- 23 Ağustos 2013
- 2.004
- 3.018
- Konu Sahibi ayprensesii
- #81.561
Arkadaşlar soğan ve sarımsak tadımı nasıl yaptırdınız? Ayrıca her şeyin tadımını 3 gün yaptırmak gerekiyor mu mesela nane, karabiber, kemik suyu, tereyağı ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim oğlumda aynı canım ben önüne koyuyorum sıvıysa kaşığına alıp koyıyorum eline veriyorum o ağzına kendi götürüp yiyor yediği kadar. Ya da kaseden içiriyorum çorbayı kel oğlan gibi içiyor:) çok enteresan bu bebelerKizlar ben agustos annesiyim kizim.10 agustos dogumlu firsat buldukca burayi da takip ediyorum .
Bizim kilomuz biraz az ayimiza göre ek gidaya gectik ama asla agzini acmiyor yemiyor dudaklarini simsiki kapatiyor kafasini oynatiyor elleriyle kasigi tutmaya calisiyor ne yapmaliyim ?
bu durumu nasil aşabiliriz tecrubelerinizdenn faydalanayim ne önerirsiniz ?
Amin canim insallahAfilim92 cnm çok geçmiş olsun size de Rabbim şifa versin inşallah cabucak gecer
Amin insallah .Aksam kolumu kaldırmaya gücüm yoktu .Direk yattim. Gece çocukla nasil ilgilendim cok bir sey hatırlamıyorum. Sabah uyandığımda kucağımda uyuyordu.Bugun gitcem insallah.Maalesef ilk günler daha zor geçiyor canım ama destek almak daha çabuk toparlanmanı sağlar serum falan taksalar sana , bebişin de boğazını göğsünü sırtını kontrol etseler ilerlemeden erkenden daha çabuk atlatirsiniz inşallah , Allah şifalar versin inşallah
Eşime biraktim .Her seyi ben araştırıyorum yoruldum valla hangini alacaksa alsin pasa gönlüne gore .
Insallah canim sağol .Bugun gitcem .Çok geçmiş olsun inş hemen toparlarsın bi serum taksalar daha çabuk toparlar seni
Surekli ihlamur ,kekik bal zencefil tuketiyorum .O degil sütümu etkiledi hastalik cocuk doymuyor ek gidayi da reddediyor .Ben sadece bitki çayı içtim bir haftada geçti gibi çoğu canım. Ihlamur, zencefil, ayva, elma karışımı iyi. Çok geçmiş olsun
ne alacaginiza karar verdiniz mi canim?Biz de alcaz bu hafta .Valla bebek arabasıydı, oda takimiydı,oto koltuguydu derken 1 araba parasina yaklasti bu tontislerin masrafi .
gule gule kullanin canim. Peki oto koltugunu arabaya takarken ekstra bir sey gerekiyor mu?Eki Görüntüle 2237114
Evet canım memnunuz. Denedik oğlum sevdi oturuyor ağlamadan. Yüksek biraz da dışarıyı rahat izliyor. Renkleri de çok güzel.
oncelikle doktorumuz asla zorlamayin dedi. Siz kasigi agzina yaklastirin, agzini acmasini bekleyin dedi. Mesela sizinle ayni sofraya oturursa siz yemek yerken izlerse heveslenebilir. Tadimla baslaniyor zaten 1 cay kasigi ile. Keyif almaya bakin, suanda bebeklerin yeme aliskanliklarinin temeli atiliyor cunku. Yemekle ilk defa iliski kurmayi ogreniyorlar.Kizlar ben agustos annesiyim kizim.10 agustos dogumlu firsat buldukca burayi da takip ediyorum .
Bizim kilomuz biraz az ayimiza göre ek gidaya gectik ama asla agzini acmiyor yemiyor dudaklarini simsiki kapatiyor kafasini oynatiyor elleriyle kasigi tutmaya calisiyor ne yapmaliyim ?
cok iyi olur canim, dinlenmeden surunuyor insan.Herkese gunaydin. Annemi aradim sabah biz cok hastayız çabuk gel diye. Su anda yolda geliyor .
Dinlenebilecegim icin cok mutluyum. En azindan sicak yemek yeriz ,oğlumla oyun oynar ben de yatarım.
