amin canım amin aynen öyle. hatta konuştum insan gibi anlattım, dedim Allahım belki anlarlar kalpleri merhamete gelir sonuçta hepimiz din kardeşiyizkarapisso gücüm yettiği kadar yaparım yetmediği yerde ardımdan konuşan olursa da ona göre muamele ederim. Öncelik bizim ve çocuklarımızın sağlığı. Allah gerçekten insan olan kullariyla muhatap etsin bizi. Gördüğüm şahit olduğum bazı örnekler beni öyle üzüyor ki ne ara bu hale gelindi demekten kendimi alamıyorum. Neyse biz güzel düşünelim güzel olsun. Kimseler gelmezse de çıkarır kendimiz yeriz
karapisso gücüm yettiği kadar yaparım yetmediği yerde ardımdan konuşan olursa da ona göre muamele ederim. Öncelik bizim ve çocuklarımızın sağlığı. Allah gerçekten insan olan kullariyla muhatap etsin bizi. Gördüğüm şahit olduğum bazı örnekler beni öyle üzüyor ki ne ara bu hale gelindi demekten kendimi alamıyorum. Neyse biz güzel düşünelim güzel olsun. Kimseler gelmezse de çıkarır kendimiz yeriz
annesi yeri bellidir ama heryeri titrettiği için her yerde hissediyoruz.Tekme tokat artık beklemeyelim zaten en fazla içeride kayma dönme hıçkırık vs hissederiz. Benimki de baş geliş iki kontroldür ama nasıl oluyorsa hıçkırıklarını hemen her yerde hissediyorum.
an
annesi yeri bellidir ama heryeri titrettiği için her yerde hissediyoruz.
Nasılsınız kızlar şimdi geçmişi okudum lohusayken özellikle ilk günlerde misafir ağırlamak çok zor 5,10 dklık ziyaretler neyse de myle saatlik oturmalar 40ı çıkınca yapılsa benim için çok daha iyi olur çünkü iki bebeğimde de mecburi sezeryan oldum makat gelişliydiler hiç dönmediler bu bebişimde abisi ve ablası gibi ters:)) ilk günler dikişlerin iyileşmesi bir taraftan göğüs ucu çatlakları ile mücadele uykusuzluk vs derken çok yorucu olabiliyor o yüzden misafir çok zor geliyor o durumdayken ama ikisinde de epey gelen giden olmuştu mecbur ağrı sızıyla oturmaya çalıştım ama ağrım olursa da söyledim napayım uzanmam lazım diye. Allah hepimize kolaylık versin ilk 40 günü atlattktan sonra gerisi kolay zaten gözaçıp kapatıncaya kadar büyüyorlar ben şimdi dönüp kızıma ve oğluma bakıyorum biri 4 biri 6 yaşında ama daha dün doğmuş gibiler.
Haxırlık olarak bende bayatlamayan kurabiye yapayım diyorum tatlı ve tuzlu bakalım kısmet iyi hissedersem yapacağım. Birde ben doğum iznine ayrıldıktan 1 hafta sonra doğum yapacağım çok uzun zamanda geçiremeyeceğim evde o yüzden neyi ne kadar yetiştirebilirim bilemiyorum çantamıda bu haftasonu hazırlamam lazım çok yazdım yoruldumm:))
amin canım amin aynen öyle. hatta konuştum insan gibi anlattım, dedim Allahım belki anlarlar kalpleri merhamete gelir sonuçta hepimiz din kardeşiyiz
halim belli madem yemek yemeğe geliyorsun ya yap getir yada git mutfağa yap demı?
haklısın dedi ama gene aynı devam ediyor. düşüj riski yaşadığımda gene aynısı oldu gelindi ama hizmet beklendi. uzak durmak en iyisi. en azından kafam rahat.
Benim kızım da makat geliş di oğlum da öyle daha dönmedi doktor 38.haftada alırız doğuma dedi bakalım hakkımızda hayırlısıNasılsınız kızlar şimdi geçmişi okudum lohusayken özellikle ilk günlerde misafir ağırlamak çok zor 5,10 dklık ziyaretler neyse de myle saatlik oturmalar 40ı çıkınca yapılsa benim için çok daha iyi olur çünkü iki bebeğimde de mecburi sezeryan oldum makat gelişliydiler hiç dönmediler bu bebişimde abisi ve ablası gibi ters:)) ilk günler dikişlerin iyileşmesi bir taraftan göğüs ucu çatlakları ile mücadele uykusuzluk vs derken çok yorucu olabiliyor o yüzden misafir çok zor geliyor o durumdayken ama ikisinde de epey gelen giden olmuştu mecbur ağrı sızıyla oturmaya çalıştım ama ağrım olursa da söyledim napayım uzanmam lazım diye. Allah hepimize kolaylık versin ilk 40 günü atlattktan sonra gerisi kolay zaten gözaçıp kapatıncaya kadar büyüyorlar ben şimdi dönüp kızıma ve oğluma bakıyorum biri 4 biri 6 yaşında ama daha dün doğmuş gibiler.
