• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk bebeğime daha hamileyken başlamıştım lansinoh a. Ama 50 gün göğüs yarasi çektim. Bu sefer farkli birşey arayışına girdim. En iyi yorumlar mumsy natural içindi. Onun da 30 ml si 100 tl olunca önümde vakit var deneyeyim diye lanoway diye bir kreme başladım faydasi şimdilik yumuşatma yönünden oldu. Inşallah ilerisi icinde olur. Belki biraz da bünye meselesi. Çünkü lansinoh için mucize gibi diyen de var. Size en iyi geleceği tek seferde bulursunuz umarım

Gümüş kapaklar var bide

Arkadaşlar bişi sorucam bigisi olan var mı acaba. Şimdi 37 hafta çalışamaz raporu alıp iş yerine verdik ya. Sözleşmeli memurlarda doğumda maaşın 4/3 ünü alabiliyorsun. Yani şimdi ben ayın 15 inden önce doğum yaparsam (mesela 10 mayısta doğum yaptım diyelim) 4/3 ünü mü almış olucam, yoksa doğum yaptığım güne kadar geçen süre mi? Yani 15 nisandan 10 mayısa kadar olan 25 günlük maaşımı mı alıcam. Yoksa çalışamaz raporu verdiğim tarih olan 26 nisan 15 nisan arası maaşımı alıp kalan 26 nisan-15 mayıs arası sürenin 4/3 ünü mü alıcam :) nası olucak bu

Doğumdan 2 hafta öncesinde başlayabiliyorsun takmaya gün içinde bence 1-2 saat tak biraz yumuşatsın. Yara olmadan önlem almak lazım. Ben takıyorum ara ara.
Canım ben de göğüs yarasından çok korktum ama şükür yaşamadım. Göğüs uçlarının hava alması kendi kendine kuruması gerek. Ben emzirme atleti kullanıyorum. Atletin göğüs kısmını kapatmadım mesela ilk birkaç gün. Bir de bir şey farkettim süt sağma pompaları çok daha çabuk yara yapıyor. Başlarda sütüm gelmedi diye sağayım dedim hemen acımaya başladılar. Sağmam gerektiğinde elimle sağdım. Böylece hem canım acımadı hem de göğüs ucum deforme olmadı bebek emmek istediği zaman daha kolay aldı ağzına. Bunları paylaştım belki işinize yarar diye. İnşallah sizin de yaranız bereniz olmaz 😘

Bende de neredeyse 3. Aydan beri göğüslerimde oluyordu tabaka gibi. Bu ay silverette gümüş göğüs kapağını takmaya başladım göğüs uçlarımı öyle yumuşattı ki onları pamuğu ıslatıp temizledim hemen çıktılar. Daha önce sürekli kabuk bağlamış gibi görünüyordu beni çok rahatsız ediyordu sanki göğüs uçlarım hava almıyor gibiydi. Bu gümüş kapaklar gerçekten çok iyiymiş. Tavsiye ediyorum.
Canım merhaba ben de aldım gümüş kapak ama henüz kullanmadım sen neden kullanıyorsun bana 13 Mayıs’a sezeryan için gün verdi başlasam mı

38 haftam bitti bebek doğum kanalına girmedi. Bu işlemi nasıl hızlandırabiliirm. Bebem neden girmiyor girsin istiyorum çünkü 1 hafta içinde doğum yapmam lazım. Kayınvalidem gelicek yurtdışından ve sadece 10 gün türkiyede. Görmesini istiyorum bebeği.

Canım merhaba ben de aldım gümüş kapak ama henüz kullanmadım sen neden kullanıyorsun bana 13 Mayıs’a sezeryan için gün verdi başlasam mı
Benim kuzenimin göğüs uçları yara olmuştu ve kapakları sürekli kullanmaya başladı o zamandan beri yara yok. Bana da "Erkenden takmaya başla keşke ben önceden taksaydım belki yara olmazdı. "dedi. Kapağı aldığım markanın sitesinde yorum ve soru cevap kısımları var orada doğumdan 2 hafta öncesinden günde 1-2 saat takılabileceği söyleniyor. Önlem amaçlı kullanmaya başladım ben de. Senin de varsa böyle yapabilirsin bir zararı olmaz sanırım. E vitamini kapsülü de kullanmaya başlayabilirsin bu arada.

Canım ben de göğüs yarasından çok korktum ama şükür yaşamadım. Göğüs uçlarının hava alması kendi kendine kuruması gerek. Ben emzirme atleti kullanıyorum. Atletin göğüs kısmını kapatmadım mesela ilk birkaç gün. Bir de bir şey farkettim süt sağma pompaları çok daha çabuk yara yapıyor. Başlarda sütüm gelmedi diye sağayım dedim hemen acımaya başladılar. Sağmam gerektiğinde elimle sağdım. Böylece hem canım acımadı hem de göğüs ucum deforme olmadı bebek emmek istediği zaman daha kolay aldı ağzına. Bunları paylaştım belki işinize yarar diye. İnşallah sizin de yaranız bereniz olmaz 😘
Bana sürekli herkes göğüs yarası için önlem al diyince abarttım gümüş kapak, göğüs kalkanı, lansinoh krem, e vitamini kapsülü ne bulduysam aldım. Artık içlerinden biri işe yarar herhalde😀 Denerim bunları da havalandırmanın önemli olduğunu herkes söylüyor. Eltimin de süt pompasından dolayı yara oldu biraz daha düşük ayarda sağınca sütünü düzeldi çok şükür. Güzel dileklerin için teşekkür ederim inşallah yara olmaz da güzelce emzirebiliriz bebeklerimizi.

