2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
O bezlerden kullanmış biri olarak pek tavsiye etmem, yıkaması zor, şöyle zor: birikinceye kadar kokuyor, hemen elinde yıkayıp atsan tek tek o da uğraştırıcı. Bebek hareket ederken felan toplanıyor, kayıyor o yüzden dışarda kullanımı uygun değil. Bı defa çiş yapınca hemen değiştiriyordum, çok ıslanır di,(kakasını kızım lazimligina yapıyordu 7 aylıkken alistirmistim) kaka yapsa temizliği çok ama çok Zor olur, oğluma Sadece pişik olunca yazin kullandım hep kayıyordu çünkü emeklerjen felan hep toplandı Kaldırdım bende.
Hangi marka kullandın? Ben baya baya memnundum

rint rint yikanabilir bebek bezi, yikamasi kolay mi? Rahat mi kullanimi?
Ben 10. Aydan 18. aya kadar tam zamanlı 21-22 aya kadar hazır bez destekli kullandım. Hatta 2 yaşına kadar bile olabilir emin olamadim Sonra ise başladım ve hazır bez devam ettik annem ile. Tabii hazır bez rahatlığı yok ama yine de rahattı. Ben iki günde bir yıkıyordum. Sık degistirmek gerekiyor. İç bezi sık değiştirince koku falan da olmuyordu. Ev dışında eğer dışarıda çok uzun süre kalacaksam, mesela hastaneye gidiyorsam hazır bez kullanıyordum misafirliğe hatta avm'ye falan da giderken hep yıkanabilir kullandım. Önce biriktirip bezleri yıkıyordum ama o şekilde kokuyor. Çiş çıkardığı kıyafeti kaka bulaşan kıyafeti ayrı yikamiyoruz sonuçta. Kısa programda çalıştırıyordum az deterjan ile. Sonra kendi kıyafetlerini ekliyordum. 60°'de yıkıyor ve çift durulama yapıyordum. İnce tülbent gibi bezler var liner denen ya da kullan at bambu var. Onu seriyorsun bezin içine. Kaka onda kalıyor atıyorsun. Ana bezlere geçmiyor. Eğer ana bezlere geçerse de suda akıtıp hemen yıkıyordum. Ben memnundum. Baby Neo fuzzibun bir de çin'den gelen bambu bez vardı onu kullandım. Babyneo cidden güzel.
İkincide kesinlikle hep kullanırım diyordum ama birkac defa kullandım. Kaka bebekte hep öne geldi. E bizimkinin idrar yolu enfeksiyonu öyküsü vardı. O yüzden bırakmıştım.
Kâr zarar hesabı, evet zahmetli ama güzel.

Annemler Ozkanlarda oturuyor en cok hasar alan yerdeler.Cok sukur kendilerini disari atabilmisler.Evde bikac parca bisey dusmus,duvarlar catlamis ve kartonpiyerler dusmus.Onun disinda cok sukur iyiler.Disaridalar.Allah korusun.Aklim cikti 6.6 izmir deyince esim.Kanim cekildi.Nasil aramays calistigimi hatirlamiyorum
Geçmiş olsun cnm Allah yokluğunu göstermesin cok zor

Kızlar eymen hicbisey yemio ve gayet rahat.. Nasil yemek yedirebilirim yav😕 sabah kahvaltisiyla duruyor.. Corba icmio sadece meyve puresi yedi ondanda az biraz yedi.. Önüne koysam yiyemiyor zaten dağıtıyor.. Dişten dolayı galiba ama hic yemek yemeden de durulur mu ya😐 üst iki azı, üst dişler ve üst dislerin yanindaki iki dişler geliyor.. Noolcak böyle bilmiyorum😕

Sizler kaç öğün veriosunuz kizlar.. Bu öğün sayısı ne zaman düşer? Acaba öyle bisey mi? Uzun suredir cebellesiyodm yemek yedirmeye simdi hiç yemek istemiyo yine oncesinde ben bir iki yediriyodum😐 enfeksiyon olcak diye korkuyorum bagisikligi düşerse😫

Sizler kaç öğün veriosunuz kizlar.. Bu öğün sayısı ne zaman düşer? Acaba öyle bisey mi? Uzun suredir cebellesiyodm yemek yedirmeye simdi hiç yemek istemiyo yine oncesinde ben bir iki yediriyodum😐 enfeksiyon olcak diye korkuyorum bagisikligi düşerse😫

Sabah kahvalti ogle kiymali yemek tarzi 5 gibi meyveyi dilimleyip onlerine koyuyorum aksamda hafif corba,sebze koftesi gibi..Tabi bu benim yedirmeye calistiklarim.Yerlerse ne ala.Herseyin koftesini yapiyorum.Simdilik kanip yiyo biraz...Meyve kurtsrici ama.Allahtan bi onu yiyor

Sabah kahvalti ogle kiymali yemek tarzi 5 gibi meyveyi dilimleyip onlerine koyuyorum aksamda hafif corba,sebze koftesi gibi..Tabi bu benim yedirmeye calistiklarim.Yerlerse ne ala.Herseyin koftesini yapiyorum.Simdilik kanip yiyo biraz...Meyve kurtsrici ama.Allahtan bi onu yiyor

