• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bizim yerimizde bircok insan coktan birakmisti canim. Biz yine de direniyoruz anne sutu alsınlar diye. Hele bir 6 aylik olsunlar da ondan sonra ister emsin ister günde bir iki kere sagayim için valla daha napayim
Aynen öyle kuzenimin ilk doğunca bebeğinin süt alerjisi çıktı direk özel mamaya başladı diyeti yapamıyorum diye. Onun kide fazla umursamamazlık ama takmayan takmıyo. Elimden gelen bu artık benimki hiç emmiyo ağzına soktuğun an zehir sanki inanılmaz ağlıyo. Herseyi emiyo ağzına alıyo göğsümü almıyo çok değişik değil mi

Süte alerjisi olsa neden şimdi çıktı ki
Daha önce kaşında oldu, o kafa rikkate ettim ki sadece yumurta yiyordum, baktım geçmiyor ne varsa yemeye başladım kendiliğinden geçti
Şuna kuşağının içi kabuklu kabuklu devam ediyor. Corasatin kullanmıştım geçmişti yine tekrarlıyor
Doktor ADVANTAN adlı kremi önerdi
KortiZonlu olmazsa geçmiyor tekrRlıyormuş
Kullanan bar mı acaba
Bu arada deterjan dalin toz kullanıyorum
Şampuan sebamed kullanıyorum
Johnson bebek yapı kullanıyorum
Okuduklarıma göre metale bile alerjisi olabilirmiş tetiklermiş , fermuar anne takısı gibi

Bende anlamadım canım ortalama altı dedi ama normal sınırlar dedi birde karneye baktım hiç yazmamışlar bugune kadar doğduğunda 36 ymış.8 haziran 4 aylık olucaz normalmi anlamadım o yüzden.
Himmm anladım senin bebeğin doğarken başı biraz büyük doğmuş.buyumesi ona paralel olarak büyük devam etmemiş.bingindak açıklığına kaç dediler.oda önemli bişey bıngıldak erken kapanabiliyor.dr una gidip detaylıca konuş eğer bingildak kapanmak uzereyse d vitamini keser bı sure.
http://aileolduk.com/bebek/bas-cevresi-olcumu-onemi.html
Bı tablo var o aydaki bebeklerin sıralamasına göre 50.sira ortalamayı gösteriyor.sizinki 25.siranin altındaysa normal sınırlar arasında fakat ortalama değeri değerin altında diye o yüzden söylemiş

Daha önce kaşında oldu, o kafa rikkate ettim ki sadece yumurta yiyordum, baktım geçmiyor ne varsa yemeye başladım kendiliğinden geçti
Şuna kuşağının içi kabuklu kabuklu devam ediyor. Corasatin kullanmıştım geçmişti yine tekrarlıyor
Kullanan bar mı acaba
Okuduklarıma göre metale bile alerjisi olabilirmiş tetiklermiş , fermuar anne takısı gibi

cnm esimin yuzunde egzama vardi bu kremi kullandi bayagi. kortizonlu kremleri olculu kullanmak gerekiyor yoksa bi sure sonra deriyi inceltip daha da yara yapiyor diye biliyorum. esimde de oyle oldu. kullanacaksan eger bir seferde cok az miktarda sur. bol bol surüyumde gecsin deme.uzun sure kullanma.
hatta cnm - bende doktor degilim tabiki doktoruna sor istersen - eşime bepantholun sensiderm diye kremi çikti egzama icin kortizonsuz. onu aldim. istersen doktora bebekte kullanimini sorup kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Bu subat bebelerinin alayinda ayni zamanda mukuslu kaka oldu aynı zamanda ishal oldu ayni zamanda egzama cikti herkeste sira sira. Nasil bir sey anlamadim ben. Bebesi dermatitli olan analar bebelerin kiyafetleri neyle yikiyorsunuz acaba ayni deterjandan mi muzdaripiz hepimiz. Unibaby benim ki.
Dalin kullanıyorum ben Dr da tamam sıvı deterjan olsun ve durulamayi iki kere yaptır dedi .. sımdi azaldı e bebekten aldım mağazanın sattığı adı aklıma gelmedi simdi :) gecenin şu saati olunca onu kullanacam bakalım bir de

Kız kim dedi bunu. Günde iki kere emen bebe mi olur iki yaşında bile saat başı emmek istediği zamanlar oluyo bu bebelerin. Hatta usanıp yeter artık bıraksın diyorsun:)))
Ek gıdaya geçince öyle oluyor dediler de bana :)

Canım uykuya dalınca ağzından çıkarıver. Öyle şlop diye değil ama. Ağzının yan kenarını parmağınla bastır diğer elinle de emziğin ağzı bastığın tarafını önce olacağ şekilde eğimli çıkar. Ah ulan burda anlatılmıyor. Videosunu çekip facede gösterirdim
Öyle bi vakumluyor ki sanırsın çeyizine koyacak :)

Kizlar drumda egzama icin sivi deterjan kulkan dedi.dalin kullaniyorum ben 2yavrumda da.deniz de egzama olmustu.ama ediz olmadi.bi de o zaman deniz de egzama varken drum sebamed sampuan kullan demisti.

