- 19 Temmuz 2012
- 2.624
- 3.335
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #75.341
Bende sinir olurdum ama gece hep emerlerdi bu sefer sabahı ettik bir kere emdiler sadece ve mama yaptım onu içip uyudular demek doymuyorlarmış gerçekten.15 dk.da bir uyanmak nedir yaaaa bugun dr.a yazacagim ama o da ne diyebilir ki. Artik ben bile acaba doymuyor mu diye dusunmeye basladim, oyle soranlara bozuluyordum
Bende mamada öyle yapıyorum canım hem öncesinde hem sonrasında emziriyorum doyduğunu anlasın diye. Yoğurduda öyle deniyim bakalım yavaş yavaş yesin.Biraz bekleyip verirsen kaşıkla mesela verirken benim oğlum da öyle yapıyor ardı ardına istiyor hoşuna gittiği için. Ben de yeni tadımlık başladığım için birden çok ölçü vermedim. Sen de arttırarak gitmişsindir de , demek istediğim ardı ardına kaşığı son kaşıklarda biraz beklesin, o zaman anlar doyduğunu. Mamada da ben mesela biraz daha isteyince hemen memeyi dayıyorum. Mama bitmiş oluyor, memeyi daha emiyor istedikçe ve bırakıyor. Yoksa versem bazen kusana kadar içebiliyor.
Allah a emanet olsunlar canım. Hepsine Allah güç versin gerek operasyonlarda gerekse hasret kaldığı eş ve çocuklarından ayrı kaldıkları için. Sana da kolaylık versin su gibi geçsin zaman eğer eşin de gidecekse.Kızlar malumunuz eşim asker. Elbab'a operasyon başlıyo bizimkilerde gidebilirmiş Afrin için sınıra götürdüler bunada %90 gideriz diyor eşim. Ve 6aydan açtı ağzını, biliyorum daha da uzayacak bu süre. Afrin operasyonunda 4aylık hamileydm memlekete gitmiştim. Bu sefer gitmek istemediğimi söyledim eşime. Oda bana bırakıyor zaten. Tek başıma kalacağım gelene kadar. Dua edin onlar için olur mu ?
Rabbim muaffak eyler hepsini ayaklarina taş degirdirmesin Mevla'm sizede çok sabır versin inşaAllah cnmKızlar malumunuz eşim asker. Elbab'a operasyon başlıyo bizimkilerde gidebilirmiş Afrin için sınıra götürdüler bunada %90 gideriz diyor eşim. Ve 6aydan açtı ağzını, biliyorum daha da uzayacak bu süre. Afrin operasyonunda 4aylık hamileydm memlekete gitmiştim. Bu sefer gitmek istemediğimi söyledim eşime. Oda bana bırakıyor zaten. Tek başıma kalacağım gelene kadar. Dua edin onlar için olur mu ?
Allaha emanet olsunlar cnm Sanada sabır ve güç versin.. zaman su gibi aksın sizin için bir an evvel kavuşun..Kızlar malumunuz eşim asker. Elbab'a operasyon başlıyo bizimkilerde gidebilirmiş Afrin için sınıra götürdüler bunada %90 gideriz diyor eşim. Ve 6aydan açtı ağzını, biliyorum daha da uzayacak bu süre. Afrin operasyonunda 4aylık hamileydm memlekete gitmiştim. Bu sefer gitmek istemediğimi söyledim eşime. Oda bana bırakıyor zaten. Tek başıma kalacağım gelene kadar. Dua edin onlar için olur mu ?
İlla hepsini bitirmen gerekmiyor yani ama diyelim ki brokoli çorbası yapcaksin yapmadan üç gün boyunca brokoliyi tattırman lazım. Yapmayacaksan gerek yokBende kabak ve patates deniyim bakalım. Biz balkabağı ve havuç yedik sadece sebze olarak aralarda da meyve muz elma erik verdim. Bide ıspanak brokoli vs hepsini tek tek tattırmamız gerekiyor mu?
Canım sebzeleri dene yeniden önce. Belki elmanın tatlı tadından sonra sebzeleri hiç istemezler. Aslında ben bebeklere de hak veriyorun lezzetli değil ki verdiklerimiz :) Ben havucun tadına baktım sevmedim tatsız tuzsuz ee kızımda sevmedi garip gelmedi. Balkabağının kendi tadı var diye yedi muhtemelen. Meyveleride şekerli diye yiyor sanırım.