Selam kızlar. Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun. Sağlıkla bereketle büyüsünler inşallah. Bugün dr randevum vardi. Çok şükür her şey yolunda. Artık daha fazla daha çabuk yoruluyorum :( hayırlısıyla sağlıkla kavuşalım yavrularımıza inşallah ❤

Nilayyy Nilayyy Ben de ilk Bebek olduğu için senin gibi her şeyi aldım 😬ek olarak silikon göğüs ucu da aldım ben de takayım madem İnş hiç birimizin yarası olmaz kolayca emziririz ,ameliyatlarımız ve doğumlarımız kolay ağrısız olur hemen iyileşiriz 🙏

Hanimlar sezerryan sonrasi rahat yatip kalkabilicek kivama nezaman geldiniz kacgun surdu?
İlk dört gün oturarak uyudum beşinci gün yatabildim. Üçüncü günden itibaren ayakta iş yapabilir hale geldim ama uzun süre ayakta kalamadim. Dikişin bitimi yanıyordu sanki ayakta çok kalınca. Ama bir haftanın sonunda iki çocuğuma bakabilecek evin her işini yapabilecek kıvama geldim ben. İnşallah senin de uzun sürmez canım.

Bana sürekli herkes göğüs yarası için önlem al diyince abarttım gümüş kapak, göğüs kalkanı, lansinoh krem, e vitamini kapsülü ne bulduysam aldım. Artık içlerinden biri işe yarar herhalde😀 Denerim bunları da havalandırmanın önemli olduğunu herkes söylüyor. Eltimin de süt pompasından dolayı yara oldu biraz daha düşük ayarda sağınca sütünü düzeldi çok şükür. Güzel dileklerin için teşekkür ederim inşallah yara olmaz da güzelce emzirebiliriz bebeklerimizi.
Emzirmek çok güzel bir duygu sağlıklı ve bol sütlü aynı zamanda iştahlı emen bebişli emzirmelerimiz olur inşallah 😊

Hanimlar sezerryan sonrasi rahat yatip kalkabilicek kivama nezaman geldiniz kacgun surdu?

üç dört gün içinde kalktım ayağı. ilkinde korse kullanmadım ikincide kullandım çok şey fark ediyor. tabi tamamen iyileşmek değildi benimki .

Canım bu benim ikinci bebeğim. İkisinde de bir kere bile krem kullanmadım. Sadece avent göğüs kalkanı kullandım doğumdan itibaren ve hiç yara olmadı.
Şuanda bebeğim 11 günlük ve emzirme sürecim yara olmadığı için çok rahat geçiyor..
Ne güzel darısı başımıza olsun. Avent almayi düşündüm. Ama bir ümit işte belki ihtiyacim olmaz diye hep erteledim.

İlk dört gün oturarak uyudum beşinci gün yatabildim. Üçüncü günden itibaren ayakta iş yapabilir hale geldim ama uzun süre ayakta kalamadim. Dikişin bitimi yanıyordu sanki ayakta çok kalınca. Ama bir haftanın sonunda iki çocuğuma bakabilecek evin her işini yapabilecek kıvama geldim ben. İnşallah senin de uzun sürmez canım.
Ilkinde bende cok cabuk ayaklaklandim ama ikincide 4. Gunum hala kotuyum bi an once iyilesmem lazim diger cocuklarima bakmak icin 😔

Arkadaşlar herkese selamlar bügün Dr randevum vardı Doğumu önümüzdeki salı için kararlaştırmıştık önceden bu ikinci doğumum da sezaryen olucak diye tabi ama bu sefer Dr bebeğin başı nerdeyse kanala girmiş kese incelmiş, Salı’yı beklemeyebilir de dedi, eğer sancın olur 4-5 cm de açık ile gelirsen istersen normal Doğum da yaptırabilirim dedi...eşimle öylece kaldık, Dr önceki dikişlerin yırtılma olasılığı %1 dedi, yani sezaryen berbat bişey ama bebeğimi de da tehlikeye atamam, böyle bir durumla karşılaşanınız oldu mu

Arkadaşlar herkese selamlar bügün Dr randevum vardı Doğumu önümüzdeki salı için kararlaştırmıştık önceden bu ikinci doğumum da sezaryen olucak diye tabi ama bu sefer Dr bebeğin başı nerdeyse kanala girmiş kese incelmiş, Salı’yı beklemeyebilir de dedi, eğer sancın olur 4-5 cm de açık ile gelirsen istersen normal Doğum da yaptırabilirim dedi...eşimle öylece kaldık, Dr önceki dikişlerin yırtılma olasılığı %1 dedi, yani sezaryen berbat bişey ama bebeğimi de da tehlikeye atamam, böyle bir durumla karşılaşanınız oldu mu

maşallah o doktora. ne güzel sana destek olmuş cesaret vermiş. ben 2 sezeryan sonra normal doğum için doktorumla görüştüm. durumuna göre neden olmasın dedi. gün almadık haftaya perşembe çatı muayenesi yapıp duruma göre yol alacağız. zaten durumun müsait olmasaydı doktorun asla sana normalde olabilir demezdi değilmi?
emin ol 2.sezeryan ilkinden daha riskli.s
hayırlı olsun.

Back