• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tutturmaları ve istediği olmayınca ağlamaları var. Şu an 2 yaş sendromu başladığı için inatlaşmamaya çalışıyorum. Eşim her istediğini ağlayarak alamayacağını bilsin diyor ama henüz o yaşlarda değil ve inatlaşmamamız, hayır kelimesini mümkün olduğunca söylemememiz gerekiyor.
Şu an bizden bağımsız bir birey olduğunu anladılar ve bir çok şeyi denemek kendileri yapmak istiyor. Tam konuşamadıkları için de ne istediğini anlamadığımızda ya da istediğini vermediğimizde başlıyor ağlamaya.
Ben benim gözetimimde istediği şeyleri deneyimlemesine izin veriyorum. Kitaplığımı karıştırıp tek tek kitapları bana vermesi gibi. Ama bazen hatta sıklıkla ona vermemem gereken tehlikeli şeyler de isteyebiliyor. Mesela ocağı kapatmak için gittiğimde düdüklünün altını kendisinin kapatmak istemesi gibi😳 Ben daha çok bu durumlarda ne yapacağımı bilmiyorum ve yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığımda o kriz anında haliyle söylediklerimi dinlemiyor. Bazen hadi dans edelim müzik açalım diyorum, org çalalım diyorum vs bunlarla susuyor. Susmazsa ağlamasına izin veriyorum, sarılıyorum. Youtube da araştırdım alamayacakları bir şeyi isterlerse ne yapmalı diye. Ağlarken odayı terkedin sakinleşince konuşun diyordu ama ben yalnız bırakıp bunu yapamam, kıyamam yani. Ben de sarılıyorum ama birisi emzirerek 2 yaş sendromu krizlerini rahat atlattıklarını söylemişti, bu ara favorim ağladığında emzirerek sakinleştirmek😀
Evettt emzirmek kurtarıcı oluyor kriz anlarında. Düştüğünde de öyle. Geçen gün düşüp alnını parkeye çarptı, canı yanmasa öyle ağlamaz biliyorum, mememi ısırır gibi sıkarak emdi can açısından, öyle öyle sakinleşti, hiç kıyamıyorum ben de. Babası yapma dememeniz gerekiyor diyor ama gerçekten anlayacak yaşta değiller, bunu da en iyi anne yüreği biliyor işte.

Evettt emzirmek kurtarıcı oluyor kriz anlarında. Düştüğünde de öyle. Geçen gün düşüp alnını parkeye çarptı, canı yanmasa öyle ağlamaz biliyorum, mememi ısırır gibi sıkarak emdi can açısından, öyle öyle sakinleşti, hiç kıyamıyorum ben de. Babası yapma dememeniz gerekiyor diyor ama gerçekten anlayacak yaşta değiller, bunu da en iyi anne yüreği biliyor işte.
Geçmiş olsun, bir kaç gün önce bizimki de düşüp alnını parkeye çarptı. Yapma, hayır, olmaz gibi kelimeleri şu dönem az kullanmak gerekiyormuş.

hadi uyuyalım diyorum uyumam diyor😆
güldüğüme bakmayın gülemiyorum 😆
bişey yapma dediğimde de hayir mı diyor biliyor hayır olanları
bicagi gosteriyor hayır mı
diyor ekmeği ayağıni basacak gibi gosteriyor hayır mı diyor😵
herseye sakin yaklasamiyorum yani normalde sakin bi insanım ablamiz bile şaşıyor benim bu halime
çünkü vera bildiğiniz agresif karakter çiziyor babamız pek ilgili sayılmaz ablası olmasa kafayı yerdim heralde çünkü hemen alip oynuyor
tabi ablanin zararlari da var
örneğin ablasına yıllarca hiç tattirmadigimiz ambalajli gıdaları yaninda yemek istiyor bi de onunla uğraş 🤕
anne jelibon yiyebilir mi
anne gofret yiyebilir mi
bla bla...
birçok bildiği şeyi söylemiyor vera kuzu işine gelirse ağzından kaçırıyor resmen biz de şoke oluyoruz nasıl bir inatsa 🙄🤣
yemek yemiyor hiç bir yemeği sevmiyor
ablamız hiç degilse ballı süt severdi bu onu da sevmiyor
ağlamasına izin veriyorum ben meme yle sakinlesmesini istemiyorum
çünkü daha sonra onun yerine ne koyacak ?
uyku/yemek/banyo
hepsi ayrı bir tantana bizim için hepsi ağlamalı 🤦‍♀️
ablası 3 yıl boyunca kreşe ağlayarak gitmisti
şimdi yavas yavaş bu kaygı da bana loading...😑

