2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sağınca böyle az çıkınca ddm acaba sütüm mü yetmiyor. Sen gece az emince uyanabilir dedin ya ddm sütüm az da doymuyor mu? Bu ay 500 600 g almış dr normal demişti ama insan böyle sağıp bakınca korktum.

Anne sütü bol olsa bile biberon gibi akışı bol bol hızlıca olmaz bebek ağzıyla emerek çekiyor ya anne sütü daha yavaş yavaş akıyor üstelik sindirimi de çok kolay mideye giden siniyor bir taraftan emiyor bir taraftan siniyor bu yüzden memede uyuyor bebekler çünkü memedeyken hep toklar ama biberonla içildiğinde 20 dk da emmesi gereken süt 2-3 dk da mideye doluyor arta kalan zamanı memede değil yatağında uyuyarak geçiyor artı uykudayken sindirim yavaşlar bir mide dolusu süt onu baya tok tutar uykuda , yani kısacası senin sütun yeter de ama bebek göğsündeki sütün hepsini bitirmeden yorulup uyuya kaldığı için tekrar uyanıp geri kalanını istiyor :) tabi bu geçici bir dönem dişlerden ve yürümeye başladıktan sonra uykulari ağırlaşacak ek gıda artacak anne sütü isteği azalacak

Aa ben baya aceleciyim o zaman 2-3 günde yürür diye düşünüyordum
Biz taa hamileyken indirimden almıştık ama merak ettiğim henim aldıklarım çift taraflı bant gibi duruyor yapışkan yerleri. Sonradan ben çekmecelerden dolaplardan nasıl çıkartıcam bantları
Genetikte olabilir canım
Kilo durumu
Ilerleemesi için ondan azcik uzağa oyuncak koyup ya da dikkatini çekecek bisey onla motive edenilirsniz
Olabilir canım genetiği tombiş :)
Valla deniyoruz uzanıyor ulaşamayınca başka yöne dönüyor hırs yok sanırım
120 yada 150 içiyor canım. Beni günde 2-3 kere anca emiyor. Bazen onu bilr istemiyor.
Sen yarında sağsan yeter diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun canım , iyi görünüyordu aslında , nasıl kaptı ki ?

O sürede anca yürütecin ne olduğunu anlamaya çalışır canım ya

Bizm geçmeyen egzama ve gürültülü mukuslu kaka şikayetmz vardı. Kaka ek gıda ile geçti. Yüzüde 2 aylık diyetten sonra yeni geçiyor.. kahvaltı bizm için en büyük sorun. Gluten eklenene kadar kendi yaptığm bebe bisküvisi ve avokado veryrdm şimdi bisküvide veremyrm sadece annesütüne devam..

Malesef bu alerji-egzama ilişkisi çok çetrefilli.. egzama sadece alerji durumnda çıkmıyor. Yünlü kıyafetler kuru hava tahriş egzamayı azdryor. Öncelkle bunlardan koruyup bol nemlendrmek gerek. Sonra diyete dikkat etmk lazm zira bizm 1.5 ayda zor geçen egzamamz ananemzn örgü hırka giydrmesyle hortladı. 2 haftada yeni yeni geçiyor yüzü. Diyete 2 aydr devam edyrm..

Evet bende o gruptan çok şey öğrendm

İnşallah dediğin gibi olur bizimki geceleri 3 saatte bir emmek için kalkıyor kendi kendine uykuya dalsa bile her 3 saate bir aç oluyor. Yatmadan önce kaşık maması yedirme gündüz bol emzirmeye çalışma hepsini denedim ama fayda etmedi sence geceleri en azından 2 ememye nasıl düşürebilirim ?

Kızlar oğlumda dün gece ilk kez süt sağıp biberonla vermeyi demedim ama bi türlü emmiyor bineronu. Alıştırma bardağını da uyurken içemiyor uyanması lazım. Nasıl alışır binerona bilemedim ki. Alışsın istiyorum en azından biraz biyerlere gidebilirim arada. 1 gece uyuyabilirim deliksiz süt sağarım emer ama yook.

Emen çocuk için ya gece emmeyi bıraktıracaksın ya da uykusu ağırlaşacak da gece kalkmayi azaltacak anca o zaman dediğin olur canım şimdi bebek oldukları için ihtiyaçları oluyor emmeye gerek açlıktan gerek anne özleminden ama 1 yaşını geçince artık normal bizim yediğimizden yemeye başlayacaklar o zamanlar gece mama ve ya emme olmadan da sabaha kadar uyuya bilecekler bu yüzden 1 yaşından sonra gece emmeyi bıraktırmak lazım yoksa sonra akılları ermeye başladığında hiç bırakmıyorlar 2-3 yaşına kadar memeyi bıraktırmaya uğraşıyor bir sürü anne , ilk başlarda emme süresini kısaltmaya başlayacaksın 10 dk emiyorsa 5 dk emzireceksin memeyi çıkarıp uyutacaksın memede uyumadikca emmeyi yavaş yavaş bırakacak sonralarda illa ki gece kalacaklar hele yazın sıcağında susayacaklar falan ama o zaman sadece su vereceksin biraz sabır isteyen bir zaman olacak

Bizimki oyle degil cnm yanaklarinda kizarikliklar var gecer gibi oluyor ama gecmiyor. Kizarik ve kuruluk var bazen kabuklasiyor.

Merhaba canım ben de kahvaltı ve yemeklerde alternatif arayanlardanim. Pataesli tostu nasil yaptin
Cnm patatesi randeleyip suyunu sıkıyoruz. Icine yumurta ve zeytinyagi ekliyorsun. (Ben eklemedim yumurta alerji oldugundan) tost makinesine yagli kagit koyup patatesten kasikla dokup tost yapiyorsun bu kadar.

Cnm patatesi randeleyip suyunu sıkıyoruz. Icine yumurta ve zeytinyagi ekliyorsun. (Ben eklemedim yumurta alerji oldugundan) tost makinesine yagli kagit koyup patatesten kasikla dokup tost yapiyorsun bu kadar.
Canım daha önce sonsuza da sormuştum sen bu tostu nasıl yediriyorsun kıtır olmuyor mu? Bebiş çiğneyebiliyor mu ? Sert şey kategorisinden boğazına gitmiyor mu

İnsan ellerine bakınca bile ağlamaklı oluyor di mi maşallah kuzuya

Geçmiş olsun canım , iyi görünüyordu aslında , nasıl kaptı ki ?
Aslında hala iyi görünüyor canım anlamadım ki nasıl oldu hasta ama neşeli kendisi :)
O sürede anca yürütecin ne olduğunu anlamaya çalışır canım ya
Ben yürüteçte yürüyen bebekleri görünce hemen yürüyorlar diye düşünüyordum

Canım hafif uyanıkken içse alıştırma bardağından. Bazı bebekler biberona alışamıyor ne yazık ki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…