• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evet o kitabı ben de okudum hatta bahsettiğin şeyi uyguladım da hala uyguluyorum. Mesela çocuk düşünce “geçti geçti bir şey yok” demek yerine “evet oğlum, burdan düştüm, buraya çarptın” gibi anlatarak alt beyni yarattığı hissiyatı üst beyni devreye sokarak çözmüş oluyoruz😊
Bu kitabı beğendiysen “Dramsız Disiplin” kitabını da öneririm. 30 milyon kelime de çok iyidi onu da önerebilirim😊
30 milyon kelimeyi okudum ama diğerini alayım, teşekkürler 🙃

Geçmiş olsun canım Allah beterinden korusun. O kapı kapalı olursa da parmaklıklardan atlayabilir ama. Ben ayak ucumuza battaniye dolayıp yastıkla destek yaptım, gece düşmüyor ama sabah uyanır uyanmaz atlayıp iniyor 😁
Sağol canım amin Allah korusun. Parmaklıklardan atlıyacağını düşündüğüm için şimdiki yatağında yatırmıyorum o yüzden montesorri almak istedim. Montesorri yete yakın alçak olduğu için kendisi çıkmak istediğinde de çıkabilir. Kapı istememin nedeni uyurken yuvarlanıp yataktan çıkmasın diye çünkü bizimki uyurken de çok dönüyor😂
Ayak ucuna battaniye dolamak derken yani ayak ucunda korkuluk olmadığı için bir destek koyamıyorum🙄

Ben de diğerini yarım okudum. 30 milyona başlayacağım.Bir tek bana mı aşırı sıkıcı geliyor bu kitaplar
Çocuk gelisimiyle ilgili olan kitaplar mi? Aslında kötü çeviri bence de bir kitabı sıkıcı hale getirebilir ya da kitap gerçekten sıkıcı olabilir ama ben genel olarak seviyorum, merak ettigim konular çünkü. Çocuğum yokken bile ebeveyn olmak üzerine baya kafa patlatmisligim vardır. Ama eminim bir tek sana sıkıcı gelmiyordur. Mina Urgan ne demiş "Karpuzu kestin. Baktın ki kabak. Gene de zorla yiyecek misin o karpuzu?" Bu cümleyi duyduktan sonra başladığım her ne ise hoşlanmadığım yerde bırakmaya karar verdim. Kitabı da, insanı da..."

Çocuk gelisimiyle ilgili olan kitaplar mi? Aslında kötü çeviri bence de bir kitabı sıkıcı hale getirebilir ya da kitap gerçekten sıkıcı olabilir ama ben genel olarak seviyorum, merak ettigim konular çünkü. Çocuğum yokken bile ebeveyn olmak üzerine baya kafa patlatmisligim vardır. Ama eminim bir tek sana sıkıcı gelmiyordur. Mina Urgan ne demiş "Karpuzu kestin. Baktın ki kabak. Gene de zorla yiyecek misin o karpuzu?" Bu cümleyi duyduktan sonra başladığım her ne ise hoşlanmadığım yerde bırakmaya karar verdim. Kitabı da, insanı da..."
Ya ne güzel söylemiş ve sen de ne güzel felsefe edinmişsin kendine🙂 Bayıldım şu son cümlene🌸 Ben de hoşlanmadığım insan türünden çatışma yaratmadan sessizce uzaklaşırım.

Ben kendim yapiyorum canim kendim ördüm 🤩🙈 düz beyaz bir tavsan..sade olmasi oneriliyor zaten
Evet. Amigurumi ve peluş sevmiyor bizimki. Geçen peluş ayıya sarıldı gerçi belli de olmuyor 😂 Ben yatağına koymaya korkuyorum, bu konuda çok uyarılar var, artık büyüdüler ama korkuyorum yine de.

Sağol canım amin Allah korusun. Parmaklıklardan atlıyacağını düşündüğüm için şimdiki yatağında yatırmıyorum o yüzden montesorri almak istedim. Montesorri yete yakın alçak olduğu için kendisi çıkmak istediğinde de çıkabilir. Kapı istememin nedeni uyurken yuvarlanıp yataktan çıkmasın diye çünkü bizimki uyurken de çok dönüyor😂
Ayak ucuna battaniye dolamak derken yani ayak ucunda korkuluk olmadığı için bir destek koyamıyorum🙄
Yanımda yatarken canım, yatağımızın bir kenarına bariyer taktık, diğer kenarında da ben varım, ama ayak ucumuz boş kalıyor, oğlumun yattığı tarafın ayak ucuna battaniyeyi dolayıp ön kısmına da yastık koyuyorum gece yanıma yattığı zamanlar dönerken ayak ucundan düşmesin diye.

