O yataktan kalkıp kaçmaları çok yaşadım ben de, biraz daha geç yatırmaya başladımBir ara ayağımda sallamak istedim oyun gibi gördü kıkır kıkır gülüyorDün yatmadan yarım saat önce emzirmek istedim, o yarım saat emdi sonra baba diyerek içeri gitti oyun oynamaya başladı. Bir de yüzünü kapatınca saklandığını sanıyor. Yüzünü eliyle kapatıp bizi göremeyince neredesiniz der gibi anneeee babaaa diye bağırıp oyun yapıyor O haline çok gülüyorum
Hayırlısı canım birden bire kesmek zor olmalı, hep bundan korktum ben de.Evet galiba benim emzirmemi dikkate almadılar neyse bu vesileyle emmeyi bıraktı
Memenin yeri başka, bana bazen meme diyor emine yerine. Zamanı gelince bırakacaklar, yazın azaltırız diyorum iyice.Evet keske. Uzerimde buyuk bir sıkıntı yaratiyor memeden kesmek. Cok asiri duskun, nasil yapicam bilmiyorum. Emzigi kendisi birakmisti 6 ayda. Degistirince sevmemisti. Zaten asiri duskun degildi ona. Ama meme dedik mi akan sular duruyor
Teskkrler..Bizim bitisik biraz ondan rahattik herhalde ama cocuklar bizden daha gozu kara korku bilmiyorlar zaten.gecenlerde bizim kiz kalkti salona gitti yatti şoka girdik..uyur gezer mi acaba diye dusundukN
Ne güzel olmuş güle güle kullansın, tatlı tatlı uyusun güzellikBiraz da cesaret gerekiyor galiba. Bizim yatak odası ile çocuk odası arasında mesafe var, uyanır karanlıkta ne yapar diye korkuyorum.
Valla kizlar o uyku arkadasi bambaska bir sey..baslarda yuzune bakmazdi sonra ben yatakta aldim bir de isim takmisti ona mimi diye..mimiyi alalim gel sende pispisla diye diye oyle seviyor ki gece hep elinde geliyor yanimiza..uyandiginda ona bakip guven duyuyor bence..ve gece hep elinde o ❣ bir de bir baska seviyor onu gorunce yatagina gidip yatiyor mutlaka edinin ve sevdirin bir seyi.o hep yataginda kalsin cikartmayin oradanPeluş olması şart mı, bizimki peluş ve amigurumiyi hiç sevmiyor da
Sabır taşı çok duydum ama ne olduğunu anlamadım bir türlü. Ağustosta ben de bıraktırmak istiyorum. Bir yandan da kovid var bu kış da mı emzirsem diyorum. Tuvalet eğitimi sorunsalı var bir de. Onda da acele etmek istemiyorum ama acele etmezsem de gelecek kışı bezli geçirecek yavrucak.
Çok zordu covidle beraberHayırlısı canım birden bire kesmek zor olmalı, hep bundan korktum ben de.
Bu gece anne diye seslenmesiyle uyandım baktım yanımda yok. Tekrar seslendi ama anne demiyor bu sefer annooo diyeO yataktan kalkıp kaçmaları çok yaşadım ben de, biraz daha geç yatırmaya başladımSorma bir de düşme numarası var bizde, istediği bir şey olmayınca düşüyor ve bacağını tutuyor
Ya aslında doğru tutuyor ama benim sütüm azaldı bence. Eskisinden daha uzun emiyor, o zaman da haliyle göğüs ucu acıyor tabi. Bir de bizimki maşallah suyu çok içer, emerken bile su isteyip tekrar emmeye dönerYanlış tutuyor olabilir, 6 ay civarı bana da olmuştu. Memeye daha çok düştü aslında ama gece uykusu daha tatlı geliyor artık.
