2018 yılı sıfırdan birikime başlayanlar

Ben kredi kartını sadece büyük bir alışveriş yapacaksam kullanırım. Mesela en son ev eşyalarımızı almıştık. Sonra zaten ben kredi kartımı kapattırdım. Şimdi sadece eşimde var. Onuda lüzumsuz kullanmayız. Taksitte elimizden geldiğince yaptırmayız
Kredi kartı çok güzel birşey. Gereksiz kullanmamak kaydıyla tabi

Bende öyle düşünüyorum ay bası suan harcayacağım paramı belirleyip haftalık kartımı evde bırakmaya karar verdim borcum bitine kadar böyle :)

Kızlar birşey soracagım bu arada taksitli para mesela benim 12 aylık ama ben önceden mesela borcumun yarısını yatırsam o para düşüyor mu yoksa illa 12 ay beklemek zorunda mıyım bilgisi olan var mı?

Kızlar birşey soracagım bu arada taksitli para mesela benim 12 aylık ama ben önceden mesela borcumun yarısını yatırsam o para düşüyor mu yoksa illa 12 ay beklemek zorunda mıyım bilgisi olan var mı?
Elinde para oldukça yatırıp kapatabilirsin sorun olmaz, sadece ekstren kesildiğinde fazla ödeme yaptığın için artı bakiyeye geçmiş olursun ve kredi risk notunu da yükseltip daha güvenilir olursun
İleride ev, araba için kredi çekerken çok işine yarar bu

ben kullanmayı bırakmıştım sadece oğluma mont ve kv kazak aldım boyner de indirim vardı. nakit param olmadığı için kullandım. önceden saçma sapan şekild e yer içer çektirdim 1000 tl gelirdi. bu ay 400 gelecek hatta gelecek ay 200 e düşecek. taksit yaptığım bir şey vardı

aynen bnce de oyle denemelisin. ben mesela ocak 1den beri karar aldm 100lira altina hic kullanmicm dedim.internetten aldiklarima da taksit yaptirmadm.kullanmadikca insan alisiyo bi aydir mesela baya azalttim kullanmayi.birikmisleri oduyorum
Evet kıyafetin makyajın sonu yok gereksiz hele internet alışverş sitelerine ben hiç girmiyorum artık

Herkese merhabalar ben geldim,
Hedefimiz ikinci araba almak bu konuda eşime destek olmak.
Kredi kartımı bir buçuk aydır kullanmıyorum sadece dün kaçamak yaptım ama onu da biriken paradan eft yapıp almıştım.
Kredi kartımda 7300 tl borç var ve sene sonuna kadar hiç bir şey almamam şart.
Birikime gelince her ay kumbarama para atacağım ve onu yazacağım senelik hedefim 3000tl . Umarım başarırım. Çünkü çok para harcıyorum ben ve nereye ne gitti takip edemiyorum

Kızlar almanın bir sonu yok malesef ben kendime büyükte olsa bir araba hedefi koydum ve en azından peşinatımı biriktireceğim yıl sonuna kadar inşallah. Bu arada paradurumu diye bir site var incelemenizi tavsiye ederim güzel başarı örnekleri var

Her çok azdan olur diye bir laf var ya, birikim ve tasarruf konularına dikkat etmeye başladığımdan beridir birşey almak istediğimde hep bu lafı hatırlarım, genelde etkili oluyor:)
Hedeflerin olması çok güzel, motivasyon için mutlaka bir hedef belirlenmeli zaten
Umarım yıl sonunda arabanizi almış olursun

Çok teşekkür ederim inşallah hepimiz istediğimiz hedeflere kavuşuruz :)

Benim de eşimin de kredi kartı vardı. Benimkini geçen ay kapattırdım. Sadece eşiminki kaldı.

Onunla da beyaz eşya alıyoruz diye kapatmadık. Borcu ödedikçe limitini düşürdük. 3000 den 2500 şimdi de 1500e indi. Eşya taksiti bitene kadar kredi kartıyla devam ediyoruz.

Sen de borcu ödedikçe limit düşürerek harcamalarını azaltabilirsin

Bizim bu ayki kredi kartı taksitimiz 485 tl mesela. Limiti sonuna kadar dolu olduğu için

Bende ödedikçe düşürücem sanırım en iyisi ve garanti yolu bu

Benimde hedefim kk kapattırmak hazirana kadar 3 yıllık evliyim 8 aydır kredi kartımız var hesap kitap yapamaz olduk kredi kartını ben aldım saklıyorum harcama yapılmasın diye harcama yapmayarak Mart ayında kalan borcu kapatıp iptal ettirmeyi düşünüyorum

Birikimde idare etmek çok önemli kk olunca idare etme rafa kalkıyor sonra hesap şasiyor ihtiyaclarimi önem sırasına göre sıraya koyuyorum ek dersim yaticak bu hafta. ondan biraz borca verip kalanlada en acil ihtiyaçları alıp kalanla da maaşa kadar idare etmeyi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…