Arkadaşlar soğan ve sarımsak tadımı nasıl yaptırdınız? Ayrıca her şeyin tadımını 3 gün yaptırmak gerekiyor mu mesela nane, karabiber, kemik suyu, tereyağı ?
Yeni bir seyle karsilasiyor .Tepkileri cok normal .Benim oglum da ilk zamanlar kasiga iki eliyle saldırıyordu.Ben de ona tutturup ağzına götürüyordum. Cok mutlu oluyordu . Ama simdi fazla uzanmiyor .Onemli olan tika basa bir seyler yedirmek degil. Zamanla miktar cogalacak .Biz 8.aya girdik bazi gunler 2 3 tatli kaşığını gecmiyor yedikleri. Yeni tatlar deneyin .Istemiyorsa zorlamayin.Sevdigi seyler mutlaka olacak ve agzini acacak.Kizlar ben agustos annesiyim kizim.10 agustos dogumlu firsat buldukca burayi da takip ediyorum .
Esime biraktim .Zira yoruldum yok o olsun aman bunun su eksigi var sunun fiyatı su magazada daha uygun vs diye diye.ne alacaginiza karar verdiniz mi canim?
gule gule kullanin canim. Peki oto koltugunu arabaya takarken ekstra bir sey gerekiyor mu?
oncelikle doktorumuz asla zorlamayin dedi. Siz kasigi agzina yaklastirin, agzini acmasini bekleyin dedi. Mesela sizinle ayni sofraya oturursa siz yemek yerken izlerse heveslenebilir. Tadimla baslaniyor zaten 1 cay kasigi ile. Keyif almaya bakin, suanda bebeklerin yeme aliskanliklarinin temeli atiliyor cunku. Yemekle ilk defa iliski kurmayi ogreniyorlar.
cok iyi olur canim, dinlenmeden surunuyor insan.
Kızlar merhaba herkese :)
Benim oğlum bu haftasonu dayısına özel(istanbuldan gelmişlerdi) hem emekledi, hem de bi yerden tutunup ayağa kalkmayı öğrendi. Ve sanırım bunun heyecanıyla dün akşam 8den 11e kadar uyuduktan 5 dakika sonra uyandı ve beşiğinde ayağa kalkmaya çalıştı :) şu anda gülüyorum ama gece delirmiştim. En sonunda emzirerek yanımda uyuttum da iyice dalınca yatağına koydum sabaha kadar uyudu.
Uyku eğitimi falan yalan oldu iyice, canları saolsun. Onları yeni şeyler öğrenirken görmek çok güzel bir duygu.
Bu büyük sıçramaların yanında alkışlamayı, kafa sallamayı da çok seviyor.
Ek gıdaya gelirsek benim oğlan babası gibi tam bir etçil çıktı. Hemen hemen her gün köfte yiyor ve çok seviyor. Geçen gün dönerciye gitmiştik, ona da köfte yapıp götürdüm, köftesi bittikten sonra dönere saldırdı ve ondan da 2 dilim yedi yağsız yerinden :) bu arada köfteyi ben sadece et olarak veriyordum, anneannesi saolsun soğan ve ekmek koydu içine ve öylelikle çok sevdi, tavsiye ederim.
Sebzeden de nefret ediyor, ağlaya ağlaya yiyor sırf aç diye :)
C cisse0932 canım büyük balık alıp, filetosunu azar azar buzluğa atsam, uygun olur mu sence bebek için?
Maşallah ne güzel bol bol okuyun bizde daha emekleme yok yuvarlanıyor sadece afiyet olsun paşaya :)Kızlar merhaba herkese :)
Benim oğlum bu haftasonu dayısına özel(istanbuldan gelmişlerdi) hem emekledi, hem de bi yerden tutunup ayağa kalkmayı öğrendi. Ve sanırım bunun heyecanıyla dün akşam 8den 11e kadar uyuduktan 5 dakika sonra uyandı ve beşiğinde ayağa kalkmaya çalıştı :) şu anda gülüyorum ama gece delirmiştim. En sonunda emzirerek yanımda uyuttum da iyice dalınca yatağına koydum sabaha kadar uyudu.
Uyku eğitimi falan yalan oldu iyice, canları saolsun. Onları yeni şeyler öğrenirken görmek çok güzel bir duygu.
Bu büyük sıçramaların yanında alkışlamayı, kafa sallamayı da çok seviyor.