Canim bence hic baslama. Ben pismanim izlettigime. 5-10 dk ile kalmiyor, isler cigrindan cikiyor.Kızlar bir şey sorcam. 2 yaşına kadar izletmek istemiyordum ama şu dönem dışarı çıkmadıkça çok bunalıyor, iki yaşına da az kaldı zaten. Acaba 5-10 dk izletsem mi bşr şeyler diye düşündüm. Dil gelişimi de fena değil. İzleten arkadaşlar dil gelişimi nasıl sizde, baby tv mi izletiyorsunuz ve kaç dk izletiyorsunuz
baslamak derken bir düzen yok biz izledigimizde açık tv.Kızlar bir şey sorcam. 2 yaşına kadar izletmek istemiyordum ama şu dönem dışarı çıkmadıkça çok bunalıyor, iki yaşına da az kaldı zaten. Acaba 5-10 dk izletsem mi bşr şeyler diye düşündüm. Dil gelişimi de fena değil. İzleten arkadaşlar dil gelişimi nasıl sizde, baby tv mi izletiyorsunuz ve kaç dk izletiyorsunuz
Haklsın aslında bir kere bir şarkının videosunu izleteyim dedim, hani 2 dk lık şarkı. Sar sar makarayı şarkısı. Onu da yanlış olduğunu bildiğim halde yemek yemediği için yesin diye denedim. Yedi ama ne yediğini bilmeden yer gibi. İçime sinmedi benim de. Ertesi gün mama sandalyesine oturttum, video açmamı istedi. Video ve yemeği özdeşleştirdi. Ben de artık yemek yerlen video yok, yemeğini ye içerde şarkı dinleriz dedim. Bir iki mızıkladı, sonra unuttu.Canim bence hic baslama. Ben pismanim izlettigime. 5-10 dk ile kalmiyor, isler cigrindan cikiyor.
Babytv sevmedi bizimki, youtubedan sevdigi sarkilar var. Dil gelisimi zaten iyiydi benimkinin, etkisi oldugunu sanmiyorum. Ama sarkilari ogrendi, eslik ediyor, dans hareketlerini kendi kendine taklit ediyor. Zaten istahsiz bir bebekti. Hastalandiginda bari iki lokma yesin diye tv karsisinda yedirdik. Artik tv disinda asla yemek yemiyor. Kendi kendine yemek yiyen cocuk gitti, ekrana bakarak benim agzina bi seyler tikistirdigim bir cocuk geldi. Belki daha cok yiyor simdi ama kendi kendine yemiyor. Daha once catal kasik kendisi kullanmak istiyordu ve bayagi guzel yiyordu. Ben tavsiye etmiyorum sahsen. Hic baslama.
Hayırlı bayramlarbaslamak derken bir düzen yok biz izledigimizde açık tv.
onun dışında
bazen bir çığırından çıkma vakasi
bir dikkat dagitma
ya da dışarıdan gelenin dezenfekte aşama larina musallat olmasın diye
miniyo açıyoruz
kendi miniyoo diyor bazen
baby tv yi bilmiyorum bazen rafadan tayfa bazen de trt cocuk da ne varsa izliyor rastgele yani eşim açıyor genelde ben açmıyorum
artik duzenli 1 saat bahçede kedilerle takılıyor
dil gelişimi beni çok korkutmuyor YAKINarkadasimin ki resmen hiç konuşmuyor du şimdi susmuyorsizinkiler neler diyor mesela ?
bizimkinin bu ara favorisi babasının adı
bi de hayır
e o zaman hayırlı bayramlar
İyi bayramlarrrKizlar, yazdıklarınızı okudukça hala aynı süreçlerden geçiyor olmamiza hem şaşırıyorum hem de yalnız olmadığım için rahatlıyorumbu aralar biz de memeye düştük, gece sürekli memede uyumak istiyor. Bir yerde bu aylarda yeni doğan dönemi gibi meme istediklerini okudum bu sebeple şu aralar memeden kesmeyi düşünmüyorum. 2 yaş sonrası konuşarak, anlata anlata deneyecegim. Umudum hep su yönde: zamanı gelince daha kolay olacaktır. Tabi o zaman a kadar tirlatmazsam hafif salya bizde de başladı, eli sürekli ağzında. Diş dediğin bir gün de çıkmıyor ki, herhalde gelmesi bir kaç ayı bulacaktır. 2 yaş sendromu dedikleri şey gerçekmiş. 2 şeye dikkat ediyorum; bir anda elinden bir şey almıyorum, ya da bir anda altını değiştirmeye kalkismiyorum, önce söylüyorum, bir kaç kez tekrarlıyorum,hala inat ederse kararlı bir sesle konuşuyorum ve bir anda bayrakları indiriveriyor ben bile şaşırıyorum 2.si dikkatini dağıtarak, kendi iradesiyle yapması için yönlendiriyoruz ama tabi her zaman işe yaramıyor. Oylee canım anneler, iyi bayramlar diliyorum
Amaaan 2 yıl emzirdikten sonra azıcık daha emziririz nolcakİyi bayramlarrr
Ben de okudum sanki öyle bir yazı. Memeye düşkünlükten bugün bir örnek vereyim uykuya dalarken 45 dk emdi. Ama bende de hata var, uyuyacak sandım erken yatırdım.
