• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba, doktor karnabahar vs verebilirsin demişti bizimki yemedi tabi. Kabak, patates, balkabağı, havuç, elma gibi şeyler yediriyorum. Sabahları yumurta sarısı, lor peyniri, pekmez falan. Ceviz badem daha hiç denemedim ama.

Bebeklerinize ek gida neler yapiyorsunuz. 7 aylikken ceviz puresi brokoli karnabahar verebilirmiyiz?

Merhaba kızlar normal kontrole götürdüm kızımı ferritin değeri yüksek çıktı doktor hemotolojiye yönlendirdi Demir ilacını verme dedi. Pazartesi randevu aldım önemli bişey mi bilgisi olan var mi...

Ek gıdaya geçen anneler kabızlık sorunu oluyor mu sizde de

Ya ben ne kan sayımı yaptırdım ne kan ilacı /Demir veriyorum versem mi acaba ya
Canım ben de kan ilacı vermiyorum senin gibi acaba vermemekle doğru mu yapıyorum diye düşünüyordum doktora gidip kan değerlerine baktırdık çok şükür hepsi yerindeymiş. Bunu ancak bu yolla öğrenebilirsin.

Merhaba kızlar normal kontrole götürdüm kızımı ferritin değeri yüksek çıktı doktor hemotolojiye yönlendirdi Demir ilacını verme dedi. Pazartesi randevu aldım önemli bişey mi bilgisi olan var mi...
Canım inşallah önemli bir şey değildir bence de kan ilacından dolayı artmıştır değeri. Ben neredeyse hiç kullanmadım mesela kan ilacı değerleri çok şükür normaldi . Versem demekki bizim de yüksek çıkacaktı büyük olasılıkla.

Bebeklerinize ek gida neler yapiyorsunuz. 7 aylikken ceviz puresi brokoli karnabahar verebilirmiyiz?
Cevizi meyve pürelerine katıyorum brokoli ve karnabahar veriyorum ama çok yemiyor . Ara ara yeniden deniyorum 😊 onun dışında çoğunlukla besin değerini artırarak bebe muhallebisi, yumurta sarısı, peynir, yoğurt, yoğurtlu çorbalar, patates, havuç, bal kabağı, Cennet hurması, Medine hurması, muz, elma, armut, ayva, kereviz vs veriyorum ama az yiyor bizimki 😁

Canım inşallah önemli bir şey değildir bence de kan ilacından dolayı artmıştır değeri. Ben neredeyse hiç kullanmadım mesela kan ilacı değerleri çok şükür normaldi . Versem demekki bizim de yüksek çıkacaktı büyük olasılıkla.
Amin canım bende hiç vermedim daha ondan sıkıntı yaptım sadece d vitamini veriyordum bakalım bugün gidicez...

Kızlar bugün hemotolojiye gittik doktor bu aylarda bu artışı normal kabul ediyoruz dedi 🤲 çok şükür içimiz rahatladı 2 ay sonra tekrar bakalım dedi kontrol amaçlı... Rabbim evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah ❤️

Çok şükür canım bu aylarda çıkan değer normal kabul ediliyormuş. İyi ki vermemişin demir ilacını dedi daha yüksek çıkardı dedi 2 ay sonra bi daha bakalım dedi kontrol amaçlı...
İyi çok şükür 🙏 napacağımızı şaşırdık sizin minikler ne yapıyor bizim henüz diş yok baba dede bir kaç kez unuttu onu da dönüyor ama tam eksen değil hani sırt üstü bırakıyorum yönü değişiyor ama yüz üstü olmuyor bizi tanıyor kalabalıkta bile ek gıda kabine yoğurt tarhana çorbası elma hünnap bebe bisküvisi yumurtanın sarısını veriyorum meyve rendeliyorum desteksiz oturamıyor hala bizde böyle

Bizimkinin de daha dişi yok ne bulursa ağzında sürekli kaşınıyor, dönüyo ama yüz üstü durmayı hiç sevmiyor. Bende yoğurt, yumurta sarısı, tarhana, elma , armut, muz , portakal(az), mandalina (az), patates, havuç, brokoli, bal kabağı veriyorum. Lor yapıyorum. Peynir altı suyuna ya da kemik suyuna çorba yapıyorum. Meyveli muhallebi yapıyorum. Nerde olursak olalım gözü hep bende göremesin ağlamaya başlıyo, hade dede diyo 😁

Bizimkinin de daha dişi yok ne bulursa ağzında sürekli kaşınıyor, dönüyo ama yüz üstü durmayı hiç sevmiyor. Bende yoğurt, yumurta sarısı, tarhana, elma , armut, muz , portakal(az), mandalina (az), patates, havuç, brokoli, bal kabağı veriyorum. Lor yapıyorum. Peynir altı suyuna ya da kemik suyuna çorba yapıyorum. Meyveli muhallebi yapıyorum. Nerde olursak olalım gözü hep bende göremesin ağlamaya başlıyo, hade dede diyo 😁
Desteksiz oturabiliyor mu acaba canım

Back