Merhaba kızlar uzun zaman oldu buraya gelmeyeli .konuşma konusu açılmış .benim kızımda öyle çok konuşmuyor ama bu aralar 2 kelimeli cümleler kurmaya başladı artık maşallah .baba geldi diyor mesela.en çok kullandığı kelime hayır
.abisinden öğreniyor .
Erkek çocukları kızlara göre daha geç konuşuyor evet ama çocukla iletişim konuşmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum ben.oğlum geç konuştu kızıma göre .ben konuşmayı çok sevmem eşimde öyledir .şuanda oğlum 4 yaşında susturamıyoruz tam bir lafebesi derler ya öyle oldu.eşim bazen bak konuşmuyor diyordun şimdi susmuyor diyor
.duyan çocuk illaki konuşurmuş erken yada geç .hatta geç konuşan çocuklar daha çok konuşur derlerdi doğruymuş
.
Oğlum 2.5 yaşındaydı hiç unutmam .biryere gitmiştik.oğlum anne baba gibi şeyler dışında konuşmuyordu ozamanlar.konuşmadığını gören bir kadın bana konuşmuyor diye üzülme demişti .bende üzülmüyorum ki illaki konuşucak zamanı gelince demiştim .kadın şaşırmıştı.
Çocukların dikkatini çeken görselli kitaplar var onlar çok işe yarıyor ve soru cevap şeklinde gidilmeli .