2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bulundugun sehirde geceler soguk oluyir mu bilmiyorum ama ben geceleri uzun kollu pijama takimi giydirip penye battabiye ortuyorum üstüne simdilik canim. Doğduğunda evin sıcaklığı 24-25 dereceydi ama bu sene 20-22 derece tutup kalın giydirecegim sağlıklı olan da buymuş. Bir de internetten yorgan yapimina baktim yün alıp kendim yorgan dikecegim ogluma incecik bişey. Hazir yorganlar elyafli ya da pamuklu yünlü olanlar çok ağır
Ben anneanneme yaptırdım incecik yünlü yorgan. H&m ye bende baktım bazı şeylerin fiyatı çok yüksek indirim takip etmek en iyisi. Erkek çocuğuna da hiç bi şey yok olanlarda tarzım değil nasıl olacaksa. Uyurken tulumu bende düşünüyorum ama benimki çok terliyo babasına çekmiş acaba terlermi ki? Alırken neye dikkat etmek lazım acaba bide patikli mi patiksiz mi?

Kızlar ben çıldırcam artık. Allah ın gücüne gitmesin ama benim oğlan çok zor. Ya hepsini geçtim şu ağlama işinde çileden çıkıyorum. Yere oyuncak koyuyorum onu bile kucağıma çıkıp öyle oynuyo. Wc ye gidiyorum çıldırıyo kahvaltı bile yaptırmıyo. Herseye ağlıyo herseye ya. Sadece kucağımda gezdiğinde susuyo. Yürüteç aldım en fazla 15 dakika duruyo. Uykusu çok kötü kucakta gezdir gezdir mahfoluyorum gözleri kapanıyo ama hala etrafa bakmak istiyo kendini geriyo. Yemek konusundada hıpp organik kavanoz mamalar varya sebzeli tavuklu felan onları sevdi bizimki güzel yiyo ama karnı ne kadar doyurur onlar bilmem. Sinirlerim çok gerildi ağlarken bazen bıkıyorum artık bırakıyorum yatağına deli gibi ağlıyo hiç susmuyo. Kumanda istiyo vermiyorum ağlıyo. Bugün yeter artık diyr bağırdım anladı kızdığımı iyice çıldırdı. Ama bende iyi değilim artık nasıl yönlendirmem gerektiğimi bilmiyorum bana bi kitap felan önerecek olan var mı? Çok huysuz ama bu huyu benimkinin bu diş hep mi olur ya? Bi el atın bana uyku saati yemek saati gelince içime sıkıntı giriyo bıktım kaostan. Benden başka da kimseye gitmiyo havalar soğudu dışarı da çok çıkamıyorum sıkıştım kaldım

Ben anneanneme yaptırdım incecik yünlü yorgan. H&m ye bende baktım bazı şeylerin fiyatı çok yüksek indirim takip etmek en iyisi. Erkek çocuğuna da hiç bi şey yok olanlarda tarzım değil nasıl olacaksa. Uyurken tulumu bende düşünüyorum ama benimki çok terliyo babasına çekmiş acaba terlermi ki? Alırken neye dikkat etmek lazım acaba bide patikli mi patiksiz mi?
Benimki de çok terliyor kafasinin oldugu yer sanki su dökülmüş gibi oluyor. Ben bebek dogdugundan beri geceleri hep daha ince ve corapsiz yatiriyorum. Ama bu sene ustlerini açıyorlar çıplak ayak usuyebilirler. İnce patikli rahat tulum bakacagim ben de. Ama nereye bakacagimi bilmiyorum. Gercekten erkek bebeklere göre hic güzel bisey yok

