-
- Konu Sahibi Maleficent2012
- #1.441
Bende öyle düşünüyorum ay bası suan harcayacağım paramı belirleyip haftalık kartımı evde bırakmaya karar verdim borcum bitine kadar böyle :)Ben kredi kartım nerede unuttum desem yeridir, kartla alınca sanki bedava gibi geliyor. Ama nakit verince iki kere düşünüp alıyorum, gereksiz birşey ise almak istediğim zaten vazgeciyorum:))
Madem araba alma hedefin var, kartın olduğunu bile unut. Bir ay nakit kullansan sonra devamı gelir zaten
Taksitli para borcum bitene kdar kullanmayacagım artıkeger karti kapatinca tekrar almayacaginiza guvenmiyorsaniz kapatmayin ama kullanmayinda taksit taksit odemeye devam edin.ama yok kapatirim kullanmam diyosanz kapatip oyle birikm yapn bnce
aynen bnce de oyle denemelisin. ben mesela ocak 1den beri karar aldm 100lira altina hic kullanmicm dedim.internetten aldiklarima da taksit yaptirmadm.kullanmadikca insan alisiyo bi aydir mesela baya azalttim kullanmayi.birikmisleri oduyorumTaksitli para borcum bitene kdar kullanmayacagım artık
Elinde para oldukça yatırıp kapatabilirsin sorun olmaz, sadece ekstren kesildiğinde fazla ödeme yaptığın için artı bakiyeye geçmiş olursun ve kredi risk notunu da yükseltip daha güvenilir olursunKızlar birşey soracagım bu arada taksitli para mesela benim 12 aylık ama ben önceden mesela borcumun yarısını yatırsam o para düşüyor mu yoksa illa 12 ay beklemek zorunda mıyım bilgisi olan var mı?
Evet kıyafetin makyajın sonu yok gereksiz hele internet alışverş sitelerine ben hiç girmiyorum artıkaynen bnce de oyle denemelisin. ben mesela ocak 1den beri karar aldm 100lira altina hic kullanmicm dedim.internetten aldiklarima da taksit yaptirmadm.kullanmadikca insan alisiyo bi aydir mesela baya azalttim kullanmayi.birikmisleri oduyorum
Her çok azdan olur diye bir laf var ya, birikim ve tasarruf konularına dikkat etmeye başladığımdan beridir birşey almak istediğimde hep bu lafı hatırlarım, genelde etkili oluyor:)Kızlar almanın bir sonu yok malesef ben kendime büyükte olsa bir araba hedefi koydum ve en azından peşinatımı biriktireceğim yıl sonuna kadar inşallah. Bu arada paradurumu diye bir site var incelemenizi tavsiye ederim güzel başarı örnekleri var
Çok teşekkür ederim inşallah hepimiz istediğimiz hedeflere kavuşuruz :)Her çok azdan olur diye bir laf var ya, birikim ve tasarruf konularına dikkat etmeye başladığımdan beridir birşey almak istediğimde hep bu lafı hatırlarım, genelde etkili oluyor:)
Hedeflerin olması çok güzel, motivasyon için mutlaka bir hedef belirlenmeli zaten
Umarım yıl sonunda arabanizi almış olursun
Benim de eşimin de kredi kartı vardı. Benimkini geçen ay kapattırdım. Sadece eşiminki kaldı.Kızlar benimde kötü bir huyum var kredi kartımı cok fazla harcıyorum 5bintl borcum var taksitli para çekmiştim toplu para lazımdı ödüyorum 490tl olarak ama birikimde yapıyorum heray 1000tl karta yatırıp 1500tlde altın almaya calısıyorum sizce önce borcu mu kapatmalıyım? Yani bişey biriktirmeyince hevesim kalmıyo bu sefer borcum artıyo oof baya bi yakındım
Bende ödedikçe düşürücem sanırım en iyisi ve garanti yolu buBenim de eşimin de kredi kartı vardı. Benimkini geçen ay kapattırdım. Sadece eşiminki kaldı.
Onunla da beyaz eşya alıyoruz diye kapatmadık. Borcu ödedikçe limitini düşürdük. 3000 den 2500 şimdi de 1500e indi. Eşya taksiti bitene kadar kredi kartıyla devam ediyoruz.
Sen de borcu ödedikçe limit düşürerek harcamalarını azaltabilirsin
Bizim bu ayki kredi kartı taksitimiz 485 tl mesela. Limiti sonuna kadar dolu olduğu için