hadi uyuyalım diyorum uyumam diyor😆
güldüğüme bakmayın gülemiyorum 😆
bişey yapma dediğimde de hayir mı diyor biliyor hayır olanları
bicagi gosteriyor hayır mı
diyor ekmeği ayağıni basacak gibi gosteriyor hayır mı diyor😵
herseye sakin yaklasamiyorum yani normalde sakin bi insanım ablamiz bile şaşıyor benim bu halime
çünkü vera bildiğiniz agresif karakter çiziyor babamız pek ilgili sayılmaz ablası olmasa kafayı yerdim heralde çünkü hemen alip oynuyor
tabi ablanin zararlari da var
örneğin ablasına yıllarca hiç tattirmadigimiz ambalajli gıdaları yaninda yemek istiyor bi de onunla uğraş 🤕
anne jelibon yiyebilir mi
anne gofret yiyebilir mi
bla bla...
birçok bildiği şeyi söylemiyor vera kuzu işine gelirse ağzından kaçırıyor resmen biz de şoke oluyoruz nasıl bir inatsa 🙄🤣
yemek yemiyor hiç bir yemeği sevmiyor
ablamız hiç degilse ballı süt severdi bu onu da sevmiyor
ağlamasına izin veriyorum ben meme yle sakinlesmesini istemiyorum
çünkü daha sonra onun yerine ne koyacak ?
uyku/yemek/banyo
hepsi ayrı bir tantana bizim için hepsi ağlamalı 🤦‍♀️
ablası 3 yıl boyunca kreşe ağlayarak gitmisti
şimdi yavas yavaş bu kaygı da bana loading...😑
Eşim ev işlerine yardımcı mı?

Eşim ev işlerine yardımcı mı?
ücretsiz izndeyim benim yapmam gerektiği gibi bir ima söz konusu ve ben de beklemiyorum ilginç bir şekilde
yemek konusu kırmızı cizgisi o sebeple bazı günler bir takım katkilari oluyor
temizlik konusunda da haftada bir banyolar v.s. buyuk işlere kadin geliyor çünkü tekrar işe döndüğümde devamlılığı olmalı onunda düzenini bozamam dedim devam ediyor...
diğer günler ben supuruyorum
bulaşık mak. açınca vera tepemde
yemek yaparken kucağımda ya da soğanlarla v.s. oynuyor fırın açıksa başında bekliyor sürekli ikaz....

ücretsiz izndeyim benim yapmam gerektiği gibi bir ima söz konusu ve ben de beklemiyorum ilginç bir şekilde
yemek konusu kırmızı cizgisi o sebeple bazı günler bir takım katkilari oluyor
temizlik konusunda da haftada bir banyolar v.s. buyuk işlere kadin geliyor çünkü tekrar işe döndüğümde devamlılığı olmalı onunda düzenini bozamam dedim devam ediyor...
diğer günler ben supuruyorum
bulaşık mak. açınca vera tepemde
yemek yaparken kucağımda ya da soğanlarla v.s. oynuyor fırın açıksa başında bekliyor sürekli ikaz....
Ücretsiz izinde de olsa her şeyi tek başına yetiştiremiyor insan. Yetiştirse de bitkin düşüyor yani şahsen ben öyle oluyorum. Arkadaşım ben iş yerinde dinleniyorum demişti de şaşırmıştım.

Size de geçmiş olsun, evet az kullanmak gerekiyor, hep uyarıyorum, biz bilsek de etraf anlamıyor.
Sağol çocuk düşmesin derken ben düştüm yataktan iyi mi😀 Kameradan baktım çocuk bi ee demiş ben panikten sağ yerine soka dönüp pat yere yapışmışım izlerken çok güldüm kendime😂

Kızlar sizinki sebze yiyor mu. Sebze yediremiyorum bir kabak yiyor onu da mücver yaparsam yiyor. Ispanağın her türlüsünü yaptım, fırında ıspanaklı makarna bile yaptım yemedi yemeyince gittim akşam akşam kıymalı yumurta yaptım onu yedi🤦‍♀️ Bulgur pilavı, pirinç pilavı, makarna, köfte, et dışında bir şey yemiyor.