Benimki de çok terliyor kafasinin oldugu yer sanki su dökülmüş gibi oluyor. Ben bebek dogdugundan beri geceleri hep daha ince ve corapsiz yatiriyorum. Ama bu sene ustlerini açıyorlar çıplak ayak usuyebilirler. İnce patikli rahat tulum bakacagim ben de. Ama nereye bakacagimi bilmiyorum. Gercekten erkek bebeklere göre hic güzel bisey yok
Evet benimkide beşikte geziyo resmen bende hep çorapsız yatırdım ama patikli istiyorum. dün gezdim biraz koton lcw e bebek hiç güzel bulamadım yani ben dış görünüşüde az gelişmiş güzel olsun istiyorum erkeklerin ki baştan savma resmen suan olanlarda ya çok ince yada kıslık kalınlardan var. Bide hm joker minicity babymall a bakıcam ama oralar bize uzak internetten idare etcem artık olmadı trendyoldan isteyip geri göndercem :)

kizlar bugun bizim 7. ay kontrolümüz vardi. 7.500 kilo 70 cm boy olmus. bu ay 500 gr almis doktor iyi dedi. küçük balıklara başla bir de barbunya tavsiye etti dolaba da atabilirsin dedi. bi daha ki ay kontrol yok dedi. bu kadar hareketli olmasına rağmen iyi kilo almis aslinda ben de şaşırdım.

Evet benimkide beşikte geziyo resmen bende hep çorapsız yatırdım ama patikli istiyorum. dün gezdim biraz koton lcw e bebek hiç güzel bulamadım yani ben dış görünüşüde az gelişmiş güzel olsun istiyorum erkeklerin ki baştan savma resmen suan olanlarda ya çok ince yada kıslık kalınlardan var. Bide hm joker minicity babymall a bakıcam ama oralar bize uzak internetten idare etcem artık olmadı trendyoldan isteyip geri göndercem :)

ben tulum sevmiyorum. bir de bizimki cok sıcağı da sevmiyor. yatarken simdi de pijama giydiriyorum altına da çorap. dışarısı icin de şişme mont istiyorum. zaten gecen sene ayi postu tulumlardan almistim giyemedi icim de kaldı :KK43: mevsim olayini iyi dusunememisim :işsiz:
kiyafet hm cok pahali bencede joker de guzel seyler oluyor bazen ,bir de soobe de uygun fiyatli ve guzel seyler bulunabiliyor. genelde ben de internetten aliyorum cnm. zaten artik mağazalara fazla urun çeşidi de getirmiyorlar en iyisi internet :super:

ben tulum sevmiyorum. bir de bizimki cok sıcağı da sevmiyor. yatarken simdi de pijama giydiriyorum altına da çorap. dışarısı icin de şişme mont istiyorum. zaten gecen sene ayi postu tulumlardan almistim giyemedi icim de kaldı :KK43: mevsim olayini iyi dusunememisim :işsiz:
kiyafet hm cok pahali bencede joker de guzel seyler oluyor bazen ,bir de soobe de uygun fiyatli ve guzel seyler bulunabiliyor. genelde ben de internetten aliyorum cnm. zaten artik mağazalara fazla urun çeşidi de getirmiyorlar en iyisi internet :super:
Aynen canım bende yazlıkların çoğunu soobe den almıştım. İnternette secenekte çok ama insan yine de görmek istiyo bi. Ben küçüklükten beri çoraplarını uyurken çıkarıyorum hep. Beli felan açılıyo bizim o yüzden istiyorum açıkcası tulumu

Valla sabır diliyorum kendime tükenmiş durumdayım insallah duzelir temennim o yönde iyi ki çalışmıyorum suan
Çalışırken böyle olursa ne yaparım hic düşünemiyorum hayal bile edemiyorum

O nasıl oliyor herkes mi farklı dille konuşacak anlamadim yine ben :KK70:

Valla kuzum siz bile getirmiş esiniz bile getirmiş olabilir dedi doktor yanı biriyle tokalaşır el yıkasa bile geçmeyip ipekin ağzına dokunmuş olabilirsiniz ya da dokunduğunuz yere İpek dokunup ağzına götürmüş olabilir dedi surekli elini yıkıyordum artık ikiye katladım bebenin elleri dökülecek yakında yıkamaktan :KK70:

