• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben kendi içtiğimiz erikli sudan veriyorum kuzum onları hiç araştırmadım biraz pazarlama stratejisi gibi geliyor o isler bana sen direk içtiğin Sudan ver
Sebilden alıp kaynatayım mi dedim gerek yok dedi doktor banyoda da su yutuyor sonuçta dedi
Ya bende her seferinde kaynatmaya üşenirim diye hazır su vermek daha mantıklı geldi

Kızlar sütünüz önceden de az miydi yoksa bu aylarda artık azalmaya mı başlayacak benim ilk hamileliğim hiç bilmiyorum

Bende sağma yaparken bir damlasi aksın biberona geçirirken oturur ağlardım ya da 5 cc kalırdı içmezdi eşim bırak içmesin derdi ben o 5 cc icin neler cekiyorum derdim seni çok iyi anlıyorum
Bende öyleyim eşim daha soğukkanlı. Abarttığımı düşünüyo ama elimde değil mama olsa umrumda olmaz ama süt veriyosam o bitecek şebeklik yapıyorum felan zorla bitirtiyorum.

Az önce ebebeke gittim kafam gidik unuttum almayi eve geldim. Galactago da fayda etmiyor ben de eskisi gibi çok da üstünde durmuyorum artık. Sanırım cok yoruldum...
Bende de öyle galactago etkisini yitirdi aslına bakarsan ne kullanırsam önce etki ediyor sonra vücudum alisiyor mu ne etkisi geciyor

Canım bence emmeye emmeye sütüm azalıyor psikolojisini at kafandan. Ben de oğlumu 4-5 aylık olana kadar sağıp verdim. Hiç azalmadı aksine hep arttı. @fbtl oda oğlunda 5,5 aya kadar hep sağmış vermiş ve ikinci oğluna hamileyken dahi emziriyordu düşün.
Ama azaldı canım ne yazık ki gerçek bu.net görüyorum miktarı önceden 3 saatte 120 çıkardı şimdi 60cc fln cikiyor zaten 3 saatte sagamiyorum sizlamiyor mesela artik sagima baslayinca...tabi sık sağsam artar bende de hata var ama vaktim olmuyor cünkü bi sagma surecim 50dkyi 1saati buluyor...biz 4 aylığız 2 aydır sagiyorum ben de keşke 2 3 ay daha devam etsem gerisi gelir okula başlayınca okulda da sagarim şu yazı bi geçirsem.

Yok kuzum o promalt tarzi malt icecekleri. Ben armutlu maltana iciyorum. Gazoz gibi. Cok tatli degil. O promalt tarzi icrcekler igrenc sekerli ben bir tane alip denedim kusuyordum. Esim kizdi ne abarttin diye dedim al ic. Artist dikledi.sonra gitti kustu.
Maltanada iyi değil diye okumuştum ama bende içiyorum bugün abarttım 2 tane içtim gercekten faydası oluyo ama

Yok kuzum o promalt tarzi malt icecekleri. Ben armutlu maltana iciyorum. Gazoz gibi. Cok tatli degil. O promalt tarzi icrcekler igrenc sekerli ben bir tane alip denedim kusuyordum. Esim kizdi ne abarttin diye dedim al ic. Artist dikledi.sonra gitti kustu.
Canım bu arada benim bi tanıdığım da hep emziriyo. Bebek hep emmek istiyomuş ağzında çiğniyomuş ağlıyomuş sonra. Göğsüm hep yumuşak emmiyo sütüm çok azaldı felan diye hep üzülüyodu. Doymadığı için hep emmek istiyo sonra yetmeynce ağlıyo felan diyodu. Emdikten sonra sağıyomuş 20 cc zor çıkıyo ki 2 3 dakika zor emdi diyodu. 2 gün önce bebeğinden ayrıldı ailesinin yanına gitti özel durumu olduğu için sütüde azalmasın diye sağmış 1kg geçti sütüm şok oldum okadar sütüm olduğuna diyo. Bence senin azalmamıştır senin kız artık daha çok içmek istiyodur