Ek gıdaya gelirsek benim oğlan babası gibi tam bir etçil çıktı. Hemen hemen her gün köfte yiyor ve çok seviyor. Geçen gün dönerciye gitmiştik, ona da köfte yapıp götürdüm, köftesi bittikten sonra dönere saldırdı ve ondan da 2 dilim yedi yağsız yerinden :) bu arada köfteyi ben sadece et olarak veriyordum, anneannesi saolsun soğan ve ekmek koydu içine ve öylelikle çok sevdi, tavsiye ederim.
Sebzeden de nefret ediyor, ağlaya ağlaya yiyor sırf aç diye :)
C cisse0932 canım büyük balık alıp, filetosunu azar azar buzluğa atsam, uygun olur mu sence bebek için?
Ya ben en başlarda 3 gün kuralı yaptım biraz ama doktor olmaz bişi diyince saldım. Sadece gün içerisinde 1 tane yeni şey veriyorum. Ama tabi benim bebekler alerjik değil doktor bu yüzden rahat davrandı sanırım. Dün mercimek verdim bu yaramadı mesela alerji değil ama reflü gibi midesini rahatsız etti bir kaç hafta vermem artık.Arkadaşlar soğan ve sarımsak tadımı nasıl yaptırdınız? Ayrıca her şeyin tadımını 3 gün yaptırmak gerekiyor mu mesela nane, karabiber, kemik suyu, tereyağı ?
Kızlardan biri çok erken ayaklandı. Ben yatırıyorum arkamı dönüyorum, yatağında kalkmış korkuluklara tutunarak bana bakıyor. Ben yatırıyorum o kalkıyor derken alıştık artık oyun gibi oldu. İlla çıktıktan sonra dönmemi bekliyor tekrar yatırdıktan sonra uyuyor artık. Yani uyku düzenimiz bozulmadı birazcık sabret ve düzeni bozmamaya çalış. Şimdi diğer kız başladı
Maşallah ne güzel bol bol okuyun bizde daha emekleme yok yuvarlanıyor sadece afiyet olsun paşaya :)
Aktiviteli olandanmi yoksa düz halı olandanmi oyun haliniz yurutecede koyuyorum ben oda engelliyor tabi yeni yeni haliya koymaya başladım ya yurutecte ya mama sandalyesinde yada kucakta zaten :)Ben oyun matı almıştım haftasonu, ona koyunca hemen emekledi, halı hareketini engelliyordu galiba, deneyin bence sizde :)
Aktiviteli olandanmi yoksa düz halı olandanmi oyun haliniz yurutecede koyuyorum ben oda engelliyor tabi yeni yeni haliya koymaya başladım ya yurutecte ya mama sandalyesinde yada kucakta zaten :)
Tamam canım tesekkur ederim bende alayım ozaman bakalım benim paşa sevecekmiEki Görüntüle 2237209
Oyun halısı değil oyun matı olarak geçiyor. Hem ilgisini çekti, hem hareketlerini kolaylaştırdı
Hayır canım aracınızda isofix bağlantısı varsa ona takıyorsunuz o kadar.ne alacaginiza karar verdiniz mi canim?
gule gule kullanin canim. Peki oto koltugunu arabaya takarken ekstra bir sey gerekiyor mu?
oncelikle doktorumuz asla zorlamayin dedi. Siz kasigi agzina yaklastirin, agzini acmasini bekleyin dedi. Mesela sizinle ayni sofraya oturursa siz yemek yerken izlerse heveslenebilir. Tadimla baslaniyor zaten 1 cay kasigi ile. Keyif almaya bakin, suanda bebeklerin yeme aliskanliklarinin temeli atiliyor cunku. Yemekle ilk defa iliski kurmayi ogreniyorlar.
cok iyi olur canim, dinlenmeden surunuyor insan.
Benimki de alerjik değil. Bi tarif buluyorum içinde Pekmez veya tereyağı var, soğan var mesela yok denemedim deyip geçiyorum. Sonra hevesim kaçıyor iyice ..Ya ben en başlarda 3 gün kuralı yaptım biraz ama doktor olmaz bişi diyince saldım. Sadece gün içerisinde 1 tane yeni şey veriyorum. Ama tabi benim bebekler alerjik değil doktor bu yüzden rahat davrandı sanırım. Dün mercimek verdim bu yaramadı mesela alerji değil ama reflü gibi midesini rahatsız etti bir kaç hafta vermem artık.