Ay valla bende hatırlamak bile istemiyorum
Ek gıda saatleri sorduydun kuzum bizim saatli hic degil bazdn kalkıyoruz emiyor ben yapmasıyla uyuyor sonra bi is cikiyor hop dışarı kahvaltı o bu kalıyor ben kafaya göre takılıyorum bazen gun boyu yemediği bile oliyor ama evdeysek
Sabah kahvaltı uyanır uyanmaz yapıp yedirmeyi denedim yapana kadar cok agladi
Emzirip yedirmeye kalkınca tok oliyor ve uykudan yemiyor en iyisi uyuduktan sonra yediriyorum iki gündür pankek deniyorum Ek gıda serüveni diye bir hesap var instagram da ordsn aldim tarifi
Yarım muz esip macun kıvamına getiriyoruz bir yemek kaşığı zeytinyağını yağıni ekliyoruz çırpıyoruz sonra yumurta sarısı ekleyip çırpıyoruz
Sonra yarım cay bardagi su katıp çırpıyoruz en son 4 yemek kaşık tam buğday unu ama baya cikiyor böylede valla 4 gun yer yanı ben bugun 3 kaşık yaptım ben yedim :KK70: yanmaz tavada tavayı ısıtarak kaşık yardımıyla döküp arkalı önlü pişirip servis ediyoruz
İki gündür şehriye çorbası
Bildiğimiz tavuk suyuna şehriye çorbası yaptım özel şehriye alacağım evdekiler büyük ve beysz unlu içine soğan sarımsak koyup blenderdan geçirdim az koyu olsun istedim biraz yedi
Armut veriyorum eline iki ısırıyor Hastanede ishalden kıvranırken şeftali yesin diye yırtındım yemedi geçen 2 gun yarım dilim yedi bugun denedim yemedi dün armut yedi bugun yemedi
Sonra bahcivanin böyle yıldız kalp şeklinde peyniri var beyaz top peynir gibi tuzu acayip az tuzsuz bile denir ondan aldim suda bekletiyorum mincik mıncık elimle bölerek veriyorum mercimek tanesi kadar
Kasar veriyorum eline
İki gündür zeytin denedim bir biberli yeşil zeytini biberini çıkarıp su da beklettim ağzına aldı emdi issieamado minicik bölüp ağzına verdim mercimek kadar onu yuttu başka yutmadı atti ağzından verdikxe siyah denedim ayni şekilde
Salatalık emiyor bende minicik ağzına veriyorum yarısını yutuyorsa yarisi dışarı
Bir de havuç bize alerji yaptığı icin patates kabak haşlayıp rendeledim onu da yumurta sarısıyla onlet yaptım cok yumuşak olduğu icin tutamadı unla mücver gibi yapacağım
Sebze çorbası yaptım pirinç attım bir cay kaşığı yemedi blenderdan geçirdim yemedi
Köfte kemirdi verdim yemedi
Minicik et verdim yuttu tekrar verdim yutmadı
Doktor tavuk güvenli degil dedi ama ben yönete minicik verdim sevmedi tükürdü tiksindi 3 defa denedim üçünde de
Bizim şimdilik bu şekilden kuzum
Tarhana denedim 2 minik kaşık sonrası Yok erketesi gun hele hic içmedi
Babası kılıklı ayni yemeği ertesi gün yemiyor haspam yayla yaptım icmedj tavuk ya da et suyuyla deneyeceğim bakalim
Yaa ne kadar çok cesit denemissin, ne guzel, ben de bu hafta basladim, ne denediysem tukurdu, bazen keyfi olursa yogurt yiyor, keyfi yoksa onu da tukuruyor... daha et urunleri ve yumurta denemedim, ne zaman basladiniz onlari da vermeye.. bir kere ben peynir yerken bakiyordu tattirdim ama normal peynirdi, suda bekletme firsatim olmadi :)

