- 15 Ağustos 2018
- 1.656
- 4.895
Folidoce un farki ne? Ben de imom kullaniyorum ama hangisini kullanmaliyim bilemeidm. Dr a da sormadim:/Bana maşallah inşallah derken tak diye kalbi durdu bebegin. Suni sancı verdilee açılma olmayınca kürtaja aldılar. Ilk adetten sonra testler için doktoruma gittim.devlet birkaç tane daha düşürmeden test yapmıyor malum. Doktorum tam kan sonuclarima gore cesitli testler istedi. 12li trombofili paneli diye bi sey var 2000 lira filan. Doktorum hepsine gerek olmadigini söyledi. Yaptigi 8-9 test icinde bende protein s ve B12 eksikligi cikti.B12 de önemli ama protein s düsüklügü başlı basina pihtilasma sebebi.
"Neler yapmaliyiz?" soruna bildigim kadariyla cevap vereyim: Hareketsizlik yasak, pıhtıyı çağırır. Bacaklar önemli, en cok pıhtı yaşanan bölgelerden biri. Çalışiyorsan da iki saatte bir ayağa kalk dolaş, oturduğun yerde ara sıra ayak bileklerini sağa sola çevir. Yüksek a vitamininden kaçın ( Bu tüm gebeler için geçerli aslında) Sıgara kati suretle yasak, içilen yerde bile bulunma. Öğrendiklerimi paylaşmaya devam ederim.
Ben folbiol kullanmıyorum, yüksek doz folik asit artık normal gebelikler için uygun görülmüyor diye biliyorum ama devletin karşıladığı da o maalesef. Benim folik asitim folidoce. B12 + folik asit.