2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bebegi kaşık mamasina geçen ama ek gıdaları reddeden anneler şu tarifi bir deneyin bakalım yiyecekler mi besleyici bir muhallebi...
Yarım kaşık irmik
Yarım kaşık pirinç unu
2 adet bisküvi
2 dilim şeftali..

Hazırlanışı:
Irmik ve pirinç ununu küçük bir tencereye koyup uzerine 1 su bardagi kadar soguk su ilave edin. Ocakta kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin. Eger katı olursa arada su ilave edin hafif akiskan kıvamı olsun. Ocagin altini kapatinca isterseniz bir cay kasigindan az tereyag ilave edin hem besleyici hem de daha güzel kokulu olur. Daha sonra biskuvileri tabakta ezip muhallebiyi uzerine ekleyip karistirin. İyice iliyinca icine rendelenmis seftalileri ekleyin. Benim bebek severek yedi insallah sizinkiler de yer :)

Cok geçmiş olsun kuzum
Haklısın benimde 4 senelik emeğim seneye 21 gun iznim olacsk işimi seviyorum istesem böyle is bulamam millet müsteşar sokuyor araya bizim ise girebilmek icin o yüzden ayrılmayacağım ama annemde gelirim dediği halde ablama ben nasıl gidixem vs demis şimdi ablam dedi yan çizecek gibi iyice sinirlerim bozuldun
çok teşekkür ederim canım ne iş yapıyordun? bende seviyorum iş ortamımı tamam çok kazanmıyorum belki ama haftasonum resmi tatillerimde çalışmıyorum en azından ve işimi kendime göre ayarlıyorum herkesi tanıyorum artık en kıdemli benim o yüzden riske atmak istemiyorum işimi.Annen bakarım dediyse bakar bende benim annem kayınvalidem uzaktalar,o yüzden bebek yapmayı bile göze alamıyordum ben işten ayrılamam diye ablam sağolsun ne düşünüyosun sen yap ben bakarım diyince bebek yaptım iyiki yapmışım diyorum şimdi o ayrı ama bakacak birisi şart muhakkak.Bizim iş yerinde arkadaş 7 yıldır çalışıyordu bebeği oldu başlamadı geri bebeğim daha önemli diye şimdi 3 yaşında çocuğu çişi öğrenmiş kreşe verecek evde çok bunaldım diye geri başvuru yaptı,benim çok çok alt seviyemde başladı mesela yeni personel gibi oldu.Öyle yapmadığımada seviniyorum bir yandan

Bebegi kaşık mamasina geçen ama ek gıdaları reddeden anneler şu tarifi bir deneyin bakalım yiyecekler mi besleyici bir muhallebi...
Yarım kaşık irmik
Yarım kaşık pirinç unu
2 adet bisküvi
2 dilim şeftali..

Hazırlanışı:
Irmik ve pirinç ununu küçük bir tencereye koyup uzerine 1 su bardagi kadar soguk su ilave edin. Ocakta kısık ateşte göz göz olana kadar pişirin. Eger katı olursa arada su ilave edin hafif akiskan kıvamı olsun. Ocagin altini kapatinca isterseniz bir cay kasigindan az tereyag ilave edin hem besleyici hem de daha güzel kokulu olur. Daha sonra biskuvileri tabakta ezip muhallebiyi uzerine ekleyip karistirin. İyice iliyinca icine rendelenmis seftalileri ekleyin. Benim bebek severek yedi insallah sizinkiler de yer :)
bizim kabızlık problemimiz var pirinç unu eklemesemde olur heralde deneyeceğim :KK45:

bizim kabızlık problemimiz var pirinç unu eklemesemde olur heralde deneyeceğim :KK45:
Olur olur canim. Biraz akışkan bırak ki kolay yutsun benim bebek çok aç degildi 2.5 saat önce yedirmistim ama koca bir kase yedi demek ki sevince yiyorlar arada yaparim artik.. Hadi bakalim sen de dene severse yazarsin buraya

Bu faizlerle ev almaya veda ettik elimizde mi ev gitti sattık ama malum 2 katlıydı ve İpek icin uygun değildi evde değildi semtte bakalim iyi bir semte umitkoye kiraya gideceğiz
Zaten 3 yıl sonra ipekin anaokulu icin oraya gidecektik daha erken oldu
Allah durum verir güç verirse nasip olur da oralardan alırız ins
Bizim planımızda böyle. Hayırlı olsun

Kızlar 6. Ay kontrolünden geldik kilo 400 gr almış hemşire hareketlendikleri için yeterli dedi. Boy uzamasına bakılıyo artık daha çok dedi oda iyi dedi bakalım yarında hastane kontrolü var idrar kan vercez oda temiz çıkar inş ama bizim huzursuzluk had safhada. Bide aşı oldu huyu iyice değişecek. Hastalık diş neysene de huy değiştirdiğine yanarım

Bacım okurken yoruldum allah kolaylık versin bizde evi sattık İpek’le ev bakılmıyor emlakçı gezdirirken ya emmek istiyor ya uykusu geliyor cocuk kucağımda yatırsam indir kaldır arabaya geçerken o kadar yoruldum kı sut bıraksam artık biberonu almiyor cidlirdim bir de taşınması vad bu ısın ne yapacağım ben diye karalar bağladım