Doğru diyorsun aslında da biz ailecek oraya alıştık, başka hastaneye gidemiyoruz bir türlü. Üstelik acıbadem dışında hepsi neredeyse aynı uzaklıkta eve. Arkadaşım cihan da metin bey diye bir Dr var çok memnun aklında bulunsunMesela gülten yaylacı 80 lira akademide de o civar. Medicalde ayrıca bütün tahliller 5 katı fiyatı. Birsürü doktor var denenebilir.
Bizimkide öyle yapıyor canım kaşığı ağzına götürüp hıı hıı diye acele et der gibi sesler çıkarıyor :) ben aslında tadımlık baya şey verdim. En fazla 1-2 tatlı kaşığı verdim yoğurttan sonra Bal kabağı, havuç verdim havucu pek sevmedi 1 gün verdim o yüzden balkağını çok sevdi 3 gün tattırdım. Elma, muz, erik tattırdım bide eriği sevmedi onuda bi kere yaladı ittirdi bi daha ağzını açmadı sonra tekrar denerim. Parmağımla pekmez tattırdım bi kere kendini kaybettihiç bişeyin suyunu vermedim bu arada hep püre hatta pütüre yakın verdim yutkunma refleksi gelişiyormuş diye.
Bende tokken veriyorum aslında mamadan 1 saat sonra falan ama versem 1 su bardağı yiycek diye korkuyorum çünkü 1 çay bardağı bitince çok ağladı bugün :)
Ben yumurta hiç vermedim başlasam mı acaba? Bide muhallebi veriyor musun canım yada kaşık maması kullanıyor musun?
Ne güzel ya, ama şimdi de dönüyor diye ekstra dikkat edicen :) olucak artık.. daha emekleyip yürüyeceker işimiz zor :))Oğlum dönmüyor dönmüyor diyordum, dönüyordu da, canı isterse işte haftada bir, bilemedin iki.
Şimdi iyice dönmeye başladı fır fır, bi o yana bi bu yana.
Gece uyandı, yatakta döndü, uyandı döndü durdu defalarca. Çok uyanınca artık yanıma aldım emzirdim, döndü yanımda bile, öyle ki yüzüstü emerek uyudu yine yüzüstü...
Eşim diyor ki, al bak dönüyor işte, mutlu musun :)
Oğlum dönmüyor dönmüyor diyordum, dönüyordu da, canı isterse işte haftada bir, bilemedin iki.
Gece uyandı, yatakta döndü, uyandı döndü durdu defalarca. Çok uyanınca artık yanıma aldım emzirdim, döndü yanımda bile, öyle ki yüzüstü emerek uyudu yine yüzüstü...
Evet canım metin şen o da listemde vardı. Olmazsa onu denerim. TeşekkürlerDoğru diyorsun aslında da biz ailecek oraya alıştık, başka hastaneye gidemiyoruz bir türlü. Üstelik acıbadem dışında hepsi neredeyse aynı uzaklıkta eve. Arkadaşım cihan da metin bey diye bir Dr var çok memnun aklında bulunsun
Napsın paşa dönmeyi başarmış gece gündüz dönmesin mi:) sende yani annesi:)Oğlum dönmüyor dönmüyor diyordum, dönüyordu da, canı isterse işte haftada bir, bilemedin iki.
Buharda haşlayıp çatalla ezdim canım çok kolay ezildi zaten püre oldu. Ben marketten almadım bi tanıdığımız verdi bana kendi bahçesinden ondan yaptım kalanıda doğrayıp dolaba attım canım.Balkabağını nasıl veriyorsun canım? Küçük parça olarak satılıyor mu kabak marketlerde filan? Elma var şu an aklımda ama gece biraz kustu. O yüzden bi kaç gün vermicem bişey. Sonra devam ederim. Sanki rahatsız olmuş gibime geldi. Belki de akşam verdim diye oldu bilemedim.
Evet çok güzel canım. Gölge oyunu yapıyorum ben çok heyecanlanıyor. Arabada telin ışığını tavana yansıtıyorum gece yatırıyorum acaip heyecanlanıyor:)Kızlar bebeğe ay ay oynatılacak oyunları çok güzel detaylı yazmış , neler kaçırmışımilginizi çekebilir. Kaynak İngilizce
https://www.babycenter.com/0_lets-play-weekly-activities-for-your-babys-first-year_1501475.bc
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?