Montessori var bizimkinin. Geceyi beraber gecirdiğimiz için bana da rahat oluyor :) uzunca bi süre de kullanır yatagı tek kişilik baza boyutunda.Ay kızlar ya birşey danışacağım size . Şimdi biz tayini uzatmak istedik eğer kabul olmazsa 2022 temmuzda tayine gideceğiz . Eğer kabul görürse 2023 Temmuzda . Oğlanım beşiğinden kurtulmaya karar verdim ben . 70*140 cm ve ben yanına uzanamıyorum dar oluyor artık . Ben mıckey benim bebe . Çocuk uykuya dalarken bana 40 kere çarpıyor gece de her yerim ağrıyor onun yanına uzanınca . Baza almak istiyorum. Eğer tayin durumu kabul olursa gitmezsek hemen almak istiyorum. Kenarına da katlanır korumalar trendyolda da gördüm onlardan almak istiyorum . Sorun olmaz diye düşünüyorumsizde durum nasıl
Ya beni çağırdığı zaman işte küçük yatakta 30 dk yatsam sabaha Pert oluyorumMontessori var bizimkinin. Geceyi beraber gecirdiğimiz için bana da rahat oluyor :) uzunca bi süre de kullanır yatagı tek kişilik baza boyutunda.
Çok güzel bir şey, her kaka yaptigini farkettiginde tuvalete gitmeyi teklif edebilirsin, zorlamadan sadece teklif. Kabul ederse bir sure sonra klozete yapmaya baslayabilir gibi. Kakasini yaparsa kakanin arkasindan bye bye diyip beraber sifonu cekebilirsiniz. Deneyimli arkadaslar daha iyi bilir ama okuduklarima göre tuvalete yapmasi icin bunlari yaparsan daha kolay alisiyor deniyor.Kızlar bugün oğlumla kitap bakıyordum sıkıldı kalktı bisikletine gitti yanıma geri geldi o arada bezini göstermeye başladı . Bende o an anlam veremedim bir yeri acıyor zannettim ( çünkü bugün Sandalyeden düştü ) sonra ıkınmaya başladı aaa kaka yapıyorsun dedim . Koşarak banyoya gitti klozetin kapağını açtı . Bende gel deneyelim dedim bezi çıkarttık oturdu 30 saniye filan sonra kalkmak istedi kaldırdım . Bu iyi birşey galiba yaaabirde öğlen uykularından kuru kalkmaya başladı
Bende biraz gözlem yapacağım . Bu ay içinde bir pedagogun tuvalet eğitimi semineri var ona ödeme yapacağım yararlı olur diye düşünüyorum çünkü hiç tecrübem yok bu konudaÇok güzel bir şey, her kaka yaptigini farkettiginde tuvalete gitmeyi teklif edebilirsin, zorlamadan sadece teklif. Kabul ederse bir sure sonra klozete yapmaya baslayabilir gibi. Kakasini yaparsa kakanin arkasindan bye bye diyip beraber sifonu cekebilirsiniz. Deneyimli arkadaslar daha iyi bilir ama okuduklarima göre tuvalete yapmasi icin bunlari yaparsan daha kolay alisiyor deniyor.
Bizimkine de kaka yaptığını fark ettiğim birkaç kez klozete yapmak ister misin dedim iki üç kez yaptı. Bikaç kez de öyle bos bos oturup kalktı sonra bi daha istemedi nedenseKızlar bugün oğlumla kitap bakıyordum sıkıldı kalktı bisikletine gitti yanıma geri geldi o arada bezini göstermeye başladı . Bende o an anlam veremedim bir yeri acıyor zannettim ( çünkü bugün Sandalyeden düştü ) sonra ıkınmaya başladı aaa kaka yapıyorsun dedim . Koşarak banyoya gitti klozetin kapağını açtı . Bende gel deneyelim dedim bezi çıkarttık oturdu 30 saniye filan sonra kalkmak istedi kaldırdım . Bu iyi birşey galiba yaaabirde öğlen uykularından kuru kalkmaya başladı
Meme uyku bağlantısı var ya ondan zor geliyor .Bizimkine de kaka yaptığını fark ettiğim birkaç kez klozete yapmak ister misin dedim iki üç kez yaptı. Bikaç kez de öyle bos bos oturup kalktı sonra bi daha istemedi nedensepek üstüne düşmüyorum acıkcası ben. Daha önümüzde meme var o daha zor geliyor
Biz aynıyız canım. Ben de hala ayırmadım memeden tam niyetlendim hasta oldu ayıramadım. Aynı senin kız gibi öpüpseviyor arada nasıl olacak bilmiyorum. Ama emzirme işi çok sıkıyor artık beni özellikle geceleri. Bizim o da ayrı ama ben çoğu zaman yanında uyuyakalıyorum emzirirkennasılsınız kızlaruzun süre girmedim sonra girdim bildirim falan gelmeyince hiç bakmadım buraya. ne alemdesiniz. bizde hala uyku sorun
memeyi nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum
birkaç defa sen artık büyüdün meme emme diye anlattım ama daha çok düştü memeye. babası artık emme yeter dedi diye baya içli içli ağladı. geliyor memeyi öpüyor seviyor aşk yaşıyor resmen nasıl bıraktırıcam
tuvalet eğitimini geçen ay 1 gün denedim ama çok yoruldum. çok kaza yaşadık. klozette 15-20 dk oturup kalkar kalkmaz çiş yaptım dedi tam 7 defagün içinde o kadar işediğini fark etmemiştim
ama sanırım bi daha denemicem yaza kadar
okulda epey yoruluyorum evde de yorgunluk sarsıcı tabi. ama 2 yaş sonrası beni okula el sallayarak gönderiyor bu güzel bi gelişme. önceden çok ağlardı.