Kızlar sizinki sebze yiyor mu. Sebze yediremiyorum bir kabak yiyor onu da mücver yaparsam yiyor. Ispanağın her türlüsünü yaptım, fırında ıspanaklı makarna bile yaptım yemedi yemeyince gittim akşam akşam kıymalı yumurta yaptım onu yedi🤦‍♀️ Bulgur pilavı, pirinç pilavı, makarna, köfte, et dışında bir şey yemiyor.
Kisin ispanak, pirasa yiyordu ama sonra ispanagi hic yememeye pirasayi keyfi gelince yemeye basladi. Simdilerde taze fasulye yapiyorum, ikidir tek lokma disinda yemedi. Kabakli bi seyler yapiyorum yemek seklinde yemiyor ama corbada varsa bazen yiyor. Havuc delisi benimki, bir yemekte havuc varsa baska bi sey istemiyor. Patatesi firinda kizarmis yaparsam bazen yiyor ama yemek icinde yemiyor. Benimki genel olarak istahsiz zaten ama pilav, makarna sabah aksam versem yok demez. Kofte gecen sene bile daha cok yiyordu simdi kebap disinda kofte yemiyor. Benimkinin genel prensibi boyle, bir gun severek yedigine ertesi gun burun kivirir. Bir ara cilek cilek diye deli oluyordu artik yemiyor. Muzu bazen cok severek yiyor bazen hic istemiyor. 🤷‍♀️ bu yemek sorunu benden 10 yas goturdu.

Kisin ispanak, pirasa yiyordu ama sonra ispanagi hic yememeye pirasayi keyfi gelince yemeye basladi. Simdilerde taze fasulye yapiyorum, ikidir tek lokma disinda yemedi. Kabakli bi seyler yapiyorum yemek seklinde yemiyor ama corbada varsa bazen yiyor. Havuc delisi benimki, bir yemekte havuc varsa baska bi sey istemiyor. Patatesi firinda kizarmis yaparsam bazen yiyor ama yemek icinde yemiyor. Benimki genel olarak istahsiz zaten ama pilav, makarna sabah aksam versem yok demez. Kofte gecen sene bile daha cok yiyordu simdi kebap disinda kofte yemiyor. Benimkinin genel prensibi boyle, bir gun severek yedigine ertesi gun burun kivirir. Bir ara cilek cilek diye deli oluyordu artik yemiyor. Muzu bazen cok severek yiyor bazen hic istemiyor. 🤷‍♀️ bu yemek sorunu benden 10 yas goturdu.
Yemek seçmesi zor gerçekten ya. Nasıl sevdiririm bilmiyorum ama geçen 20 aylık bebeğinin 1 günlük rutinini anlatan bir video koymuş biri. Kadın da çocuğunun sürekli köfte, pilav makarna yediğinden bahsediyor ve bu durumu doktoruna sormuş. Doktoru da sıkıntı yok bu aylardaki çocuklar pilav makarna çocuğu demiş. Öyle demek ki

Yemek seçmesi zor gerçekten ya. Nasıl sevdiririm bilmiyorum ama geçen 20 aylık bebeğinin 1 günlük rutinini anlatan bir video koymuş biri. Kadın da çocuğunun sürekli köfte, pilav makarna yediğinden bahsediyor ve bu durumu doktoruna sormuş. Doktoru da sıkıntı yok bu aylardaki çocuklar pilav makarna çocuğu demiş. Öyle demek ki
Bizim doktor da sadece pilav istiyor deyince ver dedi, isterse kahvaltida bile istesin 😅 kendi kizi da oyleymis. Karbonhidrat mutlu ediyor demek bebisleri napalim.

Valla ben de makarnaya çalışıyorum 🙈 gerçi çocukların sagi solu pek belli olmuyo, Bilge bezelye,nohut hiç yemiyordu, bu aralar çok seviyo. Ben patates, havuç ve pancarı küp küp kesip balıkla birlikte buharda pişiriyorum. Ya da sebze köftesi de işe yarayabilir. Ara ara denemek lazım galiba

bizde aynı hah yedi diyorum
2 gün sonra değiştir
maymun oldum elinde ne yer ne yer diye
tek tesellim muZ u ağzına sürmüyor artık
ekmek makarna
başka bişey yok...

bizde aynı hah yedi diyorum
2 gün sonra değiştir
maymun oldum elinde ne yer ne yer diye
tek tesellim muZ u ağzına sürmüyor artık
ekmek makarna
başka bişey yok...
Vallahi birine edilecek en kotu beddualardan biri istahsiz cocugun olmasi galiba. Resmen baska cocuk yapmak istememe nedeni. Gecen seneden beei ne cektim bir ben bilirim.

Valla ben de makarnaya çalışıyorum 🙈 gerçi çocukların sagi solu pek belli olmuyo, Bilge bezelye,nohut hiç yemiyordu, bu aralar çok seviyo. Ben patates, havuç ve pancarı küp küp kesip balıkla birlikte buharda pişiriyorum. Ya da sebze köftesi de işe yarayabilir. Ara ara denemek lazım galiba
Hangi balığı yapıyorsun. Geçen sene somonu yapıyordum buharda ama bu sene denemedim

Back