• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 84 40,2%
  • erkek

OY: 109 52,2%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    209
Cocuk habire kucagımda nasıl yaklaşmayayım ki yine de elimden geldiğince yüzüme yaklaştırmayayım. Maskeden başka care yok heralde hiç değilse emzirirken takarım ben de
Birebir uçukla temas olmazsa bulaşmıyor yazıyor internette falan birkaç gün dikkat etmek lazım çabucak iyileşir inşallah canım 🫶🏻

İdrar yolu enfeksiyonu olunca işin rengi değişiyor son aylar pek istenen birsey değil cünkü. Ben 2. Cocuguma hamileyken titreme ateş ve agrılar içinde hastaneye gtmiştim tam 39 haftalkken idrar yolu enf olmuşum tee böbrege kadar dayanmış nerdeyse haberim yok crp cıktı 120 hemen yatış verdiler damardan antibiyotik başlamışlardı. 2 gün yattım sonra cıkacekken nst sonucum cok iyi gelmeyince sezaryana almıştı doktorum beni. Demem o ki enfeksiyona dikkat etmek lazım hemen antibiyotikle onunu almak gerekiyor. Ben anlamamıştım hiç cok ilerlemişti

Kizlaaar pazartesi günü planlı sezaryan doğum yapacağım. Biz yurt dışındayız. Bugün kan verdim. Sonuçları şimdi gördüm.

Leukocyter Sonuç: 11,5 x10⁹/L Referans Aralığı: 3,5-8,8 x10⁹/L.

diye bir değer yüksek sadece. İnternetten baktığım zaman beyaz kan hücresi diye çıkıyor. Yüksek olması enfeksiyon, inflamasyon, stres veya başka bir tetikleyiciye bağlı olabilir yazıyor. SAT a göre doğum 14 Ocak zaten. Ayy çok endişelendim. Doğum ertelenir mi, bir sey olur mu? Bilgisi olan var mı? :110:

Yarın eşimin ailesi gelecek kızıma onlar bakacak doğumda. 10 gün izin alabilirler. Tüm planlarımız alt üst olacak 😭😭😭😭
Sizin ikinci bebiş doğduğu zaman bir sıkıntı oldu mu?

Biz ilk günden beri nunada uyutuyorduk gündüzleri arada sallayınca güzel uyuyordu hele bir de eve misafir gelsin cocuk uyanmıyordu resmen😀 ama tabi oyle bütün gün uyuyan yenidoganlar gibi diildi de idare ediyorduk . Ne olduysa su 7-8 günde ben anlamadım. Relectaz ve maflorla devam ediyorum bir arkadaş hemen etki etmemişti dedi etki edecek diye bi ümit bekliyorum işte ben de 3 gündür veriyorum daha. Biz de elektrikli salıncak da var ortancadan kalma onu da kurdum fayda etmedi. Hamağın da işe yarayacagını sanmıyorum hamagı da yine basında durup sen sallamıcak mısın?
Evet yine başında durup sallamak gerekiyor ama ellerim kollarım uyuşuyor artık, bebek büyüdükçe daha da zor oluyor. Gece uyumasına enerjim kalmıyor. Bütün tuşlara basıyorum işte ne duyarsam bir ümit sarılıyorum 🤷🏻‍♀️

Nuna da işe yaramadı bizde, ona da razıydım. Hiç yemek falan yapamaz oldum 🙁 hamak işini düşünüyor musun? Bu gidişle ben de alacağım. Sling denedim olmadı, kanguru deneyeceğim. 3-4 ay elim kolum dayanmaz ya, ne yapacağım nasıl olacak Allah yardımcımız olsun 🙏🏻 Damlalar hiç işe yaramadı mı canım?
Ben bugun bulursam hamak alicam . Duruma gore yazarim sana:)bizimkiler ayni mizacta

Sizin ikinci bebiş doğduğu zaman bir sıkıntı oldu mu?
Yok hiç bir sıkıntı olmadı ama senin degerin de yüksek değil canım merak etme anlamlı bir yükseklik degil o. Hem zaten tüm kan sayımjnda tek basına bir degermiş o kadarcık yüksek olan her zaman cıkabiliyor referans dışı ufak tefek yükseklikler düşüklükler birsey ifade etmiyor onlar

Merhaba anneler Ocak annesiyim 7 günlük olduk bebisimiz sarılık oldu fototerapi aldık şuan değeri iyi doktor bidaha olmaz dedi bende sutumun yetmediği dusunurek mamaya başlım dedim günde kaç kere vermeliyim sarılık riskini atlatan kadar vermek istiyorum birde gün içinde kaç saatte bir emzirmek lazım doktor göğüs uclarik aşırı yara kopacak gibi lansinoh sürüyorum emzirdikten sonra nasıl geçer bu yaralar çok tecrübesinin fikirlerinize ihtiyacım var🙁

Merhaba anneler Ocak annesiyim 7 günlük olduk bebisimiz sarılık oldu fototerapi aldık şuan değeri iyi doktor bidaha olmaz dedi bende sutumun yetmediği dusunurek mamaya başlım dedim günde kaç kere vermeliyim sarılık riskini atlatan kadar vermek istiyorum birde gün içinde kaç saatte bir emzirmek lazım doktor göğüs uclarik aşırı yara kopacak gibi lansinoh sürüyorum emzirdikten sonra nasıl geçer bu yaralar çok tecrübesinin fikirlerinize ihtiyacım var🙁
Çarşamba kırkım çıkıyor halen geçmedi bizde sarılık :( biz yatış yapmadık ileri değildi halen değil ama bir türlü de gitmedi bedeninden. Doktor üç aya kadar sürebilir dedi. Ben başlarda veriyordum mama artık vermemeye başladım çok sık da vermedim zaten. Hata mı yapıyorum bilmiyorum versem belki gider sarılığı. Sütün yetip yetmediğini bezden anlayabilirsin günde 5-7 ardı bez kilretmesi gerekiyor. Ama bencede mama ver çabucak atlatsın gerçi senin ki geçmişti. Göğüs ucu içinde ben ayva çekirdeği jeli kullandım iyi geldi bana

Mama veren anneler 36 günlük olduk. Tek öğün için kaç ml mama vermem gerekiyor
Banyo yaptırdık uyanmıyor bi türlü bende mama verdim bu seferlik ama doydu mu bilmiyorum

Kızlar avent biberon kullanan var mı meme reddi yapar diye korkuyorum hala şırınga ile uğraşıyoruz ama o da zorluyor artık

Kızlar avent biberon kullanan var mı meme reddi yapar diye korkuyorum hala şırınga ile uğraşıyoruz ama o da zorluyor artık
Ben de mamayı hala kaşıkla veriyorum ama hava yutuyor böyle de. Biberondan korktum hep bi de çek çek bitmedi sinir oldum 3 saat biberonla mı uğraşcaz diye :(

Ben de kızlara sormuştum. Çoğu kullanan arkadaşımız memnun muş, red yapmamış ama ben de hala şırıngayla uğraşıyorum. Kaç cc içiyor şırınga ile? Ben emziriyorum üstüne 50-70 cc veriyorum. Daha versem içer mi bilmiyorum. Doktor biberonla ver, çok ver, içtiği kadarını içsin demişti. Ben hala kısıtlı veriyorum. Sütüm de çok yok sanırım.

Back