Haxırlık olarak bende bayatlamayan kurabiye yapayım diyorum tatlı ve tuzlu bakalım kısmet iyi hissedersem yapacağım. Birde ben doğum iznine ayrıldıktan 1 hafta sonra doğum yapacağım çok uzun zamanda geçiremeyeceğim evde o yüzden neyi ne kadar yetiştirebilirim bilemiyorum çantamıda bu haftasonu hazırlamam lazım çok yazdım yoruldumm:))
Estağfurullah oda ayrı bir fantazi kadın gözünü acamazken yemek yapmadı diye laf çoğaltmak gereksiz insanlar !şimdi aklıma geldi kızın doğduğunda bendende ikram bekleyen bazı insancıklar olmuştu hemde eşimin yakınlarından. ben baş ağrısından yatarken gelip. 3 saat oturup benden ikram beklediler. yüzüm gözüm şiş halde oturmaazken onlar yüzündenn ayakta kalmıştım çok zor bir gündü. tekrarı omuz inşallah olursa artık akıllandım gider yatak odamda yatarım. sonra gittik bize bir ikramda bulanmadı dendi, herkesin insanlığı bir olmuyor işte. nasıl bir toplum olduk. doğuran kadından hele hasta hele gözünü aaçmayan, nasıl ikram beklenir nasıl !!!
Merhabaherkese merhabaaaaaaa :)))))) büssürü sorum olucak benim şimdi deneyimsiz anne olarak geri sayım başlamış yusuf yusuf olmuşken
- oyun halısı tavsiyesi, ve kaç aylıkken kullanılmaya başlanıyor?
- ana kucağı (ev tipi bu sallanan oyuncaklı olan, titreşimli veya sallanan olan) tavsiyesi kaç aylıkken oturtulmaya başlanıyor buna?
- benim bebeğim ölçümlerde 6-9 gün önde gidiyor. 1 hafta erken doğar anlamına mı geliyor bu?
- ankara çukurambar koruda doğum yapan oldu mu ve doğumdan sonra kanama için be depend hasta bezlerini hastane mi veriyor yoksa biz mi alıyoruz?
- sünnet ne zaman yaptırılmadı bebek 1 günlükken mi yoksa bi kaçlıkken mi?
- beşiğine filan dönence almalı mıyım ilk etapta yoksa kaç aylıkken almalıyım ilgisini çeker?
- kedim ile bebeğimi ne zaman ve nasıl tanıştırmalıyım?
sorularımı cevaplayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. hepinize sağlıklı hamilelikler ve doğumlar dilerim şimdiden.
- ankara da doğum fotoğrafçısı ayarladınız mı ve fiyatları nedir? ben sordum da genel de hep çok pahalı
Mutlu haftalar kızlar. Bugün sağlık ocağına gittim kan ve idrar tahlili vermek için. Geldim kahvaltımı yaptım bir bakayım ne var ne yok derken ne çok şey yazılmış öyle.
karapisso benim ilk çocuğum olacak hala inanamıyorum anne olacağıma kucağıma alana kadar da inanamayacağım galiba bazen düşündükçe çok garip geliyor. Çok merak ediyorum hayırlısı bakalım. Güzel heyecanlar bunlar.
Yazdıklarınıza bakıyorum da ne kadar anlayışsız insanlar var yemek bekleyen filan. Ben çok erken gelmek isteyen olursa müsait değilim bile diyebilirim. Bir de yemeğe gelen olsa herhalde yemeği ona yaptırırım.Eskiden olsa anlarım da artık devir de değişti. Bizde akrabalar hastaneye gelir belki gelemeyen de mevlüt yapıldığında gelir. Kayınvalidemin tarafı Trabzon'da zaten onlar gelemez. Hayırlısı bakalım.
Merhabamerhabask ben de çoğunun cevabını merak ediyorum. Ama sünnetle ilgili olan soruna cevap verebilirim. Geçen hafta eğitime gittim ve oradaki doktor sğnnetin göbek bağı düştükten sonra ve 1 aylık olmadan yapılmasının en uygunu olduğunu söylemişti. Bunun sebebi olarak da ilk hafta göbek bağı düşene kadar mümkün olduğunca açık yara olmaması gerektiğini söylemişti. Bebekler 1 aya kadar anestezisiz sünnet olabiliyorlarmış o yüzden 1 ayı geçmeden sünnet ettirmenin anestezi ilacı almamak açısından iyi olduğumu söyledi.
Ayrıca ana kucağı için çocuğu olanlar titreşimli model almaya gerek olmadığını söylüyorlar.