:halay: normal olabilir cnm ben şu an hamileleiğimden daha beterim. acıka acık bir hal oldum. ve alerjiden dolayı her şeyi yiyemiyorumda. :)) birde demir memir iyice tükendik artık onları kontrol ettircem onu bile unutuyorum sende kontrol ettir bence.

ön sütün fazla olduğunu nasıl anladın cnm ?? tazik problemi varsa pozisyon değiştir. sanırım na benim kız kana kana içme sevdalısı yatıyo öyle içmek istiyo yoksa bağırıyor. benim memelerde öyle dolu dolu olmadığı için.
Doymuyor ve sağ memeyi süt olsa dahi almaz oldu elle sağma yapıyorum ip gibi geliyor fışkırır tarzda değil buzdolabına koyuyorum sabaha üst katmanı yağlı oluyor alt taraf bildiğin su gibi bir tanıdığım yanımda trileyle
Acaba unibabyde mi sorun var ya.
günaydın benim kızda dermatit yok dalin sıvı detarjan kullanıyorum yıkamada ilave durulama yapıyorum kıyafetlerimdede ilave durulama yaparım kendi kıyafetlerinizi neyle yıkıyorsunuz ayrıca yediklerinizde atopik dermatiti tetikler

Aynen öyle kuzenimin ilk doğunca bebeğinin süt alerjisi çıktı direk özel mamaya başladı diyeti yapamıyorum diye. Onun kide fazla umursamamazlık ama takmayan takmıyo. Elimden gelen bu artık benimki hiç emmiyo ağzına soktuğun an zehir sanki inanılmaz ağlıyo. Herseyi emiyo ağzına alıyo göğsümü almıyo çok değişik değil mi
meme reddi diyorlar cnm istersen bu konuda profesyonel destek al. belki daha kolay atlatırsın. benim bir arkadaşımın 6. ayında başladı kesinlikle emmemiş sağıp sağıp vermiş tam 1 yaşında tekrar emmeye başlamış. sabredebilirseniz belki sizinkide döner.
Kullanan bar mı acaba

iltihaplı dermatit de olabilir. kortizonlu krem kullanıpta tekrarlıyorsa onu bir düşünmek gerekiyormuş aklında olsun. ozaman antibiyotik ve kortizonlu krem veriliyormuş önce. alerji sonradan da çıkabilir. tolare sınırını yeni aşmışsındır belki. ben antialerjenik deterjan kullanıyorum. mustela şampuan lu an kullandığım en hassas olanları kırmızı renkli önce onunla başla derim geçince hassas olana geçersin.

Dalin kullanıyorum ben Dr da tamam sıvı deterjan olsun ve durulamayi iki kere yaptır dedi .. sımdi azaldı e bebekten aldım mağazanın sattığı adı aklıma gelmedi simdi :) gecenin şu saati olunca onu kullanacam bakalım bir de
dalini bana tavsiye etmediler kullananlar. onda genelde bu tepkiler oluyor diye bende almadım.

Kızlar selam :KK31:

Bu rapor paramız ne zaman yatacak? Benim rapor sürem yeni bitti. 1aysonra falan mı yatacak:işsiz:

Ben yine dertlendim kızlar. Rapor verecek Dr bulamıyorum koca memlekette. Halbuki aylarca rapor alan insanlar var çevremde. Benim hepi topu 3 hafta olsa yaz tatiline bağlanacaktı. Aradigim birkaç yer reddetti. Daha dogrusu sekreterler vermiyoruz diyor. Bu kadar anne nasıl uzatıyor dogum iznini madem. Arkadaşım geçen sene aralıkta dogurdu yaza kadar çalışmadı. Ben Şubat'ta doguruyorum işim rast gitmiyor. Yarın son çare çocuk doktoruna randevu aldım. Verirse verir vermezse öğleden sonra oğlumu da alıp okula gidicem herhalde. :işsiz:

Kizlar bu oglen uykusu icin fikir verin bana.1haftaya kadar guzel uyuyan cocuk.en fazla yarim saat yatip kalkiyo.1.5-2saatte 1uykusu geliyo yatiriyorum hemen kalkiyo.oyaliyorum iyice uykusu gelsin diye yok o da olmadi.dun banyoya soktum yatar belki 20dak sonra kalkti.zaten aglayan bebek uykusunu alamadiginda daha cok huysuzlaniyo.siz ne yapiyonuz bu oglen uykulari.
Bi de banyoya nasil alistitabilirim yer cucesini.elini yikadigimda bile kiyamet kopuyo.

Back
X