10.30 da girdik dondum sonra alıştım ama asla şimdi sokamam oğlanı. İkindi gibi hele daha da soğuktu çocuklar üşüdü çok kalamadılar
Ajh canım çok çok geçmiş olsun...Allahım korumuş sizii... benzer olayı ben de yaptım yağın altını kapatmayı unutmuşum. Aspiratör halı ve dolap kapağı ile kurtardım ama o korku yeter Rabbim bi daha yaşatmasınCanım buralardayım. Sağolasın merak ettiğin için.
Biraz telaşlı günler geçiriyoruz bir ev kazası atlattık o yüzden pek giremedim. 2 gün önce mutfakta bir yangın çıktı benim yüzümden. Ocağı kapatmayı unutmuşum tencere içindeki yağ ısınıp patlıyor alev alıyor, Ateş mutfak dolaplarına sıçrıyor. Biz kokuyu alıp mutfağa girince heryer is duman yağ.dolap yanıyordu. Çok kötüydü o an. Eşim Allahtan soğuk kanlılıkla söndürdü ateşi. O sırada ben RÜzgarı alıp evden çıktım hemen dumandan etkilenmesin diye. Ama çoktan mutfak dolabının 4 kapağı yanmış, halıda yanıklar var, heryer kapkara. dolapların içindeki tabaklar bardaklar tencereler bile kapkara.
maddi olarak da çok iş var. Daha hiç başlamadık öylece duruyor. Annemde yiyoruz 2 gündür
Tek tesellim daha kötüsü de olabilirdi buna da şükür.
Olur mu öyle şey paylaşacağız ki rahatlayacağız..peki gazını çıkarınca da ağlamaya devam ediyor mu ? Bazen bebişler sebepsiz yere de ağlayabiliyor. Üzme kendini olumsuz düşünme canım geçecek az kaldı. Bebişi de al parka git dışarı çık eve tıkılıp kalma.Canim ben cok iyi degildim. Benim logusalik 40 imizdan sonra tuttu. Yetmiyormus psikolojisine burundum. Cinar cok gazli. Cok aglayan bir bebek haline donustu. Ve bu beni cok uzup yipratti. Gunun tamamini cinara adadim. Cozum bulmaya calistim. Moralim cok bozukken de buraya girip size yansitmak istemedim..
Sen nasilsin tatlim? Ipek kuzumuz nasil?
İnşaAllah görüşelim canım ben tüm yaz burdayım..henüz bezle duracak hava yok yalnız. Akşam epey serinç ama gündüz sıcak yine.Çok iyi bilirim orayi cunku annemler mezitler oturuyor.mersinde büyüdüm ben.kismetse temmuzun 1 de geliyoruz.belki karşılaşırız.bebis nem komasına girmistir orda sadece bezle bile dolaşabilir
Arkadaşlar demiş zaten. Nemli olmayacak emzire emzire geçecek 1.aydan sonra yaralar geçiyor canım.Deneyimli anneler merhaba 2 haftalık bebeğim var ve sol göğsümün ucuna yskın kısmı resmen delik gibi oldu sağ göğsüm de altından yarıldı. Ne ayva çekirdeği ne soğan ne lansinoh işe yaradı. Acaba başına gelen anneler nasıl tedavi ettiniz ? Bebeğimi emzirirken işkence çekiyorum
Kuzum çöl geçmiş olsun. Sebebi bulunmuş neyseki. Demek sonradan da olabiliyor bu alerji...sen iyi gözlemledin hemen gittin doktora en iyisini yaptınKızlar hatırlarsanız kızımın öksürüğü vardı,bronşları tıkanmıştı.
İdrarında üreme,birde cildinde kırmızı sivilceler çıkmıştı kafasında konak. Fışkırarak kusuyordu,tüm gün kabız olmamasına rağmen ıkınıyordu.
Tüm bunlar gerçektende inek sütü alerjisinden kaynaklıymış.
Tahlilimiz yapılmadı daha bayram sonrasına kaldı.
Yumurta ve inek sütünü tüketmeyip dikkat edince çocuğun sıkıntıları geçti,huzursuzluğu yerini gülmelere bıraktı
Kuzum metoş da da vardı iki kez banyodan 1 saat önce zeytinyağ sürdüm yıkadım taradım hiçbir şey kalmadı geçti konağıBeste’nin kaş uçlarında konak çıkmış asm’deki hemşire zeytinyağı sürün ters yönde masaj yapın dedi, zeytinyağını kaynatıym mı sizce asidini almak için
MaiaAlşah canım bizim de düzen oldu çok şükür 5 saate yakın uyuyor sabah zorttt sesiyle uyanıyoruz kaka ve pırtlar eşliğinde :)melike222 canım çok sevindim sorunun çözülmesine.bu arada benim oğlum da 40 günden sonra gece uykusunu düzene soktu en son gece 12 de emziriyorum nizami bir şekilde sabaha doğru 5 buçukta uyanıyor uyandgndada çok acıkmış oluyor bir güzel emiyor gündüz 6 7 dakika emen bebek sabah uyanınca 15 dakika emiyor.5 buçukta emip bir daha uyuyor 7 gibi kalkıyor gündüz de uzun uyumuyor şekerleme yapıyor.
Her çocuğun ihtiyacı farklı canım. Sen yazılana bakma. Emzirdin az emdiğini düşnüyorsan mamayı fazla yap denee baktın kalıyor bi dahakine daha az yaparsın. Metoş 6 kg 54 günlük ama ben emzirdiğim için hala 90 cc yi geçmedim...bi kaç kez 105 120 cc içtiBugün 42 günlük olduk kızlar sizce kaç cc mama vermeliyim her bebek aynı olmaz tabi ama ortalama bişey söyleyecek olan var mı
Mamanın üzerinde 120 cc yazıyor da çok geldi bana
Hiç tutamam öksürür hapşururum yapacak nişi yokBebeği tam uyuturken öksürmesi hapşurması gelen anneler ne yapıyorsunuz
Noldu canım kedi meselesi yüzünden mi yanlış anlaşılabiliniyor bazen söylemek istenenler. Sensiz tadı olmaz canım. 1 gün gelmeyince merak ediyoruz.Çok gereksiz insan topluluğu oldu ben bundan sonra topiğe uğramayı düşünmüyorum.
Yazacak çok şeyim varda kaos çıkarmak istemem
Bizde de herkes diyor bana..görüyorlar emziriyorum ama yetmiyor yapacak bişi yok. Mamayı yiyince susuyor ve uyuyor . bu seferde çok uyudu diyorlar. Anlamıyorum ki ne istiyorlarcanım bende annemgike geldim bayrama cocuk emdikçe uyumadıkça annem ac bu cocuk diye dolandı, zaten kilo alımımız sınırda direniykrdim ama en sonunda gittik mama aldık, tamm mama kötü değil mecbursak vericez ama moralim bozuldu?sütun yok diye die gitti sutte
Bez üzerinde yazılana bakma canım her bezin numarası ebatı farklı ama 4 numarada büyük gelmezz mi ki bilemedim5kilo ve civarında molfix kullanan anneler kaç numara bez kullanıyorsunuz ?
Biz 3 numara kullanıyoruz çocuğun boğumlarını sıkıyor gibi
9 kiloya kadar birde bu paket bende mi sorun bezde mi