Evet. Amigurumi ve peluş sevmiyor bizimki. Geçen peluş ayıya sarıldı gerçi belli de olmuyor 😂 Ben yatağına koymaya korkuyorum, bu konuda çok uyarılar var, artık büyüdüler ama korkuyorum yine de.
Nasil icin rahat edecekse tabi ama 1yasa kadar ani bebek olum sendromlari..uykuda dahii olsa istemediklrleri durumda cevirirler kafalarini,bizimki zaten ince kucuk bir tavsan uyandiginda gormesi acisindan buyuk oyuncaklar falan onerilmiyor..dedigim gibi alistiginicin bazen bir bakiyorum durum boyle 🤣🤭 baska oyuncagnida alip yativermis

Eklentiler

• IMG_20210514_134214_251.jpg
    IMG_20210514_134214_251.jpg
    89,2 KB · Görüntüleme: 45
Nasil icin rahat edecekse tabi ama 1yasa kadar ani bebek olum sendromlari..uykuda dahii olsa istemediklrleri durumda cevirirler kafalarini,bizimki zaten ince kucuk bir tavsan uyandiginda gormesi acisindan buyuk oyuncaklar falan onerilmiyor..dedigim gibi alistiginicin bazen bir bakiyorum durum boyle 🤣🤭 baska oyuncagnida alip yativermis
Hayalimdeki cocuk

Yaaa ne tatlı yatmış maşallah 😍 Bizimki o demirlere de kafasını çarpar. Kafasını geriye atmayı çok seviyor. Müslüm kumaştan uyku arkadaşı buldum onu alıcam sanırım 🥰

Selam kızlar bişey sorucam size ayakkabı hangi marka tercih ediyorsunuz ben çok kararsız kalıyorum nike yada ortapedik taban sizler nasıl alıyosunuz bebişlere

Selam kızlar bişey sorucam size ayakkabı hangi marka tercih ediyorsunuz ben çok kararsız kalıyorum nike yada ortapedik taban sizler nasıl alıyosunuz bebişlere
biz nike kullandık şimdi 1 numara büyük trendyolda çok beğenilen hummel aldım siyah çok güzel nike şu an tam oturuyor ardindan hummel e gecicez

Vicco aldım hepsiburada dan indirimli aldım. Bizimkinin ayaklarının üstü tombul olduğu için anca bu tarz oluyor😀

Eklentiler

• A79A36BF-785E-46EC-93CD-ACBB6B65F10A.jpeg
    A79A36BF-785E-46EC-93CD-ACBB6B65F10A.jpeg
    318 KB · Görüntüleme: 33
2yaş sendromu yaşayan anneler nasıl başa çıkıyorsunuz sabah kalkar kalkmaz sinirli asabi herşeye kıyamet koparcasına ağlamak sanki etini koparmışsın gibi istediği olmayınca basıyor yaygarayı ama nerdeyse hergün böyleyiz bazen çok bunalıyorum bağırmadan anlatmaya çalışıyorum bazende hafif sert birşekilde ben kızımda hiç böyşe şeyler yaşamadım şimdi bana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor 😞

2yaş sendromu yaşayan anneler nasıl başa çıkıyorsunuz sabah kalkar kalkmaz sinirli asabi herşeye kıyamet koparcasına ağlamak sanki etini koparmışsın gibi istediği olmayınca basıyor yaygarayı ama nerdeyse hergün böyleyiz bazen çok bunalıyorum bağırmadan anlatmaya çalışıyorum bazende hafif sert birşekilde ben kızımda hiç böyşe şeyler yaşamadım şimdi bana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor 😞
Sakin kalıp ona yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum. Sanırım çok abartılı bir şey yaşamadık.

Tutturmaları ve istediği olmayınca ağlamaları var. Şu an 2 yaş sendromu başladığı için inatlaşmamaya çalışıyorum. Eşim her istediğini ağlayarak alamayacağını bilsin diyor ama henüz o yaşlarda değil ve inatlaşmamamız, hayır kelimesini mümkün olduğunca söylemememiz gerekiyor.
Şu an bizden bağımsız bir birey olduğunu anladılar ve bir çok şeyi denemek kendileri yapmak istiyor. Tam konuşamadıkları için de ne istediğini anlamadığımızda ya da istediğini vermediğimizde başlıyor ağlamaya.
Ben benim gözetimimde istediği şeyleri deneyimlemesine izin veriyorum. Kitaplığımı karıştırıp tek tek kitapları bana vermesi gibi. Ama bazen hatta sıklıkla ona vermemem gereken tehlikeli şeyler de isteyebiliyor. Mesela ocağı kapatmak için gittiğimde düdüklünün altını kendisinin kapatmak istemesi gibi😳 Ben daha çok bu durumlarda ne yapacağımı bilmiyorum ve yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığımda o kriz anında haliyle söylediklerimi dinlemiyor. Bazen hadi dans edelim müzik açalım diyorum, org çalalım diyorum vs bunlarla susuyor. Susmazsa ağlamasına izin veriyorum, sarılıyorum. Youtube da araştırdım alamayacakları bir şeyi isterlerse ne yapmalı diye. Ağlarken odayı terkedin sakinleşince konuşun diyordu ama ben yalnız bırakıp bunu yapamam, kıyamam yani. Ben de sarılıyorum ama birisi emzirerek 2 yaş sendromu krizlerini rahat atlattıklarını söylemişti, bu ara favorim ağladığında emzirerek sakinleştirmek😀

Back