Bende yemediginde meyve veriyorum meyveyi yiyor hakkaten.. Ama birebir aynı eymenle şu ara.. Kiymali yemekleri de yiyodu ama bugun yememis.. Biz dışarı çıktık kaynanam yedirir dedim ama yememis.. Bütün gün kahvalti ve birazcik meyveyle duruyo.. Yogurdu guzel yerdi artık hic bakmio suratina.. Corba yemiyor.. Sadece katı seyler yemek istio.. Makarna yiyo bide köfte.. Ayy kafama takmaktan çıldıracam😕 istahsizlik mi diş mi anlayamadım😫 uzun suredir böyle aslnda ama yine yiyodu arada.. Şimdi hic yemio😫😫😫

Bende yemediginde meyve veriyorum meyveyi yiyor hakkaten.. Ama birebir aynı eymenle şu ara.. Kiymali yemekleri de yiyodu ama bugun yememis.. Biz dışarı çıktık kaynanam yedirir dedim ama yememis.. Bütün gün kahvalti ve birazcik meyveyle duruyo.. Yogurdu guzel yerdi artık hic bakmio suratina.. Corba yemiyor.. Sadece katı seyler yemek istio.. Makarna yiyo bide köfte.. Ayy kafama takmaktan çıldıracam😕 istahsizlik mi diş mi anlayamadım😫 uzun suredir böyle aslnda ama yine yiyodu arada.. Şimdi hic yemio😫😫😫
Için rahat olsun canm diş. Benimkide öyleydi azilar çok acı veriyo ağzına birşey girsin istemiyorlar geçicek dayan. Halsizliği olmadığı sürece zorlama bide soğumasın yemek yemekten

Için rahat olsun canm diş. Benimkide öyleydi azilar çok acı veriyo ağzına birşey girsin istemiyorlar geçicek dayan. Halsizliği olmadığı sürece zorlama bide soğumasın yemek yemekten

Ay insallah diştir.. Öyle rahatlattin ki sagol happy😊 doğru diosun halsizlik vsvs yoksa zorlamiyim.. Zaten türlü oyunla yediriyorum normal zmnda.. Zorlarsam iyice soguycak yemek yemekten valla😕

Üç ana öğün ve iki ara öğün Zorlanma canım, öğün aralarını aç gece beslenmesi de iştahsızlık yapıyor

Üç ana öğün ve iki ara öğün Zorlanma canım, öğün aralarını aç gece beslenmesi de iştahsızlık yapıyor

Bende oyle veriodum bu ara felegimiz şaştı.. 3 öğün yesek masallah diyorum.. Gece beslenmesi yok bizde bayagidir vermiyorum mama veya anne sutu.. Zorlamicam zaten.. Napim elimden geleni yapiyorum sonuçta😕

Bizimkide timanmaya calisiyo ama boyu yetmiyor.. Yardim almadan tirmanamiyo😂 yardim etmeyince de sinirleniyor😂

Bizde bu ara çak yapmayi öğrendik.. Çak diyince elini hemen elime vuruyo😀
Abisi koltuklarin önüne yastık koyuyo. Oda hemen tırmanıyor. Ama inmeyi bilmio kafa üstü atlamaya kalkio🤪 hep tetikteyim . Bay bay yapio alkış yapio. Bişey arayıp bulamazsa iki elini açıp ah ah ah diyo😂😂 cimciklemeyi öğrendi . Beni ve babasını çok pis cimcikliyor. Saçlarımı yolmaya bayılıyor. Günlerimiz o kadar yoğun geçiyor ki. Ancak günlük rutine yetişmeye çalışıyorum. Aktivite falan hikaye oluo genelde. Tek başına çocuk büyütmek çok zor. Hele benim küçük çok ağlayan bı bebek olduğu için boş vaktim kalsa bile halim enerjim kalmıyor. Akşam olsun uyusunlar da yatagima yatayim diye bekliyorum. Hoş gece boyu sabaha kadar yatağımda iki üç saat yatıyorum. Gerisi küçük oğlumda koyun koyuna eme eme sabah ediyoruz. Büyük oğlumda yaşına ayına uygun aktivite çok yapardık. Küçükte çok fırsat olmuo. Ama şunu farkettim . Üstüne dussende dusmesende çocuktaki kabiliyet aslında en büyük etken. Biz sadece bunu destekliyoruz. Küçük kendi kendine hallediyor herşeyi. Ben göstermeden yapiyor. İnce motor gelişimi abisinden daha hızlı ilerliyor. Belki birçok şeyi abisinden görerek öğreniyor. Daha hızlı büyüyor sanki. Çocuk çok kıymetli . Güzel yetistirmek emek vermek lazım. Ama emek vercez derken bazen kendimizi unutuyoruz. Bu sefer mutsuz yorgun anne olarak dolaşmaya başlıyorum. Olmuo yani. Orta yolu bulmak lazım. Çocuklarımız şehzade olmucak ülke yönetimicek. Çok paralanmamak lazım . İyi insan olsunlar. Merhamet sahibi . Çalışkan olsunlar. Kadina büyüğe kıymet vermeyi öğrensinler yeter bence. Birde anne baba düzgün bireyse zaten aslında cok uzağa dusmucek meyvesi. Rabbim layikiyla büyütmeyi nasip etsin.

X