2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Heheh evet Turk analari degil.. herkes vermiyor o kadar erken tabiki, hatta cogu kisi 1 sene tam dogum iznini kullaniyor ama durumu olmayip ise donmek zorunda olanlar icin cok iyi bence.. zaten o hastalik cocuklarda 2-3 cocuga bir egitmen oluyor daha çok ilgiye ihtiyaclari oldugu icin
Bir bebegin ilk 6 ay annesine mecbur ihtiyaci var zaten bağ denilen bir durum var. Maddiyat ayri mesele tabi. Ama yurt dışında devlet cocuga da anaya da yeterince sahip çıkıyor maddi destek sagliyor zaten. Calismayan çalışmaz. Ondan sonra insanlar niye duygusuz merhametsiz.. Aile sevgisi birliği görmüyor ki bir çoğu

Kızlar primanin kokusundan nefret eden ben molfixi denedim begenmedim ama komili gercekten güzelmiş

Ben de Komili kullanıyorum bayadır memnunum. Ama çok çiş kokusu yaptığını farkettim sende de oluyor mu? Yani daha doğrusu ben farketmedim de bir arkadaşım farketti. Daha yeni takmıştım bezini. Yani bir kere yapti çocuk muhtemelen. Arkadaşım çok koku çıkarıyor dedi. Ondan sonra dikkat ettim gerçekten koku yapıyor. Değiştirmeyi düşünüyorum.

Bir bebegin ilk 6 ay annesine mecbur ihtiyaci var zaten bağ denilen bir durum var. Maddiyat ayri mesele tabi. Ama yurt dışında devlet cocuga da anaya da yeterince sahip çıkıyor maddi destek sagliyor zaten. Calismayan çalışmaz. Ondan sonra insanlar niye duygusuz merhametsiz.. Aile sevgisi birliği görmüyor ki bir çoğu
Bacim bu dedigin bebesi 2 aylik olur olmaz ise donmek zorunda kalan analara cok haksizlik bence ya.

Ben de Komili kullanıyorum bayadır memnunum. Ama çok çiş kokusu yaptığını farkettim sende de oluyor mu? Yani daha doğrusu ben farketmedim de bir arkadaşım farketti. Daha yeni takmıştım bezini. Yani bir kere yapti çocuk muhtemelen. Arkadaşım çok koku çıkarıyor dedi. Ondan sonra dikkat ettim gerçekten koku yapıyor. Değiştirmeyi düşünüyorum.
Dunden beri kullaniyorum ama koku farketmedim canim. Primaya da bebek bir kere çiş yapsa kakasini yapti diyip kucagima veriyordu babası. Bir de dün akşamüstü taktim bezini bu sabaha kadar bayagı yapmış çisini ama sızma olmamış prima olsa sızardı

Kız bizim burda mesele ayrı. Evde ya bakıcıya verirsin ya aileden biri bakar. Ama bebek evinde olur. Kreşe nasil verecen o kadar bebek daha gazını bile kendisi atamaz yahu
Ozel kresler oluyor oyle yurt disinda. Mesela annemleri almanyada buyuten adam 3 cocuga bakiyormus evlerinde kres gibi diyor annem. Ama yasal olarak 3 cocuktan fazla alamiyorlarmis.

Kız bizim burda mesele ayrı. Evde ya bakıcıya verirsin ya aileden biri bakar. Ama bebek evde olur. Kreşe nasil verecen o kadar bebek daha gazını bile kendisi atamaz yahu

Canım burda da var 0-2 yaş için kreşler. Hatta benim evime yakın olsa bende götüreceğim ama yok. Ben çalışmaya başladım mesela annem hala gelmedi kardeşim bakmaya çalışıyor. Sanıyor musun ki evde bakan anneanne babaanne olduğunda herşey çok mükemmel. Kreş bana göre çok daha faydalı. Benim bebeğim 2 aylık değil tabi o ayrı. Ama mecburiyet çok başka bişey gerçekten büyük konuşmamak lazım :KK51:

Ozel kresler oluyor oyle yurt disinda. Mesela annemleri almanyada buyuten adam 3 cocuga bakiyormus evlerinde kres gibi diyor annem. Ama yasal olarak 3 cocuktan fazla alamiyorlarmis.
O daha iyi canim. Ev ortami farkli onu anlatmaya calisiyorum. Ama şöyle bir gercek de var. Yetistirme yurtlarinda büyüyen bir sürü yavru var.. Ama onlar kaderleri geregi anne baba olmamasini kabullenerek büyüyor. Benim anlatmaya çalıştığım. Aile var ama aile duygusu yok. Tabi ki anne babanin calismak zorunda olmasi çok özel bir durum ama en azindan ya bakicida olir ya aileden baskalari bakar. Ev ortaminda büyüleyen cocuklar ileride kendi ailelerine karşı duygusuz olur demek istedigim. Bu benim fikrim

Canım burda da var 0-2 yaş için kreşler. Hatta benim evime yakın olsa bende götüreceğim ama yok. Ben çalışmaya başladım mesela annem hala gelmedi kardeşim bakmaya çalışıyor. Sanıyor musun ki evde bakan anneanne babaanne olduğunda herşey çok mükemmel. Kreş bana göre çok daha faydalı. Benim bebeğim 2 aylık değil tabi o ayrı. Ama mecburiyet çok başka bişey gerçekten büyük konuşmamak lazım :KK51:
Allah büyük konusturmasin.. 3 aylik bebek dedigi icin dedim ve zaten ilk 6 ay cocuklar anneye bagimli diye ekledim canim. Mesela o arkadas 9 aydan sonra vericem dedi. O olabilir sonuçta en azindan bebegin beslenme duzeni gazı derdi duzene girmiş olur. Ama cok da zorunlu olmadikca aileden yardım edenler oldukca da 3 yaş beklenmeli bence. Bizim ulkede de caslisma izni 2 sene sanırım ona bakarsan.

Allah büyük konusturmasin.. 3 aylik bebek dedigi icin dedim ve zaten ilk 6 ay cocuklar anneye bagimli diye ekledim canim. Mesela o arkadas 9 aydan sonra vericem dedi. O olabilir sonuçta en azindan bebegin beslenme duzeni gazı derdi duzene girmiş olur. Ama cok da zorunlu olmadikca aileden yardım edenler oldukca da 3 yaş beklenmeli bence. Bizim ulkede de caslisma izni 2 sene sanırım ona bakarsan.

Yok canım doğum öncesi ve sonrası toplam 16 hafta. Senin dediğin ücretsiz izin ki ona da borcu derdi olanlar cesaret edemiyor benim gibi. Benim iznin sonu yaz tatiline denk geldi de öyle 7 aylık oldu benim bebe. Okulda biri var doğumu yaz tatilinde oldu. Belki daha 3 aylık bile olmadan çalışmaya başladı. Benim annem de yan çizdi mesela kavga ettik. Şimdi babam küsmeyelim diye getirecek annemi de bakmaya gönlü pek yok kadının napcan :KK12:

Yok canım doğum öncesi ve sonrası toplam 16 hafta. Senin dediğin ücretsiz izin ki ona da borcu derdi olanlar cesaret edemiyor benim gibi. Benim iznin sonu yaz tatiline denk geldi de öyle 7 aylık oldu benim bebe. Okulda biri var doğumu yaz tatilinde oldu. Belki daha 3 aylık bile olmadan çalışmaya başladı. Benim annem de yan çizdi mesela kavga ettik. Şimdi babam küsmeyelim diye getirecek annemi de bakmaya gönlü pek yok kadının napcan :KK12:
Kiyamam ya daha çok küçük arkadasinin bebesi de. Ama hani o cagdaki bir bebegi kesinlikle krese vermeyi düşünemez bizim Türk anaları inşallah bakabilecek bir yakini ya da deneyimli bur bakıcı vardır. Evet hatırlıyorum senin annenle o meseleden dolayi aranizin bozulduğunu. Allah yardimcin olsun canim benim de kv bebegi bana ver sen de çalış diyor ama şükür en azindan borcumuz kiramiz yok ben kendim bakmak istiyorum. Ama önümüzdeki bahar gibi bir iş kurarsak ben de bebege bakacak birilerini bulmam gerekebilir

X