Cnm tasinma isini ben hamileyken yaptim sadece kiyafetlerimi kendim topladim onlaridabzaten yazlik kislik olayinda hurclamistim sonrasi geldi firma mis gibi heryeri topladi bi guzel sonra yerlestirmeyi biz yaptik tabide en azindan toplama isini yapmamis oldum ve inanirmisin yarim gunde tasindim toplamalarina ragmen 3+1 her yerinde bisey olan evdi
Az suda haşlıyorum baya lapa oluyo canım yoğurtla sevmedi bizimki eklemiyorum o yüzden
Bide pütürlü alışsın diye çok da ezmiyorum
Yaa cok iyi ben zaten blw uyguluyorum simdi bir defa corba verdim ondada putur vardi blendirlamama ragmen :) deneyim bakalim bizimki mapicak

Olur olur canim. Biraz akışkan bırak ki kolay yutsun benim bebek çok aç degildi 2.5 saat önce yedirmistim ama koca bir kase yedi demek ki sevince yiyorlar arada yaparim artik.. Hadi bakalim sen de dene severse yazarsin buraya
ya şimdiye kadar 1 kase yediğini görmedim hiç max mama kaşığı ile 8 kaşık sonrası yok.deneyecem mukakkak yazarım

Bu arada hemşire şurup için bize açıldıktan 10 gün sonra etkisini kaybediyo başka almanız lazım dedi

Sana da kolay gele canim.ek gida ogununde kasik mamasi yiyosa daha tok tutar.birak o sekilde birilerine bi kac saat kazandirir en azindan.
Ah yese
Pirinçli aşılmıştım hastane de ishal diye orada 2/3 avent kaşık yiyordu sındı ağzına sürmüyor
Yulaflı aldim 5 tahıllı bi de Elmalı iyi geceler onu deneyeceğim ama sut sağmak istemiyorum nefret esiyorum artık sagmaktsn
Suyla yapılmıyor mu bu kaşık maması illa sut veya formül mama mi

çok teşekkür ederim canım ne iş yapıyordun? bende seviyorum iş ortamımı tamam çok kazanmıyorum belki ama haftasonum resmi tatillerimde çalışmıyorum en azından ve işimi kendime göre ayarlıyorum herkesi tanıyorum artık en kıdemli benim o yüzden riske atmak istemiyorum işimi.Annen bakarım dediyse bakar bende benim annem kayınvalidem uzaktalar,o yüzden bebek yapmayı bile göze alamıyordum ben işten ayrılamam diye ablam sağolsun ne düşünüyosun sen yap ben bakarım diyince bebek yaptım iyiki yapmışım diyorum şimdi o ayrı ama bakacak birisi şart muhakkak.Bizim iş yerinde arkadaş 7 yıldır çalışıyordu bebeği oldu başlamadı geri bebeğim daha önemli diye şimdi 3 yaşında çocuğu çişi öğrenmiş kreşe verecek evde çok bunaldım diye geri başvuru yaptı,benim çok çok alt seviyemde başladı mesela yeni personel gibi oldu.Öyle yapmadığımada seviniyorum bir yandan
Ben karayollarında çalışıyorum taşeron firma elemanı olarak maalesef bize kadro gelmedi :KK43: ihale içeriği yüzünden bizim gibi açıkta kalan çok bekliyorz hala belki gelecek seçime kim bilir
O yüzden kadro gelir diye Milet ise girmek icin müsteşarlar sokiyor araya karayollarında Çalışanlar bile kendi bebelerini sokamoyor inanılmaz torpil dönüyor cunku benimde 4 oldu bu sene ayni memur gibiyim tatilim vs sadece memurlara göre bizi cok sikiyorlar molalı çalışıyoruz
Benimde düşüncem oydu geri donemk istesem emeğim gidecek 3 yasında kreşe gidecek ben evde yalnız eşim 2. Olur o zaman da diyo oldu dedim :KK70: olmadı dükkana gelirsin diyor ama ben her zaman dosttan Aileden ayrı is yapma taraftarıyım orda abisi elto kayınpeder varken ben gidince tırlatirim
O yüzden başka yerde çalışırım az maaş alırım kendi dükkanımız gibi rahat olmam belki aka ağrısız basım olur
Ablan ne güzel destek olmjs bence iyi yapmışsın oyle de böyle de çalışan anne cocugu olunca zaten ayrı kalacaklar bizden

Bebe bisküvisini kendin mi yaptın
Bizim doktor kendi yapılmasına bile karşı
Türk bebesi kahvaltı da ekmek yer diyor :KK70:

Bende sırf bu yüzden evde bulunsun diye iki tane calpol şurup almıştım bu durum kafama takıldı calpol u ithal eden ilaç firmasını aradım personel yokmuş sonra arayın dediler :)
Bana doktor 1 ay dedi açıldıktan sonra o yüzden dolapta açılmamış bulunduruyorum heo çift alıyorum bi de ibufen bulunduruyorum

X