Merhaba kızlar nasılsınız:) Allah doğumdan sonra yalnız olanlara yardım etsin, ya iki aylık olmadan bebek görmeye mi gidilir ne dengesiz insanlar var, birde kucağa alıp sevme merakı olanlar oluyo tam cildirmalik. Hele yiyecek beklemek ne kadar ayıp bişey yazık lohusa kadın , kafasi kaldirmiyo olabilir. Benim çok şükür annem yanımda olacak ve akrabalarımız olmuyor herkes memlekette oluyo ve gelmiyolar ne zaman mevlud yaparsan o zaman geliyorlar, ben Mevlüdde yapmiycam sırf küçücük bebeği kucaklarina aldıkları için optukleri için, onun yerine farklı planım var. Siz yazınca üzüldüm Allah kolaylık versin misafiri bol olana. Ben şuan depresyona girdim bile, doğumdan sonra nolurum bilmiyorum sürekli ağlıyorum , yine hasta oldum 4. Kez. Sinüzit baş ağrısıyla bogusuyorum birkaç gündür anneme geldim , yarına daha iyi olmazsam doktora gitcem, ilaç içmek istemiyorum
Hem karnimiz burnumuzda hemde doğum sonrası için hazırlık yapicaz valla umrumda olmaz, alın pastaneden, birsurü hazır satılıyor, yanına bir iki çeşit salata. Yormayin kendinizi son zamanlarinizin tadını çıkarın , Allah önce sağlık versin ve sağlıkla kucagimiza alıp eve gelmeyi nasip etsin hepimize
merhabask sünnet için çocuk doktorun nasıl uygun görürse öyle yaptır bazen farklı durumlar olabiliyor
Oyun halısı almıştım arkadaşıma, iki aylıkken kullanmaya başladı
Dönence küçük bebeğe uygun değil , bebekler bir süre 20-30 cm yakını gorebiliyorlar ve karışık renkler şekiller olmamali, siyah beyaz kırmızı ile cizdigin büyük geometrik şekillerin olduğu kağıtları yatagina asabilirsin, bir gün kare bir gün oval bir gün dikdörtgen vs gibi.
Hatta bir aylık olduğunda şekilleri daha küçük çizip göz hizasına takabilirsin yatağında.
Donence bende var ama iki aylık olunca takicam, ama calistirmiycam sadece şekillere ilgisini versin diye melodisini açarım duyusu gelişsin diye.
Ana kucağı da arkadaşım iki aylıkken içine koymuştu bebeğini işini gücünü yaparken rahat olur diye
Merhaba kızlar nasılsınız:) Allah doğumdan sonra yalnız olanlara yardım etsin, ya iki aylık olmadan bebek görmeye mi gidilir ne dengesiz insanlar var, birde kucağa alıp sevme merakı olanlar oluyo tam cildirmalik. Hele yiyecek beklemek ne kadar ayıp bişey yazık lohusa kadın , kafasi kaldirmiyo olabilir. Benim çok şükür annem yanımda olacak ve akrabalarımız olmuyor herkes memlekette oluyo ve gelmiyolar ne zaman mevlud yaparsan o zaman geliyorlar, ben Mevlüdde yapmiycam sırf küçücük bebeği kucaklarina aldıkları için optukleri için, onun yerine farklı planım var. Siz yazınca üzüldüm Allah kolaylık versin misafiri bol olana. Ben şuan depresyona girdim bile, doğumdan sonra nolurum bilmiyorum sürekli ağlıyorum , yine hasta oldum 4. Kez. Sinüzit baş ağrısıyla bogusuyorum birkaç gündür anneme geldim , yarına daha iyi olmazsam doktora gitcem, ilaç içmek istemiyorum
Hem karnimiz burnumuzda hemde doğum sonrası için hazırlık yapicaz valla umrumda olmaz, alın pastaneden, birsurü hazır satılıyor, yanına bir iki çeşit salata. Yormayin kendinizi son zamanlarinizin tadını çıkarın , Allah önce sağlık versin ve sağlıkla kucagimiza alıp eve gelmeyi nasip etsin hepimize
merhabask sünnet için çocuk doktorun nasıl uygun görürse öyle yaptır bazen farklı durumlar olabiliyor
Oyun halısı almıştım arkadaşıma, iki aylıkken kullanmaya başladı
Dönence küçük bebeğe uygun değil , bebekler bir süre 20-30 cm yakını gorebiliyorlar ve karışık renkler şekiller olmamali, siyah beyaz kırmızı ile cizdigin büyük geometrik şekillerin olduğu kağıtları yatagina asabilirsin, bir gün kare bir gün oval bir gün dikdörtgen vs gibi.
Hatta bir aylık olduğunda şekilleri daha küçük çizip göz hizasına takabilirsin yatağında.
Donence bende var ama iki aylık olunca takicam, ama calistirmiycam sadece şekillere ilgisini versin diye melodisini açarım duyusu gelişsin diye.
Ana kucağı da arkadaşım iki aylıkken içine koymuştu bebeğini işini gücünü yaparken rahat olur diye
kızlar ben oğlumu 3.5 aylıkken sünnet ettirdim. .kısa sürede iyileşti beni yormadı şükür.hmm o zaman doğduktan ertesi gün değil 2 hafta sonra yaptırmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?