@asya17 ya ben annelere hak veriyorum.ben de olsam.ben de bakmam.galiba.buyuk konjsmuyayim da:eek:en rahat edecegin donemde tekrardan cocuk bak.tabi son gun bakmiyorum demesi kotu olmus.valla maddi durum.cok zorlamiyacaksa en mantiklisi ucretsiz izin.gerekirse o donemde 1tane kadin bul.bebegin sen evdeyken ona alisma sureci gecirir.baktin bi problem yok.ucretsiz iznini iptal et.calismaya basla.
Biz 2anneden de uzaktayiz.birakacak kimse yok.bi de edize zor ben bakiyorum.bakici bi kosede edizi cimcikler..1yasina kadarr..sonrasii allah buyuktur insallahhh..
Bizde de durum tam tersi ,ben tersim galiba, anneler baksin istiyorlar ama ben krese gonderecegim, daha sosyal olur cocuk bence, kres daha iyi gibi geliyor bana... zaten burada kimsenin annesi bakmiyor, çok alisildik bir durum.. o yuzden kresler 3 ayliktan itibaren aliyorlar

Bizde de durum tam tersi ,ben tersim galiba, anneler baksin istiyorlar ama ben krese gonderecegim, daha sosyal olur cocuk bence, kres daha iyi gibi geliyor bana... zaten burada kimsenin annesi bakmiyor, çok alisildik bir durum.. o yuzden kresler 3 ayliktan itibaren aliyorlar
Hangi kreşler onlar yaa. Hiç duymadım. Ama 3 aylık çok erken bence.

Orasi neresi bilmiyorum ama 3 aylikken verildiğine göre analar Türk olamaz kesinlikle. Ben 3 aylık bebegimi gözümün önünden ayırıp tuvalete gitmeye kiyamam kaldı ki kreşe teslim edeceğim. Valla ben onu sosyal de yaparim yetistiririm de evelallah. Zaten en az 25 yaşına kadar okula gidecek bu cocuk. Erkenden programlanmis bir asker gibi yetistirmeye ne gerek var. Kresler okullar disiplini sosyallesmeyi saglayabilir ama aile sicakligini güvenini sarilinca huzur hazzını veremez. Çocuk önce aileyi bilecek sonra sosyallesmek için çok vakti olacak zaten. Kreş en az 3-4 yaşından sonra..

Çıkarmak istediğinde hemem çıkarıyolar diye biliyorum. Sadece adet dönemi gidiyosun benimki bakır 10 yıllık. Bence taktır hiç bişi yok yani korkulacak sonrası çok rahat
Ben de kullanmistim, takarken adetli olmak gerekiyor ama cikartirken herhangi bir zaman ve cikarmasi bir oksurmeye bakiyor doktor hazir dediginde :KK70:
Benimki 5 yillik hormonluydu, bebek isteyince zamani dolmadan cikarttirmistim, hic yan etkisi olmadi, çok rahatti

Orasi neresi bilmiyorum ama 3 aylikken verildiğine göre analar Türk olamaz kesinlikle. Ben 3 aylık bebegimi gözümün önünden ayırıp tuvalete gitmeye kiyamam kaldı ki kreşe teslim edeceğim. Valla ben onu sosyal de yaparim yetistiririm de evelallah. Zaten en az 25 yaşına kadar okula gidecek bu cocuk. Erkenden programlanmis bir asker gibi yetistirmeye ne gerek var. Kresler okullar disiplini sosyallesmeyi saglayabilir ama aile sicakligini güvenini sarilinca huzur hazzını veremez. Çocuk önce aileyi bilecek sonra sosyallesmek için çok vakti olacak zaten. Kreş en az 3-4 yaşından sonra..
Heheh evet Turk analari degil.. herkes vermiyor o kadar erken tabiki, hatta cogu kisi 1 sene tam dogum iznini kullaniyor ama durumu olmayip ise donmek zorunda olanlar icin cok iyi bence.. zaten o hastalik cocuklarda 2-3 cocuga bir egitmen oluyor daha çok ilgiye ihtiyaclari oldugu icin

X