babaanne ve dedesiyle çok iyi anlaşıyor bu da etken olabilir tabi. odasını da hala ayırmadım çünkü gece kalkıp aramıza geliyor
hiç dinlenmiş kalkmıyorum.sürekli emzik gibi ağzında. tabi bunda berbat uyku düzeni de etkili. bugün de 5 buçukta uyandı meselaBiz aynıyız canım. Ben de hala ayırmadım memeden tam niyetlendim hasta oldu ayıramadım. Aynı senin kız gibi öpüpseviyor arada nasıl olacak bilmiyorum. Ama emzirme işi çok sıkıyor artık beni özellikle geceleri. Bizim o da ayrı ama ben çoğu zaman yanında uyuyakalıyorum emzirirken
Aynı mı hala uykusu. Bu ara biz de sizin gibi olduk gecekalkıp oyun oynamak istiyor bazenhiç dinlenmiş kalkmıyorum.sürekli emzik gibi ağzında. tabi bunda berbat uyku düzeni de etkili. bugün de 5 buçukta uyandı mesela
aynı maalesef. bazen cidden bi tane patlatasım geliyorAynı mı hala uykusu. Bu ara biz de sizin gibi olduk gecekalkıp oyun oynamak istiyor bazen
o ne kızBenim oğlan gece uyanınca havlıyor miyavlıyor filan
Geçen gece üzerini örttüm yatağıma gittim aradan birkaç dk geçti tam uyudum dışardan bir köpek sesi o sese benim bebe uyandı ve havlıyor hav hav havo ne kızhayvanlarla çok mu oynuyor
İnanırım benimki de geçen gece uyutmaya çalışırken beni çileden çıkardı. Sonra gitti babasıyla 5dakikada uyumuşaynı maalesef. bazen cidden bi tane patlatasım geliyorya işte bi yerden anneyi sınayacak. doğdu doğalı lokum gibi çocuk ama uyku felaket. eşim diyor ki gece olunca senin içine bi şey mi kaçıyor bambaşka birine dönüşüyorsun ama geriliyorum. uykuya geçmek sıkıntı sürekli uyanmak sıkıntı gece uyanması sıkıntı
ama babaannesi bakıyor ya ben okuldayken öğlenleri gel kızım yatalım diyormuş yatağa girip üstünü örtüp kendi kendine uyuyormuş inanabiliyor musun
MerhabaKızlar, meme ucunda beyaz bir nokta oluşmuş 2haftadır. Nette rasgele denk gelmesem onun süt kabarcığı (süt incisi- süt kanalının tıkanması) olduğunu anlamayacaktım bile. Ben açamadım. Var mı başına gelen yada bir önerisi olan?
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, bnmki acı vermiyordu ama ben ya tıkanırsa korkumdan genel cerraha gittim, patlatmaya çalıştı olmadı, önemli bir şey değil zaten, geçer dedi ve zamanla geçti.MerhabaBen de şu anda aynı problemle uğraşıyorum var mı bana tavsiye edebileceğiniz bir şey? Çok acı çekiyorum..
Tamamdır çok teşekkür ederimMerhaba, öncelikle geçmiş olsun, bnmki acı vermiyordu ama ben ya tıkanırsa korkumdan genel cerraha gittim, patlatmaya çalıştı olmadı, önemli bir şey değil zaten, geçer dedi ve zamanla geçti.
Ağrınız da varsa bence doktora gitmeyi ihmal etmeyin ne olur ne olmaz.