Ben de 2 yaşa kadar emzireyim artık diyorum ama aklıma iki soru takılıyır. Birincisi ben Aralıkta ile başlıcam inşallah ama o tarihe kadar meneden kesemezsem diye korkuyorum. İkincisi tam 2 yaşına kadar emzirdim diyelim, tam bıraktırcam derken son dişler gelir de diş dönemi memeye çok ihtiyaç duyduğu için bu durumda bıraktıramazsam..
Artık kafa yormayayım diyorum, napalım hele bir o günler gelsin
Evet o kitabı ben de okudum hatta bahsettiğin şeyi uyguladım da hala uyguluyorum. Mesela çocuk düşünce “geçti geçti bir şey yok” demek yerine “evet oğlum, burdan düştüm, buraya çarptın” gibi anlatarak alt beyni yarattığı hissiyatı üst beyni devreye sokarak çözmüş oluyoruzAmaaan 2 yıl emzirdikten sonra azıcık daha emziririz nolcakAralık'a kadar sorunsuz halledersiniz umarım. Bu aralar bütün beyinli çocuk u okuyorum (hepinize tavsiye ederim, okuduğum en faydalı kitap) orada da diyor ki bir çocuk nahoş bir durum ya da travma yaşadığında (kitaptaki örnek bir trafik kazasi) ebeveynler hemen dikkati başka yöne çekip, unutturmaya çalışırlar ama çocuk o korkuyu anlamlandiramadigi zaman o kaygı kalıcı olur. Bu yüzden konuyu değiştirmek yerine çocuk istediği müddetçe o konuyu konuşmak, tane tane anlatmak ve olayın neden olduğu korkuyu yatıştırmak lazımmış. Şimdi doğdu meme, büyüdü meme, ilk kelimesi meme olan bir çocuğu hemen memeden kesmeye çekiniyorum açıkçası, konuşup anlatabilecegim bir zamana kadar devamke
Geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun. O kapı kapalı olursa da parmaklıklardan atlayabilir ama. Ben ayak ucumuza battaniye dolayıp yastıkla destek yaptım, gece düşmüyor ama sabah uyanır uyanmaz atlayıp iniyorBu gece anne diye seslenmesiyle uyandım baktım yanımda yok. Tekrar seslendi ama anne demiyor bu sefer annooo diyeNeyse baktım aşaığıda oturuyor. Düşmüş herhalde ayak ucundan ama yastık koyduğum için yumuşak düşüş olmuş, bir de baş aşağı düşmemiş Allahtan. İndim aşağı aldım. Sabah kameradan baktım güldüm ya çok deli yatıyor İkiz yarakta ikimiz yatıyoruz, ben köşeye kıvrılıyorum. Döne döne ayak ucundan yine düşüyor, bu ikinci oldu. Şimdi 120X200 montesorri yatak bakıyorum ama kapılı bakıyorum yoksa o minik kapından da düşmeyi başarır
Gece uyanınca su verip ayağımda sallıyorum ben, tekrar uyuyorYa aslında doğru tutuyor ama benim sütüm azaldı bence. Eskisinden daha uzun emiyor, o zaman da haliyle göğüs ucu acıyor tabi. Bir de bizimki maşallah suyu çok içer, emerken bile su isteyip tekrar emmeye dönerAcaba emzirmeyi bıraktırırken emmek istedikçe su mu versem diye düşündüm ama yemez bu numaraları bizimki
Bizimki Siri’ye mimi diyorduValla kizlar o uyku arkadasi bambaska bir sey..baslarda yuzune bakmazdi sonra ben yatakta aldim bir de isim takmisti ona mimi diye..mimiyi alalim gel sende pispisla diye diye oyle seviyor ki gece hep elinde geliyor yanimiza..uyandiginda ona bakip guven duyuyor bence..ve gece hep elinde o ❣ bir de bir baska seviyor onu gorunce yatagina gidip yatiyor mutlaka edinin ve sevdirin bir seyi.o hep yataginda kalsin cikartmayin oradan
Ben kendim yapiyorum canim kendim ördümBizimki Siri’ye mimi diyorduNasıl bir şey aldın canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?