Bizim bebekler hala kucuk. 6 ay bitmeden ek gida guvenli degil bagirsak gelisimi icin. Kaldi ki sut yetmezse bile doktor formul mama verir. Rk gida henuz onlari doyuracak kadar olmayacak ki. Sadece tadim ve alerji denemeleri olacak henuz.
Evet canım gel de anlat ama annem pirinç unu ya da mama vermek istiyor zaten ek gıda da gözü yok şimdilik :)

Ya bende her seferinde kaynatmaya üşenirim diye hazır su vermek daha mantıklı geldi
Hazırı kaynatmaya gerek YÖK dedi doktor bana ama ben yinede sebilin sıcak tarafından aliyorum kişilik vereyim diye
Sen diren inçe suyundan ver canim

Kızlar sütünüz önceden de az miydi yoksa bu aylarda artık azalmaya mı başlayacak benim ilk hamileliğim hiç bilmiyorum
Bu aylarda azaldi artık sızıntı yok gerçi kizin sag memeyi de çok emnediğinden de azaldi
Zaten 4 ay sonrası azalır derler genelde

Bende su vermeye başladım bugün geç bile kalmışım peki ebebek 'te fuska bebek suyu varmış onu icirsek olurmu acaba kullanan arkadaşlar varmi.. kaşıkla verdim ama biberon hiç kullanmıyorum onunla su içmeyi beceremez benimki sanırım
Ben 1 haftadır bazen kaynatmadan veriyorum suyu. Mineralleri ölüyomuş kaynadığında hemde alışsın diye. İçin rahat etmiyosa kaynat ver hiç başka bişi alma bence

Kızlar telsiz aldık e bebekten çalışan tavsiye etti loobex diye. Sorun su iki telsizinde ışığı yanıyo ben az uzakta konusuyorum sesi almıyo ama bebek telsizinin yanına gidip konusunca aktif oluyo ses geliyo. Normal mi ebeveyn ünitesi kapanıyo ancak yakında yada yüksek ses olunca ses iletiyo. Bunun içinde bebeğin bağırması lazım. Biz mi beceremedik acaba kurmayı

Zamanında paylaşıp ss almışım
Annemde leblebi ye der hep hiç denemedim
Yarın deneyim boza da bulursam
Kışın bozayı içebilirdim aslında bol bol bulurdum da
Bunları da aldırıp karıştırayım bakalim ise yarar mi

Eklentiler

• 00D24173-1B8A-4A91-908C-4AD4F75D5838.jpeg
    00D24173-1B8A-4A91-908C-4AD4F75D5838.jpeg
    57,4 KB · Görüntüleme: 78
Bu aylarda azaldi artık sızıntı yok gerçi kizin sag memeyi de çok emnediğinden de azaldi
Zaten 4 ay sonrası azalır derler genelde
Hmm benim çok şükür şimdilik azalma falan yok ilk ay çok çektim süt azlığından

Canım bu arada benim bi tanıdığım da hep emziriyo. Bebek hep emmek istiyomuş ağzında çiğniyomuş ağlıyomuş sonra. Göğsüm hep yumuşak emmiyo sütüm çok azaldı felan diye hep üzülüyodu. Doymadığı için hep emmek istiyo sonra yetmeynce ağlıyo felan diyodu. Emdikten sonra sağıyomuş 20 cc zor çıkıyo ki 2 3 dakika zor emdi diyodu. 2 gün önce bebeğinden ayrıldı ailesinin yanına gitti özel durumu olduğu için sütüde azalmasın diye sağmış 1kg geçti sütüm şok oldum okadar sütüm olduğuna diyo. Bence senin azalmamıştır senin kız artık daha çok içmek istiyodur
Onu da dusundum. Cunku emerken yutkunuyor. Belkide midesi buyudu sut sabit kaldi o yuzden sIk emmeye basladi.

Zamanında paylaşıp ss almışım
Annemde leblebi ye der hep hiç denemedim
Yarın deneyim boza da bulursam
Kışın bozayı içebilirdim aslında bol bol bulurdum da
Bunları da aldırıp karıştırayım bakalim ise yarar mi
:D gebe egitiminde bize egitim veren egitmende anason tavsiye etmisti. Bende espirisine ooohh raki balik o zaman sabahlar olmasin dedim. Bana oyle bi bakmisti ki anasonu cay olarak tuketiyoruz diye. Resmen gozunden kın kın kinamalar cikmisti :D

Back