• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canım bildiğim kadarı ile o eti yersen geçer.
bkn. Toxoplasma Gondii adı verilen parazitin vücuda girmesiyle oluşan bir hastalıktır. Parazit bazı hayvanların vücutlarında bulunur ve bu hayvanların etlerininin pişirilmeden ya da az pişmiş yenmesiyle insana geçebilir.
Etide yedim iyi pişmiş halde ama içime korku girdi aslında bugun kan testi verdim tabi çıkarsa orda çıkar heralde :( :KK61:

Etide yedim iyi pişmiş halde ama içime korku girdi aslında bugun kan testi verdim tabi çıkarsa orda çıkar heralde :KK43: :KK61:
Kötü düşünme canım, iyi etmişsin test yaptırmakla , güzel sonuç çıkacak sokma canını. En azından küçükte olsa belirti olacağını düşünüyorum çünkü. Bundan sonrası içinde dikkat edelim hepimiz. Sonuç çıkınca bize de haber ver canım.

“Toksoplazma en çok pişmemiş ya da iyi pişmemiş etlerden de bulaşabilir. Bu nedenle et ürünleri çok iyi pişirilmeli, kalın et parçalarının içi çiğ kalmamalı. Etli çiğ köfte, çiğ salam, pastırma tüketilmemeli. Elinde açık yarası olan hamileler çiğ ete temas etmemeli, eğer dokunması gerekiyorsa mutlaka eldiven kullanmalılar. Bazı pastörize olmamış süt ürünlerinden de bu enfeksiyon alınabilir o nedenle gebelik sırasında mutlaka pastörize süt ürünleri kullanılmalı. İyi yıkanmamış sebzeler, özellikle salata malzemeleri toksoplazma barındırabilir. Yeşillikler çok iyi yıkanmalı ve sirkeli suda bekletilmeli. Sinekler paraziti taşıyabildikleri için camlara sineklik takılmalı ve evde açık yemek bırakılmamalı. Bahçe toprağı ve çiçeklerden de parazit alınabiliyor. Bahçe ve çiçeklerle uğraşanlar işleri bitince ellerini mutlaka sıcak su ve sabun ile yıkasınlar. Oyun parklarında da kum havuzları kediler için uygun bir dışkılama yeri oluyor. Buralara da dikkat edilmeli.”

Kötü düşünme canım, iyi etmişsin test yaptırmakla , güzel sonuç çıkacak sokma canını. En azından küçükte olsa belirti olacağını düşünüyorum çünkü. Bundan sonrası içinde dikkat edelim hepimiz. Sonuç çıkınca bize de haber ver canım.
Canım cok saol inşallah bir şey çıkmaz amin. :KK61:

günaydın kızlar bende nasipse mayıs annesi olacağım..ama bende şuan bulantı vs bişey yok erken mi başlaması için acaba sizde durumlar nasıl bu haftada..:emir_bebek:

Back